Zoek op land, regio of reis

×

Corsica...

Corsica is in 2018 een van onze nieuwe bestemmingen. Dit Franse eiland gelegen naast het Italiaanse Sardinië biedt een bijzondere uitstraling. Er is hier de afgelopen jaren weinig veranderd, daardoor is de mondaine luxe setting nog steeds aanwezig. De kustlijn is niet door het massa toerisme aangetast en in het binnenland waant u zich eeuwen terug in de tijd. Corsica is een interessante bestemming zowel voor natuur- als cultuurliefhebbers. In juli en augustus komen de toeristen massaal naar het eiland om te genieten van de prachtige stranden en azuurblauwe zee. De maanden daar omheen is het ideale moment om een fly-drive te boeken. Bent u een wandelliefhebber? Er is een goed netwerk van wandelpaden. Ook op culinair gebied kunt u zich laten verrassen, veelal met regionale specialiteiten. Probeert u vooral ook de lokale wijnen, meestal gemaakt van eigen Corsicaanse druiven soorten, allen met een eigen smaak.

Het landschap is afwisselend. Het westelijk gedeelte boven Ajaccio ruig, het binnenland is bebost, heuvel- en bergachtig. Neemt u vooral de tijd om u te verplaatsen. Wegen kunnen bochtig zijn. U kunt zo maar een paar koeien, varkens of schapen midden op de weg tegenkomen. In het noorden is vrijwel geen vlak stukje te vinden. Op de route langs de oostkust wel. Hier verplaatst u zich relaxed van Noord naar Zuid. De steden in Corsica zijn interessant en zeker een uitgebreid bezoek waard.

Ajaccio:
Corisca’s, trotse hoofdstad, heeft een prachtig oud centrum gelegen rondom de haven. U slentert vanaf de boulevard de oude stad in met haar 18e eeuwse straten en steegjes. De plaats waar Napoleon werd geboren, en dat zien we meerdere malen op onze ontdekkingstocht. Bezoekt u ook de Citadel, het museum Fesch en de kathedraal.

Bastia:
Als u Bastia bezoekt ziet u dat deze stad eigenlijk ook de hoofdstad van het eiland had kunnen zijn. De oude 18e eeuwse woningen omgeven door oude stadsmuren komen bijeen aan de gezellige haven. Bastia, gelegen aan de Noord-oost kant van het eiland was en is naast Ajaccio een belangrijke handels haven. Neemt u de tijd voor deze stad en bezoekt u de kathedraal, de barokkapel, het Bastia museum en de Place St-Nicolas.
Corte:

Het binnenland van Corsica is prachtig. Verrast zult u zijn door Corte, gelegen tussen de bergen. De citadel, de oude stad is een wirwar van cultuur. In de 18e eeuw was de stad een korte periode de hoofdstad van het eiland. Deze uitstraling heeft de stad nog steeds.

Bonifacio:
Prachtig gelegen op een kalk klif, aan de Zuidkust van het eiland. Bonifacio vormt de verbinding met Sardinië. Al wandelend kunt u de stad rustig bekijken en slentert u door de oude citadel. De stad heeft heel veel Italiaanse invloeden en dat zult u ontdekken. Bezoekt u de Bastion de l’Etendard trots gelegen boven de stad, de St. Dominique kerk en natuurlijk de haven.

Toon kaart

Toon afbeeldingen

Het reisaanbod...

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips