Style in Travel

Nieuw-Zeeland Adventure

Zie Nieuw-Zeeland door de ogen van de locals! Tijdens deze unieke 4-weeks reis ziet u het beste van Nieuw-Zeeland. Onderweg neemt u meerdere malen deel aan unieke excursies en u verblijft regelmatig in bed & breakfast accommodaties. Hoogtepunt is zonder meer een overnachting aan boord van een kleinschalig schip in de Milford Sound.


Dag 1 en 2: Amsterdam - Auckland
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Auckland op het Noordereiland.

Dag 3: Aankomst Auckland
Bij aankomst in Auckland wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. U ontvangt dan tevens een informatiepakket met de gedetailleerde beschrijving van uw reis. De rest van de dag kunt u Auckland verkennen.

Overnachting: Auckland City Hotel

N.B. Indien u vliegt met Singapore Airlines komt u mogelijk reeds in de nacht van dag 2 en 3 aan in Auckland. Wij zullen dan een extra overnachting voor u reserveren (niet inbegrepen bij de prijs)

Dag 4: Auckland – Kuaotunu (200 km)
In de ochtend haalt u de huurauto op. U verlaat Auckland en rijdt oostwaarts naar het Coromandel Peninsula. Langzaamaan maken de groene heuvels met weides vol koeien en schapen plaats voor de vlakke Hauraki Plains. De komende 2 nachten verblijft u op het Coromandel Peninsula.

Overnachting: Taigh Na Mara Bed & Breakfast inclusief ontbijt

Dag 5: Coromandel Peninsula
De kustwateren rondom het Coromandel Peninsula zijn een paradijs voor kajakkers, vol met verlaten stranden en eilanden. Tijdens een 3-uur durende excursie gaat u met een gids op avontuur. U peddelt door grotten en langs de mooie kustlijn. Onderweg wordt u wellicht vergezeld door nieuwsgierige dolfijnen of misschien ziet u wel een orka van heel dichtbij! Bij Cathedral Cove gaat u aan land voor een warme cappuccino of chocolademelk.

Overnachting: Taigh Na Mara Bed & Breakfast inclusief ontbijt

Dag 6: Kuaotunu – Whakatane (270 km)
U volgt de Pacific Coast Highway naar Whakatane. In Te Puke draait alles om de nationale fruitsoort van Nieuw-Zeeland, de kiwi. U kunt hier allerlei lekkernijen proeven, gemaakt uit kiwi’s. Er is zelfs wijn met kiwismaak. Uw eindpunt voor vandaag is Whakatane, gelegen in de Bay of Plenty. Whakatane is een van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland en uitvalsbasis voor een bezoek aan White Island. De spectaculaire vulkaan op dit eiland kan per boot of helicopter worden bezocht.

Overnachting: White Island Rendezvous

Dag 7: Whakatane - Rotorua (90 km)
Vandaag staat een unieke excursie op het progamma. U maakt de oversteek naar White Island. Hier verkent u onder begeleiding van een gids het vulkaaneiland. Deze vulkaan is nog regelmatig actief en wordt omringd door een landschap vol zwarte as en thermische activiteit. Beschermd door een helm en gasmasker kunt u tot vlakbij de kraterrand komen. Ook ziet u de ruïnes van een onderzoeksstation. Na terugkeer op het vasteland vervolgt u de weg naar Rotorua.

Overnachting: Springwaters Lodge inclusief ontbijt

Dag 8: Rotorua
De hele dag om de bijzondere omgeving van Rotorua te verkennen. Waar u ook bent, overal ziet u de geothermische activiteiten. In en om het meer ziet u overal de rookpluimen van de warmwaterbronnen. Bijzonder is zeker een bezoek aan een van de geothermische parken, waar u de poelen in de meest bijzondere kleuren kunt aanschouwen. Een paradijs voor fotografen. Rotorua is ook de plek om kennis te maken met de cultuur van de Maori.

Overnachting: Springwaters Lodge inclusief ontbijt

Dag 9: Rotorua – Ohakune (215 km)
U rijdt langs de oever van Lake Taupo zuidwaarts. Langzaamaan doemen de besneeuwde toppen van 3 vulkanen voor u op. U overnacht in Ruapehu aan de voet van de vulkaan.

Overnachting: Cairnbrae House

Dag 10: Tongariro National Park
Het vulkaangebied van Tongariro National Park biedt een onverwachte variatie in landschappen. Vruchtbare alpenweides, heldere meren worden afgewisseld door kale vulkaantoppen en geothermische activiteit. De drie vulkanen in het park zijn nog actief. Wij raden u aan vandaag tijdens een wandeling dit bijzondere landschap te verkennen. Voor geoefende wandelaars is er de uitdagende Tongariro Crossing, maar ook kortere wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Of maak een rondvlucht over de vulkaankraters.

Overnachting: Cairnbrae House

Dag 11: Ohakune – Wellington (290 km)
U rijdt verder zuidwaarts naar Wellington. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en een belangrijk centrum voor kunst en cultuur. In Te Papa, het nationale museum, komt u meer te weten over het heden en verleden van Nieuw-Zeeland. Vanavond kunt u hier dineren in een van de vele uitstekende restaurants.

Overnachting: Travelodge Wellington

Dag 12: Wellington
De hele dag in Wellington. U kunt de stad uitstekend te voet verkennen en slenteren langs de leuke winkels en gezellige cafés. Ook kunt u deelnemen aan een excursie langs de verschillende filmlocaties van de Lord of the Rings Trilogie. Of maak een wandeling met een Maori-gids en leer meer over de cultuur en gebruiken van de Maori. Wilt u de natuur in trekken, dan biedt de omgeving van Wellington hiertoe voldoende mogelijkheden. Uniek is een dagexcursie naar Kapiti Island, een natuurreservaat dat de beschermde leefomgeving vormt voor vele beschermde inheemse vogelsoorten.

Overnachting: Travelodge Wellington

Dag 13: Wellington – Marahau (170 km )
In de ochtend maakt u de oversteek met de Interislander ferry naar Picton. U kunt uw auto meenemen aan boord van de ferry. Eenmaal op het Zuidereiland rijdt u westwaarts via Nelson naar Marahau, de toegangspoort tot Abel Tasman National Park. Dit kustparadijs kunt u per boot, kajak of te voet verkennen. Onderweg kunt u heerlijk genieten aan de mooie stranden.

Overnachting: Abel Tasman Lodge

Dag 14: Abel Tasman National Park
Vandaag gaat u op avontuur in het Abel Tasman National Park. U verkent het park per kajak, boot en te voet. De dag begint met een kajaktocht langs de stranden en bijzondere rotsformaties. In de middag maakt u een ontspannen boottocht naar Anchorage Beach, vanwaar u prachtige wandelingen kunt maken.

Overnachting: Abel Tasman Lodge

Dag 15: Marahau – Greymouth (310 km)
U rijdt verder richting het zuidwesten, via Murchison, waar u in het museum meer te weten komt over de aardbeving die in 1929 het gebied trof. Een mooie weg leidt u vervolgens door de Buller Gorge. De gelijknamige brug is de langste hangbrug van Nieuw-Zeeland, 17 meter boven de Buller River. In en om de brug kunt u verschillende activiteiten ondernemen.

Overnachting: Oak Lodge Homestay inclusief ontbijt

Dag 16: Greymouth - Franz Josef Glacier (170 km)
U rijdt langs de mooie, vaak ruige westkust naar Franz Josef. U bereikt hier de gletsjers van Westland Tai Poutini National Park. U overnacht vlakbij de Franz Josef Glacier. Deze enorme gletsjer loopt tot aan het regenwoud en komt tot vlakbij de ruige kust. Een van de ruigste natuurgebieden van Nieuw-Zeeland.

Overnachting: Rainforest Retreat & Rainforest Holiday Park.

Dag 17: Franz Josef Glacier – Wanaka (290 km)
Een adembenemende route door een van de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. U rijdt door de wildernis en volgt een weg vol bochten over de Haast Pass. De eindbestemming vandaag is Wanaka, uw overnachtingsplaats voor de komende 3 nachten. Wanaka is een de rustige buurman van Queenstown. Alles gaat hier in een lagere versnelling en ontspannen tempo. U kunt hier vele activiteiten ondernemen om de magnifieke natuur te verkennen

Overnachting: Ramada Resort Wanaka

Dag 18 en 19 : Wanaka
Twee dagen in de omgeving van Wanaka. Maak een boottocht over het meer naar een verlaten natuurreservaat, waar nog vogels leven die nergens anders meer voorkomen. Of wandel met een gids door de weilanden en het regenwoud naar een gletsjer. Adrenalinezoekers komen hier ook aan hun trekken. Jetboaten, wilderniswandelingen en helikoptervluchten behoren tot de mogelijkheden. Of kies voor een combinatie van deze activiteiten.

Overnachting: Ramada Resort Wanaka

Dag 20: Wanaka - Te Anau (230 km)
U volgt de oever van Lake Wakatipu en doorkruist een prachtig berglandschap. Onderweg geniet u van het ene mooie uitzicht na het andere. Heldere rivieren doorkruizen het gebied, een populaire plek voor vissers. De dag eindigt in Te Anau.

Overnachting: Te Waka Lodge

Dag 21: Te Anau - Doubtful Sound (20 km)
Een korte rit naar Manapouri, waar u een bijzondere ervaring wacht! U gaat in de ochtend aan boord van een klein schip voor een boottocht met overnachting door de Doubtful Sound. Geniet van het prachtige uitzicht op de hoge omringende rotsen, terwijl nieuwsgierige pinguïns, pelsrobben en dolfijnen u vergezellen. Indien gewenst kunt u gebruikmaken van de kajaks aan boord of zelf de vis voor het diner vangen. Maar u kunt ook simpelweg achteroverleunen en met een goed glas wijn genieten van het uitzicht. Het schip heeft slechts 4 cabins, dus absolute rust is gegarandeerd.

Overnachting: Doubtful Sound Cruise inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 22: Doubtful Sound – Queenstown (175 km)
Rond het middaguur bent u weer terug in Manapouri. U rijdt terug noordwaarts naar Queenstown voor de komende 3 overnachtingen.

Overnachting: Blue Peaks Lodge

Dag 23 en 24: Queenstown
Twee dagen om op eigen gelegenheid Queenstown te verkennen. Niet voor niets is dit een van de populairste plaatsen in Nieuw-Zeeland. De plaats is prachtig gelegen omringd door de Southern Alps en Lake Wakatipu. Het wordt ook wel de ‘Adventure Capital of the World’ genoemd. U heeft er de keuze uit vele activiteiten, zoals wandelen, raften en bungy jumpen, maar kunt er ook uitstekend winkelen en dineren. Ook een boottocht over het meer behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting: Blue Peaks Lodge

Dag 25: Queenstown – Twizel (200 km)
Een mooie rit door de Kawarau Gorge en over de Lindis Pass. Deze indrukwekkende bergpas, op een hoogte van bijna 1000 meter, verbindt de regio van het Mackenzie Basin met Central Otago. Het laatste deel van de rit rijdt u over de hooglanden van Otago naar Twizel, toegangspoort tot Mount Cook National Park. U verblijft de komende 2 nachten op een schapenboerderij met prachtig uitzicht op Mount Cook.

Overnachting: Omahau Downs

Dag 26: Mount Cook ( 65 km)
Een korte rit naar Mount Cook, waar u een mooie dagexcursie maakt naar de Tasman Glacier. Per bus rijdt u naar de Tasman Valley, waar u een korte wandeling maakt door het berglandschap. Vervolgens gaat u aan boord van een speciaal ontworpen boot en maakt u een boottocht over het gletsjermeer. U komt tot op korte, maar veilige, afstand van het gletsjerijs en vaart langs ijsbergen in alle soorten en maten. In de middag keert u terug naar Twizel.

Overnachting: Omahau Downs.

Dag 27: Twizel – Christchurch (290 km)
U passeert Lake Tekapo. Dit turquoise gekleurde meer steekt fel af tegen de bergtoppen van de Southern Alps. Hier vindt u ook de Church of the Good Shepherd. Vanuit de kerk heeft u door het raam achter het altaar een magnifiek uitzicht op de omringende bergen. De dag eindigt in Christchurch, een stad met een onvervalst Engels karakter. De wederopbouw na de zware aardbeving van 2011 is hier nog in volle gang, maar resulteert in een stad waar moderne architectuur-experimenten zich voegen tussen de klassieke gebouwen.

Overnachting: Finlay Banks Bed & Breakfast inclusief ontbijt.

Dag 28: Christchurch – Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht (met overstap) naar Amsterdam

Dag 29: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Nieuw-Zeeland Adventure

Tijdens deze fly-drive logeert u afwisselend in goede 3 sterren hotels en gastvrije bed & breakfastaccommodaties.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

Standaard:
 • Auckland: Auckland City Hotel of gelijkwaardig
 • Kuaotunu: Taigh na Mara of gelijkwaardig
 • Whakatane: White Island Rendezvous of gelijkwaardig
 • Rotorua: Springwaters Lodge of gelijkwaardig
 • Tongariro NP: Cairnbrae House of gelijkwaardig
 • Wellington: Travelodge Wellington of gelijkwaardig
 • Abel Tasman: Abel Tasman Lodge of gelijkwaardig
 • Greymouth: Oak Lodge Homestay of gelijkwaardig
 • Franz Josef Glacier: Park Motel in Rainforest Retreat of gelijkwaardig
 • Wanaka: Ramada Resort Wanaka of gelijkwaardig
 • Te Anau: Te Waka Lodge of gelijkwaardig
 • Doubtful Sound: Tutoko II
 • Queenstown: Blue Peaks Lodge of gelijkwaardig
 • Twizel: Omahau Downs of gelijkwaardig
 • Christchurch: Finlay Banks Bed & Breakfast
 • sfeer-nieuwzeeland_1024x495

  Reizen in Nieuw-Zeeland

  DreamTravels is de specialist voor uw droomreis op maat, naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wij tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen.

  U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een lodge, een luxe tent of een cabin midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! Persoonlijk advies Wij begrijpen dat u bij het boeken van een verre reis niet over een nacht ijs gaat. De mogelijkheden zijn immers eindeloos.

   

  Persoonlijk reisadvies:

  Wij helpen u graag bij het maken van een keuze en gaan graag met u in gesprek om die reis samen te stellen die preceis aan uw wensen voldoet. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor of bij u thuis.

   

  Uitgebreider aanbod reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

  Onderstaand geven wij u enkele voorbeelden van onze reizen. Een uitgebreid aanbod van reizen naar de Australië en Nieuw-Zeeland vindt u bij DreamTravels. Kijk op de website of vraag onze Down Under-kenners om een reis op maat.

  Dream Logo

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Auckland / Christchurch - Amsterdam en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 25 dagen autohuur GO Rentals, type Touring (Midsize) op basis van standaardverzekering
  - hotelovernachtingen
  - cruise op de Doubtful Sound
  - maaltijden volgens programma
  - transfer bij aankomst in Auckland
  - transfer bij ophalen en na inleveren van uw huurauto
  - overtocht met de InterIslander ferry
  - Excursie: Cathedral Cove kajakken
  - Excursie: White Island Tour per boot
  - Excursie: Abel Tasman Beaches, Kayak & Walk
  - Excursie: Mount Cook Glacier Explorer
  - Informatiemap met routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  -
  Inclusive package autohuur, incl. volledige afkoop eigen risico, banden- en ruitenverzerking en GPS (tijdens boeking bij te reserveren)
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanaf-prijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra’s.

  2018 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt