Zoek op land, regio of reis

×

Noorwegen...

Noorwegen

Van grillige kustlijnen doordrenkt van Noorse mythen tot de zeldzame schoonheid van het hoge Noordpoolgebied, Noorwegen is simpelweg een van de mooiste landen op onze planeet. Ga nu ook met Style in Travel op roadtrip naar het land van de hoge bergen, immense fjorden, betoverende bossen en Vikingtradities. Waar de zon om middernacht schijnt en het noorderlicht de winterhemel verlicht. Vaar over de wereldberoemde Noorse Fjorden en ontdek een van de meest dramatische kustlandschappen op aarde - wilde gletsjers, klaterende watervallen en steile kliffen die verticaal uit het zwarte water oprijzen. Temidden van deze uitzonderlijk mooie natuur liggen leuke dorpen en steden, zoals Bergen met de kleurrijke oude boothuizen en de hoofdstad Oslo, waar traditie en modern design hand in hand gaan.

Noorwegen biedt het hele jaar door aantrekkingskracht voor liefhebbers van het buitenleven. Noorwegen is een heerlijk land om zelf per auto te ontdekken. De wegen zijn rustig en slingeren door prachtige natuurgebieden. Elke rit tussen overnachtingsplaatsen is een excursie op zich! U bereikt Noorwegen met eigen auto eenvoudig per veerboot vanuit Duitsland of Denemarken. Of vlieg rechtstreeks van Amsterdam naar o.a. Oslo, Bergen, Stavanger of Trondheim en ga op pad in een huurauto.

De beste reistijd voor Noorwegen

Noorwegen kunt u het beste bezoeken in de zomermaanden juni, juli en augustus. Het is dan heerlijk warm en zonnig. Ook zijn de dagen lang omdat het lang licht blijft. Het zomerweer is meestal vrij stabiel met een gemiddelde temperatuur variërend tussen de 25 en 30 graden. De zomermaanden zijn overigens ook de droogste maanden. U kunt Noorwegen ook in de herfst bezoeken. Het land zal dan door de herfst een prachtige bruin/gouden gloed krijgen. Dit geeft het land charme. De temperatuur daalt wel aanzienlijk in de herfst en de dagen worden langzaam korter. De winter kan ook erg interessant zijn, zo zijn de dagen erg kort en donker maar heeft u veel kans om het Noorderlicht te bewonderen.

Adembenemend Noorwegen

Birgitte Bosma, Product Manager & Reisspecialist

Noorwegen is een vakantiebestemming waar alles draait om de natuur. De fjordenkust in het westen van Noorwegen is van een schoonheid die u op weinig andere plaatsen ter wereld ziet. U kunt hier optimaal van genieten tijdens een ontspannen boottocht of een actieve kanotocht. Al varend tussen de hoge rotswanden voel je pas de overmacht van de natuur. Ook de plaats Bergen, met de historische oude stad Bryggen, is wat mij betreft een must tijdens uw bezoek aan Noorwegen.

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips