Zoek op land, regio of reis

×

Rusland, de metropolen Moskou & St. Petersburg met Nederlandssprekende reisleiding...

Culturele reis | 7 dagen | Rusland | 27 september - 03 oktober 2022

Maak kennis met de metropolen Moskou & St. Petersburg. Inclusief Nederlandssprekende gidsen.

Vanaf 902,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 27/09/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 7 dagen | Rusland | 27 september - 03 oktober 2022

Style in Travel Groepsreizen biedt u een 7-daagse groepsrondreis aan naar Moskou en St.Petersburg. Maak kennis met de indrukwekkende monumenten van het Tsaren- en Sovjetrijk en ervaar de vele Russische tradities. U vliegt comfortabel per Lufthansa, Swiss of Austrian Airlines -met een overstap- naar Moskou of St. Petersburg. U maakt kennis met de inwoners uit beide steden, reist via de indrukwekkende metro langs Stalins Volkspaleizen en ziet natuurlijk alle hoogtepunten zoals het Rode Plein, het Kremlin, de Hermitage en de Petrus-en-Paulvesting. Wilt u in de avond het Bosjoi of Mariinski theater bezoeken? Doen! Een onvergetelijke ervaring.

De reis staat onder leiding van uitstekende Nederlandssprekende Russische gids/reisleiding.

Vertrekdata route St. Petersburg-Moskou
27 september 2022

Route in het kort Moskou - St. Petersburg

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel Moskou
Dag 2: Dagexcursie Moskou
Dag 3: Dag ter vrije besteding - optioneel Gouden Ring excursie
Dag 4: Verlosserkathedraal, dagtrein Moskou-St. Petersburg
Dag 5: Dagexcursie St. Petersburg
Dag 6: Dag ter vrije besteding - optioneel Peterhof excursie
Dag 7: Petrus-en-Paulusvesting - transfer en vlucht

Route in het kort St. Peterburg - Moskou

Dag 1: Vlucht, transfer en aankomst in uw hotel in St. Petersburg
Dag 2: Dagexcursie St. Petersburg
Dag 3: Dag ter vrije besteding - optioneel Peterhof excursie
Dag 4: Excursie Petrus-en-Paulus vesting, dagtrein St. Petersburg-Moskou
Dag 5: Dagexcursie Moskou
Dag 6: Dag ter vrije besteding - optioneel Gouden Ring excursie
Dag 7: Excursie Verlosserkathedraal - transfer en vlucht

Inclusief

- Vliegreis Amsterdam-Moskou of St Petersburg of v.v. met overstap
- Zes overnachtingen in 4*hotels, inclusief ontbijt
- Transport gedurende de reis, per touringcar en deels per metro
- Dagtrein Moskou-St. Petersburg (of vice versa)
- Nederlandstalige Russische gids/begeleiding
- Lezing door Lika Smirnova voorafgaand aan de reis.
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- De visumkosten, t.w. Eur 125,- per persoon
- De entreegelden, t.w. Eur 95,- per persoon (ter plaatse te voldoen)
- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners
- Andere entreegelden dan vermeld
- De optionele excursie Moskou: Gouden Ring en Sergiev Posad
- De optionele excursie St. Petersburg: Peterhof
- Theaterbezoeken (ter plaatse te voldoen)
- Upgrade naar Business klasse treinticket, Eur 95,- per persoon
- De toeslag voor verblijf in een eenpersoonskamer
- Stichting Garantiefonds Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Vlucht en aankomst in Moskou

Vlucht per lijndienst van Swiss Airlines, Lufthansa of Austrian Airlines vanuit Amsterdam-Moskou (met overstap). Bij aankomst wordt u opgewacht door uw Nederlandssprekende gids. Op weg naar uw hotel is er een inleidende stadsoriëntatie welke een eerste indruk geeft van de grootte en de drukte van de stad, die ook wel eens het Manhattan van Rusland genoemd wordt. We maken een korte sightseeing door de stad en rijden langs het Rode plein, langs de Moskva rivier, Tverskaya, het Russische witte huis en bewonderen om ons heen de Stalin wolkenkrabbers.

Dag 2: Moskou

Ontbijt in het hotel. We lopen met elkaar naar het metrostation en maken kennis met het meest indrukwekkende metrostelsel ter wereld. Op de route naar het Kremlin zien we de 'Volkspaleizen van Stalin', versierd met marmer en mozaïeken. We zullen een aantal metrolocaties tijdens onze stadsoriëntatie bezoeken. Allereerst gaan we naar het Kremlin, het politieke centrum van Rusland. Als we de vesting betreden zien we een andere wereld voor ons opengaan. We bezoeken twee kathedralen. Aansluitend lopen we over het indrukwekkende Rode Plein door naar het graf van de onbekende soldaat en de Alexander tuin. We sluiten de dag af met een bezoek aan het GOEM warenhuis. Voor de liefhebbers kan er vanavond een voorstelling in het Bolsjoi-theater worden gereserveerd; deze avondexcursie is facultatief en kunt u ter plaatse via de gids reserveren.

Dag 3: Moskou - Vrije dag of optionele excursie naar de Gouden Ring

Ontbijt in het hotel. Vandaag een vrije dag in Moskou of een optionele excursie naar de Gouden Ring en Sergiev Posad, het oude Zagorsk. (ter plaatse via de gids te reserveren). We bezoeken gedurende deze excursie het Sergiev Lavra klooster, gesticht in de 14e eeuw. Op het complex vindt u diverse kerken. Er wonen in het klooster nog steeds geestelijken en een groot aantal vrijwilligers. Het klooster staat op de Werelderfgoed lijst van UNESCO.

Dag 4: Moskou - St. Petersburg

Ontbijt in het hotel. De laatste ochtend in Moskou. We bezoeken de Christus Verlosserkathedraal en wonen hier ook meteen een kerkdienst bij. De kerk is prachtig gelegen aan de Moskva en is de grootste Russisch-orthodoxe kerk. De blinkende koepels en enorme afmetingen vallen meteen op. De kerk die er nu staat is een replica van de orthodoxe kerk die door Stalin in 1931 werd opgeblazen. Voordat u gelegenheid krijgt om de lunch te gebruiken wandelen we nog even over de mooie Patriarch brug, gelegen tegenover de kathedraal. Na de lunch, niet inbegrepen, gaan we naar het station en nemen we de Sapsan trein naar St.Petersburg. Bij aankomst op het station van St. Petersburg wordt u opgewacht door uw gids en is er een transfer geregeld naar uw hotel.

Dag 5: St. Petersburg

Ontbijt in het hotel. Per metro bezoeken we de wereldberoemde Hermitage. Het Rijksmuseum de Hermitage is een groot museumcomplex, dat bestaat uit enkele gebouwen, waaronder het Winterpaleis, de officiële residentie van de Russische Tsaar van 1762 tot begin 1900. In de Hermitage werd de kunstcollectie van Catharina de Grote ondergebracht. We bezoeken het hoofdgebouw; in deze grote en omvangrijke verzamelplaats vindt u kunst vanuit de hele wereld. U zult veel Rembrandts zien, maar ook Vlaamse, Franse, Spaanse en Italiaanse schilderkunst.

Dag 6: St. Petersburg - Vrije dag of optionele excursie Peterhof

Ontbijt in het hotel. Vandaag is St. Petersburg aan u. Wilt u de Hermitage nog een keer uitgebreid bezoeken of heeft u interesse in een bezoek aan het Russisch Museum? Facultatief bieden we u een excursie naar de tsaren residentie Peterhof aan. (ter plaatse te reserveren via de gids). Uiteraard gaat onze eigen reisleiding met u mee. We bezoeken naast de tuinen ook twee paleizen. Wellicht wilt u vanavond een opera- of balletvoorstelling bijwonen in het wereldberoemde Mariinski theater. Uw gids informeert u graag over de mogelijkheden!

Dag 7: Excursie - transfer en vlucht

Ontbijt in het hotel. Vanochtend wordt een bezoek gebracht aan de Petrus-en-Paulusvesting, het eerste bouwwerk van de stad en Necropolis van de Romanovs. Op weg naar de luchthaven rijden we langs de Nevski Prospect. Terugvlucht, met een overstap, naar Amsterdam.


Indien de reis start in St. Petersburg dan wordt het programma in de omgekeerde route uitgevoerd.

Overnachtingen | 7-daagse cultuur reis

• 3 nachten Moskou 4* Hotel Marriott Tverskaya / 4* Hotel Novotel Center
• 3 nachten St. Petersburg 4* Hotel Catherina Art

Vluchten

Deze reis wordt aangeboden inclusief vluchten vanuit Amsterdam naar Moskou of St. Petersburg, uitgevoerd door de luchtvaartmaatschappij Swiss Airlines, Lufthansa of Austrian Airlines. U maakt een overstap in Zurich, Frankfurt, München of Wenen. U ontvangt op Schiphol reeds uw instapkaart voor de doorvlucht. Uw bagage wordt op Schiphol tevens ingecheckt voor de doorgaande vlucht; u heeft dus geen omkijken meer naar uw bagage gedurende de overstap.

De vlucht is inclusief 23 kilo aan ruimbagage en 8 kg handbagage.
U mag tevens een persoonlijk item mee aan boord nemen, bijvoorbeeld een laptop of een handtas, afmeting: 30 x 40 x 10 cm.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Op groepsreis met Style in Travel

Style in Travel Groepsreizen heeft de keuze gemaakt om bij onze groepsreizen (op inschrijving) een vaccinatieplicht in te stellen voor deelnemers en reisleiders. Tijdens (bus)excursies, lunches/diners en lokale bezoeken kan het zijn dat er een vaccinatie - of testplicht geldt vanuit onze partners. Dit stelt ons organisatorisch voor te grote uitdagingen en heeft ons doen besluiten tijdelijk alleen gevaccineerde deelnemers toe te laten op de groepsreizen op inschrijving. Wij hopen dat deze verplichting tijdelijk is en gedurende het seizoen misschien versoepeld kan worden.

Tijdens onze (groeps-)reizen houden we ons aan de Nederlandse coronavoorschriften. Zijn de voorschriften op bestemming in het buitenland strenger? Dan houden we ons aan de striktere regels.

Vanafprijzen

De genoemde vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Programma

U start de reis in Moskou of in St. Petersburg

Vertrekdata route St. Petersburg-Moskou
27 september 2022


Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Excursies en entreegelden

Bij aankomst in Moskou of St. Petersburg betaalt u Eur 95,- per persoon aan de gids. Deze kosten zijn voor de excursies en de entreegelden welke zijn inbegrepen bij de reis.

In Moskou kunt u optioneel deelnemen aan een excursie naar de Gouden Ring, kosten ongeveer Eur 65,- per persoon, welke u ter plaatse betaalt aan de gids.
In St. Petersburg kunt u optioneel deelnemen aan een excursie naar de Peterhof, kosten ongeveer Eur 80,- per persoon, (afhankelijk van het aantal paleizen en tuinen dat u wenst te bezoeken) welke u ter plaatse betaalt aan de gids.

Wanneer u een bezoek wenst te brengen aan het Bolsoj theater in Moskou of het Mariinski theater in St. Petersburg, dan raden wij u aan om deze voorstelling ter plaatse via de gids te reserveren.

Sapsan dagtrein Moskou-St. Petersburg of vice versa

U reist per Sapsan dagtrein in de Economy Klasse vanuit Moskou naar St. Petersburg (of vice versa). Indien gewenst kunt u de treinreis upgraden naar stoelen in de Business Class. De toeslag voor de Business Class is op aanvraag bij reservering. De duur van deze treinreis is ongeveer 4 uur.

Visum voor Rusland

Voor een verblijf in Rusland dient u in het bezit te zijn van een visum. Style in Travel kan het visum op voorhand voor u regelen. Onze organisatie werkt samen met visumburo Visumpro in Den Haag. De kosten voor deze visumprocedure bedragen Eur 125,- per persoon.

Mocht u het visum via onze organisatie willen regelen, dan ontvangen wij bij reservering graag uw paspoortgegevens:
. Uw volledige voornaam en achternaam
. Uw paspoortnummer
. Datum van afgifte paspoort
. Plaats van afgifte
. Geldigheidsdatum paspoort
. Uw geboortedatum
. Uw geboorteplaats

Na ontvangst van deze gegevens zullen wij in Rusland de uitnodiging voor het visum voor u aanvragen en deze vervolgens naar Visumpro sturen.
Twee maanden voor vertrek dient u zelf uw paspoort, een recente pasfoto en een kopie van uw faktuur (met daarop vermeld uw huisadres) op te sturen of af te geven bij het kantoor van Visumpro. Adres: Parkstraat 83, 2514 JG Den Haag
Visumpro laat u per mail weten wanneer uw visum gereed en is en zal uw paspoort, met visum, aangetekend per post naar uw huisadres sturen.

Indien gewenst kunt u ook zelf het visum aanvragen bij de ambassade in Den Haag. U betaalt aan Style in Travel Groepsreizen1x Eur 45 voor het verkrijgen van de uitnodiging welke u nodig heeft om het visum te kunnen aanvragen. De gehele visumprocedure en afhandeling regelt u verder zelf en is uw eigen verantwoordelijkheid.

Het afgegeven visum is slechts geldig voor de reisduur van de betreffende reis.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 15 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.
Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Reisleiding

Gedurende deze reis wordt u begeleid door een uitstekende Nederlandssprekende Russische gids in Moskou en in St. Petersburg.

Hotel Marriott Tverskaya | Moskou

Hotel Marriott Tverskaya is gevestigd in een prachtig gebouw in een van de meest levendige straten van Moskou. Het metrostation "Belorusskaya" bevindt zich op vijf minuten loopafstand van het hotel. Het Kremlin en het Rode Plein liggen beiden in de omgeving van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant waar maaltijden en dranken worden geserveerd, echter in de omgeving van het hotel zijn tevens diverse bars en restaurants aanwezig. De fijne en moderne hotelkamers zijn voorzien van een televisie, gratis internetverbinding en een eigen badkamer. De ramen van de hotelkamers hebben allen geluidsisolatie. Overige hotelfaciliteiten: fitnessruimte, sauna en een 24-uurs receptie.

Hotel Novotel Moscow Centre | Moskou

Op vijftien minuten rijden van het Rode Plein is hotel Novotel Moscow Centre gevestigd. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. U kunt elke ochtend genieten van een ontbijtbuffet dat in de eetzaal wordt geserveerd. Het restaurant serveert tevens heerlijke internationale gerechten. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, minibar, kluisje en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: parkeergelegenheid, gratis internetverbinding en een fitnessruimte.

Hotel Catherine Art | St Petersburg

Hotel Catherine Art is gevestigd in de wijk Tsentralny in Sint Petersburg. In de omgeving van het hotel vindt u het Hermitage museum en het Faberge museum. De luchthaven Pulkovo ligt op vijftien kilometer afstand van het hotel. In de omgeving van het hotel zijn diverse restaurants en bars aanwezig. Tevens beschikt het hotel over een restaurant waar elke ochtend een continentaal ontbijtbuffet wordt geserveerd. De hotelkamers zijn voorzien van een waterkoker, douche, bureau, televisie en een eigen badkamer. Overige hotelfaciliteiten: gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, een kluisje en een 24-uurs receptie.

Moskou en St. Petersburg, twee metropolen...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Moskou is indrukwekkend en imponerend, maar ook weer heel traditioneel. Een samenvloeiing van het verleden en het heden, waarbij de kathedralen en adellijke paleizen worden afgewisseld met hypermoderne trendy locaties. Moskou heeft een groot aanbod indrukwekkende musea en monumenten. Het Bolsoj theater leent zich uitstekend voor een ballet- of een muziekvoorstelling.

St. Petersburg is de stad van Peter de Grote en Catharina, met natuurlijk de wereldberoemde Hermitage waar u alle grote meesters terug vindt. In St.Petersburg vindt u de relatie tot Nederland al terug vanaf de stichting van de stad begin 18e eeuw. Een heerlijke stad om door te dwalen en weg te dromen in de verhalen van de Tsaren en Tsarina's.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips