Zoek op land, regio of reis

×

In het spoor van Jan Van Eyck en de Vlaamse Meesters...

Culturele reis | 4 dagen | België | 14-17 oktober 2024

Reis mee in de voetsporen van kunstenaar Jan Van Eyck en andere Vlaamse Meesters. Tijdens deze 4-daagse reis per touringcar bezoeken we de schilderachtige steden Antwerpen, Gent en Brugge en bewonderen we de meesterwerken en het revolutionaire gebruik van olieverf. Hoogtepunt van deze reis is het meest bekende schilderij het 'Lam Gods' van Jan Van Eyck dat zich in de Sint-Baafskathedraal in Gent bevindt. Vlaanderen was echter ook de basis voor andere Vlaamse Meesters; naast de werken van Jan Van Eyck zullen we tijdens deze reis ook de werken van andere Vlaamse Meesters bekijken.

Vanaf 999,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 14/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Culturele groepsreis | 4 dagen | België | 14-17 oktober 2024

De Vlaamse Meesters hebben een onschatbare bijdrage geleverd aan de kunstgeschiedenis en hun invloed is vooral prominent aanwezig in Vlaanderen. Deze meesters, waaronder iconen zoals Jan Van Eyck, Pieter Bruegel de Oude en Peter Paul Rubens, hebben de Vlaamse kunstscene gekenmerkt en wereldwijd bewondering geoogst. Jan van Eyck wordt vaak beschouwd als een pionier van de Vlaamse Primitieven. Tijdens deze 4-daagse reis maakt u kennis met de werken van Jan Van Eyck en andere Vlaamse Meesters. We bewonderen de werken en volgen het spoor van deze kunstenaars tijdens een onvergetelijke reis langs de prachtige steden Antwerpen, Gent en Brugge. Laat u meevoeren in Van Eyck's geschiedenis, zijn werk en de bijbehorende Vlaamse steden. We starten de reis in het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen waar we werken van Jan Van Eyck en de Vlaamse Meesters bewonderen. In de Sint-Baafskathedraal in Gent bevindt zich het meest beroemde kunstwerk van de gebroeders Van Eyck: het Lam Gods. Dit prachtige drieluik zal gedurende de reis uitvoerig besproken worden en natuurlijk worden we geïnformeerd over het restauratieproces. Na het bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten in Gent sluiten we de reis af in Brugge, waar Van Eyck zestien jaar lang zijn artistieke talent ontplooide, maar waar hij ook zijn laatste adem uitblies. U brengt in Brugge een bezoek aan het Groeningemuseum, waar een schat aan kunstwerken uit de Vlaamse Primitieven-periode te bewonderen zijn.

Gedurende de reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Route in het kort

Dag 1: Reis per touringcar naar Antwerpen en Gent, 230 km
Dag 2: Gent
Dag 3: Gent
Dag 4: Reis per touringcar naar Brugge. Terug naar Nederland, 230 km

Inclusief

- Vervoer per luxe touringcar
- Drie overnachtingen in het centrum van Gent inclusief ontbijt
- Begeleiding van kunsthistoricus Ria Ophof
- Excursies met gidsen en entreegelden
- Administratiekosten, t.w. Eur 35,- per boeking
- Stichting Garantiefond Reisgelden, Eur 5,- per persoon
- Calamiteitenfonds, t.w. Eur 2,50 per boeking
- 24 uur nood-assistentie

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven
- Verzekeringen
- Fooien
- De lunches en diners gedurende de reis
- De toeslag voor het verblijf op een eenpersoonskamer
- Andere entreegelden dan vermeld
- City taks, ter plaatse te betalen

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Per touringcar via Antwerpen naar Gent

Per touringcar reizen we vanuit Nederland naar Antwerpen waar we deze kunstreis starten met een bezoek aan het Museum voor Schone Kunsten. Het museum is gevestigd in een prachtig neoclassicistisch gebouw. De collectie van het museum omvat een indrukwekkende reeks kunstwerken van de middeleeuwen tot de 20e eeuw. Het museum staat vooral bekend om zijn collectie Vlaamse en Nederlandse meesters, met werken van beroemde kunstenaars zoals Peter Paul Rubens, Anthony Van Dyck, Jan Brueghel de Oude, en Jacob Jordaens. Aansluitend rijden we naar het hotel in Gent.

Route: Nederland - Brugge - Gent, 190 km

Dag 2: Het Lam Gods en historie in Gent

Ontbijt in het hotel.
We beginnen de dag met een bezoek aan de Sint-Baafskathedraal, gelegen in het historische centrum van Gent. Dit gotische gebouw is vernoemd naar Sint-Bavo, de beschermheilige van Gent, en haar geschiedenis gaat terug tot de 10e eeuw. In de kathedraal bevindt zich het meest bekende kunstwerk van Van Eyck: het beeldschone Lam Gods. Dit prachtige drieluik gemaakt van olieverf is een van de meest beroemde en iconische kunstwerken ter wereld, geschilderd door de gebroeders Hubert en Jan Van Eyck, waarschijnlijk tussen 1426 en 1432. Dit meesterwerk van de Vlaamse Primitieve schilderkunst bestaat uit meerdere panelen die verschillende religieuze taferelen uitbeelden, waaronder de aanbidding van het Lam door engelen en heiligen, de aanwezigheid van God de Vader en de Heilige Geest, en de aanbidding door mensen op aarde. Natuurlijk is er ook tijd om de stad Gent te verkennen. We maken een wandeling door de stad en na een drankje op een van de vele terrassen of gezellige cafés sluiten we de dag af met een bezoek aan het Huis van Alijn; een museum wat u introduceert in de gewoontes, de tradities en de rituelen van de Gentenaren van het verre verleden tot aan het heden.

Dag 3: De Vlaamse Meesters en varen in Gent

Ontbijt in het hotel.
Het Museum voor Schone Kunsten in Gent omvat een breed scala aan kunstwerken Vlaamse kunst, met werken van beroemde meesters zoals Jan Van Eyck, Peter Paul Rubens, Hieronymus Bosch en Pieter Bruegel de Oude, die een diepgaande invloed hebben gehad op de kunstgeschiedenis. Het restauratieproces van het Lam Gods werd niet in Gent, maar in het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) in Brussel uitgevoerd. Hoewel het museum in Gent niet direct betrokken was bij de restauratie, werden na de restauratie delen van het Lam Gods tijdelijk in het museum in Gent tentoongesteld, waardoor men de kans kreeg om het gerestaureerde meesterwerk van dichtbij te bewonderen en meer te leren over het restauratieproces. Na de activiteit zal uiteraard tijd vrij worden gemaakt voor een drankje op één van de terrassen. Vanmiddag bewonderen we Gent vanaf het water. Uw gids aan boord van de rondvaart neemt u mee in de historie van Gent en zal vertellen over de stad en het centrum dat wordt gedomineerd door imposante middeleeuwse gebouwen, zoals het middeleeuwse kasteel Gravensteen.

Dag 4: Pittoresk Brugge en terug naar Nederland

Ontbijt in het hotel.
Na het ontbijt verlaten we het hotel in Gent en rijden we naar Brugge, de stad waar kunstenaar Jan Van Eyck 16 jaar lang heeft gewoond en uiteindelijk ook is gestorven. In het pittoreske Brugge bezoeken we het Groeninge museum. Een van de meest opvallende kenmerken van het museum is de uitgebreide collectie Vlaamse Primitieven, met werken van meesters zoals Jan Van Eyck, Hans Memling en Gerard David. Deze schilders worden geprezen om hun verfijnde techniek, realistische weergave en diepgaande symboliek en hebben een blijvende invloed gehad op de kunstgeschiedenis. Naast de Vlaamse Primitieven herbergt het museum ook een indrukwekkende verzameling werken uit latere periodes, waaronder de barokke meester Peter Paul Rubens, de landschapskunstenaar Pieter Bruegel de Oude en de expressionistische schilder Constant Permeke. Na afloop van dit bezoek kunt u genieten van een wafel in een van de vele cafés of kunt u een kijkje nemen bij het standbeeld van de gebroeders Van Eyck. Aansluitend rijden we terug naar Nederland.

Route: Nederland - Brugge - Gent, 270 km

Overnachtingen | 4-daagse cultuur reis

• 3 nachten, 3-sterrenhotel in Novotel Gent

Vervoer per touringcar

Deze reis wordt uitgevoerd per luxe touringcar vanuit station Amsterdam Sloterdijk, Utrecht Centraal en Breda.

Culturele groepsreis

Onze culturele groepsreizen zijn bijzondere en op maat samengestelde programma’s, waarbij inhoud en bijzondere ontmoetingen centraal staan. Deze reizen worden begeleid door reisleiding, welke reeds jaren lang ervaring heeft in het begeleiden van reizen naar het buitenland. Door hun specialisatie geven zij de reis net dat stukje meerwaarde.

Programma

Het programma is onder voorbehoud van tussentijdse aanpassingen.

Deelnemers

De reis is gebaseerd op een minimaal aantal van 20 deelnemers. De uiterste termijn van annuleren door Style in Travel bij onvoldoende deelnemers is vier weken voor vertrek.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Groepsreizen hebben afwijkende voorwaarden m.b.t. de aanbetaling en mogelijke annuleringen. Wij kunnen u hierover informeren bij reservering.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Deze reis heeft nog geen beoordelingen.

Praktische info

Ga goed verzekerd op reis!
Wij adviseren alle reizigers om een goede reisbagage- en ongevallenverzekering af te sluiten. Style in Travel werkt samen met Allianz Global Assistance Verzekeringen. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Heeft u vragen over de Style in Travel groepsreis?
Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl - tel 020 428 05 55

Reisleiding

Ria Ophof

Gedurende de reis wordt u begeleid door kunsthistoricus Ria Ophof. Ria studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.

Novotel Gent Centrum

Het Novotel Gent Centrum is een oase van rust in het historische centrum van Gent. Dankzij de centrale ligging is dit de ideale uitvalsbasis wanneer u de culturele hoogtepunten en winkels van deze stad wilt verkennen. Een drankje op het terras, een duik i n het buitenzwembad of een stoombad in de sauna, dit zijn slechts enkele voorbeelden van de activiteiten die u kunt ondernemen om tijdens uw verblijf in dit Novotel geheel tot rust te komen. Het hotel beschikt over 117 kamers, een openluchtzwembad, fitness, sauna, bar, brasserie, een overdekte parking en vergaderfaciliteiten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Oog voor detail

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

De steden Brugge, Gent en Antwerpen zijn drie prachtige historische steden waar veel Vlaamse kunst te aanschouwen is. De Vlaamse kunstenaar Jan van Eyck is geboren in circa 1390 in België en heeft vervolgens ruim 16 jaar doorgebracht in Brugge. Jan Van Eyck perfectioneerde als eerste het schilderen met olieverf. Niet alleen kon hij overweg de verftechniek, ook stond hij bekend vanwege zijn oog voor detail.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips