Style in Travel

4-daagse groepsreis Liverpool | Beatlemania

Dagprogramma

Dag 1:
Rechstreekse vlucht vanuit Amsterdam naar Liverpool. Na aankomst en paspoortcontrole op Liverpool John Lennon Airport kan het standbeeld van John Lennon worden bezocht en kunnen de muurteksten van de Lennon songs worden bekeken. Buiten het luchthavengebouw staat de Yellow Submarine. De bus brengt ons vervolgens naar Albert Dock waar de Beatles Story wordt bezocht. De audio tour geeft een helder beeld van de geschiedenis van The Beatles, vanaf de eerste optredens van The Quarrymen tot aan het opbreken van de band in april 1970. Aan het eind van de tour wordt ook nog aandacht besteed aan de solo carrières van John, Paul, George en Ringo. Koffie en een lichte lunch kunnen in het Fab Four Café worden besteld.Daarna steken we de brug over om het John Lennon Peace Monument te bekijken. Dat werd op 9 oktober 2010, de dag waarop John Lennon zeventig jaar zou zijn geworden onthuld door Cynthia Lennon, de eerste echtgenote van John en hun zoon Julian. Met de bus gaat het dan naar West Derby, waar de Casbah Coffee Club is gevestigd. Onderweg passeren we nog de Grafton Rooms en de Locarno, twee plaatsen waar The Beatles een aantal keren in 1962 en ’63 hebben opgetreden. Als er één plek in Liverpool is die de geboorteplaats van The Beatles genoemd mag worden, is het wel de Casbah. Daar worden we waarschijnlijk rondgeleid door een van de broers van Pete Best, die als eerste drummer met de band in 1960 meeging naar Hamburg.Daarna is het tijd om in te checken bij het Richmond Hotel, dat een kleine tien minuten lopen van de Cavern Club in Mathew Street ligt. De avond is verder vrij te besteden.

Dag 2:
Om 09:30 vertrekt de bus voor een tour door Liverpool waarbij we langs allerlei Beatles gerelateerde plaatsen rijden. Zo komen we langs het pand waar Percy Phillips’ Sound Recording Services was gevestigd en The Quarrymen hun eerste acetaat plaat hebben opgenomen. Op de A-kant “That’ll Be The Day” en op de achterkant “In Spite Of All The Danger” de enige compositie die van Paul en George samen bekend is. Hier vlakbij is een wat nieuwere wijk te vinden waar het gemeentebestuur van Liverpool in 1981 The Beatles heeft geëerd met eigen straatnamen: John Lennon Drive, Ringo Starr Drive, Paul McCartney Way en George Harrison Close. Daarna bezoeken we Arnold Grove, een achteraf straatje waar het geboortehuis van George Harrison te vinden is. Verder naar Newcastle Road het huis waar John Lennon na zijn geboorte in het ziekenhuis de eerste maanden van zijn leven heeft gewoond. Dat is vlakbij Penny Lane met de uit de gelijknamige song bekende kapperszaak, de bank en de “shelter at the roundabout”. Bij Penny Lane Development Trust is een wanddecoratie te zien die geheel gewijd is aan The Beatles. Daar vlakbij vind je Dovedale Towers, een pub waar The Quarrymen opgetreden hebben en waar Freddy Mercury (Queen) in 1969 als lid van de groep Ibex een flat bewoonde *). De bus rijdt verder langs Dovedale Primary School, de lagere school van John en George, het woonhuis van Brian Epstein en vervolgens naar Woolton. Daar stoppen we bij St. Peter’s Church waar op de begraafplaats het graf van een zekere Eleanor Rigby is te vinden en waar op 6 juli 1957 op het grasveld achter de kerk Paul McCartney het optreden bekeek van The Quarrymen met John Lennon als frontman. Aan de andere kant van de straat ligt St. Peter’s Hall waar Paul McCartney daarna aan John Lennon werd voorgesteld waarmee feitelijk het zaadje voor het succesvolste songwriters duo uit de popgeschiedenis werd geplant. Na de lunch in Woolton vervolgen we de route langs Dairy Cottage, waar John met zijn moeder eind 1942, begin 1943 een paar maanden heeft gewoond. Verder langs Mendips het huis van Tante Mimi waar John het grootste deel van zijn jeugd heeft doorgebracht. Twee straten verder is het bekende rode hek van Strawberry Field te vinden. Destijds was daar een weeshuis van het Leger des Heils gevestigd maar tegenwoordig is daar door deze organisatie een opleidingscentrum voor mensen met een beperking geopend.We vervolgens de tour langs de Quarrybank High School en gaan daarna naar Madryn Street waar het geboortehuis van Ringo Starr staat. Op korte afstand daarvan is Admiral Grove te winden waar hij al op heel jonge leeftijd samen met zijn moeder naartoe verhuisde. Op de hoek van die straat vind je de pub “The Empress” die de hoes van het eerste solo album van Ringo “Sentimental Journey” sierde. We sluiten deze tweede dag af met een bezoek aan Pier Head waar de “Ferry Cross The Mersey” vertrekt en waar enkele jaren terug een meer dan levensgroot standbeeld van The Fab Four is onthuld.

Dag 3:
Op eigen gelegenheid naar Hotel Jury’s Inn bij Albert Dock (ca. 1,5 km lopen of per taxi).Vanaf Jury’s Inn gaan we dan per minibus naar de woonhuizen van John Lennon (Mendips, 251 Menlove Avenue) en Paul McCartney (20 Forthlin Road). In groepjes van maximaal 15 personen krijgen we een rondleiding door deze huizen die geheel zijn teruggebracht in de originele staat van eind jaren vijftig. Veel dichter bij The Beatles kun je eigenlijk niet komen. Zo staan we onder meer in de slaapkamer van John Lennon waar hij en Paul hun eerste songs componeerden. In het woonhuis van Paul McCartney staat de huiskamer centraal waar hij met John overdag, als vader James aan het werk was, samen op hun gitaren speelden. Na afloop van deze Childhood Homes Tour, die zo’n twee uur duurt, worden we weer teruggebracht naar Jury’s Inn. Daar of elders bij Albert Dock kan de lunch gebruikt worden. Na de lunch maken we een wandeling van ca. 5 km. door de studentenwijk waar John en zijn maten Stuart Sutcliffe en Rod Murray aan de Art School studeerden en Paul en George op het naastgelegen Liverpool Institute de lessen volgden. Deze wandeling voert daarnaast onder meer langs de Jacaranda de pub van hun eerste manager Allan Williams, The Blue Angel, het geboortehuis van Brian Epstein en de Registry Office waar John en Cynthia getrouwd zijn. Verder langs het Oxford Maternity Hospital waar John Lennon op 9 oktober 1940 het levenslicht zag en Ye Cracke, de pub waar John, Stuart, Rod Murray en Bill Harry regelmatig als “The Dissenters” bijeen kwamen. De wandeling eindigt bij de Anglican Cathedral met zijn indrukwekkende orgel, dat met 10.268 pijpen het grootste van Groot-Brittannië is. Paul McCartney werd ooit geweigerd voor het koor omdat zijn stem niet goed genoeg zou zijn!

Dag 4:
De laatste dag in Liverpool! Te voet naar Mathew Street voor een bezoek aan het Magical Beatles Museum dat twee jaar geleden door Roag Best, de halfbroer van Pete Best is gesticht. Daar vind je tal van unieke items die in de loop der jaren door Pete en Roag zijn verzameld en hier over drie verdiepingen mooi zijn uitgestald. De rest van de ochtend is vrij te besteden. Op weg naar de luchthaven rijden we nog langs een aantal woonhuizen van Paul en George in de wijk Speke. Rechtstreekse vlucht naar Amsterdam.

N.B. Programmaonderdelen en -volgorde zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

4-daagse Beatles groepsreis

Ligging

HET RICHMOND HOTEL, ligt in het hart van het centrum van Liverpool, in een iconisch monumentaal pand. Alle ruime kamers hebben de volgende voorzieningen: gratis WiFi, hoge plafonds, airconditioning, een bureau, een 50-inch flatscreen-tv, grati toiletartikelen en een kleine koelkast met gratis mineraalwater en verse melk.In de boetiekstijl R Bar & Brasserie van het hotel worden het ontbijt, afternoontea, diner en de hele dag door lichte hapjes geserveerd, inclusief klassieke Britse gerechten en seizoensgebonden producten.De accommodatie bevindt zich in Hatton Garden, op 5 minuten wandelen van de nabijgelegen Walker Art Gallery, de beroemde Beatles Story, de Albert Docks en de fantastische winkels en boetieks van Liverpool. The Richmond BW Premier Collection ligt op een centrale locatie voor zowel toeristen als zakenreizigers. Het is 15 km naar de Liverpool John Lennon Airport.

Reissom:
EUR 695,- per persoon


Toeslag 1-persoonskamer
EUR 150,- per persoon


Inbegrepen:
-Easyjet vliegreis Amsterdam-Liverpool-Amsterdam, inclusief de luchthavenbelastingen, de brandstoftoeslagen en 10 kilo aan handbagage,
-vervoer per touringcar gedurende de reis,
-transfer bij vertrek van het hotel in Liverpool naar Liverpool luchthaven,
-drie overnachtingen in Hotel Richmond, in standaard kamers, op basis van logies en ontbijt,
-de entreegelden voor de musea,
-begeleiding van Beatles kenners,
-muzikale bijeenkomst in Alkmaar voor vertrek


Niet inbegrepen:
-Ruimbagage aan boord,
-de lunches gedurende de reis,
-de diners gedurende de reis,
-toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer,
-reis-bagage-ongevallen en/of annuleringsverzekering,
-administratiekosten, t.w.v. Eur 35,- per boeking,
-bijdrage Calamiteitenfonds à Eur 2,50 per boeking (max. 9 op een certificaat).

Minimum aantal deelnemers 20
Uiterste termijn van annuleren bij onvoldoende deelname: 3 weken voor vertrek.

LET ME TAKE YOU DOWN, 'CAUSE WE'RE GOING TO….LIVERPOOL

Liverpool, de stad van de Beatles.

De erfenis van John Lennon, Paul McCartey, George Harrison en Ringo Starr is gigantisch en laat nog steeds haar sporen na in het huidige muzieklandschap.

In samenwerking met Beatlesfanclub.nl organiseert Style in Travel een 4-daagse Beatlesreis naar Liverpool.

Ontdek Liverpool; samen met echte Beatles kenners brengen we u naar bijzondere, unieke lokaties. Volg de sporen van John, Paul, George en Ringo en laat u meeslepen in de verhalen en de muzikale wereld van deze legendarische band!

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt