Zoek op land, regio of reis

×

De Noorse Fjorden...

De Noorse Fjorden

Aan de ruige westkust van Noorwegen vindt u bergen, oogverblindende gletsjers en een kustlijn onderbroken door duizenden fjorden. Een oeroud landschap waar steile bergen grenzen aan het helderblauwe water en waar gletsjer uitlopen in de groene valleien. Dit een land van ruige wildernis, maar ook van charmante dorpjes en karakteristieke staafkerkjes. Hier liggen ook de meest fascinerende steden van het land, waaronder het relaxte Bergen.
Een van de beroemdste fjorden, de Geirangerfjord, tevens Unesco-werelderfgoed, vindt u in het noorden van de regio bij de gezellige kustplaats Alesund, Bergen is de uitvalsbasis voor een bezoek aan de Hardangerfjord, maar ook een uitstapje naar de Sognefjord behoort tot de mogelijkheden. Voor wie op zoek is naar activiteiten biedt Voss de beste mogelijkheden. Dit leuke plaatsje ligt vlakbij de Sognefhord en vanuit Voss bereikt u ook eenvoudig de Nærøyfjord, Tvindefossen waterval en Flåm Banen. Vanuit het zuidelijker gelegen Stavanger kunt u een tocht maken naar de Lysefjord, waar de wandeling naar de beroemde Preikestolen een must is.

Het Noorse fjordengebied is bij uitstek geschikt voor een roadtrip met eigen auto. Met de veerboot maakt u eenvoudig de overtocht van Denemarken of Duitsland naar Zuid-Noorwegen of u vaart vanuit Denemarken rechtstreeks van/naar Stavanger of Bergen!Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips