Zoek op land, regio of reis

×

Actueel nieuws...

Actueel nieuws

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen. Klik hieronder om de diverse nieuwsitems te openen/sluiten:

FAILLISSEMENT D-REIZEN

Op 6 april 2021 is D-RT Retail BV, handelend onder de namen D-Reizen en VakantieXperts, gevestigd te Hoofddorp failliet verklaard. De franchise ondernemingen die opereren onder de merknaam VakantieXperts vallen buiten het faillissement.

Heeft u een reis bij ons geboekt via een kantoor of zelfstandig reisadviseur van D-Reizen? Style in Travel neemt deze boeking, als uitvoerende touroperator van de reis, nu over; uw reissom is veilig en valt onder de dekking van het SGR. Graag komen wij met u in contact en ontvangen wij van u uw NAW gegevens, uw mailadres en uw telefoonnummer. Deze gegevens hebben wij nodig voor een correcte afhandeling van uw boeking. Alle betaling dient u vanaf nu te voldoen aan Style in Travel en niet aan D-Reizen. Wij zullen u vragen of u al een (aan)betaling hebt voldaan aan D-Reizen en verlangen hiervan een betalingsbevestiging.
Inmiddels zijn alle klanten geïnformeerd en zijn de boekingen aan ons overgedragen.

Heeft u een corona voucher van D-Reizen ontvangen voor een reis van Style in Travel die geen doorgang heeft kunnen vinden? Volg dan de berichten van Stichting Garantiefonds Reisgelden. Op www.sgr.nl/news/faillissement-d-rt-d-reizen/ vindt u alle informatie hierover.

Heeft u vragen over uw Style in Travel reis? Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl of stel uw vraag via het contactformulier

UW REIS EN HET CORONAVIRUS

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de invloed van de maatregelen rondom het coronavirus op uw reis. Wij volgen de situatie voor u op de voet en passen onze maatregelen aan op basis van de laatste informatie en ontwikkelingen. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANVR en het RIVM.

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over COVID-19, de Style in Travel voucher en de antwoorden op deze vragen. Staat uw vraag er niet bij neemt u dan contact op via info@styleintravel.nl of stel uw vraag via het contactformulier

Kijkt u er al naar uit om uw volgende vakantie te plannen, maar bent u bang dat u uw geld niet terugkrijgt bij een aangepast reisadvies? Of wilt u liever toch omboeken naar een andere bestemming? Voor een zorgeloze aanloop naar uw vakantie in 2021, bieden wij de Style in Travel Zekerheid. Kijk hier voor alle informatie.

Reizen naar Europese bestemmingen (incl. Jordanië en Marokko) met een oranje reisadvies die vertrekken t/m 15 juni 2021. In enkele gevallen zijn ook reizen na deze datum geannuleerd; deze reizigers zijn, of worden de komende dagen door ons persoonlijk geïnformeerd. Gezien de ontwikkelingen zich snel opvolgen houden een termijn aan van ca. 1 weken voor vertrek om te bepalen of een reis wel of geen doorgang kan vinden. De reizen die binnen Nederland aangeboden worden vinden vooralsnog wel doorgang.

Verre bestemmingen: t/m 15 juli 2021. In enkele gevallen zijn ook reizen na deze datum geannuleerd; deze reizigers zijn door ons al persoonlijk geïnformeerd.

Zou u in bovenstaande periode op reis gaan en is er nog geen contact met u opgenomen? Dan zal dit op korte termijn gebeuren.

Heeft u vragen over uw Style in Travel reis? Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl of stel uw vraag via het contactformulier

We begrijpen dat u twijfelt of uw reis door kan gaan. Ook voor ons is het nu lastig om hier een inschatting van te maken. Om onze klanten in deze onzekere tijd zoveel mogelijk tegemoet te komen, hebben we tijdelijk onze betalingstermijn versoepeld naar twee weken voor vertrek. Dit geldt voor boekingen naar een bestemming waarvoor op het moment dat de restbetaling voldaan dient te worden een oranje reisadvies geldt.

De voorwaarden van de travel voucher kunt u terug vinden op www.styleintravel.nl/corona-travelvoucher.

Ja dat kan. De Corona voucher is ontwikkeld door de branchevereniging ANVR. De voucher wordt - gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren - gezien als een passende oplossing: dit wordt erkend door zowel de Europese Commissie als het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast heeft de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) meegekeken bij de voorwaarden die aan de Corona voucher zijn verbonden. Tenslotte biedt de SGR op basis van haar bestuursbesluit dekking voor de vanaf 16 maart 2020 uitgegeven Corona-vouchers. Travelvouchers kunnen tot 31/03/2021 uitgegeven worden.

Er zijn bijzondere situaties denkbaar waarin het niet redelijk is om partijen te houden aan afspraken uit een overeenkomst. Indien de omstandigheden zodanig uitzonderlijk zijn, kan dit zelfs bepalingen uit de wet opzij zetten. De coronacrisis, de onvoorziene ontwikkelingen en de impact daarvan betreffen een dergelijke uitzonderlijke situatie. Dit is ook de reden dat overheden en toezichthouders in Europa, Nederland en andere landen wereldwijd de uitgifte van een Corona voucher steunen. De Corona voucher is in deze crisis een tijdelijke oplossing, die een redelijk en gerechtvaardigd evenwicht biedt tussen de belangen van consumenten en reisorganisaties. De Corona voucher ontzegt u ook geen eventueel recht op geld terug; indien u de voucher niet binnen een jaar na uitgifte heeft kunnen of willen inwisselen, staat het u vrij om alsnog restitutie in geld te verzoeken. Maar uiteraard hopen wij dat u met de voucher op korte termijn een mooie reis bij ons boekt.

Maart 2020 hebben wij inderdaad gecommuniceerd dat u het bedrag teruggestort zou krijgen. Echter, op het moment dat wij uw reis annuleerden konden we niet vermoeden dat deze situatie zo'n enorme impact zou hebben op de hele wereld en ook op ons als reisorganisatie. De dagen nadat wij uw reis annuleerden volgden de ontwikkelingen elkaar in een razendsnel tempo op en inmiddels bevinden we ons in een zeer uitzonderlijke situatie die zowel reizigers als reisorganisaties raakt. In deze uitzonderlijke situatie is gekozen voor een uitzonderlijke oplossing in de vorm van een Corona voucher. Gelet op de onvoorziene ontwikkelingen en de enorme impact daarvan op ons als reisorganisatie achten we het ook in uw geval passend om te voorzien in een Corona voucher. Deze travelvoucher kunnen tot 31/03/2021 uitgegeven worden. Voor alle reizen, vertrekkend na 01-04-2021 geldt dat u het (aan)betaalde bedrag teruggestort krijgt binnen 2 weken na annulering.

Het coronavirus heeft grote sociale en economische gevolgen voor ons allemaal. Met de voucher, aanbevolen door de ANVR en het SGR en ondersteund door meerdere partijen, menen wij een goede en passende oplossing te bieden voor de geannuleerde reis.

Wij streven ernaar om u uw voucher zo spoedig mogelijk toe te sturen, daar wij afhankelijk zijn van diverse partijen kan dit soms wat langer duren. U ontvangt uw voucher uiterlijk binnen 1 maand na annulering. Helaas komt het voor dat onze mail in de spam terecht komt, controleert u daarom met regelmaat uw spam mail. Heeft u na deze maand nog niets ontvangen en bent u van mening dat u recht heeft op een travel voucher, neem dan contact op via info@styleintravel.nl o.v.v. uw reserveringsnummer.

Omdat de coronacrisis een zeer uitzonderlijke situatie is, is samen met de ANVR en de SGR besloten om bij annuleringen vanwege het coronavirus een speciale voucher uit te geven. Deze heeft de waarde van de betaalde reissom inclusief de verplichte bijdrage aan het calamiteitenfonds, minus het bedrag van de tot nu toe 'non-refundable elementen' van uw oorspronkelijke reis. Deze blijft tot een jaar na uitgifte geldig en is van toepassing op alle Style in Travel reizen. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021. De SGR staat garant voor de waarde van uw voucher. Op deze manier kunt u later alsnog op reis gaan. Kijk voor meer informatie op www.sgr.nl

Dekking SGR: Style in Travel is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Naar aanleiding van de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus is door de SGR besloten dat de 'Corona-voucher' onder de dekking van de SGR valt. Dit betekent dat in het geval een reisorganisatie failliet gaat en u nog een ongebruikt Corona voucher heeft, de waarde van de voucher wordt vergoed door de SGR. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kunt u nalezen op www.sgr.nl. Hiermee blijft u de zekerheid houden dat uw reeds betaalde reissom veilig is gesteld. Aanspraken die voortvloeien uit een geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van SGR.

Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2021.

U kunt kiezen uit het gehele aanbod reizen, het hoeft niet dezelfde accommodatie en/of bestemming te zijn. Tijdens het boeken geeft u aan dat u in het bezit bent van een Corona-voucher en geeft u het voucher nummer aan ons door (in de opmerkingen bij boeking via de website/ per email bij een maatwerkreis). Wij zullen vervolgens de voucher in mindering brengen op de reissom (rekening houdende met vluchtvouchers/evt verzekeringen) en aansluitend ontvangt u een nieuwe nota/bevestiging.

Boekt u een reis die goedkoper is, dan blijft het restant van de waarde op de voucher staan voor een volgende reis. De originele uitgifte datum van de voucher blijft geldig.

Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaalt u de meerkosten.

Met het tegoed van uw geannuleerde reis kunt u tot uiterlijk één (1) jaar na uitgifte van de voucher een nieuwe boeking maken. Dit geeft u ruim de tijd om een nieuwe keuze te maken. De voucher geldt voor alle type vakanties. De vertrekdatum van uw nieuwe vakantie moet uiterlijk plaatsvinden op 31 oktober 2022.

Indien u uw voucher niet (volledig) heeft gebruikt zullen wij het bedrag één jaar na uitgifte van het voucher aan u terugstorten. U hoeft hier verder niks voor te doen. Kort voor het verstrijken van de geldigheid van uw voucher nemen wij contact met u op om alle gegevens te controleren.

Nee, indien u, bij uw origineel geboekte reis een reis- en/of annuleringsverzekering via Style in Travel afgesloten heeft, dan blijft deze van toepassing op uw nieuwe reis. De dekking wordt verplaatst naar de nieuw te boeken reis (dit bedrag is opgenomen in de waarde van uw voucher). Bij een hogere reissom, afwijkende reisduur, betaalt u de meerkosten voor de verzekering(en). De premies voor de annuleringsverzekering wordt in mindering gebracht op de waarde van de travelvoucher als deze uitbetaald worden, dit omdat u gedurende de periode tussen boeking en originele reisdatum dekking heeft genoten.

Nee, eventuele visum kosten zijn voor eigen rekening.

Uw reis- of annuleringsverzekering bepaalt of u deze kosten vergoed krijgt. Wij kunnen hierover geen uitspraken doen.

De waarde van dit voucher is bepaald o.b.v. het door u reeds (aan)betaalde bedrag van de reissom minus het bedrag van de tot nu toe 'non-refundable elementen' van uw oorspronkelijke reis. Indien de luchtvaartmaatschappij de vluchten van uw reis niet heeft geannuleerd, dan heeft u geen recht op de waarde van de tickets. De waarde van de Corona-voucher kan nooit hoger zijn dan de aan Style in Travel (aan)betaalde reissom.

Voor de waarde van het vliegticket wordt veelal een voucher verstrekt (persoons-, airline gebonden), indien u dit voucher zelf verzilvert bij de airline, wordt dit tegoed in mindering gebracht op de Corona-voucher. Indien er door de airlines restricties opgelegd worden m.b.t. de voucher dan gelden de meest strikte restricties qua reisperiode, waarde, etc.

Ja, ook voor onze klanten met de Belgische nationaliteit geldt deze regeling.

De Corona-voucher is niet overdraagbaar aan derden. Alleen de hoofdboeker van de reis kan de voucher inwisselen en tenminste één van de originele reizigers dient deel te nemen aan de nieuwe reis.

Op dat moment gelden de reguliere annuleringsvoorwaarden.

U ontvangt een voucher van Style in Travel, de waarde van dit voucher is bepaald o.b.v. het door u reeds, aan Style in Travel, betaalde bedrag van de reissom minus het bedrag van de tot nu toe 'non-refundable elementen' van uw oorspronkelijke reis. Indien de luchtvaartmaatschappij de vluchten van uw reis niet heeft geannuleerd, dan heeft u geen recht op de waarde van de tickets. De waarde van de Corona-voucher kan nooit hoger zijn dan de aan Style in Travel (aan)betaalde reissom. Voor het aan Secret Escapes betaalde gedeelte van de reis verwijzen wij u naar Secret Escapes.

Indien uw vlucht is geannuleerd door de maatschappij ontvangt u zelf van de luchtvaartmaatschappij een voucher of restitutie (afhankelijk van welke maatschappij) voor de extra's die u zelf bijgeboekt heeft (ruimbagage/stoelresereringen e.d.).

Verantwoord Reizen

Reizen is beleven, het maken van mooie herinneringen. Reizen heeft echter ook een negatieve impact op het klimaat en de lokale bevolking. Wij van Style in Travel, nemen graag de verantwoordelijkheid op ons om de negatieve gevolgen van het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2020 alle reizen volledig klimaatneutraal aan te bieden. De compensatie van het vervoer en het verblijf in onze accommodaties wordt volledig door ons opgebracht. Klimaatneutraal reizen betekent dat wij niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten, onder de verzamelnaam nox, zoals roet, stikstofuitstoot en de condens strepen die vliegtuigen in de lucht maken.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips