Zoek op land, regio of reis

×

Malta...

Malta

Malta is duizenden jaren gekoloniseerd wat heeft geleid tot een ongelooflijk cultureel en historisch erfgoed. Met vrijwel het gehele jaar zonnig en aangenaam warm weer, aantrekkelijke baaien en strandjes, een bruisend nachtleven en ruim 7.000 jaar aan geschiedenis en architectuur is Malta een ideale bestemming voor: zon, cultuur en natuur. De Maltese archipel bestaat uit drie eilanden; Malta, Gozo en, het vrijwel onbewoonde, Comino.

Malta
Malta: een eiland voor levensgenieters, want behalve een heerlijk klimaat en kristalhelder water, vindt u op dit eiland, met zijn rijke geschiedenis aan prachtige gebouwen, een warme, gezellige sfeer en een bruisend uitgaansleven. Een perfecte mix van zon, cultuur en natuur.

Op weinig plekken bleef er zo veel van het rijke verleden bewaard als hier. Het aantal monumenten dat werd opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst is indrukwekkend. Het prehistorische Hypogeum, met zijn labyrint van ondergrondse kamers, is daarvan het beroemdste. Ook hoofdstad Valletta heeft een plekje op de lijst, net als haar imposante stadsmuren, de middeleeuwse hoofdstad Mdina, en de Citadel op Gozo. De kustlijn met vele inhammen, rotsformaties en kristalhelder water maakt van Malta een paradijs. In het binnenland; s er de de rust en mediterrane natuur. Ook gastronomisch komt u niets te kort. Naast de Italiaanse en Mediterrane keuken proef je er al het lekkers uit de zee. De specialiteit is gestoofde konijn in rode Maltezer wijn. Uniek is perfect gerestaureerde gebouwen, waardoor het verleden nog steeds goed zichtbaar is. Duik in de prehistorie van het eiland, in de voetsporen van Paulus of ga naar waar de Ridders van St. John de beroemdste veldslagen vochten.

Gozo
Met de ferry vanuit Cirkewwa bereikt u binnen 20 minuten het kleinere eiland, Gozo. Het eiland voelt rustiger aan en is minder toeristisch dan Malta. Het is een ideale bestemming voor reizigers die zoeken naar rust, natuur en ontspanning. Victoria is de grootste stad op Gozo. De meeste bewoners noemen de stad nog Rabat, naar de vroegere benaming van het stadje. De Cittadella is de meest bekende bezienswaardigheid. Al hoewel er een deel is verwoest door een aardbeving in 1693 is er nog een groot deel intact gebleven. In het Noorden van het eiland vindt u de kerk 'Ta Pinu', tevens een bedevaartsoord. Iets zuidelijker vindt u het 'blauwe raam' of 'Azure window'. Een gat van ca. 50 meter hoog bij de kliffen van Djewra Bay. Verder vindt u op Gozo veel kleine pittoreske dorpjes met sfeervolle pleinen en restaurants. De baai bij Xlendi is schitterend, maar indien u naar het strand wilt, dan kunt u het best naar Ramla Bay gaan.

Comino
Comino is slechts drie-en-een-halve vierkante kilometer groot, het is autovrij en afgezien van één hotel is het geheel onbewoond. De belangrijkste attractie van het eiland is de Blue Lagoon, een beschutte baai van glinsterend blauw water met een wit strand, uitstekend geschikt voor een dagtrip met een cruise of zeilboot. Comino is zeker een dagexcursie waard.

Onbekend bijzonder Malta

Ruben Strijbis, Product Manager & Reisspecialist

Het zonovergoten eiland Malta en de buureilanden Gozo en Comino bewaken een schatkist vol indrukwekkende geschiedenis. Het is alsof u met een tijdmachine reist langs tempels uit het Stenen Tijdperk, middeleeuwse kerkers, kathedralen uit de Renaissance en barokke paleizen reist. Het unieke karakter van Malta uit zich in een mediterrane sfeer met een vleugje Midden-Oosten en Engelse hoffelijkheid.

Het bijzondere van een bezoek aan de Malta archipel is dat u drie eilanden in één reis kunt bezoeken. Malta is het grootste eiland en heeft met name op cultureel gebied veel te bieden. Het prachtig aan het water gelegen Valetta, het mystieke Mdina en oriëntaalse Rabat zullen u bekoren. Gozo is een kleiner, landelijker eiland. Hier vindt u de Megalithische tempels van Ġgantija.

Malta
Malta & Gozo

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips