Style in Travel

Roadtrip Pousadas van Noord Portugal

Roadtrip Portugal

Reis met eigen vervoer via Belgie, Frankrijk en Spanje naar Portugal

Verblijf in de unieke Pousadas in Noord Portugal

Heeft u er altijd al van gedroomd om eens te logeren in een paleis of een kasteel? Dan is een roadtrip langs de Portugese Pousadas echt iets voor u!

U rijdt in een rustig tempo via Belgie, Frankrijk en Noord-Spanje naar Portugal; uiteraard kunnen wij ook de overnachting(en) onderweg voor u reserveren. Neemt u hiervoor contact met ons op. 

Uw reis in Portugal start met twee dagen in Viseu waar u logeert in een prachtige Pousada, gevestigd in het voormalige 18e eeuwse São Teotónio ziekenhuis. Geniet er van het uitzicht, wandel door de 15e eeuwse toegangspoort naar het historische centrum van Viseu met de imposante kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco. Een bezoek aan het ten zuiden van Viseu gelegen Caramulo gebergte (ca 35 km) of de universiteitsstad Coimbra (ca 85 km) behoort ook tot de mogelijkheden.

Op de derde dag gaat de route naar Amares. Rij via Ponte de Lima, een van de mooiste plaatsen van de Minho provincie. Al in de oudheid was het een belangrijk knooppunt van wegen. Uit die tijd dateert ook de Romeinse brug over de Lima-rivier. De kleurrijke stadsmarkt, een traditie die teruggaat tot de 12e eeuw, vindt plaats op de linkeroever van de rivier. Uw Pousada in Amares ligt vlakbij het Nationale Park Peneda-Gerês, dat zich uitstrekt over een oppervlakte van 72.000 hectaren. Bezoek Caldas do Gerês (kortweg Gerês genoemd), een in de 19e eeuw tot bloei gekomen kuuroord met in de hoofdstraat een rij prachtige Victoriaanse huizen, die herinneren aan de oude glorie. Het bronwater wordt nog altijd gedronken.

De volgende twee overnachtingen zijn in Pousada Monte de Santa Luzia, hoog gelegen op een heuvelrug met een prachtig uitzicht op de oceaan en Viana do Castelo beneden. De kronkelige straatjes en intieme pleintjes in het historische centrum zijn gemakkelijk te belopen.

Uw laatste bestemming tijdens deze route in Portugal is Guimarães, gelegen in een zachtglooiend heuvellandschap aan de rand van het Santa Catarina gebergte. De stad draagt de eervolle naam Wieg der Natie, omdat de in 1109 hier geboren Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal, Guimarães als hoofdstad van het nieuwe rijk koos. Het is leuk wandelen door de smalle straatjes -langs oude huizen, versierd met beelden en smeedijzeren balkons- in de middeleeuwse wijk in het centrum.

Einde van een heerlijk verblijf in Portugal. Via Spanje, Frankrijk en België rijdt u weer terug naar Nederland. Uiteraard kunnen wij ook de overnachting(en) onderweg voor u reserveren. Neemt u hiervoor contact met ons op. 

Route:
Dag 1: Pousada de Viseu, Viseu
Dag 2: Viseu
Dag 3: Viseu - Pousada de Amares, Amares 210 km
Dag 4: Amares - Pousada de Viana do Castelo, Viana do Castelo 90 km
Dag 5: Viana do Castelo
Dag 6: Viana do Castelo - Pousada de Guimaraes, Guimaraes 95 km
Dag 7: Guimaraes
Dag 8: Guimaraes

De beschreven route is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht in de door u gekozen periode een accommodatie niet meer beschikbaar zijn, dan bieden wij een gelijkwaardige accommodatie.

Inclusief:
 • 2 nachten in Pousada de Viseu, Viseu inclusief ontbijt
 • 1 nacht in Pousada de Amares, Amares inclusief ontbijt
 • 2 nachten in Pousada de Viana do Castelo, Viana do Castelo inclusief ontbijt
 • 2 nachten in Pousada de Guimaraes, Guimaraes inclusief ontbijt

  Langere verblijfsduren:

  - Bij 10 dagen verblijft u 1 nacht langer in Viseu en 1 nacht langer in Amares.
  - Bij 13 dagen verblijft u 4 nachten in Viseu, 2 nachten in Amares, 3 nachten in Viana do Castelo en 3 nachten in Guimaraes.

  Maatwerk
  Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

  Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.
 • Pousada de Viseu

  Ligging

  Pousade de Viseu, geopend in 2009, ligt aan de rand van het historische centrum van Viseu en is gevestigd in het voormalige 18e eeuwse São Teotónio ziekenhuis. Vanaf de entree van het imposante neoklassieke gebouw met een beeldengroep, die staat voor Geloof, Hoop en Liefde, kijkt u uit over het prachtige omringende landschap en op het oude stadsdeel. Via de 15e eeuwse toegangspoort bereikt u het historische centrum van Viseu met de indrukwekkende kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco.

  Pousada: Historisch, 80 kamers, zwembad en binnenzwembad.

  Pousada Mosteiro de Amares

  Ligging

  Zoals zo veel nationale momenten in Portugal werd de ruïne van dit 12e eeuwse klooster door tussenkomst van de Pousada organisatie behoed voor verder verval. Het werd voor een groot deel herbouwd en waar het nog kon gerestaureerd. De moderne decoraties en het comfort in combinatie met de sfeer van een klooster maken het geheel tot iets bijzonders. Mosteiro de Amares ligt op 10 km van het agrarische dorpje Amares, tussen Braga en het Nationale Park van Gerês.

  Pousada: Historisch Design. 32 kamers, zwembad.

  Pousada Viana do Castelo

  Ligging

  Oorspronkelijk een hotel dat dateert van voor de 2e wereldoorlog. Na de restauratie in 1979 werd dit statige hotel toegevoegd aan het Pousada netwerk. Het ligt hoog op de Santa Luzia heuvel en is omgeven door prachtige tuinen met een weelderige vegetatie. Het heeft een heerlijk zwembad en u heeft er een geweldig uitzicht over de zee en Viana do Castelo, een van de mooiste stadjes van noord Portugal.

  Pousada: de Charme. 48 kamers, zwembad.

  Pousada de Guimaraes

  Ligging

  Geopend in 1985. Majestueus gelegen, hoog op een heuvel net buiten Guimarães omgeven door mooie tuinen met granieten fonteinen. Dit voormalige Santa Marinha da Costa klooster dateert uit de 12e eeuw toen de St. Augustinus orde werd opgericht door de vrouw van Afonso Henriques, de eerste koning van Portugal. Tijdens de restauratie is men er in geslaagd de prachtige architectuur van het klooster te behouden en waar nodig te herstellen.

  Pousada: Historisch. 51 kamers, zwembad.
  roadtrips-portugal-2021

  Autorondreizen Portugal

  Autorondreizen Zuid-Europa
  Style in Travel is de specialist op het gebied van fly-drive vakanties naar Zuid-Europa. We bieden reeds vele jaren het grootste aanbod op de Nederlandse markt. Uiteraard altijd karakteristieke charmante accommodaties waar het voor u een genot is om te verblijven. Wilt u dit jaar Spanje, Portugal of Italië per eigen vervoer bezoeken? Dat kan natuurlijk, eventueel met een of meerdere overnachtingen en route.

  Roadtrip Portugal
  Portugal is ook zo'n heerlijk land om rond te reizen. Het Noorden, met als zuidgrens de rivier de Douro, is mooi groen en wat ruiger dan de rest van het land. Centraal Portugal is uitgestrekt en biedt geweldige steden als Viseu en Coimbra. De Alentejo, het gedeelte gelegen onder de Taag en boven de Algarve is de korenschuur van het land. Geweldige vergezichten en indrukwekkende landschappen verrassen u ieder moment. Een bezoek aan de kust maar ook aan Evora en Beja is een absolute must. Het meest zuidelijk ligt de Algarve, zonovergoten en voorzien van een prachtig zandstrand. De kust is vlak ten oosten en ruig aan de westkant van Faro.

  Heeft u voldoende tijd? Waarom combineert u Spanje en Portugal niet? Wij kennen de mooie plekken.....

  AVIS huurauto, ook vanuit Nederland, veilig op reis
  Style in Travel heeft met AVIS, haar vaste partner in Europa, een afspraak gemaakt om tegen zeer concurrerende tarieven uw huurauto vanuit Nederland te reserveren. Heeft u geen of een wat oudere auto; heeft u een lease auto met een beperkt aantal kilometers? Wij bieden via deze optie de mogelijkheid om met een nieuwe auto naar uw vakantiebestemming te reizen. In het boekingsproces vindt u de opties. Style in Travel en AVIS zorgen voor een onbezorgde vakantie!

  Uitgebreider aanbod reizen naar Portugal
  Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Portugal. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Portugal vindt u bij onze Portugal-specialist Girassol Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Portugal-kenners om een reis op maat

   

  fly-drives-portugal-2021

  Portugal

  Wij bieden u een ruime keuze aan prachtige routes door Portugal, waarbij u kennismaakt met de vele facetten van het mooie Portugese binnenland.

  Tradioneel Noord-Portugal

  Noord-Portugal is één van Portugals meest traditionele regios. Hier vindt men de nog werkelijk traditionele Portugese manier van leven en kan men nog echt genieten van de ongerepte natuur. Ontdek hier de prachtige natuur en de mooie wijngaarden en drink een glaasje heerlijke Port.

  Onontdekt Midden-Portugal

  Midden-Portugal is een van de minst ontgonnen toeristische gebieden van Portugal. Hier vindt u nog prachtige afgelegen zandstranden, kleine baaien en een licht glooiend tot bergachtig achterland met pittoreske dorpjes en historische steden.Van Aveiro met haar kris kras door elkaar lopende kanalen, tot de levendige universiteitsstad Coimbra (de oudste leerstoel van Portugal). En niet te vergeten het ommuurde Obidos met haar imposante kasteel, nu een schitterende pousada.Vele kastelen en versterkte steden vormen een keten langs de grens met Spanje. Het zijn geen toeristenoorden, maar het gebied heeft een interessante geschiedenis die teruggaat tot in de Romeinse tijd. Van die beschaving resten nog vele opgravingen (Conimbriga).

  Verrassend Alentejo

  De Alentejo wordt ook wel de korenschuur van Portugal genoemd.Het biedt een afwisselend landschap met heuvels, bosgebieden, akkers, wijngaarden. De kurkeiken en olijfbomen vormen een belangrijke bron van inkomsten. Tussen de glooiende velden liggen dorpen met in pastelkleuren gepleisterde kleine huisjes, vele middeleeuwse vestingstadjes met in de architectuur nog Moorse invloeden, zichtbaar in de witte galerijen en balkons met ornamentele smeedijzeren hekjes.In de Alentejo is geen sprake van massatoerisme, hier komen de in de eeuwenoude cultuur van steden als Elvas, Beja of Évora geïnteresseerde bezoekers.

  Zonnig Algarve

  Richting de Algarve stijgt de temperatuur en wordt u gelokt door de prachtige kliffen en mooie stranden. Vissersdorpjes worden afgewisseld met wat grotere steden waar iedereen zich kan vermaken.Dit is één van de belangrijkste zonbestemmingen in Europa! Een goede infrastructuur, ruim 240 km zandstrand en vele uren zon en een vriendelijke en gastvrije bevolking zijn een garantie voor een heerlijke vakantie.


  Uitgebreider aanbod reizen naar Portugal
  Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Portugal. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Portugal vindt u bij onze Portugal-specialist Girassol Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Portugal-kenners om een reis op maat

  Overnachtingen tijdens uw reis
  Wilt u de reis uitbreiden of wilt u afwijken van de gepubliceerde route, dan maken wij uw reis graag op maat. Hiervoor kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.

  Route van uw reis
  Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

  Exclusief:
  EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden. Indien u in een appartement of soortgelijke accommodatie verblijft, dan kan het voorkomen dat er door de accommodatieverschaffer, ter plaatse, meerkosten in rekening worden gebracht. Bijvoorbeeld eindschoonmaak.

  2018 Style in Travel

  Style in Travel
  Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt