Style in Travel

Moskou & St. Petersburg

Een reis naar Rusland met kennismaking van twee zo verschillende metropolen!
Style in Travel biedt u een 7 daagse groepsrondreis aan naar Moskou en St.Petersburg, dit tegen een ongekend lage reissom. Maak kennis met de indrukwekkende monumenten van het Tsaren- en Sovjetrijk en ervaar de vele Russische tradities. U vliegt comfortabel per Lufthansa, Swiss of Austrian Airlines (met een overstap) naar Moskou. Vanaf St.Petersburg weer terug naar Amsterdam (of in omgekeerde volgorde) U maakt kennis met de inwoners uit beide steden, reist via de indrukwekkende metro langs Stalins Volkspaleizen en ziet natuurlijk alle hoogtepunten zoals het Rode Plein, het Kremlin, de Hermitage en de Peter en Paul vesting. Wilt u in de avond het Bosjoi of Mariinski theater bezoeken? Doen! Een onvergetelijke ervaring. De reis staat onder leiding van uitstekende Nederlands sprekende Russische gids/reisleiding.

Moskou is indrukwekkend, imponerend maar ook weer heel traditioneel. Een samenvloeiing van verleden en heden waarbij de kathedralen en adellijke paleizen worden afgewisseld met hypermoderne trendy locaties. Moskou heeft een groot aanbod indrukwekkende musea en monumenten. Tijdens de reis geven we u voldoende vrije tijd om deze individueel te bezoeken. Uw reisleider adviseert u graag.

St. Petersburg is een heel andere stad dan Moskou. De stad van Peter de Grote en Catharina met natuurlijk de wereldberoemde Hermitage waar u alle grote meesters terug vindt. In St.Petersburg vindt u de relatie tot Nederland natuurlijk meteen terug al vanaf de stichting van de stad begin 18e eeuw.

Dagprogramma:

Dag 1:
Vlucht per Swiss/Lufthansa/Austrian Amsterdam-Moskou (met overstap), tijdens de transfer naar het hotel is er de inleidende stadsoriëntatie  welke een eerste indruk geeft van de grootte en de drukte van de stad, die ook wel eens het Manhattan van Rusland genoemd wordt. We maken een korte sightseeing door de stad en maken een wandeling over het Rode plein. Dat is een eerste kennismaking die er bij hoort zo'n eerste dag….aansluitend rijden we langs de Moskva rivier, Tverskaya, het Russische witte huis en bewonderen om ons heen de Stalin wolkenkrabbers. Overnachting in het hotel.

Dag 2: We verlaten ons hotel na een goed ontbijt. We lopen met elkaar naar het metrostation en maken kennis met het meest indrukwekkende metrostelsel ter wereld. Op de route naar het Kremlin zien we de "volkspaleizen van Stalin" versierd met marmer en mozaïeken. We zullen een aantal metrolocaties tijdens onze stadsoriëntatie bezoeken. Allereerst gaan we naar het Kremlin, het politieke centrum van Rusland. Als we de vesting betreden zien we een andere wereld voor ons opengaan. We bezoeken 2 kathedralen. Aansluitend lopen we over het indrukwekkende Rode Plein door naar het graf van de onbekende soldaat en de Alexander tuin. We nemen een kijkje in het GOEM warenhuis. Voor de liefhebbers in de avond een voorstelling in het Bolsjoi-theater(facultatief)

Dag 3: Vandaag gaan we naar de Gouden Ring en bezoeken we Sergiev Posad. Voorheen had de stad de naam Zagorsk. We bezoeken hier het Sergiev Lavra klooster, gesticht in de 14e eeuw,  Op het complex vindt u diverse kerken. Er wonen overigens nog steeds geestelijken en een groot aantal vrijwilligers. Het klooster staat op de werelderfgoed lijst van Unesco.

Dag 4: De laatste ochtend in Moskou. We bezoeken de Christus Verlosserkathedraal en wonen hier ook meteen een kerkdienst bij. De kerk is prachtig gelegen aan de Moskva en de grootste Russisch-orthodoxe kerk. De blinkende koepels en enorme afmetingen vallen meteen op. De kerk die er nu staat is een replica van de orthodoxe kerk die door Stalin in 1931 werd opgeblazen. Voordat u gelegenheid krijgt om de lunch te gebruiken wandelen we nog even op de mooie Patriarch brug gelegen tegenover de kathedraal. Na de lunch(niet inbegrepen) gaan we naar het station en nemen we de Sapsan trein naar St.Petersburg. Hier komen we aan waarna de transfer naar ons hotel volgt.

Dag 5: Per metro bezoeken we de wereldberoemde Hermitage. Het Rijksmuseum de Hermitage is een groot museum complex, dat bestaat uit enkele gebouwen, waaronder het Winterpaleis. ( de officiële residentie van de Russische Tsaar van 1762 tot begin 1900) In de Hermitage werd de kunstcollectie van Catharina de Grote ondergebracht.  We bezoeken het hoofdgebouw in deze grote en omvangrijke verzamelplaats van kunst vanuit de hele wereld. U zult veel Rembrandts zien maar ook Vlaamse, Franse, Spaanse en Italiaanse schilderkunst..

Dag 6: Vandaag is Petersburg aan u. Wilt u de Hermitage nog een keer uitgebreid bezoeken of het Russich Mueseum? Facultatief bieden we u een excursie naar de tsaren residentie Peterhof aan. Uiteraard gaat onze eigen reisleiding met u mee. We bezoeken naast de tuinen ook twee paleizen. Wellicht gaat u vanavond een opera- of balletvoorstelling in het wereldberoemde Mariinski theater. Uw gids informeert u graag over de mogelijkheden!

Dag 7: Vanochtend wordt een bezoek gebracht aan de Petrus & Paulus-vesting, het eerste bouwwerk van de stad en necropolis van de Romanovs. Aansluitend langs de Nevski Prospect. Naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam(met overstap).Inclusief lezing door Lika Smirnova voorafgaand aan de reis!
Al meer dan 15 jaar geeft Lika Smirnova in het hele land voordrachten over kunst en cultuur in Rusland. Door haar boeiende manier van benadering laat ze haar publiek genieten van inspirerende presentaties met veel kleurrijk en veelal uniek beeldmatheriaal uit Rusland. De lezing die ze voor Style in Travel gaat verzorgen gaat over Moskou & St.Petersburg en de Schatkamer van de Tsaren in het Kremlin, de Russisch Orthodoxe kerk en meer dan 300 jaar Romanov’s. Na een studie architectuur en bouwkunde aan de Technische Universiteit in St. Petersburg, in combinatie met 5 jaar kunstgeschiedenis, heeft Lika Smirnova in Rusland als architect gewerkt. Sinds 1983 woont Lika Smirnova in Nederland

Moskou & St. Petersburg - de metropolen

U verblijft in goede 4-sterren hotels op basis van logies en ontbijt. In Moskou is dit het Novotel Center of gelijkwaardig. In St.Petersburg is dit het Park Inn Pulkovskaya of Oktiabrskaya hotel of gelijkwaardig. Uw kamer is compleet ingericht voorzien van een complete badkamer.

Vliegreis:
U vliegt comfortabel per Lufthansa, Swiss of Austrian Airlines (met een overstap) naar Moskou. Vanaf St.Petersburg weer terug naar Amsterdam (of in omgekeerde volgorde). Het juiste vliegschema incl. tijden ontvangt u op de factuur.

rusland

Moskou & St. Petersburg

Moskou is indrukwekkend, imponerend maar ook weer heel traditioneel. Een samenvloeiing van verleden en heden waarbij de kathedralen en adellijke paleizen worden afgewisseld met hypermoderne trendy locaties. Moskou heeft een groot aanbod indrukwekkende musea en monumenten. Tijdens de reis geven we u voldoende vrije tijd om deze individueel te bezoeken. Uw reisleider adviseert u graag. St. Petersburg is een heel andere stad dan Moskou. De stad van Peter de Grote en Catharina met natuurlijk de wereldberoemde Hermitage waar u alle grote meesters terug vindt. In St.Petersburg vindt u de relatie tot Nederland natuurlijk meteen terug al vanaf de stichting van de stad begin 18e eeuw.

de-christus-verlosser-kathedraal-in-moskou

Rusland

Style in Travel neemt u graag mee naar Moskou & St. Petersburg. Maak kennis met de indrukwekkende monumenten van het Tsaren- en Sovjetrijk en ervaar de vele Russische tradities.

Moskou is indrukwekkend, imponerend maar ook weer heel traditioneel. Een samenvloeiing van verleden en heden waarbij de kathedralen en adellijke paleizen worden afgewisseld met hypermoderne trendy locaties. Moskou heeft een groot aanbod indrukwekkende musea en monumenten. Tijdens de reis geven we u voldoende vrije tijd om deze individueel te bezoeken. Uw reisleider adviseert u graag.

St. Petersburg is een heel andere stad dan Moskou. De stad van Peter de Grote en Catharina met natuurlijk de wereldberoemde Hermitage waar u alle grote meesters terug vindt. In St.Petersburg vindt u de relatie tot Nederland natuurlijk meteen terug al vanaf de stichting van de stad begin 18e eeuw.

 

Inbegrepen
* Vliegreis per Swiss/Austrian of Lufthansa met overstap
* 20kg p.p. retour ruimbagage
* Verplichte belastingen en brandstofheffingen
* Verblijf in **** hotels
* Verzorging op basis van logies en ontbijt
* Vervoer volgens programma; deels per touringcar en deels per metro
* Dagtrein Moskou - St. Petersburg
* Nederlandstalige Russische gids/begeleiding
* Inclusief lezing door Lika Smirnova voorafgaand aan de reis.


Let op:  ** Bij vertrek op 03/04, 07/04, 17/04 en 20/10/ en 27/10/2020  is het bezoek aan de Gouden Ring & Sergiev Posad niet inbegrepen (eventueel optioneel, ter plaatse, bij te boeken).


Niet inbegrepen
* Visumkosten EUR 125,- per persoon mits standaardprocedure
* Reis- en annuleringsverzekering
* Fooien voor chauffeur/gidsen
* Lunches en diners
* Facultatief avondprogramma
* Entreegelden (inclusief plaatselijke gids) a EUR 95,- per persoon (Ter plaatse te voldoen)
* Persoonlijke uitgaven

Bijkomende kosten
* Visumkosten EUR 125,- per persoon mits standaardprocedure
* Toeslag voor verblijf in een 1-persoonskamer vanaf EUR 175,- per persoon.

Minimum aantal deelnemers:
15 personen


Maximum aantal deelnemers:
25 personen

Uiterste termijn bij onvoldoende deelname::
uiterlijk 2 weken voor vertrek

Begeleiding:
De reis wordt begeleid door een Russische, Nederlandssprekende gids.

Inclusief lezing door lika smirnova voorafgaand aan de reis:
Al meer dan 15 jaar geeft Lika Smirnova in het hele land voordrachten over kunst en cultuur in Rusland. Door haar boeiende manier van benadering laat ze haar publiek genieten van inspirerende presentaties met veel kleurrijk en veelal uniek beeldmatheriaal uit Rusland. De lezing die ze voor Style in Travel gaat verzorgen gaat over Moskou & St.Petersburg en de Schatkamer van de Tsaren in het Kremlin, de Russisch Orthodoxe kerk en meer dan 300 jaar Romanov's. Na een studie architectuur en bouwkunde aan de Technische Universiteit in St. Petersburg, in combinatie met 5 jaar kunstgeschiedenis, heeft Lika Smirnova in Rusland als architect gewerkt. Sinds 1983 woont Lika Smirnova in Nederland


Visum:
Voor een verblijf in Rusland heeft u een visum nodig. Indien u de visumaanvraag via ons wil laten lopen bedraagt de all-in prijs EUR 125 p.p. Hierbij is de visumaanvraag, bezoek aan consulaat en retourzending van het paspoort per aangetekende post inbegrepen. De visumaanvraag wordt verzorgd door visumpro. U dient de visum aanvraag bij onze organisatie te boeken. Visumpro is echter verantwoordelijk voor de aanvraag. Kijkt u voor meer informatie: https://www.visumpro.nl/styleintravel. Wilt u uw visum zelf aanvragen, dan dient u van ons een uitnodiging te ontvangen. Kosten EUR 45.

 I.v.m. de grote verkeersdrukte in met name Moskou zal veel gebruik worden gemaakt van de metro. Houdt er dus rekening mee dat er tijdens de reis wordt gelopen. Op 1 en 2 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd. De volgorde van het programma wordt aangepast conform de informatie van de Moskouse overheid. Wellicht kan het Rode Plein afgezet worden i.v.m. de viering.

Een reis naar Rusland met kennismaking van twee zo verschillende metropolen!

Style in Travel biedt u een 7 daagse groepsrondreis aan naar Moskou en St.Petersburg, dit tegen een ongekend lage reissom. Maak kennis met de indrukwekkende monumenten van het Tsaren- en Sovjetrijk en ervaar de vele Russische tradities. U vliegt comfortabel per Lufthansa, Swiss of Austrian Airlines (met een overstap) naar Moskou. Vanaf St.Petersburg weer terug naar Amsterdam (of in omgekeerde volgorde)

U maakt kennis met de inwoners uit beide steden, reist via de indrukwekkende metro langs Stalins Volkspaleizen en ziet natuurlijk alle hoogtepunten zoals het Rode Plein, het Kremlin, de Hermitage en de Peter en Paul vesting. Wilt u in de avond het Bosjoi of Mariinski theater bezoeken? Doen! Een onvergetelijke ervaring.

De reis staat onder leiding van uitstekende Nederlands sprekende Russische gids/reisleiding.

Inclusief lezing door Lika Smirnova voorafgaand aan de reis!


** Bij vertrek op 03/04 (VOL), 07/04, 17/04 en 20/10/ en 27/10/2020  is het bezoek aan de Gouden Ring & Sergiev Posad niet inbegrepen (eventueel optioneel, ter plaatse, bij te boeken).

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt