Zoek op land, regio of reis

×

Azoren...

De Azoren

De vulkanische eilandengroep ‘de Azoren’ leent zich uitermate goed om eens helemaal tot rust te komen. De eilanden worden nog niet bedolven onder het massatoerisme en staan bekend om hun ongerepte schoonheid. Midden in de Atlantische Oceaan vindt u dit wandelparadijs voor natuurliefhebbers met haar prachtige flora en fauna. De eilandengroep behoort tot Portugal.

Op vakantie naar de Azoren, de mooiste eilanden van Europa

De Azoren bestaat uit negen bewoonde eilanden; São Miguel, Faial, Terceira, Pico, Santa Maria, Graciosa, São Jorge, Flores en Corvo, en daarnaast nog acht onbewoonde eilanden. Het eiland São Miguel is de grootste. De hoofdstad van São Miguel is Ponta Delgada wat tevens de grootste stad van de eilandengroep is. Vanuit de haven vertrekken de boten om walvissen te spotten. Een zeer bijzondere ervaring! Er zijn ook diverse musea in de stad te bewonderen en rond de stad liggen een paar prachtig aangelegde tuinen die zeker een bezoekje waard zijn. Vergeet niet om de watervallen en de vulkaankratermeren op dit schitterende eiland te bezoeken. Het eiland Pico is door haar ongerepte natuur een waar paradijs. Enkele kleine pittoreske dorpjes maken het eiland compleet en maken het eiland de nummer één bestemming voor wandelliefhebbers. Het eiland Graciosa is door UNESCO als biosfeerreservaat erkend, iets wat genoeg zegt over haar schoonheid. Een spectaculaire attractie is de beroemde zwavelgrot op het eiland, misschien wel de mooiste bezienswaardigheid van Portugal! Of dit eiland ook de mooiste is mag u zelf beoordelen, feit is dat ze allemaal adembenemend mooi zijn.

De flora en fauna op de Azoren zijn van adembenemende schoonheid

Verreweg de meeste toeristen kiezen voor een vakantie naar de Azoren vanwege de rustige omgeving en de grote aantrekkingskracht van de eilandengroep. Alle eilanden hebben zo hun unieke eigenschappen en er komen planten en dieren voor die elders in de wereld niet meer voorkomen. Zo is er een beschermde vleermuizensoort die enkel overdag actief is. Ook vindt u er een vogelsoort, de Priolo, waarvan er slechts enkele honderden van over zijn. Verder zijn er bijzonder veel soorten dieren te aanschouwen tijdens een vakantie op de Azoren. Rond de eilanden zijn zeeschildpadden, dolfijnen en walvissen te spotten. Ook de fauna is in veel verschillende soorten aanwezig op de eilanden. Naast aangelegde thee- en tabaksplantages zijn er bijvoorbeeld laurierbossen, vele hortensia's en bosbessenstruiken. Met ruim 1300 verschillende plantensoorten is dit slechts een kleine greep uit het overweldigende aanbod aan groen.

Een vakantie op de Azoren op maat, voor ieder wat wils

Naast het wandelen in de prachtige natuur en het spotten van walvissen zijn er nog tal van andere activiteiten te ondernemen. Zo bestaat er op verschillende eilanden de mogelijkheid om de spectaculaire sport canyoning te beoefenen. Dit is een uitermate sportieve manier om van de omgeving te genieten, uiteraard onder begeleiding. Ook bestaat er de mogelijkheid om een fiets te huren, maar vanwege de heuvelachtige omgeving is dit wel een uitdaging voor de minder sportief aangelegde vakantiegangers. Duiken is op de Azoren werkelijk prachtig door het kraakheldere water en de aanwezigheid van ontelbare gekleurde vissen. Wanneer u van golfen houdt dan komt u gedurende uw vakantie op de Azoren ook zeker aan uw trekken! Op verschillende schitterende locaties zijn banen van een leuke uitdagende klasse te bespelen. Ook op het gebied van wellness is niets tekort op de Azoren. Nieuwsgierig naar de verschillende aanbiedingen voor een vakantie naar deze schitterende eilandengroep? Wij hebben de beste voor u verzameld!

Eilandhoppen op de Azoren

De Azoren lenen zich uitstekend om te gaan eilandhoppen. Laat u verrassen door de verschillende eilanden met elk hun bijzondere hoogtepunten. Tussen de eilanden reist u per boot of vliegtuig, afhankelijk van de afstand. Kies voor één van onze pakketjes of stel samen met onze specialist uw reis op maat samen, helemaal naar uw wens.
Geniet van de vrijheid die een huurauto biedt, niet alle bezienswaardigheden zijn met het openbaar vervoer te bereiken. Met een huurauto kunt u, op de meeste eilanden, in uw eigen tempo de bezienswaardigheden ontdekken. De eilanden zijn heuvelachtig en de wegen zijn over het algemeen goed onderhouden.

De beste reistijd voor de Azoren

De beste reistijd voor de Azoren loopt van eind april tot begin oktober. De eilanden staan bekend om de snelle weersveranderingen en hierdoor ervaart u snel de vier seizoenen op één dag. Hoewel het op de Azoren het hele jaar door aangenaam en zacht is (de temperatuur zakt zelden onder de 10 graden), valt er in de winter een stuk meer regen.

In de zomermaanden ligt de temperatuur tussen de 17 en 25 graden. Er in die periode minder neerslag, maar het weer kan wisselvallig zijn. Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april. Hierdoor zijn de eilanden het hele jaar groen.

Tijdens een actieve vakantie kunt u beter op reis wanneer de temperaturen niet te hoog zijn. De maanden april tot met juni en oktober zijn de beste maanden voor een actieve reis.

Het is op de Azoren in de winter één uur vroeger en in de zomer twee uur vroeger dan in Nederland/België. De meeste vluchten vanuit Amsterdam en Brussel gaan via Lissabon naar Sao Miguel en Terceira, de gemiddelde vluchttijd (incl overstap) is 7 uur. Één keer in de week is er vanaf Amsterdam een rechtstreekse vlucht naar Sao Miguel, u vliegt dan in zo’n 4 uur naar het eiland toe.

De Azoren, de Atlantische parels...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

De Azoren, voor liefhebbers van een adembenemende natuur en wandelingen. Voor wie niet bang is om alle jaargetijden op één dag te ervaren.

Ontdek de kratermeren, het adembenemende landschap en de geuren van de traditionele keuken in Furnas op het hoofdeiland São Miguel. Drink een Gin-Tonic in Petes Bar op het eiland Faial, een bekende ankerplaats voor trans-Atlantische zeezeilers. Maak kennis met de folklore van Terceira en ontdek de UNESCO hoofdstad Angra de Heroïsmo. Proef de Verdelho wijn op Pico. Vroeger het eiland van walvisvaarders, die haar naam ontleent aan de 2.351 m hoge bergtop. Santa Maria, Graciosa, São Jorge, Flores, Corvo: eilanden, waar de eeuwenoude tradities en ambachten gehandhaafd bleven met een weelderige vegetatie, een overvloed aan bloemen, windmolens, wijngaarden, diepe ravijnen, watervallen en meren vol forel en karpers.

De Azoren zijn het ontdekken waard!

Het reisaanbod...

Houd CTRL of CMD ⌘ ingedrukt om de kaart te kunnen besturen.
©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips