Style in Travel

In het spoor van staalmeesters in Baskenland

Dagprogramma

Dag 1: Vertrek met de KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Bilbao. Vanaf het vliegveld is het minder dan een half uur rijden naar het hotel. Aansluitend staat een uitgebreid bezoek op het programma aan het Guggenheim museum, een absolute aanrader voor liefhebbers van hedendaagse kunst en architectuur. Het museum van sterarchitect Frank Gehry siert sinds 1997 de oevers van de Nervión. In en om het museum staat werk van ’staalmeesters’ als Richard Serra, Anish Kapoor, Jeff Koons. De dag wordt afgesloten met een welkomstdiner in het hotel.

Dag 2: Voor de ochtend staat een bezoek aan het Museo de Bellas Artes op het programma. Dit museum bezit een collectie van ruim 8000 werken (schilderijen, grafische werken, beeldhouwkunst en toegepaste kunst) van de 12e eeuw tot hedendaagse Baskische, Spaanse en Europese kunst, waaronder schilderijen van oude meesters als El Greco, Van Dyck, Cranach, Murillo en Van Ruisdael, samen met de 19e-eeuwse en latere meesters: Goya, Sorolla, Bellotto, Mary Cassatt, Peter Blake, Gauguin, Henri Le Sidaner, James Ensor en Francis Bacon. In de middag wordt een boottochtje over de Nervión gemaakt, gevolgd door een bezoekje aan de Puente de Vizcaya. Deze 45 meter hoge brug van ijzer en staal werd eind 19e eeuw ontworpen door Alberto Palacios, een leerling van de welbekende Gustave Eiffel. De brug mocht geen obstakel vormen voor de scheepvaart naar de toenmalige haven van Bilbao; vandaar de geniale oplossing om het verkeer in een aan stalen kabels hangende gondel de rivier te laten oversteken. Nog altijd maakt de gondel elke acht minuten de overtocht, met auto’s en al. De brug staat sinds 2006 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De namiddag en avond is ter vrije besteding.

Dag 3: Vanuit Bilbao staat er gedurende de gehele dag een bus ter beschikking; deze zorgt voor vervoer naar het stadje Azpeitia voor een bezoek aan het Santuario de Loyola. Het complex verrees vanaf 1682, toen de Jezuïetenorde het geboortehuis van hun stichter Ignatius van Loyola verwierf. De barokke kerk is een ontwerp van Carlo Fontana; deze Italiaanse architect tekende ook voor de doopkapel van de Sint-Pietersbasiliek en de façade van de San Marcello al Corso in Rome. Aansluitend rijden we door mooie natuur naar het Santuario de Arantzazu bij Oñati; een religieus meesterwerk, een stukje avant-gardistische Baskische kunst uit de jaren vijftig. De façade is een ontwerp van Jorge Oteiza, de stalen toegangsdeuren van Eduardo Chillida. Ook het interieur is zeer bijzonder. De excursie wordt afgesloten in Gernika; onder de eikenboom Arbol de Gernika zweren sinds het verre verleden heersers over Baskenland dat zij de vrijheden van het Baskische volk zullen respecteren. In het aangrenzende park staan grote sculpturen van Henri Moore en - alweer - Eduardo Chillida. De avond is ter vrije besteding in Bilbao.

Dag 4: Vanuit Bilbao per bus naar Getaria, een van de vele charmante kleine vissersplaatsjes aan de Baskische kust en tevens centrum van wijnbouw en de productie van txakolí, de belangrijkste Baskische wijnsoort. Er is gelegenheid om hier rond te kijken en het Museum Cristóbal Balenciaga te bezoeken. De ontwerpen van couturier Balenciaga (1895-1972) stonden in het teken van een nieuw silhouet voor de vrouw; hij wist vanaf de late jaren dertig internationaal door te breken met zijn ontwerpen voor beroemdheden als Greta Garbo, Marlene Dietrich en Grace Kelly, die tot zijn clientèle behoorden. Van de Belgische koningin Fabiola kreeg hij de opdracht haar trouwjurk te ontwerpen. Vervolgens gaat het naar San Sebastián, Donostia in het Baskisch. Deze elegante badplaats staat bekend als gastronomische hoofdstad van Spanje. Maar liefst drie restaurants hebben drie Michelinsterren en dan zijn er nog zes restaurants met één of twee sterren. In tal van barretjes in de historische binnenstad staan de pintxos op de bar uitgestald: allemaal zien ze eruit om de vingers bij op te eten. Er is tijd ter vrije besteding voor het verkennen van de stad om hier en daar een vleugje van de vroegere chic op te snuiven. Aan het eind van de boulevard staat Eduardo Chillida’s El Peine del Viento (De Kam van de Wind), drie stalen sculpturen die zich als het ware vastklampen aan de rotsen. In San Sebastián heffen we tijdens een afscheidsborrel met pinxtos het glas op Baskenland. De avond is ter vrije besteding in Bilbao.

Dag 5: Een laatste ochtend om afscheid te nemen van Bilbao. Vanuit het hotel is er in de loop van de middag de transfer naar Bilbao Airport. Met de KLM vlucht reist u terug naar Nederland.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Staalmeesters in Noord-Spanje

Ligging

NH Bilbao Zubialde, voorheen bekend als het Hesperia Zubialde, ligt aan de rand van het centrum en tegenover het nieuwe San Mamés voetbalstadion. Het biedt uitzicht over de Nervión. Vanuit het hotel zijn zowel de musea als de chique winkelstraten en de oude stad gemakkelijk bereikbaar: lopend of met de hypermoderne tram of metro.

Vlucht:
KL1685 | 3 september Amsterdam – Bilbao | 09.15 – 11.20 uur
KL1688 | 7 september Bilbao – Amsterdam | 17.30 – 19.30 uur


Er geldt op dit moment (7/8) een vluchttoeslag van EUR 155,- p.p.

bannermundi2018

Spanje

Een bezoek aan Spanje betekent meer dan een ontmoeting met de zon. Het is de ontdekking van uitstekende gastronomie, gastvrijheid en sprankelende levensvreugde. Het is ook een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen en culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Ontdek het zonnige Spanje tijdens een rondreis door dit mooie land vol cultuur, adembenemende landschappen en de vriendelijke bevolking. Bekijk rustig en zorgvuldig het grote aanbod in rondreizen door Spanje en ga voor de reis en het gebied die u het meeste aanspreekt. Spanje is te groot om alles in één keer te bezoeken en daarom is het raadzaam om slechts een specifieke regio uit te kiezen.

Beleef Noord Spanje!

Een rondreis door het noorden van Spanje is een reis in het groenste gedeelte van Spanje. Veel beboste bergen, uitgestrekte velden met landbouwgrond en een adembenemende kustlijn. U vindt er onder andere de regio Galicië en de provincie Catalonië.

Ervaar een rondreis door Midden Spanje!

Tijdens prachtige routes door de Spaanse binnenlanden ziet u een combinatie van cultuur en natuur. Oude kastelen en middeleeuwse steden worden er afgewisseld door prachtige natuurparken. Hier ervaart u het echte Spanje!  

Omarm het warme Andalusie!

De meeste mensen denken bij Zuid Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië. Maar Andalusië is veel meer dan dat en echt een prachtig gebied om doorheen te reizen. Moorse invloeden geven Zuid Spanje haar karakter met de prehistorische, witte dorpjes.

Het landschap is woestijnachtiger dan in de rest van Spanje en heeft dan ook de meeste zon-uren en hoogste temperaturen van het hele land. Bezoek het prachtige Alhambra paleis in Granada en aanschouw de Moorse bouwstijl op zijn mooist. 

 

Uitgebreider aanbod reizen naar Spanje

Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Spanje. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Spanje vindt u bij onze Spanje-specialist Mundicolor Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Spanje-kenners om een reis op maat.
 

logo-mundi

 

Reissom:
EUR 995,- per persoon


Toeslag 1-persoonskamer
EUR 350,- per persoon

 Inbegrepen:
- KLM vliegreis Amsterdam-Bilbao-Amsterdam, inclusief de luchthavenbelastingen, de brandstoftoeslagen en 10 kilo aan handbagage,
- transfer bij aankomst van Bilbao luchthaven naar uw hotel in Bilbao,
- transfer bij vertrek van het hotel in Bilbao naar Bilbao luchthaven,
- 4 overnachtingen in Hotel NH Zubialde, in standaard kamers, op basis van logies en ontbijt,
- welkomstdiner in het hotel op dinsdag 03 september, inclusief water en wijn,
- de entreegelden voor de musea,
- boottocht over de rivier de Nervión
- bezoek aan Puente de Vizcaya per metro,
- afscheidsborrel in San Sebastian op vrijdag 6 september,
- vervoer per airconditioned touringcar op donderdag 05 september,
- vervoer per airconditioned touringcar op vrijdag 06 september,
- reisbegeleiding van Flip Schornack-van der Waag en Marjolijn van Delft.

Niet inbegrepen in de reissom:
- ruimbagage aan boord,
- de lunches gedurende de reis,
- de diners, m.uv. het diner op 3 september,
- reis-bagage-ongevallen en/of annuleringsverzekering,
- administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking,
- bijdrage Calamiteitenfonds à Eur 2,50 per boeking (max. 9 op een certificaat).

Er geldt op dit moment (7/8) een vluchttoeslag van EUR 155,- p.p.


Minimum aantal deelnemers 20
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

Bilbao & San Sebastian - In het spoor van de staalmeesters in Baskenland
Vijfdaagse groepsreis 3 t/m 7 september 2019

Een bezoek aan Spanje betekent meer dan een ontmoeting met de zon. Het is de ontdekking van uitstekende gastronomie, gastvrijheid en sprankelende levensvreugde. Het is tevens ook een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen en culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Standplaats Bilbao is de grootste stad van Baskenland. Het imago van grijze industriestad heeft Bilbao al lang niet meer. Het levendige oude centrum is een mengelmoes van renaissance, barok, neoklassieke en hypermoderne gebouwen, en is een geliefd uitgaansgebied. Zeer de moeite waard om te bezoeken zijn het Guggenheim Museum, met hedendaagse kunst, en het Museo de Bellas Artes, een van de belangrijkste musea van Schone Kunsten in Spanje.

Meer informatie?
Onder 'reisinformatie' leest u meer over het uitgebreide dagprogramma. Direct een boeking maken? Kies hieronder uw vertrekdatum.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt