Zoek op land, regio of reis

×

Nieuw-Zeeland Essentials...

Op avontuur naar de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland

Fly-drive | 21 dagen | Nieuw-Zeeland

Zie het beste van Nieuw-Zeeland! Tijdens deze drieweekse reis ziet u een groot aantal hoogtepunten van dit bijzondere land. U verblijft regelmatig twee nachten op een locatie, zodat u voldoende tijd heeft om echt te genieten.

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 21 dagen | Nieuw-Zeeland

Zie het beste van Nieuw-Zeeland! Tijdens deze drieweekse reis ziet u een groot aantal hoogtepunten van dit bijzondere land. U verblijft regelmatig twee nachten op een locatie, zodat u voldoende tijd heeft om echt te genieten. Onder meer Queenstown, Fiordland National Park, de Westkust, Wellington en het geothermische midden van het Noordeiland staan op het programma. U verblijft in goede driesterrenhotels, hier en daar afgewisseld met een bijzondere accommodatie, zoals een heus 'treehouse' of een gastvrije bed & breakfast. Een goede kennismaking met Nieuw-Zeeland!

Route in het kort

Dag 1 en 2: Amsterdam - Christchurch
Dag 3: Aankomst Christchurch
Dag 4: Christchurch - Mount Cook, 325 km
Dag 5: Mount Cook - Queenstown, 255 km
Dag 6: Queenstown
Dag 7: Queenstown - Te Anau, 170 km
Dag 8: Te Anau
Dag 9: Te Anau - Wanaka, 225 km
Dag 10: Wanaka
Dag 11: Wanaka - Franz Josef, 290 km
Dag 12: Franz Josef - Punakaiki, 220 km
Dag 13: Punakaiki - Nelson 265 km
Dag 14: Nelson
Dag 15: Nelson - Picton - Wellington, 110 km (en ferry)
Dag 16: Wellington - Tongariro National Park, 330 km
Dag 17: Tongariro National Park
Dag 18: Tongariro National Park - Rotorua, 180 km
Dag 19: Rotorua - Auckland, 230 km
Dag 20: Auckland - Amsterdam
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Wilt u de reis verlengen of aanpassen? Vraag ons dan om een reis op maat!

Inclusief

- Retourvlucht, inclusief ruimbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- 1 x ontbijt
- Go Rental Huurauto, cat. Midsize inclusief All-inclusive verzekering
- Transfer bij aankomst in Christchurch
- Transfer bij ophalen en na inleveren van uw huurauto
- Overtocht met de InterIslander Ferry
- 24 uur nood-assistentie
- Informatiemap met routebeschrijving (ter plaatse te ontvangen)

Exclusief

- Maaltijden (tenzij anders vermeld)
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Toegangsgelden nationale parken
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u de reis naar wens uitbreiden of aanpassen. Graag maken wij voor u een voorstel op maat, zodat de reis volledig aansluit bij uw wensen. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 en 2: Amsterdam - Christchurch

U vertrekt vanuit Amsterdam en vliegt (met overstap) naar Christchurch op het Zuidereiland.

Route: Amsterdam - Christchurch

Dag 3: Aankomst Christchurch

Kia ora! Bij aankomst in Christchurch wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht. U ontvangt dan tevens een informatiepakket met de gedetailleerde beschrijving van uw reis. De rest van de dag kunt u Christchurch verkennen.

Route: Aankomst Christchurch

Dag 4: Christchurch - Mount Cook

In de ochtend haalt u uw huurauto op en begint uw autoreis door Nieuw-Zeeland. U passeert de vriendelijke dorpjes Geraldine en Fairlie op weg naar Lake Tekapo. Een eerste kennismaking met de prachtige natuur van het Zuidereiland. Het turquoise gekleurde meer steekt fel af tegen de bergtoppen van de Southern Alps. Hier vindt u ook de Church of the Good Shepherd. Vanuit de kerk heeft u door het raam achter het altaar een magnifiek uitzicht op de omringende bergen. Langs de west oever van het ondoorzichtig-blauw Lake Pukaki richting Mt Cook Village is een van de meest pittoreske schilderachtige ritten op het eiland.

Route: Christchurch - Mount Cook, 325 km

Dag 5: Mount Cook - Queenstown

U doorkruist de hooglanden en het plaatsje Omarama en bereikt de Lindis Pass. Deze indrukwekkende bergpas, op een hoogte van bijna 1000 meter, verbindt de regio van het Mackenzie Basin met Central Otago. In Cromwell, gelegen aan Lake Dunstan, kunt u een stop maken en 'Old Cromwell Town' bezoeken. Na de aanleg van een dam in 1992 zou het water van het nieuw gevormde meer het oude centrum overspoelen. Vrijwilligers hebben toen de oude gebouwen verplaatst naar de huidige locatie. In het nieuwe 'Old Cromwell Town' herleven de tijden van de pioniers en goudzoekers. De dag eindigt in Queenstown, waar u 2 nachten verblijft.

Route: Mount Cook - Queenstown, 255 km

Dag 6: Queenstown

De hele dag om op eigen gelegenheid Queenstown te verkennen. Niet voor niets is dit een van de populairste plaatsen in Nieuw-Zeeland. De plaats is prachtig gelegen omringd door de Southern Alps en Lake Wakatipu. Het wordt ook wel de 'Adventure Capital of the World' genoemd. U heeft er de keuze uit vele activiteiten, zoals wandelen, raften en bungy jumpen, maar kunt er ook uitstekend winkelen en dineren. Ook een boottocht over het meer behoort tot de mogelijkheden.

Dag 7: Queenstown - Te Anau

Vandaag staat een korte maar prachtige rit op het programma. U volgt de oever van Lake Wakatipu en doorkruist een prachtig berglandschap. Onderweg geniet u van het ene mooie uitzicht na het andere. Heldere rivieren doorkruizen het gebied, een populaire plek voor vissers. De dag eindigt in Te Anau voor 2 overnachtingen.


Route: Queenstown - Te Anau, 170 km

Dag 8: Te Anau

Te Anau is de perfecte uitvalsbasis voor Fiordland National Park, met de beroemde Milford en Doubtful Sound. Een bezoek aan een van deze fjorden is een must tijdens uw vakantie in Nieuw-Zeeland. Het maken van boottocht, kajakken, wandelen of zelfs rondvluchten behoren tot de mogelijkheden. Wij raden u aan deze excursie vooraf te boeken en helpen u graag met het maken van een keuze uit de vele mogelijkheden.

Dag 9: Te Anau - Wanaka

U rijdt terug naar Queenstown en vervolgt de weg naar Wanaka. Wanaka is een de rustige buurman van Queenstown. Alles gaat hier in een lagere versnelling en ontspannen tempo. U kunt hier vele activiteiten ondernemen om de magnifieke natuur te verkennen.

Route: Te Anau - Wanaka, 225 km

Dag 10: Wanaka

De hele dag in de omgeving van Wanaka. Maak een boottocht over het meer naar een verlaten natuurreservaat, waar nog vogels leven die nergens anders meer voorkomen. Of wandel met een gids door de weilanden en het regenwoud naar een gletsjer. Adrenalinezoekers komen hier ook aan hun trekken. Jetboaten, wilderniswandelingen en helikoptervluchten behoren tot de mogelijkheden. Of kies voor een combinatie van deze activiteiten.

Dag 11: Wanaka - Franz Josef

Een adembenemende route door een van de mooiste gebieden van Nieuw-Zeeland. U rijdt door de wildernis en passeert het plaatsje Makarora, voordat u via een weg vol bochten de Haast Pass bereikt. U bereikt het prachtige landschap van de Westkust, vol dichte regenwouden, ruige bergtoppen en de gletsjers van Westland Tai Poutini National Park. U overnacht in Franz Josef, vlakbij de gelijknamige gletsjer. Deze enorme gletsjer loopt tot aan het regenwoud en komt tot vlakbij de ruige kust. Een van de ruigste natuurgebieden van Nieuw-Zeeland.

Route: Wanaka - Franz Josef, 290 km

Dag 12: Franz Josef - Punakaiki

U vervolgt uw reis langs de ruige Westkust en passeert weilanden, rivieren, oude spoorbruggen. In Punakaiki kunt u een bezoek brengen aan de beroemde 'pannenkoekrotsen' in Paparoa National Park Tijdens een eenvoudige wandeling van ca. 25 minuten passeert de bijzondere rotsformaties en ziet u de spuitgaten, waardoor het zeewater met enorme kracht omhoog wordt gespoten. U verblijft vanavond in een unieke accommodatie, een 'treehouse' midden tussen de bomen.

Route; Franz Josef - Punakaiki, 220 km

Dag 13: Punakaiki - Nelson

Een mooie weg leidt u door de Buller Gorge. De gelijknamige brug is de langste hangbrug van Nieuw-Zeeland, 17 meter boven de Buller River. In en om de brug kunt u verschillende activiteiten ondernemen. De volgende stop vandaag is Murchison, waar u in het museum meer te weten komt over de aardbeving die in 1929 het gebied trof. Uw dag eindigt in Nelson, een van de zonnigste steden van Nieuw-Zeeland en uitvalsbasis voor een bezoek aan Abel Tasman National Park.

Route: Punakaiki - Nelson, 265 km

Dag 14: Nelson

Een dag in deze heerljke omgeving. U kunt het plaatsje Nelson verkennen en een bezoek brengen aan de vele galeries en studios. In de omgeving vindt u vele wijnhuizen, die zeker een bezoek inclusief wijnproeverij waard zijn. Of boek een dagexcursie naar Abel Tasman National Park, waar u kunt wandelen of kajakken.

Dag 15: Nelson - Picton - Wellington

U volgt de mooie Queen Charlotte Drive op weg naar Picton. Hier gaat u aan boord van de InterIslander Ferry voor de overtocht naar Wellington. U kunt uw huurauto meenemen aan boord van de ferry. Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en een belangrijk centrum voor kunst en cultuur. Vanavond kunt u hier dineren in een van de vele uitstekende restaurants.

Route: Nelson - Picton - Wellington, 110 km (en ferry)

Dag 16: Wellington - Tongariro National Park

Tijdens uw rit noordwaarts zal het u ongetwijfeld opvallen hoe het landschap op het Noordereiland verschilt van dat van het Zuidereiland. U doorkruist een landelijk gebied met kleine dorpjes. Langzaam doemt het vulkaanlandschap van Tongariro National Park voor u op. U overnacht in Ruapehu aan de voet van de vulkaan.

Route: Wellington - Tongariro National Park, 330 km

Dag 17: Tongariro National Park

Het vulkaangebied van Tongariro National Park biedt een onverwachte variatie in landschappen. Vruchtbare alpenweides, heldere meren worden afgewisseld door kale vulkaantoppen en geothermische activiteit. De drie vulkanen in het park zijn nog actief. Wij raden u aan vandaag tijdens een wandeling dit bijzondere landschap te verkennen. Voor geoefende wandelaars is er de uitdagende Tongariro Crossing, maar ook kortere wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Of maak een rondvlucht over de vulkaankraters.

Dag 18: Tongariro National Park - Rotorua

Ook vandaag bevindt u zich nog in een gebied waar vulkanische activiteiten wordt afgewisseld door groene weilanden, dichte bossen en heldere meren. U rijdt langs Lake Taupo naar Rotorua. Het plaatsje Rotorua staat bekend om de uitzonderlijke concentratie van geothermische activiteit. In en om het gelijknamige meer ziet u overal de rookpluimen van de warmwaterbronnen. Bijzonder is zeker een bezoek aan een van de geothermische parken, waar u de poelen in de meest bijzondere kleuren kunt aanschouwen. Een paradijs voor fotografen.

Route: Tongariro National Park - Rotorua, 180 km

Dag 19: Rotorua - Auckland

Onderweg naar Auckland kunt u een bezoek brengen aan Hobbiton, dat werd gebouwd als filmlocatie voor de Lord of the Rings-trilogie. De oorsponkelijke filmset is nog vrijwel intact. Vervolgens rijdt u door een groen landschap vol weilanden naar Auckland. De laatste avond van uw reis brengt u door in deze levendige stad. Tijdens een heerlijk diner aan de haven kunt u terugkijken op een geweldige reis door Nieuw-Zeeland.

Route: Rotorua - Auckland, 230 km

Dag 20: Auckland - Amsterdam

U rijdt terug naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. Terugvlucht (met overstap) naar Amsterdam. Haere rā of tewel tot ziens!

Dag 21: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam, waar de reis eindigt.
Tijd om de vakantie foto's uit te zoeken!

Overnachtingen 21-daagse reis

1 nacht Christchurch, Christchurch Motel
1 nacht Mount Cook, Aoraki court Motel
2 nachten Queenstown, Blue Peaks Lodge
2 nachten Te Anau, Edgewater Motel
2 nachten Wanaka, The Moorings
1 nacht Franz Josef, Punga Grove
1 nacht Punakaiki, Havenz Punakaiki
2 nachten Nelson, Saxton Lodge
1 nacht Wellington, Travelodge Wellington
2 nachten National Park, The Park Hotel Ruapehu
1 nacht Rotorua, Springwaters Lodge
1 nacht Auckland, Auckland City Hotel Hobson Street

Vluchtinformatie

De vermelde reissom is gebaseerd op de voordeligste vluchten, met - indien mogelijk- maximaal 1 overstap naar de reisbestemming. Na aanvraag van deze reis zullen wij voor u de beste vluchtmogelijkheid zoeken en deze, in overleg met u, reserveren. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u hiermee niet akkoord gaat, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.
Heeft u de voorkeur voor een luchtvaartmaatschappij of wilt u onderweg een stopover maken? Dan kunt u dit in de aanvraag kenbaar maken.

Bij uw intercontinentale vlucht is ruimbagage inbegrepen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van GoRentals inbegrepen tenzij anders vermeld. Wij bieden de huurauto altijd aan op basis van All-Inclusive. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, Piece of Mind-verzekering voor de volledige afkoop van het eigen risico en lokale belastingen. Ook de kosten voor een extra medebestuurder, GPS en de transfer van uw hotel naar het verhuurstation zijn reeds bij de prijs inbegrepen. De auto van GoRentals mag op de veerboot tussen het Noorder- en Zuidereiland worden meegenomen.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en een internationaal rijbewijs (te verkrijgen bij ANWB-winkels).

Vanafprijzen

De vanaf-prijzen zijn afhankelijk van de gekozen vertrekdatum en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Wij zullen dit altijd met u overleggen voordat wij tot definitieve boeking over gaan.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Insider Tips
Maak uw vakantie nog specialer door het bijboeken van lokale excursies. Onderstaande excursies zijn geselecteerd op hun authenticiteit en lokale ervaring. Zo hoort u de verhalen van de lokale bevolking en onderneemt u die activiteiten die zij juist ook zouden doen. Zo ontdekt u pas het echte Nieuw-Zeeland!

Queenstown
Queenstown - Ontdek Middle Earth
Een excursie door de adembenemende natuur rondom Queenstown, die het decor vormde voor veel scenes uit de Lord of the Rings trilogie! U ziet de filmlocaties van Isengard, het bos van Lothlorien en de Slag om Amon Hen. Dit is de excursie voor fans van de Lord of the Rings. Ook lokaties uit andere films, zoals X-mens Origins en The Chronicles of Narnia komen aan bod. Wilt u nog andere filmlocaties uit de Lord of the Rings trilogie zien, vraag ons dan om de andere opties in de omgeving van Queenstown.

Queenstown - Per jetboat over de Dart River
Een spannende tocht per jetboat tot diep in het Mount Aspiring National Park. Geniet van de prachtige omgeving, terwijl u verhalen hoort over het verleden en legendes van de Maori. Ook wandelt u door de ongerepte wildernis en ziet u die plaatsen die dienst deden als filmlocatie voor Middle Earth. Hoogtepunt van deze excursie is natuurlijk wanneer u met hoge snelheid over de rivier vaart. Een spectaculaire ervaring!

Queenstown - Jetboat en wildernis avontuur
Tijdens een volle dagexcrusie gaat u op avontuur in de wildernis, per jetboat en te voet. De jetboat van Dart River Safaris brengt u tot diep in de wildernis van Mount Aspiring National Park. Vervolgens gaat u te voet verder en wandelt u 2 tot 3 uur door de ongerepte natuur. U komt op plaatsen waar u normaalgesproken niet kunt komen.

Te Anau
Te Anau - Ontdek de schoonheid van de Milford Sound
Geniet van de schoonheid van het fjordengebied van de Milford Sound aan boord van de Milford Mariner of de Milford Mariner. U brengt 2,5 uur aan boord door. Onderweg geven natuurgidsen u uitleg over de omgeving en de unieke dierenwereld in de Sound. Wie weet ziet u zeehonden, dolfijnen en pinguïns.

Te Anau - Geniet van stilte van de Doubtful Sound
Vanuit Manapouri gaat u per boot en bus via een mooie route naar Deep Cove, aan het begin van de Doubtful Sound. Hier gaat u aan boord voor een 3 uur durende cruise door de afgelegen Doubtful Sound. Geniet van het prachtige landschap, vol watervallen, regenwoud en beboste bergen. Onderweg ziet u dolfijnen en pelsrobben en wellicht pinguïns. Een bioloog geeft onderweg uitleg over alles wat u tegenkomt. Op de terugweg worden de motoren stilgezet en kunt u optimaal genieten van de stilte van de Sound.

Te Anau - Per kajak door de Milford Sound
Verken de MIlford Sound in uw eigen kajak en zie de fascinerende onderwaterwereld tijdens deze afwisselende excursie. Uw avontuur begint met een boottocht door de Milford Sound. Geniet van de mooie natuur en zie de dieren, zoals zeehonden en dolfijnen. U gaat van boord bij het het MIlford Discovery Centre en daalt 10 meter af voor een kijkje in de onderwaterwereld van de Sound. Hoogtepunt van de ochtend is een kajakavontuur. Samen met een gids verkent u de Harrison Cove.

Te Anau - Per kajak door de Doubtful Sound
Nergens voelt u de macht van de natuur beter, dan in uw eigen kajak omringd door de majestueuze Doubtful Sound. Tijdens een dagexcursie gaat u met een gids op kajakavontuur. De dag begint vroeg met een instructie. Vervolgens maakt u een boottocht over Lake Manapouri, waarna u per bus over de Wilmot Pass rijdt. Bij Deep Cove begint uw avontuur. U stapt in uw eigen kajak en peddelt circa 15 kilometer door de Doutbtful Sound. Verken de verborgen inhammen en geniet van het prachtige uitzicht op de omringende bergen. Aan de voet van de Commander Peak wordt geluncht, waarna u verder gaat naar de verlaten Hall Arm, waar de kajaktocht eindigt. Per boot en bus wordt u weer teruggebracht naar het beginpunt.

Wanaka
Wanaka - Jetboat en wildernis avontuur
Tijdens een halve-dagexcursie ziet u op enerverende wijze de spectaculaire natuur van Mount Aspiring National Park. In een jetboat vaart u langs de bergwanden, met gletsjers en watervallen. Dit is de wereld zoals u die kent uit de Lord of the Rings trilogie. Diep in de wildernis gaat u van boord en maakt u een spectaculaire wandeling door de dichte bossen. Onderweg vertellen lokale gidsen u meer over hun cultuur en hun land

Wanaka - Safari per 4WD
Ga van de gebaande paden af en geniet van de mooie natuur rondom Wanaka, vanuit een comfortabele 4WD-terreinwagen. Uw gids neemt u mee naar een uitgestrekte boerderij met fantastisch uitzicht op Lake Wanaka. Maak kennis met de dieren, bezoek historische lokaties en hoor meer over het leven van de eerste boeren in het gebied. Maar geniet vooral van de prachtige utizichten op de besneeuwde bergtoppen en ruige rivierdalen tijdens twee (optionele ) wandelingen.

Nelson
Nelson - Kajakken en wandelen in Abel Tasman NP
Wie Abel Tasman National Park bezoekt kan dit het beste vanaf het water of al wandelend doen. Deze dagexcursie combineert beide opties. In de ochtend maakt u een begeleide tocht per kajak. U peddelt langs de goudgekleurde stranden en ziet de beroemde Split Apple Rock. Vervolgens gaat u per boot naar Anchorage Bay, waar u op eigen gelegenheid kunt wandelen. U kunt kiezen voor een korte wandeling of een langere wandeling maken over de Pitt Head Loop.

Nelson - Boottocht in Abel Tasman National Park
Tijdens deze exclusieve boottocht ziet u Abel Tasman National Park op een ontspannen wijze, ver weg van de bewoonde wereld.. U vaart met een kleine catamaran met maximaal 10 passagiers. De dag wordt flexibel ingedeeld. Zo kan er rustig gevaren worden als u zeehonden of dolfijnen tegenkomt. Wellicht wilt u een bepaalde baai of bezienswaardigheid zien, dan kunt u dit met de schipper overleggen. Ook is er voldoende gelegenheid om te zwemmen, snorkelen of kajakken.

Tongariro National Park
Tongariro National Park - Zie de vulkanen vanuit de lucht
Tijdens een rondvlucht van ca. 35 minuten vliegt u in een Cessna over de 3 vulkanen van Tongariro National Park. U ziet de actieve krater van Mt. Ruapehu en passeert verschillende locaties uit de Lord of the Rings Trilogie.

Tongariro National Park - Op avontuur met een gids
Samen met een gids verkent u het buitenaardse vulkaanlandschap van Tongariro National Park. U kunt de uitdaging aangaan en de 17 kilometer lange Tongariro Trek lopen (7-8 uur) of kiezen voor een kortere wandeling over Restful Ridge.

Rotorua
Te Põ, een avond met de Maori
Leer meer over de Maori en hun unieke cultuur tijdens een avond in Te Põ. U geniet van een maaltijd met Maori-gerechten. Na het diner gaat u aan boord van een waka en vaart u naar het geothermische wonderland van de Te Puia vallei. U ziet onder andere de indrukwekkende Pohutu Geyser. Ondertussen vertelt uw gids u oude verhalen en legendes.

Praktische info

Routeboek
Bij uw reis is een uitgebreide informatiemap met routebeschrijving inbegrepen, die voor uw reis op maat wordt samengesteld.

Christchurch Motel

Christchurch is omgeven door bergen, de Canterbury Plains, een prachtige kustlijn, en de Port Hills die een adembenemend achtergrond vormen voor de stad. Christchurch Motel is ideaal gelegen op Riccarton Road op loopafstand van het centrum van de stad en een half uur lopen vanaf de botanische tuinen. Bezoek het Willowbank Wildlife Reserve voor de Ko Tane The Maori Experience inclusief een traditioneel welkom, optredens en uiteraard een Hangi diner. Maak een reis terug in de tijd in het Canterbury Museum of bewonder de kunstcollectie in Christchurch Art Gallery. De ideale uitvalsbasis om Christchurch en omgeving te ontdekken.

Aoraki Court Mt Cook Village Motel

Gelegen in het Mount Cook National Park op 40 minuten rijden van Twizel en 1 uur vanaf Lake Tekapo. Het Aoraki Mount Cook National Park Visitor Centre is gelegen op slechts 1 kilometer afstand en daarom de ideale accommodatie om het nationale park te ontdekken. Vanuit uw kamer heeft u een prachtig uitzicht over de bergen. Beklim Mount Cook de hoogste berg van Nieuw-Zeeland en bewonder de 30 kilometer lange Tasman gletsjer. Zelfs in de avond is Mount Cook een bezoek waard doordat het ver verwijderd is van stadslichten en heeft daarom een van de donkerste luchten in Nieuw-Zeeland perfect om naar de nachtelijke hemel te kijken.

Blue Peaks Lodge Queenstown

Blue Peaks Lodge is gelegen in Queenstown en slechts op 5 minuten wandelen van het stadscentrum daardoor heeft u gemakkelijk toegang tot winkels, restaurants, wandelpaden en bezienswaardigheden. In Queenstown is het bijna onmogelijk om uw te vervelen. Neem de Skyline Gondola omhoog en geniet van een spectaculaire uitzicht over Queenstown, Lake Wakatipu en de omliggende bergen. Ga op avontuur op een van de wandelpaden door de inheemse Nieuw-Zeelandse beukenbos. Bezoek de lokale boetiek wijnmakerijen in de regio om de Pinot Noir te proeven waar de regio om beroemd is. Of u geïnteresseerd bent in eten en wijn, muziek, kunst of het buitenleven Queenstown heeft het allemaal.

Te Anau Edgewater Motel

Edgewater Motel ligt op een steenworp afstand van de oevers van het prachtige Lake Te Anau en het Fiordland National Park dat op de werelderfgoedlijst staat. Te Anau centrum ligt op slechts 5 minuten wandelen langs het meer hier kunt u winkels, supermarkten, restaurants, bars en cafés vinden.

Ontdek de gloeiwormen op Lake Te Anau voor een magische ervaring. Diep verborgen op Lake Te Anau bevinden zich 12.000 jaar oude grotten met honderden gloeiwormen wat een magisch effect heeft in de donkere grot. Uiteraard mag u tijdens uw verblijf in Nieuw-Zeeland Milford Sound en Doubtful Sound niet missen. Bewonder deze prachtige fjorden van dichtbij met een cruise of kajak. Door de ligging naast het meer en op korte afstand van het centrum is Edgewater Motel een ideale accommodatie om deze omgeving te ontdekken.

The Moorings Wanaka

Wanaka is gelegen in het hart van de Zuidelijke Meren in het Alpenwonderland van Nieuw-Zeeland. Het dorp ligt in een indrukweekend gletsjermeer aan de oevers van een van de mooiste meren in het land en is de toegangspoort tot het werelderfgoed gebeid Mt Aspiring National Park.

Proef wijn bij de plaatselijke wijngaard aan de oever van het meer, breng de dag door met vissen in een van de grote rivierenvalleien of doe het een dagje rustiger aan door te zwemmen. Volg de wandel en fietspaden rond de meren en beklim de nabijgelegen heuvels voor een spectaculair uitzicht op Mt Aspiring in de verte. Bewonder het uitzicht vanaf uw kamer op de bergen en het meer terwijl u geniet van de laatste zonnestralen van de dag morgen een nieuwe dag vol avontuur.

Punga Grove Motel and Suites

Gelegen midden in de inheemse regenwoud van Franz Josef dit motel is ontworpen om de schoonheid van het uitzicht op de bergen en de natuur te maximaliseren. Punga Grove is slechts een korte wandeling verwijderd van de restaurants en winkels in het dorp Franz Josef. Deze accommodatie biedt toegang tot de vele natuurlijke wonderen van het South West World Heritage Area. Omgeven door bergen, gletsjers, rivieren, meren, de kustlijn en inheemse flora en fauna is er genoeg om te ontdekken in Franz Josef. Ontbijt op uw privé terras midden in het oerwoud voordat u begint aan een nieuwe dag vol avontuur. Een bezoek aan de Franz Josef gletsjer mag niet ontbreken tijdens uw verblijf in Punga Grove. Maak kennis met de zeldzaamste Kiwi soort in de Wildlife Centre.

Havenz Punakaiki

Punakaiki is een kleine gemeenschap aan de westkust van het Zuidereiland tussen Westport en Greymouth. Gelegen op slechts 4 minuten lopen van Punakaiki strand bevindt zich Havenz Punakaiki.

The Rimu boomhut is gelegen op de eerste verdieping en heeft zijn eigen buitenterras. U kijkt uit op een volgroeid bos aan de kust vol met inheemse Rimu-bomen. Word wakker in het queen-size bed en geniet van het vogelgezang in de ochtend. Ontdek de Nile River Glow Worm grotten te midden van een kalkhoudend wonderland van stalactieten en stalagmieten, compleet met een ongelooflijk sterrenstelsel van gloeiwormen, het is een ware magische ontdekkingsreis. Of ontdek de regio doormiddel van een wandeltocht. Ga op avontuur in het Paparoa National Park bekend om de Pancake Rocks bij het Dolomite Point nabij Punakaiki. Ontspan een dag vol avontuur in uw appartement midden in de natuur.

Saxton Lodge

Saxton Lodge is centraal gelegen tussen Richmond en Stoke beide liggen op slechts 3 minuten rijden. Nelson centrum bevindt zich op 15 minuten rijden en Motueka op 30 minuten rijden. Saxton Lodge is ideaal gelegen om de omgeving te ontdekken. Het Abel Tasman National Park bevindt zich op 50 minuten rijden. Hier ontdekt u de prachtige kust natuur en inheemse dieren zoals de Bellbirds, pinguïns en pelsrobben. Of bezoek de Te Waikoropupu Springs de grootste koud waterbron op het zuidelijk halfrond in Golden Bay. Na een dag avontuur kunt u ontspannen op uw patio of balkon en terugkijken op een geslaagde dag.

Travelodge

Travelodge Wellington bevindt zich in het centrum van Wellington op minder dan 15 minuten lopen van de botanische tuin en 10 minuten rijden naar Wellington Zoo. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en bij het restaurant Steps kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet en een á-la-cart menu voor het diner. In slechts 5 minuten wandelen bevinden zich meer eetgelegenheden.

The Park Hotel Ruapehu

Het enige driesterrenhotel in de regio met een prachtig uitzicht op de drie vulkanen Mount Ruapehu, Mount Tongariro en Mount Ngauruhoe bekend als Mount Doom in de Lord of the Rings films. Begin uw dag met het openen van de gordijnen en geniet van het uitzicht over de omgeving en de vulkanen terwijl u zich klaar maakt voor een nieuwe dag vol avonturen in de Nieuw-Zeelandse natuur. Aan het einde van de dag kunt u ontspannen in de bubbelbaden, in één van de hangmatten of bij het openhaard. Het Park Hotel is de ideale uitvalsbasis voor het lopen van de Tongariro Alpine Crossing, te vissen en te wandelen. De accommodatie beschikt over een restaurant en bar de Spiral een favoriet onder de lokale bevolking en bezoekers.

Springwaters Lodge

Springwaters Lodge is gelegen op 18 minuten van Rotorua centrum en combineert de nabijheid van de bezienswaardigheden van Rotorua met een rustige landelijke omgeving, zonder de kenmerkende zwavelgeur. Dichtbij kunt u de prachtige Hamurana Springs vinden en Lake Rotorua waar u het hele jaar door kan vissen op forel. Vang een vis, neem hem mee naar het bed & breakfast en de gastvrouw Janice zal hem koken en serveren.

De kamers zijn ruim met een ensuite badkamer en alle nodige faciliteiten die u kunt verwachten voor een comfortabel verblijf. In de grote tuin staat ook een BBQ- voor uw gebruik. De eigenaren Jeff en Janice zijn beide geboren en opgegroeid in Nieuw-Zeeland. Ze kunnen u alles vertellen over hun hobby’s: Speedway (motor sport), vissen en quilten. De ideale uitvalsbasis om Rotorua en omgeving te ontdekken.

Auckland City Hobson Street

Auckland City Hotel is ideaal gelegen in het hart van Auckland op slechts 5 minuten lopen van de Sky Tower, Aotea Square en winkelstraat Queen Street. Of huur een fiets en ontdek de buitenwijk van de stad of een van de twee stranden Takapuna Beach (via de ferry naar Devonport) en Mission Bay Beach. De kamers zijn van alle gemakken voorzien voor een comfortabel verblijf in Auckland. Geniet na een dag de bezienswaardigheden van Auckland te hebben ontdekt van een welverdiend diner in het Vie Restaurant. Of van een drankje in een cafe in Viaduct Harbour.

Adembenemend Nieuw Zeeland

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Ontdek het magnifieke Zuidereiland. Doorkruis prachtige natuurgebieden, van de mooie kusten vol bijzonder dierenleven tot de majestueuze bergen in het binnenland. Bijzonder is ook een verblijf op Stewart Island, het zuidelijkste eiland van Nieuw-Zeeland. Hier heeft u grote kans om de kiwi in het wild te zien.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips