Zoek op land, regio of reis

×

IJsland...

Natuurfenomenen in IJsland

Wie op zoek is naar een unieke vakantiebestemming met magnifieke natuurfenomenen, is in IJsland aan het goede adres. Overal in het land waant u zich in een sprookjeswereld. Spuitende geisers, kletterende watervallen, warme zwavelbaden, vulkanen en uitgestrekte gletsjers, u vindt het hier allemaal. En dat op slechts drie uurtjes vliegen!

Reykjavik

Reykjavik is de bruisende hoofdstad van het bijzondere IJsland. De stad is een uitstekende uitvalsbasis voor een bezoek aan Zuid- en West-IJsland. De gekleurde huisjes geven de stad een knusse en aangename sfeer van een dorpje. De stad is gelegen aan het water en heeft een spectaculair uitzicht op de besneeuwde bergtoppen. Maar tegelijkertijd is IJsland meer dan alleen Reykjavik. Bezoek de ene dag één van de vele musea in IJsland, bewonder de Hallgrimskirkja kerk en warm op met een lekker kopje koffie in een hip café. De volgende dag verlaat u de drukte van de stad en gaat u de natuur van IJsland in, naar de beroemde Golden Circle of het magische Snaefellssnes-schiereiland. Breng een bezoek aan de prachtige Blue Lagoon en als u geluk heeft, kunt u in de wintermaanden het Noorderlicht spotten.

Fascinerend IJsland

Wilt u meer van IJsland zien, kies dan voor een fly-drive met overnachting op verschillende plaatsen. Ontdek de verlaten Noordkust met het maanlandschap van het Mývatn-meer, zie de walvissen bij Húsavík en de 'waterval van de goden' Goðafoss. De fjordenkust aan de oostkust van IJsland is een relatief onontdekt gebied, waar u zich nog alleen op de wereld zult wanen. Aan de zuidkust vindt u oude vissersdorpjes, gletsjermeren, geisers, vulkanen en imposante watervallen. Zolang u de verharde 'Ring Road' rondom IJsland volgt, kunt u met een gewone huurauto reizen, u heeft dan geen vierwielaandrijving nodig.

Onderstaand ziet u onze reissuggesties voor een reis naar IJsland. Wilt u iets anders? Vraag ons gerust naar de mogelijkheden. Wij stellen graag een reis op maat voor u samen naar het fascinerende IJsland.

Magisch IJsland...

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

In IJsland waan je je soms echt in een andere wereld en dat op slechts 3 uur vliegen. Het is een land van uitersten! Zelfs tijdens een korte trip naar Reykjavik kunt u deelnemen aan excursies en zo kennismaken met de unieke natuur van IJsland. Het ene moment rijdt u dik ingepakt met een sneeuwscooter over een enorme gletsjer, om het volgende moment een duik te nemen in het warme water van de Blue Lagoon. Mijn favoriete reisseizoenen zijn het voor- en najaar. De laagstaande zon zorgt dan voor een prachtige lichtval, ideaal voor het maken van mooie foto's! Ook heeft u dan kans om het Noorderlicht te zien....iets voor op uw bucketlist!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips