Zoek op land, regio of reis

×

Actueel nieuws...

Actueel nieuws

Op deze pagina houden wij u op de hoogte van alle actuele ontwikkelingen. Klik hieronder om de diverse nieuwsitems te openen/sluiten:

Reisadvies

Bekijk voor alle bestemmingen het reisadvies en bijbehorende voorwaarden op www.wijsopreis.nl.

Actueel reisadvies
Reist u vanuit Nederland naar het buitenland? Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reisadvies/download-reisapp. Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de vereisten van het desbetreffende land.

Verplichte coronatest voor reizigers
Voor een reis binnen de Europese Unie heeft u in sommige landen nog steeds een corona vaccinatie bewijs nodig. U krijgt een corona vaccinatie bewijs als u volledig gevaccineerd bent (2 weken na uw laatste prik). Met behulp van de Corona Check app op uw smartphone kunt u een QR-code downloaden waarmee u toegang krijgt tot de EU-lidstaten. Dit geldt in de meeste gevallen ook als u kunt aantonen dat u corona heeft gehad.

Geldt voor uw bestemming een PCR-test verplichting? Het behoort tot uw eigen verantwoordelijkheid om de juiste coronatest tijdig te laten afnemen; wij zijn daar niet verantwoordelijk voor. Dat afnemen kan bijvoorbeeld bij de ANVR Official test partner via www.coronatest2travel.nl.

Meer weten?
Heeft u vragen over uw Style in Travel reis? Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl of stel uw vraag via het contactformulier.

Uw reis en het Coronavirus

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de invloed van de maatregelen rondom het coronavirus op uw reis. Wij volgen de situatie voor u op de voet en passen onze maatregelen aan op basis van de laatste informatie en ontwikkelingen. Hierbij hanteren wij de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de ANVR en het RIVM.

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen over COVID-19, de Style in Travel voucher en de antwoorden op deze vragen. Staat uw vraag er niet bij neemt u dan contact op via info@styleintravel.nl of stel uw vraag via het contactformulier

Op dit moment kunnen alle vakanties binnen de EU uitgevoerd worden; Alle bestemmingen binnen de EU hebben een groen of geel reisadvies. Op www.wijsopreis.nl vindt u het advies per land vanuit de Nederlandse overheid.

Reist u vanuit Nederland naar het buitenland?
Bekijk dan altijd eerst het reisadvies. De situatie op de plaats van bestemming kan snel veranderen. Het is daarom verstandig om altijd goed deze website in de gaten te houden. Het is nog makkelijker om de Reisapp van Buitenlandse Zaken te downloaden: www.nederlandwereldwijd.nl/documenten/vragen-en-antwoorden/reis-app-buitenlandse-zaken

Wat betekenen alle kleurcodes en reisadviezen voor mij als reiziger?
Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft over de invloed van de maatregelen rondom het coronavirus op uw reis. Wij volgen de situatie voor u op de voet en passen onze maatregelen aan op basis van de laatste informatie en ontwikkelingen Gezien de reisadviezen geregeld wijzigen houden wij een periode aan van ca.10 dagen voor vertrek om te bepalen of een reis wel of geen doorgang kan vinden.

Reisadvies: kleurcode geel
I.v.m. het coronavirus hebben landen met de kleurcode geel maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven. Er is in dit geval dus een aangescherpt reisadvies. Uw vakantie kan wel gewoon doorgaan. Wilt u zelf niet afreizen? Dan zijn annulerings- c.q. omboekkosten voor eigen rekening. Als het aantal coronabesmettingen op de bestemming toeneemt, kunnen er extra maatregelen opgelegd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra regels voor de horeca of een avondklok. Wij adviseren onze klanten daarom om het actuele reisadvies altijd goed in de gaten te houden voor uw vakantiebestemming via https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

Reisadvies: kleurcode geel maar verplichte quarantaine bij aankomst op de bestemming
Bij landen of gebieden waarvoor bij aankomst een verplichte quarantaine (van langer dan 48 uur) geldt is het voor ons niet mogelijk om de reis uit te voeren zoals bepaald is in de pakketreisovereenkomst. Uw reis wordt in dat geval kosteloos geannuleerd.

Reisadvies: kleurcode oranje
Kleurcode oranje betekent een aangepast reisadvies, maar het blijft een reisadvies en geen reisverbod. Het is aan de klant om zelf afwegingen te maken of hij of zij wenst af te reizen. Reizen naar bestemmingen met een reisadvies waarvan de kleurcode oranje is worden niet standaard door ons geannuleerd. In overleg met u als reiziger wordt gekeken naar de mogelijkheden. Mocht u niet willen afreizen dan zal de reis kosteloos geannuleerd worden mits de kleurcode van de bestemming op het moment van boeken geel was.

Reisadvies: kleurcode rood
Voor landen of gebieden die een rode kleurcode krijgen, is een negatief reisadvies afgegeven. Dit betekent dat uw reis niet kan worden uitgevoerd zoals bepaald is in de pakketreisovereenkomst. Uw reis wordt in dat geval kosteloos geannuleerd.

Wat zijn mijn plichten als reiziger?
Nu Nederland de kleurcode rood heeft gekregen op de Europese Corona kaart (https://reopen.europa.eu/nl), is het mogelijk dat andere Europese landen aanvullende inreis-voorwaarden stellen aan reizigers uit Nederland, bijvoorbeeld een quarantaine bij aankomst of een extra test. Voor de meeste bestemmingen die wij aanbieden is de verwachting dat er geen aanvullende maatregelen zullen komen. De bestaande maatregelen zoals een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag of bewijs van herstel blijven uiteraard onverminderd van kracht. Mocht een land aanvullende eisen stellen aan niet gevaccineerde reizigers dan ligt de verantwoordelijk bij de reiziger zelf zoals bepaald in de ANVR -(reizigers en reis)voorwaarden; De verantwoordelijkheid voor het hebben van geldige reisdocumenten (en de controle daarvan) ligt bij de reiziger zelf. Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om bij de betrokken autoriteiten de nodige aanvullende informatie in te winnen en om tijdig voor vertrek na te gaan of de eerder verkregen informatie intussen niet is gewijzigd. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het bij zich hebben van de benodigde documenten, zoals een geldig paspoort, of, waar toegestaan, een identiteitskaart en de eventueel vereiste visa, bewijzen van inentingen en vaccinaties, rijbewijs en eventuele groene kaart. Als u de reis niet (geheel) kunt maken wegens het ontbreken van enig (geldig) document, komt dat met alle daaraan verbonden gevolgen voor uw eigen rekening. Wij als reisorganisatie kunnen geen verantwoordelijkheid aanvaarden indien het ontbreken van de gevraagde documenten/vaccinaties een negatieve invloed hebben op uw vakantie. Mocht u (nog) niet (volledig) gevaccineerd zijn neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden tot omboeking te bespreken.

Ga goed verzekerd op reis!
Wij adviseren alle reizigers om een goede reisbagage- en ongevallenverzekering af te sluiten. Style in Travel werkt samen met Allianz Global Assistance Verzekeringen. Kijk voor meer informatie, voorwaarden en tarieven op:www.allianz-assistance.nl/AllianzAssist/add-single-application?tp=SIT072&prod=RV.

Heeft u vragen over uw Style in Travel reis?
Neemt u dan contact met ons op via info@styleintravel.nl, tel 020 428 05 55 of stel uw vraag via het contactformulier op onze website.

Verantwoord Reizen

Reizen is beleven, het maken van mooie herinneringen. Reizen heeft echter ook een negatieve impact op het klimaat en de lokale bevolking. Wij van Style in Travel, nemen graag de verantwoordelijkheid op ons om de negatieve gevolgen van het reizen zoveel mogelijk te beperken.

Daarom hebben wij ervoor gekozen om vanaf 1 januari 2020 alle reizen volledig klimaatneutraal aan te bieden voor zo ver dat mogelijk is. De compensatie van het vervoer en het verblijf in onze accommodaties wordt volledig door ons opgebracht. Klimaatneutraal reizen betekent dat wij niet alleen de CO2-uitstoot compenseren, maar ook de zogenaamde equivalenten, onder de verzamelnaam nox, zoals roet, stikstofuitstoot en de condens strepen die vliegtuigen in de lucht maken.

Kijk op www.styleintravel.nl/duurzaamheid voor meer informatie.

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips