Zoek op land, regio of reis

×

Albanie...

Bijzonder Albanië

Bezoek het laatste onontdekte land van Europa, Albanië. Albanië ligt aan de Adriatische- en aan de Ionische Zee, recht tegenover Italië en naast Montenegro, Kosovo en Griekenland. Het ongerepte landschap, eindeloze stranden, de kristalheldere zee en authentieke steden zoals Berat en Gjirokastra maken van Albanië een prachtige bestemming voor uw rondreis!

De beste reistijd voor Albanië

Ontdek Albanië met zijn warme zomers en milde winters. De beste tijd om te gaan is van juni tot en met september, wanneer het weer perfect is voor een geweldige fly & drive-ervaring, met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. In de winter kan het binnenland erg koud zijn en worden de wegen rond de prachtige Albanese Alpen gesloten vanwege de sneeuwval. Zelfs in de bergen van Valbona kan er in juni nog sneeuw liggen. Als u een echte natuurliefhebber en wandelliefhebber bent, zijn de zomermaanden ideaal voor uw bezoek aan Albanië. Voor een ontspannen strandvakantie aan de Zuidkust is de zomer ook de perfecte tijd om te reizen. Als u daarentegen de Albanese cultuur wilt proeven of meer van een stadsmens bent, bieden het voorjaar en het najaar ideale temperaturen om op pad te gaan, hoewel er een kans is op een verfrissende regenbui. Kies uw favoriete seizoen en ontdek de veelzijdigheid van Albanië.

Bergen en meren

Raak onder de indruk van de indrukwekkende natuur van Albanië en wandel door de prachtige berglandschappen van de Albanese Alpen. De route van Valbona naar Theth loopt door groene valleien, over een bergpas en heeft prachtige vergezichten. Neem de ferry over het Komani meer en geniet van de adembenemende schoonheid van het meer en de omringende hoge bergen. Kom tot rust in de bergen van Valbona, gelegen in het Nationaal Park Valbonëdal. Zuidelijker vindt u Pogradec, aan de Albanese kant van het meer van Ohrid. U kunt hier heerlijk relaxen, maar ook wandelen door de natuurgebieden en op zoek gaan naar pelikanen en flamingo’s.

De Albanese cultuur

Albanië is een land met een rijke geschiedenis. Het voormalige Balkanland heeft in 1991 het communisme achter zich gelaten en bloeit de afgelopen jaren op. Op historisch en cultureel gebied heeft Albanië veel te bieden voor een fly-drive. Bezoek de mooiste steden waarvan sommige zijn uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed!

Gjirokastra
Vanaf het kasteel in de UNESCO stad Gjirokastra heeft u een prachtig uitzicht over de stad welke is omringd door de bergen. Bezoek in de oude stad ook de voormalige schuilkelder, welke nog volledig in de oorspronkelijke staat is. Slenter door de straten van de oude stad, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Restaurant Kuka en Kujtimi zijn een aanrader voor de lunch of het diner.

Berat
Houdt u van cultuur en geschiedenis, breng dan een bezoek aan Berat, één van de UNESCO steden van Albanië. Deze stad ligt tussen de bergen met aan beide kanten de oevers van de rivier de Osum. Het oude centrum bestaat uit witte huisjes en smalle straatjes. Boven de stad ligt het kasteel van Berat. Wandel door een labyrint van oude straatjes langs een enorme hoeveelheid aan kerkjes en moskeeën. Geniet van een heerlijk kopje koffie in één van de cafés en bewonder het uitzicht over de stad waar de rivier het Grieks Ortodoxe geloof (Gorica) en het Islamitische geloof (Mangalen) al jaren lang scheidt.

Tirana
De westerse hoofdstad Tirana is een mooie afsluiting van de reis. Ontdek de stad te voet en drink een drankje in het draaiende restaurant van het Sky hotel.

Parels aan de Albanese kust

Albanië heeft kilometers kust. In het noorden vindt u zandstranden aan de Adriatische Zee en richting het zuiden ligt de Albanese Riviera aan de Ionische Zee. Ter hoogte van de hoofdstad Tirana ligt de kustplaats Durrës, waar u kilometerslange zandstranden vindt. Naar mate u meer naar het zuiden afzakt ziet u de kustlijn veranderen; het water wordt blauwer en het zand maakt plaats voor kiezelstenen. Ter hoogte van Ksamil, Himara en Saranda is de kust op zijn mooist!

Fly-drive door Albanië

Fly-drive
Ontdek Albanië met de huurauto. Wij hebben voor u een aantal prachtige fly and drive routes samengesteld waarbij u kennismaakt met de vele facetten van Albanië. De wegen in Albanië zijn redelijk en zijn de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Het grootste deel van de wegen die u neemt zijn snelwegen, de doorgaande wegen hebben gemiddeld weinig verkeer. Het verkeer in Tirana kan ietwat chaotisch zijn. Wel raden wij u aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan; niet alle wegen zijn goed verlicht. In Albanië wordt er aan de rechterkant van de weg gereden en het beste is om de borden te volgen en op de doorgaande wegen te blijven.

Op ontdekking in Albanië...

Colinda Klijn, Reisspecialist

Tegenover Italië, ter hoogte van de hak van de laars, ligt Albanië. Hoewel het land klein is heeft het zeer veel te bieden. U treft hier adembenemende uitzichten vanaf de bergen, u kunt genieten van prachtige ongerepte stranden met kristalhelder water (van zand tot kiezel) en het land biedt bijzondere plaatsjes en steden. Geniet van heerlijke gerechten, een aangenaam mediterraan klimaat en maak kennis met de vriendelijke bevolking.
Albanië verrast!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips