Zoek op land, regio of reis

×

Het unieke midden en zuiden van Portugal...

Uniek Midden- en Zuid-Portugal

Fly-drive | 10, 12 of 15 dagen | Portugal

Maak kennis met Midden- en Zuid-Portugal. U verblijft gedurende deze reis in drie kleinschalige accommodaties en sluit de reis ontspannend af aan de kust van de Algarve!

Vanaf 791,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 11/04/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10, 12 of 15 dagen | Portugal

U begint de reis in Mafra, op ongeveer 30 minuten rijden van Lissabon. Een prima uitgangspunt om Lissabon en omgeving te verkennen. De tweede bestemming, Alter do Chão is een rustig gelegen dorp met een geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse periode. Na een verblijf in de gemoedelijke Alentejo regio, eindigt u de reis in Quarteira aan de Algarve.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Lissabon - Mafra, Quinta dos Machados, 34 km
Dag 2: Mafra, Quinta dos Machados
Dag 3: Mafra - Alter do Chão, Convento d'Alter, 223 km
Dag 4: Alter do Chão, Convento d'Alter
Dag 5: Alter do Chão - Mourao, Monte do Colmeal, 122 km
Dag 6: Mourao, Monte do Colmeal
Dag 7: Mourao, Monte do Colmeal - Quarteira, Dom Jose Beach hotel, 230 km
Dag 8: Quarteira, Dom Jose Beach hotel
Dag 9: Quarteira, Dom Jose Beach hotel
Dag 10: Quarteira, Dom Jose Beach hotel - Luchthaven Faro, 24 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Heenvlucht naar Lissabon vanaf de gekozen luchthaven
- Terugvlucht vanaf Faro vanaf de gekozen luchthaven
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1 - 2: Welkom in Portugal

Bij aankomst op de luchthaven van Lissabon staat de huurauto voor u klaar. Aansluitend rijdt u naar Mafra. Quinta dos Machados is gevestigd in een oude historische boerderij waar ook het grootste deel van de kamers te vinden zijn. Deze zijn stijlvol ingericht en van alle luxe voorzien. Bezoek het Nationaal Paleis van Mafra en Torres Vedras. Het sprookjesachtige Sintra en de badplaatsen Cascais en Estoril liggen tevens op korte afstand van Mafra. In de avond hoeft u er niet op uit. Catinho dos Sabores is het restaurant van Quinta dos Machados en is bekend in de regio en derhalve een bezoek waard!

Route: Luchthaven Lissabon - Mafra, 34 km

Dag 3 - 4: Romeinen en kloosters

Na het ontbijt verlaat u Mafra en rijdt u zuidwaarts naar Alter do Chão. U overnacht hier in een voormalig klooster dat geheel is omgetoverd tot een klassiek hotel. Alter do Chão is een rustig dorp met een geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse periode. De bronnen van Ferragial d'El Rei en de brug van Vila Formosa zijn voorbeelden van Romeinse overblijfselen in deze streek.

Route: Mafra - Alter do Chão, 223 km

Dag 5 - 6: De bijzondere Alentejo

U vervolgt de reis in de regio Alentejo, een gebied waar u de meest afwisselende landschappen vindt. Hier wisselen de ruige kust, de glooiende graanvelden en de uitgestrekte vlakten elkaar af. Tussen de velden verschijnen de pittoreske in pastelkleuren geverfde huisjes, afgewisseld met sfeervolle kurkeiken en olijfbomen. De Moorse invloeden vertonen zich nog rijkelijk in de architectuur van de vele middeleeuwse vestigingsstadjes en de kastelen van het gebied brengen u terug naar de tijd waarin gevechten en veroveringen nog de dagelijkse gang van zaken waren. U zult zeker genieten van de rust gedurende uw verblijf in de traditionele en landelijke accommodatie Monte do Colmeal.

Route: Alter do Chão - Mourao, 122 km

Dag 7 - 9: De stranden van de Algarve

Na het ontbijt verlaat u de Alentejo en rijdt u naar de Algarve. U verblijft u in het Dom Jose Beach hotel direct gelegen aan de wandelpromenade langs het autovrije gedeelte van de boulevard met terrasjes, barretjes en winkeltjes. Het strand van Quarteira, een van de mooiste en langgerekte zandstranden van de Algarve, ligt voor de deur.

Route: Mourao - Quarteira, 230 km

Dag 10: Terug naar huis

Vanuit het hotel rijdt u naar Faro luchthaven waar u de auto inlevert. Aansluitend vliegt u terug naar huis.

Route: Quarteira - Luchthaven Faro, 24 km

Overnachtingen 10-daagse reis

2 nachten Mafra, Quinta dos Machados
2 nachten Alter do Chão, Convento d'Alter
2 nachten Mourao, Monte do Colmeal
3 nachten Quarteira, Dom Jose Beach hotel

Overnachtingen 12-daagse reis

3 nachten Mafra, Quinta dos Machados
2 nachten Alter do Chão, Convento d'Alter
3 nachten Mourao, Monte do Colmeal
3 nachten Quarteira, Dom Jose Beach hotel

Overnachtingen 15-daagse reis

4 nachten Mafra, Quinta dos Machados
3 nachten Alter do Chão, Convento d'Alter
4 nachten Mourao, Monte do Colmeal
3 nachten Quarteira, Dom Jose Beach hotel

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het toegestane gewicht verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een groter stuk handbagage (trolley) aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur na boeking kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode . De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Quinta dos Machados

Quinta dos Machados is gelegen nabij Mafra, ten noordoosten van Lissabon. Het is centraal gelegen t.o.v. de luchthaven die u in minder dan 30 minuten bereikt. Maar ook Sintra, de badplaatsen Cascais en Estoril zijn op relatief korte afstand gelegen. Quinta dos Machados is gevestigd in een oude historische boerderij waar ook het grootste deel van de kamers te vinden zijn. Deze zijn stijlvol ingericht en van alle luxe voorzien. In de oorspronkelijke boeren hoeve is hout en steen architectonisch op een mooie manier met elkaar verbonden. Het nieuw in moderne stijl gebouwde gedeelte geeft een mooie mix tussen heden en verleden. In het nieuwe gedeelte vindt u naast een aantal moderne kamers ook de receptie, het restaurant, de wintertuin en de spa. In het hele hotel is gratis wifi beschikbaar. Het mooi aangelegde zwembad nodigt u uit voor heerlijk relaxen in de comfortabele ligstoelen. Rondom het hotel kunt u heerlijk wandelen. Natuurlijk moet u het Nationaal Paleis van Mafra en Torres Vedras bezoeken. In de avond hoeft u er niet op uit. Catinho dos Sabores is het restaurant van Quinta dos Machados en is bekend in de regio en derhalve een bezoek waard! Een ideaal gelegen locatie om uw reis vanuit Lissabon te beginnen of te beëindigen!

Convento d Alter

Het authentieke Convento d'Alter ligt in een plek zónder massatoerisme, in het gemoedelijke dorp Alter do Chão. Niet alleen de plek is uniek, maar ook het bijzondere historische gebouw waarin je logeert. Dit voormalig klooster is in z'n geheel omgetoverd tot klassiek hotel met 30 kamers. U kunt u niet voorstellen dat dit voorheen werd gebruikt als privéwoning.

Alter do Chão is een rustig en kalm dorp met een geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse periode. De bronnen van Ferragial d´El Rei en de brug van Vila Formosa zijn voorbeelden van Romeinse overblijfsels in deze streek. Bij het hotel kunt u lekker zwemmen en genieten van een snack of lichte maaltijd, maar rijd vooral rond om de lokale keuken te proeven in één van de restaurants in de omgeving óf juist een stad wat verder weg. Verder beschikt het hotel over een gezellige bar, buitenzwembad met zonneterras en ligbedden, gratis parkeren, gratis Wifi in de openbare ruimtes. De dertig kamers zijn prachtig en met veel smaak ingericht -met een knipoog naar de historie van dit voormalige kloostergebouw. Ze zijn voorzien van airconditioning, satelliet-tv, telefoon, minibar, kluisje en een luxe badkamer met föhn.

Hotel Convento D'Alter bevindt zich op 15 minuten rijden van Crato en op minder dan 1 km van het kasteel van Alter do Chão.

Dom Jose Beach Hotel

Het Dom Jose Beach hotel werd in 2011 geheel gerenoveerd en heeft een perfecte ligging. Direct aan de wandelpromenade langs het autovrije gedeelte van de boulevard met terrasjes, barretjes en winkeltjes. Het strand van Quarteira, een de mooiste en langgerekte zandstranden van de Algarve ligt er voor de deur (op 5 meter). In het mondainere Vilamoura (ca. 3 km) vindt u een grote jachthaven, een nautische club, een casino en een keur aan golfbanen.

Het hotel beschikt over een 24-uur receptie, buffet restaurant met uitzicht op het zwembad, waar internationale en lokale gerechten worden geserveerd, bar, lounge, WiFi (niet gratis), 9 holes minigolf, en een buitenzwembad met zonneterras, ligstoelen en parasols. Het VVV kantoor ligt op 300 meter van het hotel. De moderne en stijlvol ingerichte kamers van het Dom Jose Hotel zijn voorzien van airconditioning, houten meubels en eikenhouten vloeren. Alle kamers hebben een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar, theefaciliteiten, een kluisje en een eigen badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen.

De universiteitsstad Coimbra...

Shelly Metselaar, Reisspecialist

Coimbra staat vooral bekend om zijn indrukwekkende universiteit die sinds de 13e eeuw bestaat en inmiddels ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De universiteit staat in de bovenstad en is via smalle straatjes bereikbaar. Struin na uw bezoek aan de universiteit door de gezellige straatjes en geniet van een kop koffie en een typisch Portugees gebakje, zoals de pastel de nata, pasteis de Santa Clara of arrufadas in één van de historische cafés in de benedenstad.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips