Zoek op land, regio of reis

×

Indrukwekkend Noorderlicht in Tromso...

Retourvlucht, hotel, transfers en bijzondere excursies

4, 5 of 6-daagse reis

Altijd al het Noorderlicht eens willen bewonderen? Boek dan deze unieke reis naar Tromso in Noorwegen!

Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Excursiereis | 4, 5 of 6 dagen | Noorwegen

Gedurende deze reis overnacht je in het centrum van Tromso in het noorden van Noorwegen. De tweede dag stap je op de boot en observeer je het Noorderlicht. Een unieke ervaring! Verblijf je langer dan 4 dagen? Dan voegen we extra excursies toe, zoals een sneeuwwandeling met gids, een sleetocht met rendieren of een boottocht langs de Fjorden waarbij je ook een glimp opvangt van de wilde dieren in dit gebied.

Route in het kort

1e dag: Luchthaven Tromso (busshuttle) - Clarion hotel The Edge, 5 km
2e dag: Clarion hotel The Edge
3e dag: Clarion hotel The Edge
4e dag: Clarion hotel The Edge - Clarion hotel The Edge, 5 km (busshuttle)

Lees meer onder 'programma'. De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door jouw gekozen periode de accommodatie niet meer beschikbaar zijn, dan reserveren wij een gelijkwaardige accommodatie voor je. Door eventuele wijzigingen wordt het unieke karakter van de reis behouden.

Waarom deze reisdeal?

✓ Retourvlucht Tromso
✓ Overnachtingen in Clarion hotel The Edge
✓ Ontbijt
✓ Noorderlicht Cruise
✓ Busshuttles luchthaven - hotel
✓ Sneeuwschoentocht (optie 4-daagse reisduur of langer)
✓ Sleetocht met rendieren & Sami cultuur (5-daagse reisduur)
✓ Fjordcruise (6-daagse reisduur)
✓ Kies je eigen reisduur: 4, 5 of 6 dagen
✓ 24 uur nood assistentie
✓ Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Dag 1: Aankomst in Tromso

Aangekomen op de luchthaven van Tromso pak je de busshuttle naar het hotel (slechts 5 km). Afhankelijk van de aankomsttijd kun je bijvoorbeeld het centrum van Tromso gaan ontdekken. Je vindt er bijvoorbeeld het Polar museum waar je meer komt te weten over eerdere expedities in het gebied. Het centrum kent ook een aantal mooie gebouwen, zoals de Ishav kathedraal. Liever even relaxen? Er zijn genoeg barretjes in Tromso.

Route: Luchthaven Tromso - Clarion hotel The Edge, 5 km (busshuttle)

Dag 2: Expeditie Noorderlicht

Hier ben je voor gekomen! Vanavond staat er een arctische expeditie om het Noorderlicht te bewonderen op het programma. De crew verwelkomt je op het centrale plein aan de kade van Kystens Hus waarna je op de boot stapt.

Zodra de koers is bepaald, zal de gids je de voorzieningen van het schip laten zien en je uitnodigen om naar Noorderlicht verhalen te luisteren in de overdekte lounge. Geniet van de vrijheid om rond te dwalen op het ruime buitenterras of zit lekker binnen.

De koers is afhankelijk van de weersvoorspelling en de wolkenvrije lucht bepaalt of je het noorderlicht gaat zien. Op een sterrennacht in de stad Tromsø hoef je niet ver te reizen om de Aurora te observeren. Zodra de omstandigheden om dit natuurfenomeen te zien goed zijn, zal de kapitein de boot vertragen en langzaam met de stroming meedrijven. De gids helpt je bij het opzetten van je camera en wanneer het noorderlicht begint te dansen, biedt hij aan om foto's voor je te maken.

Deze excursie is onderhevig aan de weersvoorspelling en kan niet worden gegarandeerd.

18.45 uur - 23.00 uur (4 tot 5 uur durende excursie)

Dag 3: De omgeving verkennen

Afhankelijk van de gekozen reisduur of optionele excursies heb je vandaag een dag vrij of maak je een sneeuwwandeling met gids.

De sneeuwwandeling is zeer geschikt voor mensen met weinig ervaring. Je maakt eerst een korte shuttlerit naar de top van het eiland Tromso waar je de sneeuwschoenen aantrekt en het bos in wandelt. De wandeling gaat over vlak en licht heuvelachtig terrein en we maken af en toe een fotostop. De gids legt je meer uit over de stad en de prachtige omgeving. Op de helft is er een pauze waarbij je een warm drankje en een lokale specialiteit krijgt aangeboden. Gezien het weer in deze omgeving zijn winddichte kleding en winterlaarzen verplicht. Deze kunnen eventueel ter plaatse gehuurd worden.

Inclusief:
- Sneeuwschoenen
- Wandelstokken
- Warm drankje
- Gids
- Transfer (10 min. enkele reis)

10.00 - 12.00 uur (2 uur durende excursie)

Dag 4: Vol ervaringen naar huis

Vandaag is het helaas alweer tijd om naar huis te gaan na een reis vol nieuwe indrukken. Je pakt de busshuttle weer naar de luchthaven en vliegt terug naar huis.

Route: Clarion hotel The Edge - Luchthaven Tromso, 5 km

Overnachtingen & programma 4-daagse reis

✓ 3 nachten Tromso, Clarion hotel The Edge
✓ Noorderlicht cruise

of

✓ 3 nachten Tromso, Clarion hotel The Edge
✓ Noorderlicht cruise
✓ Sneeuwwandeling op sneeuwschoenen

Overnachtingen & programma 5-daagse reis

✓ 4 nachten Tromso, Clarion hotel The Edge
✓ Noorderlicht cruise (dag 2)
✓ Sneeuwwandeling op sneeuwschoenen (dag 3)
✓ Sleetocht met rendieren & Sami Cultuur (dag 4)

Overnachtingen & programma 6-daagse reis

✓ 5 nachten Tromso, Clarion hotel The Edge
✓ Noorderlicht cruise (dag 2)
✓ Sneeuwwandeling op sneeuwschoenen (dag 3)
✓ Sleetocht met rendieren & Sami Cultuur (dag 4)
✓ Tromso Fjord en Wildlife cruise (dag 5)

Sleetocht met rendieren & Sami Cultuur

Geniet van de rust en de natuur terwijl je ontspant op een slee die zachtjes wordt voortgetrokken door een rendier. Sta jezelf toe één te worden met de natuur tijdens deze ontspannen buitenexcursie. Vervolgens ga je naar het kamp van de Sami's waar je lokale tradities leert kennen. De Sami gidsen zullen je informeren over de oude levensstijl van rendierherders. Door deel te nemen aan deze dagexcursie hopen we dat je gecharmeerd zult raken van de fascinerende rendieren.

Alle dieren die voor deze diensten worden gebruikt, zijn getraind voor de activiteit, maar het gedrag van dieren kan onvoorspelbaar zijn en daarom moeten alle deelnemers alle gegeven instructies volgen voor hun veiligheid en die van anderen:
* Het sleeën vindt plaats als een "raid" waarbij elk rendier en slee in een lange rij aan elkaar worden gebonden met het leidende rendier vooraan.
* Sleeën worden gedeeld, twee deelnemers op één slee.
* Als de omstandigheden veranderen, behouden wij ons het recht voor om de duur van de rendierslee te wijzigen.

Inclusief:
- Transfers (45 minuten enkele reis)
- Engelssprekende gids
- Thermische kleding
- Warme maaltijd & drinken (traditioneel Sami)

10.30 - 14.30 uur (4 tot 5 uur durende excursie)

Fjord & Wildlife cruise

Gedurende deze boottocht ontdekken we een lokaal Fjord, een oud vissersdorp en krijgen we de kans om de wilde dieren uit de omgeving te spotten, zoals zeehonden, diverse vogelsoorten en rendieren.

Als we de stad Tromsø achter ons laten, kun je in het ochtendlicht de skyline van de op twee na grootste stad van de poolcirkel bewonderen. We zetten koers naar het zuiden naar een van de prachtige fjorden in de regio; Ramfjord. De fjord wordt gekenmerkt door zijn 90 graden hoek halverwege. Van het zeeleven dat hier leeft tot de historische Koude Oorlog-faciliteit van Olavsvern, de fjord is rijk aan verhalen. Naarmate de winter vordert en het klimaat kouder wordt, is bekend dat Ramfjord voor een groot deel dichtvriest.

Zodra we Ramfjord verlaten, gaan we verder naar een oud vissersdorp op het eiland Kvaløya. We passeren Ristraumen, een sterke stroming en een bekende lokale visplek. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht over zowel Kvaløya als Malangen. Wanneer we bij het dorp aankomen, stap je aan land en leer je meer over hoe belangrijk de visserij industrie was voor de geschiedenis van Noord-Noorwegen en nog steeds is tot op de dag van vandaag. Onze gidsen laten je de traditionele en beroemde droogrekken zien die verspreid over de Noorse kust staan ​​en worden gebruikt om 'stokvis' te maken. Binnen geven onze gidsen je een dieper inzicht in hoe de vis van fjord naar bord gaat en hoe dingen in de loop van de geschiedenis zijn veranderd. Na afloop kun je de vis proeven.

Gedurende de dag zullen onze gidsen en kapitein een oogje houden op enkele van de dieren in het wild die tijdens de tour kunnen worden gespot. Van rendieren op het land tot vogels en zeehonden. We hebben een verrekijker aan boord die je kunt lenen voor een nog beter zicht.

08.00 - 12.30 uur (4 tot 5 uur durende excursie)

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heb je bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kun je direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kun je aangeven of je ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kun je zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie /algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan de touroperator na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door jouw uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien je een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor je te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat je deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we je een andere mogelijkheid aan proberen te bieden.

Praktische info

Omdat wij je alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvang je informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft toegang tot informatie over jouw reis. Onder andere het reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij jouw route heb je zo altijd direct bij de hand.

Clarion hotel The Edge

Clarion hotel The Edge ligt aan de haven in het centrum van Tromso en biedt o.a. uitzicht op de Arctische kathedraal. Het hotel ligt op 6 km van de luchthaven en op loopafstand van de ophaalpunten voor excursies. Het is een modern hotel met ruime kamers voorzien van o.a. televisie, kluisje, thee- en koffiefaciliteiten. Op de bovenste verdieping bevindt zich een skybar en een dakterras. Ook kunt u gebruik maken van het restaurant en een lounge waar u heerlijk kunt zitten. Er is gratis WiFi beschikbaar.

Beleef Noorwegen

De mooiste fly-drives voor de beste prijzen!

Noorwegen is een vakantiebestemming waar alles draait om de natuur. De fjordenkust is van een schoonheid die je op weinig andere plaatsen ter wereld ziet. Je kunt hier optimaal van genieten tijdens een ontspannen boottocht en wilde dieren spotten. Al varend tussen de hoge rotswanden voel je pas de overmacht van de natuur.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips