Style in Travel

Nieuw-Zeeland South Island Discovery - Boutique

Tijdens deze 3-weekse ontdekkingsreis over het Zuidereiland overnacht u in mooie, kleinschalige accommodaties. U doorkruist een groot aantal natuurgebieden, van de mooie kusten vol bijzonder dierenleven tot de majestueuze bergen in het binnenland. Bijzonder is ook een verblijf op Stewart Island, het zuidelijkste eiland van Nieuw-Zeeland.


Dag 1 en 2: Amsterdam - Christchurch
U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Christchurch op het Zuidereiland.

Dag 3: Aankomst Christchurch
Bij aankomst in Christchurch wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. U ontvangt dan tevens een informatiepakket met de gedetailleerde beschrijving van uw reis. De rest van de dag kunt u Christchurch verkennen.

Overnachting: The George

Dag 4: Christchurch - Mount Cook (325 km)
In de ochtend haalt u uw huurauto op en begint uw autoreis door Nieuw-Zeeland. U passeert de vriendelijke dorpjes Geraldine en Fairly op weg naar Lake Tekapo. Een eerste kennismaking met de prachtige natuur van het Zuidereiland! Het turquoise gekleurde meer steekt fel af tegen de bergtoppen van de Southern Alps. De laatste 55 kilometer rijdt u langs de oever van het meer. Dit is een van de mooiste routes van Nieuw-Zeeland. Overnachting in Mount Cook, gelegen aan de voet van de gelijknamige berg. Vanuit het dorpje leiden diverse wandelroutes u door het mooie berggebied van Aoraki/Mount Cook National Park.

Overnachting:The Hermitage Mount Cook

Dag 5: Mount Cook – Dunedin (320 km)
Onderweg zuidwaarts naar Omarama heeft u de keuze uit verschillende routes. U kunt bijvoorbeeld voor de route via Lake Ohau kiezen, een mooie rit met uitzicht over het meer en de Southern Alps. U weet dat u in Omarama bent aangekomen, als u het gigantische standbeeld van een merinoschaap ziet! De unieke ligging van dit plaatsje maakt het tot een paradijs voor zweefvliegers. Houd op weg naar Dunedin uw camera in de aanslag. Achtereenvolgens doemen de helderblauwe meren Lake Benmore, Lake Aviemore en Lake Waikati voor u op. Eenmaal aan de kust ziet u de bijzondere Moeraki Boulders, evenals de pelsrobben en geloogpinguins bij het Moeraki Lighthouse. De dag eindigt in Dunedin, een stad waar de Schotse invloeden duidelijk zichtbaar zijn.

Overnachting: Hilltop on High inclusief ontbijt

Dag 6: Dunedin
De hele dag om Dunedin en omgeving te verkennen. Dunedin is de toegangspoort tot het Otago-schiereiland. Dit ruige schiereiland is het leefgebied van albatrossen en de zeldzame geeloogpinguïn. Vanaf de kust kunt u boottochten maken op zoek naar dolfijnen en zeeleeuwen. Ook kunt u Larnach Castle bezoeken, een bijzonder kasteel met mooie tuinen.

Overnachting: Hilltop on High inclusief ontbijt

Dag 7: Dunedin – Catlins (160 km)
U bereikt het uiterste zuiden van het Zuidereiland, waar het leven in een lagere versnelling verloopt. Watervallen en ongerepte bossen grenzen er aan de ruige kust. Wij raden u aan de korte wandeling te maken naar de Purakaunui watervallen. Vanaf Nugget Point heeft u grote kans diverse diersoorten te zien. Pelsrobben, Nieuw-Zeelandse zeeleeuwen en zeeolifanten leven hier samen op de rotsen. Ook ziet u wellicht geeloog- en dwergpinguïns. Bij Curio Bay ligt het curieuze versteende woud, meer dan 180 miljoen jaar oud.

Overnachting: Kenthurst Lodge B&B inclusief ontbijt

Dag 8: Catlins - Stewart Island
U maakt de overtocht naar Stewart Island (ca. 1 uur). Meer dan 85% van dit eiland is beschermd als nationaal park. Het eiland heeft slechts 28 kilometer aan autowegen en meer dan 280 kilometer aan wandelpaden. Op Stewart Island leeft de bruine kiwi (Tokoeka), die – anders dan zijn soortgenoten – overdag en ’s nachts actief is. Wist u dat er meer kiwi’s dan mensen op het eiland wonen?

Overnachting: Stewart Island Lodge inclusief continentaal ontbijt

Dag 9: Stewart Island
De hele dag om Stewart Island te verkennen. Voor vogelliefhebbers is Ulva Island een must, op dit beschermde eilandparadijs leven vele bijzondere inheemse vogelsoorten.

Overnachting: Stewart Island Lodge inclusief continentaal ontbijt

Dag 10: Stewart Island - Te Anau (185 km)
U keert terug naar het Zuidereiland en rijdt verder naar Te Anau. Te Anau is de perfecte uitvalsbasis voor Fiordland National Park, met de beroemde Milford en Doubtful Sound.

Overnachting: Dunluce B&B inclusief ontbijt

Dag 11: Te Anau
Een bezoek aan een van de fjorden is een must tijdens uw vakantie in Nieuw-Zeeland. Het maken van boottocht, kajakken, wandelen of zelfs rondvluchten behoren tot de mogelijkheden. Wij raden u aan deze excursie vooraf te boeken en helpen u graag met het maken van een keuze uit de vele mogelijkheden.

Overnachting: Dunluce B&B inclusief ontbijt

Dag 12: Te Anau - Queenstown
Vandaag staat een korte maar prachtige rit op het programma. U doorkruist een prachtig berglandschap en volgt de oever van Lake Wakatipu. Onderweg geniet u van het ene mooie uitzicht na het andere. Heldere rivieren doorkruizen het gebied, een populaire plek voor vissers.

Overnachting: Browns Boutique Hotel inclusief ontbijt

Dag 13: Queenstown
De hele dag om op eigen gelegenheid Queenstown te verkennen. Niet voor niets is dit een van de populairste plaatsen in Nieuw-Zeeland. De plaats is prachtig gelegen omringd door de Southern Alps en Lake Wakatipu. Het wordt ook wel de ‘Adventure Capital of the World’ genoemd. U heeft er de keuze uit vele activiteiten, zoals wandelen, raften en bungy jumpen, maar kunt er ook uitstekend winkelen en dineren. Ook een boottocht over het meer behoort tot de mogelijkheden.

Overnachting:Browns Boutique Hotel

Dag 14: Queenstown - Franz Josef
Een adembenemende route door een van de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. U rijdt door de wildernis en passeert het plaatsje Makarora, voordat u via een weg vol bochten de Haast Pass bereikt. U bereikt het prachtige landschap van de Westkust, vol dichte regenwouden, ruige bergtoppen en de gletsjers van Westland Tai Poutini National Park. U overnacht in Franz Josef, vlakbij de gelijknamige gletsjer. Deze enorme gletsjer loopt tot aan het regenwoud en komt tot vlakbij de ruige kust. Een van de ruigste natuurgebieden van Nieuw-Zeeland.

Overnachting: Westwood Lodge inclusief ontbijt


Dag 15: Franz Josef - Punakaiki/Greymouth (220 km)
U vervolgt uw reis langs de ruige Westkust en passeert weilanden, rivieren, oude spoorbruggen. In Punaikaki kunt u een bezoek brengen aan de beroemde ‘pannenkoekrotsen’ in Paparoa National Park Tijdens een eenvoudige wandeling van ca. 25 minuten passeert de bijzondere rotsformaties en ziet u de spuitgaten, waardoor het zeewater met enorme kracht omhoog wordt gespoten. U verblijft vanavond in een unieke accommodatie, een ‘treehouse’ midden tussen de bomen.

Overnachting: Breakers Boutique Accommodation inclusief ontbijt

Dag 16: Punakaiki/Greymouth - Abel Tasman NP (280 km)
Een mooie weg leidt u door de Buller Gorge. De gelijknamige brug is de langste hangbrug van Nieuw-Zeeland, 17 meter boven de Buller River. In en om de brug kunt u verschillende activiteiten ondernemen. De volgende stop vandaag is Murchison, waar u in het museum meer te weten komt over de aardbeving die in 1929 het gebied trof. Uw dag eindigt in Marahau, de toegangspoort tot Abel Tasman National Park.

Overnachting: Bellbird Lodge inclusief ontbijt

Dag 17: Abel Tasman National Park
De hele dag om Abel Tasman National Park te verkennen. Combineer vandaag activiteiten met een ontspannen verblijf aan het strand. Dit kustparadijs kunt u per boot, kajak of te voet verkennen. Onderweg kunt u heerlijk genieten aan de mooie stranden.

Overnachting: Bellbird Lodge inclusief ontbijt

Dag 18: Abel Tasman NP - Kaikoura (430 km)
U doorkruist het Maruia Forest, leefgebied van de Kakariki-parkiet en rijdt de Lewis Pass op weg naar Hanmer Springs. Hier kunt u heerlijk ontspannen in de minerale bronnen of deelnemen aan een van de vele activiteiten, zoals wandelen, paardrijden, jetboaten of bungy jumpen. Vervolgens rijdt u via Lyford naar Kaikoura. Dit leuke plaatsje is prachtig gelegen tussen de bergen van de Kaikoura Range en de Stille Oceaan. Dit is de plek in Nieuw-Zeeland om walvissen te spotten. Regelmatig vertrekken er bootexcursies op zoek naar deze unieke dieren.

Overnachting: The Hamptons inclusief ontbijt

Dag 19: Kaikoura – Christchurch
In de ochtend heeft u de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken (niet inbegrepen), voordat u terugrijdt naar Christchurch voor de laatste overnachting.

Overnachting: The George

Dag 20: Christchurch – Amsterdam
U rijdt terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht (met overstap) naar Amsterdam

Dag 21: Aankomst Amsterdam
Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.

Nieuw-Zeeland South Island Discovery - Boutique

Tijdens deze fly-drive logeert u in kleinschalige 4 sterren hotels.

Hieronder vindt u een overzicht van onze meest geboekte accommodaties tijdens de route. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Hou er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve accommodatie lijst ontvangt u bij uw reispapieren.

 • Christchurch: The George of gelijkwaardig
 • Mount Cook: The Hermitage of gelijkwaardig
 • Dunedin: Hilltop on High of gelijkwaardig
 • The Catlins: Kenthurst Lodge B&B of gelijkwaardig
 • Stewart Island: Stewart Island Lodge of gelijkwaardig
 • Te Anau: Dunluce B&B of gelijkwaardig
 • Queenstown: Browns Boutique Hotle of gelijkwaardig
 • Franz Josef: Westwood Lodge of gelijkwaardig
 • Punakaiki: Breakers Boutique Hotel of gelijkwaardig
 • Marahau: Bellbird Lodge of gelijkwaardig
 • Kaikoura: The Hamptons of gelijkwaardig
 • Auckland: The George of gelijkwaardig
 • >
  Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Nieuw-Zeeland!

  Dunedin

  De bijzondere dierenwereld van het Otago Schiereiland.
  Het Otago Schiereiland is een paradijs voor natuurliefhebbers. Langs en voor de kust leeft een groot aantal unieke diersoorten. Met een natuurgids van Elm Wildlife Tours komt u op plaatsen waar u normaalgesproken niet zult komen. U gaat op zoek naar zeeleeuwen, geeloogpinguïns, dwergpinguïns en ziet een kolonie pelsrobben. Vanaf Taiaroa Head aanschouwt u de indrukwekkende koningsalbatros, evenals vele anddere vogelsoorten.


  Stewart Island

  Het vogelparadijs op Ulva Island
  Ulva Island is een paradijs voor vogelliefhebbers. Veel inheemse vogelsoorten leven hier zonder enige dreiging van roofdieren. Samen met een vogelkenner gaat u op zoek naar de zeldzame en bedreigde vogels en planten. Een bijzondere excursie naar een unieke en oeroude wereld.

  Te Anau

  Ontdek de schoonheid van de Milford Sound
  Geniet van de schoonheid van het fjordengebied van de Milford Sound aan boord van de Milford Mariner of de Milford Mariner. U brengt 2,5 uur aan boord door. Onderweg gevven natuurgidsen u uitleg over de omgeving en de unieke dierenwereld in de Sound. Wie weet ziet u zeehonden, dolfijnen en pinguïns.

  Geniet van stilte van de Doubtful Sound
  Vanuit Manapouri gaat u per boot en bus via een mooie route naar Deep Cove, aan het begin van de Doubtful Sound. Hier gaat u aan boord voor een 3 uur durende cruise door de afgelegen Doubtful Sound. Geniet van het prachtige landschap, vol watervallen, regenwoud en beboste bergen. Onderweg ziet u dolfijnen en pelsrobben en wellicht pinguïns. Een bioloog geeft onderweg uitleg over alles wat u tegenkomt. Op de terugweg worden de motoren stilgezet en kunt u optimaal genieten van de stilte van de Sound.

  Per kajak door de Milford Sound.
  Verken de MIlford Sound in uw eigen kajak en zie de fascinerende onderwaterwereld tijdens deze afwisselende excursie. Uw avontuur begint met een boottocht door de Milford Sound. Geniet van de mooie natuur en zie de dieren, zoals zeehonden en dolfijnen. U gaat van boord bij het het MIlford Discovery Centre en daalt 10 meter af voor een kijkje in de onderwaterwereld van de Sound. Hoogtepunt van de ochtend is een kajakavontuur. Samen met een gids verkent u de Harrison Cove.

  Per kajak door de Doubtful Sound
  Nergens voelt u de macht van de natuur beter, dan in uw eigen kajak omringd door de majestueuze Doubtful Sound. Tijdens een dagexcursie gaat u met een gids op kajakavontuur. De dag begint vroeg met een instructie. Verolgens maakt u een boottocht over Lake Manapouri, waarna u per bus obver de Wilmot Pass rijdt. Bij Deep Cove begint uw avontuur. U stapt in uw eigen kajak en peddelt circa 15 kilometer door de Doutbtful Sound. Verken de verborgen inhammen en geniet van het prachtige uitzicht op de omringende bergen. Aan de voet van de Commander Peak wordt geluncht, waarna u verder gaat naar de verlaten Hall Arm, waar de kajaktocht eindigt. Per boot en bus wordt u weer teruggebracht naar het beginpunt.

  Queenstown

  Ontdek Middle Earth
  Een excursie door de adembenemende natuur rondom Queenstown, die het decor vormde voor veel scenes uit de Lord of the Rings trilogie! U ziet de filmlocaties van Isengard, het bos van Lothlorien en de Slag om Amon Hen. Dit is de excursie voor fans van de Lord of the Rings. Ook lokaties uit andere films, zoals X-mens Origins en The Chronicles of Narnia komen aan bod. Wilt u nog andere filmlocaties uit de Lord of the Rings trilogie zien, vraag ons dan om de andere opties in de omgeving van Queenstown.

  Makarora (tussen Queenstown en Franz Josef)

  Siberia Wilderness Helicopter Adventure
  Dit is de ultieme excursie voor elke natuurliefhebber! Maak kennis met de Nieuw-Zeelandse wildernis vanuit een helikopter, te voet en vanuit een jetboat. De excursie vertrekt vanuit Makarora, tussen Wanaka en de West Coast. Vanuit Makarora vertrekt u per helikopter voor een 20 minuten durende vlucht. Onderweg kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de bergtoppen, bedekt met gletsjers. U landt in de afgelegen Siberia Valley, waar u op eigen gelegenheid een 3 uur durende wandeling maakt. Met een jetboat keert u terug oer het helderblauwe water van de Wilkin en Makarora Rivers


  Nelson

  Kajakken en wandelen in Abel Tasman NP
  Wie Abel Tasman National Park bezoekt kan dit het beste vanaf het water of al wandelend doen. Deze dagexcursie combineert beide opties. In de ochtend maakt u een begeleide tocht per kajak. U peddelt langs de goudgekleurde stranden en ziet de beroemde Split Apple Rock. Vervolgens gaat u per boot naar Anchorage Bay, waar u op eigen gelegenheid kunt wandelen. U kunt kiezen voor een korte wandeling of een langere wandeling maken over de Pitt Head Loop.

  Boottocht in Abel Tasman National Park.
  Tijdens deze exclusieve boottocht ziet u Abel Tasman National Park op een ontspannen wijze, ver weg van de bewoonde wereld.. U vaart met een kleine catamaran met maximaal 10 passagiers. De dag wordt flexibel ingedeeld. Zo kan er rustig gevaren worden als u zeehonden of dolfijnen tegenkomt. Wellicht wilt u een bepaalde baai of bezienswaardigheid zien, dan kunt u dit met de schipper overleggen. Ook is er voldoende gelegenheid om te zwemmen, snorkelen of kajakken.

  Kaikoura

  Op zoek naar walvissen
  De zee voor de kust van Kaikoura is een waar dierenparadijs. Pelsrobben, bonte dolfijnen en hectordolfijnen leven er in groten getale en ook de orca wordt er regelmatig gezien. Afhankelijk van het seizoen heeft u ook grote kans om bultrugwalvissen, zuidkapers, grienden en blauwe vinvissen te zien. Ster van de show is echter de reusachtige potvis, die zich het hele jaar door in het gebied bevindt. Tijdens een boottocht op zoek naar deze bijzondere dieren heeft u dan ook 95% om deze reuzen te zien. Een must tijdens uw bezoek aan Kaikoura!

  Zwemmen met dolfijnen
  Het hele jaar door leven de bonte dolfijnen voor de kust van Kaikoura. Tijdens deze 3,5 uur durende excursie op zoek naar deze leuke dieren. U kunt ze vanaf de boot bewonderen maar krijgt ook de gelegenheid om met deze speelse dieren te snorkelen. Een onvergetelijke ervaring!
  sfeer-nieuwzeeland_1024x495

  Reizen in Nieuw-Zeeland

  DreamTravels is de specialist voor uw droomreis op maat, naar Australië en Nieuw-Zeeland. Wij tonen u de hoogtepunten van het land, maar laten u ook graag kennismaken met de minder bekende plekjes en gebieden. Wij kunnen u optimaal adviseren over de rondreis en bestemming die past bij uw wensen.

  U kunt overnachten in standaardaccommodaties, maar ook kiezen uit onze selectie van bijzondere accommodaties, zoals een boetiekhotel, een lodge, een luxe tent of een cabin midden in de natuur. Ook bieden wij u een uitgekiend aanbod aan excursies, die zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Onze Insiders Tips! Persoonlijk advies Wij begrijpen dat u bij het boeken van een verre reis niet over een nacht ijs gaat. De mogelijkheden zijn immers eindeloos.

   

  Persoonlijk reisadvies:

  Wij helpen u graag bij het maken van een keuze en gaan graag met u in gesprek om die reis samen te stellen die preceis aan uw wensen voldoet. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor of bij u thuis.

   

  Uitgebreider aanbod reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland

  Onderstaand geven wij u enkele voorbeelden van onze reizen. Een uitgebreid aanbod van reizen naar de Australië en Nieuw-Zeeland vindt u bij DreamTravels. Kijk op de website of vraag onze Down Under-kenners om een reis op maat.

  Dream Logo

  Inbegrepen
  - retourvlucht Amsterdam - Christchurch en v.v. (o.b.v. de voordeligste klasse)
  - luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
  - 17 dagen autohuur GO Rentals, type Touring (Midsize) inclusief standaardverzekering
  - hotelovernachtingen
  - maaltijden volgens programma
  - transfer bij aankomst in Christchurch
  - transfer bij ophalen en na inleveren van uw huurauto
  - ferry-overtocht Stewart Island
  - Informatiemap met routebeschrijving

  Niet inbegrepen
  -
  Inclusive package autohuur, incl. volledige afkoop eigen risico, banden- en ruitenverzerking en GPS (tijdens boeking bij te reserveren)
  - overige maaltijden
  - eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  - persoonlijke uitgaven
  - reserveringskosten (EUR 35,- per boeking)
  - bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

  Bijzonderheden
  De getoonde prijs is een vanaf-prijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste periode en de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen

  2018 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt