Zoek op land, regio of reis

×

Italie...

Beleef Italië

In Italië, het land met een eeuwenoude cultuur, wordt u verwelkomd door de gastvrije bevolking. Tijdens uw reis door dit fantastische land ontdekt u de variatie die Italië te bieden heeft. Zo bevindt u zich in het noorden tussen de hoogvlaktes en bergruggen, terwijl u een paar uur later door het romantische Venetië struint. Meer naar het zuiden bereikt u Apulië, een gebied met imposante hoge kliffen grenzend aan de turquoise zee. Wie wil genieten van het eilandleven, mag de eilanden Sicilië en Sardinië zeker niet overslaan. Geniet hier van de heerlijke temperaturen en de prachtige stranden of kom tot rust in de kleine dorpjes op de heuveltoppen. Verspreid door het hele land vindt u een overvloed aan kunst en cultuur. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken in één van de vele grote steden en duik in de middeleeuwen tijdens een bezoek aan de enorme kastelen. Ook wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het mooie land, want met zijn vele wijngaarden is Italië dé bestemming voor uw volgende vakantie!

Natuur..

In heel Italië vindt u prachtige natuurgebieden, nationale parken, berglandschappen, valleien, riviertjes en uiteraard de mooie wijngaarden en kuststreken. Het is een genot om dit land vol afwisseling per auto te verkennen. Ontdek Italië op een ontspannen manier in uw eigen tempo. Geniet onderweg van de prachtige landschappen en indrukwekkende panoramische vergezichten.

..en cultuur!

Italië is bij uitstek het land van cultuur en historie. Rome wordt vaak "een groot openluchtmuseum" genoemd, maar dit geldt eigenlijk voor heel het land. In elke plaats, van grote stad tot klein dorp, is iets te zien of te beleven. U vindt in Italië kunst en cultuur van alle tijden, van honderden jaren voor Christus tot de moderne werken van nu. Struin over de ontelbare pleintjes met prachtige fonteinen en beelden. Bezoek de indrukwekkende Romeinse kerken, ontdek de schatten uit de renaissance, herbeleef de Romeinse tijd of juist de middeleeuwen. Laat u verrassen door de geschiedenis van de Etrusken. Vergeet niet om een glaasje van de lokale wijn te proeven op een heerlijk terras of op een wijngaard, midden tussen de druiventrossen. Elke regio heeft zijn eigen culturele achtergrond, maar overal vindt u prachtige bezienswaardigheden, indrukwekkende natuurgebieden en heerlijk eten.

Het eilandleven op Sicilië en Sardinië

Het is moeilijk om de charme van Sicilië te weerstaan. Ontdek de historische steden, herleef de geschiedenis en laat u verrassen door de veelzijdige culturele invloeden. Daal af in de groene valleien en kom even tot rust in de dorpjes gelegen op de heuveltoppen. Uiteraard kunt u de reis afsluiten met een verblijf aan één van de heerlijke stranden die het eiland rijk is. Op Sardinië vindt u Villasimius, de Costa Smeralda, Orosei en de kustlijn met ongerepte stranden. Maar ook Sardinië heeft niet alleen prachtige stranden. U vindt hier natuurgebieden en een rijke geschiedenis beïnvloed door verschillende culturen. Prima ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie.

Italië, cultuur, natuur & gastronomie...

Henriette Korthals Altes, Colinda Klijn & Anique van de Schraaf, Reisspecialisten

Italië biedt een schat aan cultuur en gastronomie. De Noord-Italiaanse streek Veneto typeert zich door de diepgewortelde wijncultuur en uiteraard is de stad van de gondels en romantiek, Venetië, de trots van deze provincie. Het welvarende Emilia-Romagna karakteriseert zich met pareltjes van steden als Parma, Modena en Bologna. Een van de populairste regio's van Italië is Toscane. U raakt hier zeker onder de indruk van de witte landweggetjes langs de kleine dorpjes en de elegante cipressen die dienen als natuurlijke oprijlanen naar mooie agriturismi. Apulië is gelegen in de hak van de laars en is nog vrij onbekend bij het grote publiek. De streek is vooral bekend om de Trulli, de witte kalkhuisjes met grijze natuurstenen daken.

Roadtrips door Italie

Het reisaanbod...

Houd CTRL ingedrukt om de kaart te kunnen besturen
©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips