Style in Travel

5-daagse groepsreis Madrid | Waar Kunst nooit slaapt

Dagprogramma

Dag 1:Vertrek met de KLM vlucht vanuit Amsterdam naar Madrid. Vanaf het vliegveld is het minder dan een uur rijden naar het hotel. Aansluitend staat een uitgebreide kennismaking met het oude centrum van Madrid op het programma. Het compacte hart van de Spaanse hoofdstad– het Madrid de los Austrias, waarmee de vorsten uit het destijds regerende Habsburgse Huis worden aangeduid – staat vol interessante historische bezienswaardigheden. Het Plaza Mayor is niet voor niets het belangrijkste plein in Madrid. Ooit was dit plein het toneel van grootse feesten, stierengevechten en verbrandingen van ketters, tegenwoordig komen hier historie en een authentieke sfeer samen op gezellige terrassen; straatartiesten leven zich uit en de restaurantjes onder de arcaden prijzen van alles aan. Voor een betaalbaar hapje of drankje kan men echter beter de omringende nauwe straatjes opzoeken. Niet ver van het Plaza Mayor, pal tegenover het koninklijk paleis, staat de Catedral de la Almudena, een kerk in neostijlen die pas in 1993 werd voltooid. De Puerta del Sol is het geografische nulpunt van Spanje en belangrijke ontmoetingsplaats van de madrileños; op het plein staat een van de meest iconische beelden van Madrid: El Oso y el Madroño (beer en moerbeiboom), hét symbool van de stad. En op de Mercado de San Miguel zijn alle regio's van het land met hun culinaire specialiteiten vertegenwoordigd. Een zin weggelaten De dag wordt afgesloten met een welkomstdiner in het hotel.

Dag 2: Voor de ochtend staat een bezoek op het programma aan het Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, hét museum voor moderne en hedendaagse kunst: kubisme, surrealisme, popart, minimalisme, postmodernisme….. Met zijn zevenduizend schilderijen en tekeningen en 1.400 sculpturen heeft het Reina Sofía een ongeëvenaarde collectie van grote namen als Dalí, Picasso, Miró, Gris, Eduardo Chillida en Julio González. Het museum is vooral gewijd aan de Spaanse kunst, maar ook internationale kunstenaars als Ernst, Lipchitz, Rothko en Bacon zijn goed vertegenwoordigd. De grootste publiekstrekker is Picasso's Guernica. Het enorme doek vult een volledige wand en is niet zomaar een schilderij: het verwijst naar de luchtaanval van Duitse bommenwerpers op het Baskische stadje Guernica tijdens de Spaanse Burgeroorlog. In elk detail brengt het de ellende van de oorlog tot leven. De middag is bestemd voor een bezoekje aan Centro Centro. Na een jarenlange verbouwing is het voormalige hoofdpostkantoor aan de Plaza de Cibeles omgetoverd tot stadhuis annex eigentijds en verrassend cultureel centrum, waarmee het een multifunctionele toevoeging is aan het toch al zo cultuurrijke Madrid. Eigenlijk is alleen al lopen door deze suikertaart de moeite waard. De hooggelegen mirador biedt een prachtig uitzicht over de stad. De namiddag en avond is ter vrije besteding.

Dag 3: De Real Fábrica de Tapices is de enige van de door de Bourbonkoningen gestichte weverijen die tot op de dag van vandaag tapijten en wandkleden vervaardigt. Schilders als Goya ontwierpen kartons voor de Koninklijke Tapijtfabriek en de voorstellingen dienden als patroon voor de kostbare wandtapijten. Onder begeleiding van een gids neemt men een kijkje achter de schermen; de tapijten worden er met veel geduld en precisie met de hand vervaardigd; een procédé dat sinds begin 18e eeuw nauwelijks veranderd is. Werk van Goya vindt men terug in de Ermita de San Antonio de Florida, waar hij de fresco’s aan het plafond en in de koepel schilderde. In deze kapel kreeg hij na een stormachtig leven zijn laatste rustplaats. Bezoekers aan Madrid kunnen zeker niet om één museum heen: het Museo Nacional del Prado behoort tot de wereldtop en bezit een groot aantal iconen uit de kunstgeschiedenis, met een weelde aan Italiaanse en Vlaamse meesters, zoals De Annunciatie van Fra Angelico en De Kruisafname van Rogier van der Weyden. De collectie van het Prado is het resultaat van de verzamelwoede van de Spaanse koningen; zo was Hiëronymus Bosch een van de favoriete kunstenaars van Filips II; aan hem is een hele zaal gewijd met als blikvanger het overbekende drieluik De Tuin der Lusten. De belangrijke Spaanse kunstenaars zijn natuurlijk ruim vertegenwoordigd: Velázquez met Las Meninas en Goya met La Maja desnuda en zijn Pinturas Negras ; tevensvan El Greco, Murillo en Zurbarán bezit het Prado enkele meesterwerken. Ook internationaal toonaangevende kunstenaars als Caravaggio,Titiaan, Rubens en Rembrandt zijn vertegenwoordigd. De avond is ter vrije besteding.

Dag 4: Vandaag een kennismaking met twee kleine, intieme musea van Madrid. Wellicht klinkt de naam Joaquín Sorolla (1863-1923) niet zo bekend, maar zijn werk is voor velen een openbaring door de briljante wijze waarop het licht daarin speelt. Het voormalige woonhuis annex atelier van deze van oorsprong Valenciaanse schilder is een verborgen pareltje en wordt omringd door een in Andalusische stijl ingerichte tuin. Veel kamers zijn in hun oude staat gehouden, inclusief de originele aankleding en persoonlijke eigendommen van de schilder. Een monumentaal neorenaissance stadspaleis herbergt de privéverzameling van de zakenman, uitgever, bibliofiel en kunstverzamelaar José Lázaro Galdiano en zijn Argentijnse vrouw Paula Florido. De collectie van het Museo Lázaro Galdiano omvat schilderijen (o.a. Goya, van wie tientallen werken werden aangeschaft) maar ook archeologische vondsten, beeldhouwwerken, juwelen en zilver. Tussen beide musea in ligt het Museo de Arte Público Madrid, een openbaar park met zeventien abstracte sculpturen tussen de pijlers van een viaduct aan de drukke Paseo de la Castellana. Alle bekende Spaanse beeldhouwers uit de 20e eeuw zijn met constructies van beton en staal vertegenwoordigd in dit onconventionele beeldenmuseum te midden van spectaculaire hoogbouw: Joan Miró, Julio González, Eduardo Chillida…. De namiddag is ter vrije besteding; de afscheidsmaaltijd is in het hotel.

Dag 5: De afscheidsmaaltijd betekent nog geen definitief afscheid van Madrid; alvorens de stad te verlaten staat nog een bezoek op het programma aan het Museo Thyssen-Bornemisza. De privécollectie van de familie Thyssen, een familie van staalmagnaten heeft haar uiteindelijke bestemming gevonden in het 18e-eeuwse Palacio de Villahermosa, door de architect Rafael Moneo omgetoverd tot een schitterend museum dat de bezoeker een compleet overzicht biedt van de Europese kunst vanaf de 13e eeuw. Alle stromingen zijn vertegenwoordigd, wat de kans biedt om eens kennis te maken met topstukken uit andere kunststromingen. In de loop van de middag is de transfer naar het vliegveld van Madrid. Met de KLM reist u terug naar Nederland.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

5-daagse groepsreis Madrid

Ligging

LEONARDO BOUTIQUE HOTEL MADRID *** Het Leonardo Boutique Hotel Madrid bevindt zich in de elegante en trendy wijk Chamberí, ten noorden van het centrum van Madrid. Vanuit het hotel zijn zowel de musea als de chique winkelstraten en de oude stad per metro uitstekend bereikbaar.
KL1701 | 25/05/2021 Amsterdam – Madrid | 09.30 – 12.05 uur
KL1704 | 29/05/2021 Madrid – Amsterdam | 17.10 – 19.50 uur
spanje2021

Fly-Drives Spanje

Een bezoek aan Spanje betekent meer dan een ontmoeting met de zon. Het is de ontdekking van uitstekende gastronomie, gastvrijheid en sprankelende levensvreugde. Het is ook een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen en culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Ontdek het zonnige Spanje tijdens een rondreis door dit mooie land vol cultuur, adembenemende landschappen en de vriendelijke bevolking. Bekijk rustig en zorgvuldig het grote aanbod in rondreizen door Spanje en ga voor de reis en het gebied die u het meeste aanspreekt. Spanje is te groot om alles in één keer te bezoeken en daarom is het raadzaam om slechts een specifieke regio uit te kiezen.

Beleef Noord Spanje!

Een rondreis door het noorden van Spanje is een reis in het groenste gedeelte van Spanje. Veel beboste bergen, uitgestrekte velden met landbouwgrond en een adembenemende kustlijn. U vindt er onder andere de regio Galicië en de provincie Catalonië.

Ervaar een rondreis door Midden Spanje!

Tijdens prachtige routes door de Spaanse binnenlanden ziet u een combinatie van cultuur en natuur. Oude kastelen en middeleeuwse steden worden er afgewisseld door prachtige natuurparken. Hier ervaart u het echte Spanje!  

Omarm het warme Andalusie!

De meeste mensen denken bij Zuid Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië. Maar Andalusië is veel meer dan dat en echt een prachtig gebied om doorheen te reizen. Moorse invloeden geven Zuid Spanje haar karakter met de prehistorische, witte dorpjes.

Het landschap is woestijnachtiger dan in de rest van Spanje en heeft dan ook de meeste zon-uren en hoogste temperaturen van het hele land. Bezoek het prachtige Alhambra paleis in Granada en aanschouw de Moorse bouwstijl op zijn mooist.


Uitgebreider aanbod reizen naar Spanje
Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Spanje. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Spanje vindt u bij onze Spanje-specialist Mundicolor Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Spanje-kenners om een reis op maat.

 

beschrijving-spanje-2

Groepsreizen Spanje

Groepsreizen naar Spanje

Style in Travel heeft een speciale afdeling voor 'Groepsreizen en Incentives'. Groepsreizen op maat samengesteld voor grote en kleine gezelschappen.

De afgelopen jaren mochten wij reeds speciale maatwerk reizen organiseren voor uiteenlopende groepen. Op aanvraag sturen wij u een reisvoorstel voor uw groepsreis. Uiteraard vult u uw reis geheel naar eigen wens in. Indien gewenst komen we bij u langs voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Style in Travel organiseert ook bijzondere groepsreizen 'op inschrijving'. Zo bieden wij op dit moment diverse culinaire reizen, en culturele reizen aan.

Direct en online boekbaar.

bannermundi2018

Spanje

Een bezoek aan Spanje betekent meer dan een ontmoeting met de zon. Het is de ontdekking van uitstekende gastronomie, gastvrijheid en sprankelende levensvreugde. Het is ook een ontdekking van het rijke erfgoed van monumenten, sporen van verschillende beschavingen en culturele hoogtepunten en oogverblindende natuur.

Ontdek het zonnige Spanje tijdens een rondreis door dit mooie land vol cultuur, adembenemende landschappen en de vriendelijke bevolking. Bekijk rustig en zorgvuldig het grote aanbod in rondreizen door Spanje en ga voor de reis en het gebied die u het meeste aanspreekt. Spanje is te groot om alles in één keer te bezoeken en daarom is het raadzaam om slechts een specifieke regio uit te kiezen.

Beleef Noord Spanje!

Een rondreis door het noorden van Spanje is een reis in het groenste gedeelte van Spanje. Veel beboste bergen, uitgestrekte velden met landbouwgrond en een adembenemende kustlijn. U vindt er onder andere de regio Galicië en de provincie Catalonië.

Ervaar een rondreis door Midden Spanje!

Tijdens prachtige routes door de Spaanse binnenlanden ziet u een combinatie van cultuur en natuur. Oude kastelen en middeleeuwse steden worden er afgewisseld door prachtige natuurparken. Hier ervaart u het echte Spanje!  

Omarm het warme Andalusie!

De meeste mensen denken bij Zuid Spanje aan de Costa del Sol in Andalusië. Maar Andalusië is veel meer dan dat en echt een prachtig gebied om doorheen te reizen. Moorse invloeden geven Zuid Spanje haar karakter met de prehistorische, witte dorpjes.

Het landschap is woestijnachtiger dan in de rest van Spanje en heeft dan ook de meeste zon-uren en hoogste temperaturen van het hele land. Bezoek het prachtige Alhambra paleis in Granada en aanschouw de Moorse bouwstijl op zijn mooist.


Uitgebreider aanbod reizen naar Spanje
Op deze website vindt u onze populairste flydrives in Spanje. Een uitgebreid aanbod van reizen naar Spanje vindt u bij onze Spanje-specialist Mundicolor Vakanties. Kijk op de website of vraag onze Spanje-kenners om een reis op maat.

Reissom:
EUR 969,- per persoon


Toeslag 1-persoonskamer
EUR 210,- per persoon


Inbegrepen:
-KLM vliegreis Amsterdam-Madrid-Amsterdam, inclusief de luchthavenbelastingen, de brandstoftoeslagen en één stuk handbagage,
-transfers bij aankomst en vertrek,
-vier overnachtingen in 3* Leonardo Boutique Hotel Madrid in standaardkamers, op basis van logies en ontbijt,
-welkomst- en afscheidsdiner in het hotel (excl. drankjes),
-de entreegelden voor de musea,
-ov-kaart,
-reisbegeleiding door Marjolijn van Delft en Flip Schornack van der Waag


Niet inbegrepen:
-ruimbagage aan boord,
-persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.,
-de lunches en twee diners,
-fooien,
-reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering,
-administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking,
-Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking (max. 9 op een certificaat).


Minimum aantal deelnemers 15
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

De stad van het Prado, van paleizen, de stad met de reputatie van nooit slapen, van tapas en gastronomie, van grootse pleinen en intieme middeleeuwse steegjes: dát is Madrid. De Spaanse hoofdstad bruist en dat is overal te zien: de terrassen, bars en restaurants worden bevolkt door ware levensgenieters die tot diep in de nacht levendig met elkaar zitten te kletsen, jong en oud zit op bankjes bij klaterende fonteinen en iedereen lijkt continu van lekker eten en drinken te genieten. In Madrid houdt men er een eigen levensritme op na: hoe druk het er ook is, voor de welvoorziene lunch moet bijna alles wijken en de madrileños gaan ook veel later naar bed dan men elders in Europa gewoon is.

Niet zo oud als Europese hoofdsteden als Londen of Parijs - pas in 1561 werd Madrid door Filips II als hoofdstad van het huidige Spanje uitgekozen, tevens zenuwcentrum van een immens wereldrijk - is de stad rijk aan monumentale gebouwen en een waar walhalla voor de liefhebber van de westerse kunstgeschiedenis.

De meeste bezienswaardigheden zijn te voet of met de metro gemakkelijk en snel te bereiken. Op loopafstand van elkaar staat in de Kunstdriehoek een uitzonderlijk aantal musea van wereldklasse: het Prado bezit naast de grootste collectie Spaanse kunst ter wereld - Velázquez, Goya - ook werken van Jeroen Bosch en Titiaan, in het Thyssen-Bornemisza kan men op een prachtige wijze de ontwikkeling van de kunst vanaf de 14e eeuw volgen, het Reina Sofía toont een ongeëvenaarde verzameling moderne en ook hedendaagse kunst. Wie graag buiten de gebaande kunstpaden gaat, ontdekt in de minder bekende, intieme musea onverwachte juweeltjes; het Sorolla, het Lázaro Galdiano en het Ermita de la Florida zijn slechts het topje van de kunstijsberg!

Madrid is ook een waar winkelparadijs. Veel bezoekers blijven hangen op de Gran Via of directe omgeving, maar niet ver buiten het centrum zijn al wijken zonder grote ketenwinkels, waar in elk straatje wel boetiekjes en huiskamercafés verstopt zijn, je zomaar op een gezellige markt kunt belanden en je helemaal niet het idee hebt dat je in een Spaanse metropool bent. Groot of klein budget? Iedereen vindt wel wat van zijn of haar gading.

Even ontsnappen aan het drukke stadsgewoel? Dat kan in het Parque del Retiro, een groene oase van rust aan de rand van het centrum, waar men geniet van de rust en schoonheid van de diverse tuinen. Ook op het Plaza de Oriente, bij het koninklijk paleis, is het aangenaam vertoeven.

NIEUWE DATUM --> Nu vertrek op 25/05/2021!

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt