Zoek op land, regio of reis

×

Marokko...

Ontdek Magisch Marokko

Marokko is een land dat rijk is aan zon, cultuur, traditie en geweldige landschappen. Verken de koningssteden Marrakech, Fès, Mèknes en Rabat of bezoek het moderne Casablanca. Proef een gerecht uit de traditionele tajine of struin over de grote markt op het Djemaa El Fna plein in Marrakech. Maak een wandeling in het Atlasgebergte of reis per kameel door de woestijn om vervolgens ’s avonds onder de heldere sterrenhemel in een tent te overnachten. Het is allemaal mogelijk in Marokko!

Fly-drive of op reis met een privé chauffeur

Fly-drive
Ontdek het veelzijdige Marokko per huurauto. Wij hebben voor u een aantal prachtige routes samengesteld waarbij u kennismaakt met de vele facetten van het mooie Marokko. De wegen in Marokko zijn over het algemeen goed verzorgd, echter bij enkele accommodaties zult u het laatste deel over een zand- of onverharde weg moeten rijden. In de steden is het druk en is het raadzaam om voorzichtig te zijn. Houdt u er rekening mee dat de afstanden en reistijden in Marokko veelal lang zijn. Ter indicatie hebben wij bij onze routes de reistijden vermeld. Het zijn reistijden welke u kunt hanteren indien u in één keer de afstand aflegt en er geen blokkades op de route zijn.

Rondreis met privé chauffeur
Ga onbezorgd op reis en boek uw reis door Marokko met een privé chauffeur. Uw chauffeur spreekt Engels (basis), maar is geen gecertificeerde Engelssprekende gids. U hoeft zich geen zorgen te maken over de route en in overleg kunt u zelf aangeven waar u een stop wenst te maken. Op de dagen dat er geen programma - en dus geen vervoer - gepland staat, is de chauffeur in principe niet beschikbaar. Deze dagen kunt u eventueel gebruik maken van een taxi of een ander vervoersmiddel. Indien u, op 'vrije dagen' toch gebruik wenst te maken van onze chauffeur, dan kunt u dit ter plaatse met hem afstemmen. In dat geval kunnen er meerkosten van toepassing zijn. Het geven van een fooi is gebruikelijk. Uiteraard bent u hier geheel vrij in.

Koningssteden en het blauwe stadje in Noord-Marokko

Vanuit Casablanca is een route richting het noorden van Marokko een logische keuze. Casablanca is de grootste stad van Marokko en heeft de belangrijkste haven van het land. De bekendste bezienswaardigheid van Casablanca is de Hassan II moskee. In het noorden van Marokko vindt u drie van de vier koningssteden. Fès is de oudste koningsstad en de meest complete middeleeuwse stad van de Arabische wereld. De koningstad Mèknes is een oude Moorse stad en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is een kleine en rustige stad. U vindt hier de Bab-el-Mansour, de grote oude toegangspoort tot de medina. Als u in de hoofdstad en tevens koningsstad Rabat arriveert vallen direct de indrukwekkende stadsmuren rondom de medina op. De muren zijn ca. 9 meter hoog en 3 meter breed. Bijzonder is een bezoek aan Chefchaouen. Deze relatief kleine stad is beroemd vanwege de wit met blauw gekleurde huizen en wordt gezien als een van de mooiste stadjes van Marokko!

Slangenbezweerders, acrobaten en verhalenvertellers

Uw reis door Marokko is niet compleet zonder een bezoek aan het magische Marrakech, één van de koningssteden van het land. Dwaal door de kleurrijke soukh en geniet van heerlijke gerechten uit de traditionele tajine. Een avondbezoek aan het bekende plein 'Djemaa el Fna' in Marrakech is een aanrader. Het is er na zonsondergang een waar circus van acrobaten, muzikanten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Op één van de omliggende dakterrassen van de restaurants, gelegen aan het plein, kunt u even bijkomen en genieten van een echte Marokkaanse muntthee, in de volksmond ook wel 'berberse whiskey' genoemd.

Van de Hoge Atlas naar de Sahara

Ten zuiden van Marrakech bevindt zich het Hoge Atlas gebergte. In het Nationaal Park Toubkal kunt u langs idyllische berberdorpjes, groene walnotenbossen en stille valleien wandelen. Ten zuidoosten van het nationaal park bevindt zich Ait Ben Haddou, een dorp waar u één van de grootste kasbah complexen van het land aan treft. Via de ‘duizend kasbahs route’ kunt u naar de Todra kloof rijden. U vindt hier rotsformaties van wel 300 meter hoog. Vervolg de weg naar de fascinerende Sahara woestijn of bezoek de zandduinen bij Merzouga of Zagora. De woestijn is altijd indrukwekkend, maar de duinen bij Merzouga zijn in de ochtend en bij zonsondergang het meest spectaculair. Geniet van een kamelentocht, bezoek een berberkamp in de woestijn en laat u betoveren door de heldere sterren. Een ervaring om nooit te vergeten!

De beste reistijd voor Marokko

Ontdek Marokko op zijn best tijdens de aangename reisperiodes in het voor- en najaar. Geniet van dagtemperaturen tussen 24 en 30 graden, ideaal om de souks in de koningssteden te verkennen en 's avonds na te genieten onder het genot van een verfrissende muntthee. Pas op voor de zomermaanden, wanneer de temperaturen stijgen tot wel 40 tot 50 graden, wat het minder geschikt maakt voor sightseeing.

Voor een bezoek aan het prachtige Atlasgebergte plant u uw reis tussen eind mei en eind oktober om te voorkomen dat u door sneeuw wordt belemmerd en de kou vermijdt. In de winter schommelen de temperaturen tussen de 16 en 20 graden, wat comfortabel genoeg is met een extra trui om buiten het seizoen de Marokkaanse cultuur op te snuiven.

Marokko, een betoverende bestemming...

Colinda Klijn, Reisspecialist

Marokko heeft alles! Van weelderige valleien tot de uitgestrekte woestijn met oases, van ruige bergketens tot koele rivieren en meren in het Midden-Atlas, van besneeuwde bergtoppen tot zonnige stranden aan de Atlantische kust! In Marokko vindt u de sprookjes van duizend-en-één-nacht ook nu nog om u heen. De straten in de koningssteden Fès en Marrakech, de dorpjes, het gebrul van kamelen, de indrukwekkende zandduinen en de oases in de Dadès Vallei prikkelen uw zintuigen en verbeeldingskracht. Marokko is een land van azuurblauw, kopergeel en fuchsiaroze. Een land van kamelen en apen, bloeiende sinaasappelboomgaarden, eeuwige sneeuw, de geur van amandelbloesem en de smaak van boterzacht geroosterd lamsvlees.

Marokko is een veelzijdig en onvergetelijk land!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips