Zoek op land, regio of reis

×

Fietstour São Miguel...

Ontdek het groene eiland per fiets

Fietsreis| 8 dagen | Azoren

Maak per fiets kennis met het groene Sao Miguel. Fiets door valleien, over heuvels en door pittoreske dorpjes. Ontdek het kratermeer van Furnas, proef thee op de theeplantages en leer meer over het ecologische systeem en de inheemse flora en fauna in het Monitoring & Research Centrum.

Vanaf 1807,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 10/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fietsreis| 8 dagen | Azoren

Het heuvelachtige landschap en de schilderachtige dorpjes en stadjes maken dat São Miguel bij uitstek geschikt is voor een fietstour. Per dag bedraagt de afstand tussen de 30 en 50 km. De fietsen zijn van (veelal) Nederlands fabricaat en hebben voldoende versnellingen. Uw reis voert langs de meeste bezienswaardigheden en de mooiste vergezichten van dit prachtige vulkanische eiland, waarbij er ook voldoende tijd is om kennis te maken met de lokale bevolking.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Ponta Delgada - Capelas, Solar do Conde, 12 km
Dag 2: Capelas, Solar do Conde
Dag 3: Capelas, Solar do Conde
Dag 4: Capelas - Furnas, Hotel Terra Nostra Garden, 45 km
Dag 5: Furnas, Hotel Terra Nostra Garden
Dag 6: Furnas, Hotel Terra Nostra Garden
Dag 7: Furnas - Vila Franca do Campo, Vinha d' Areia Beach Hotel, 17 km
Dag 8: Vila Franca do Campo, Vinha d' Areia Beach Hotel - Luchthaven Ponta Delgada, 30 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties incl ontbijt
- Aankomst en vertrek transfer tussen de luchthaven en de accommodaties
- Huur van de fiets (Tracking Bike/21 versnellingen) gedurende 7 dagen
- Fietshelm en fietstas
- Fietskaart met routebeschrijving
- Vervoer van de bagage tussen de hotels
- Gratis toegang tot het Monitoring & Research Centrum van Furnas
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Vervoer van de fiets tussen de accommodaties
- Extra's zoals speciale pedalen/gps e.d.
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Ponta Delgada - Capelas

Aankomt op de luchthaven van Ponta Delgada en aansluitend transfer naar uw accommodatie in Capelas (12 km ten noorden van Ponta Delgada).

Route: Luchthaven Ponta Delgada (São Miguel) - Capelas, 12 km

Dag 2: Capelas

Om 09.30 uur worden uw fietsen afgeleverd bij uw hotel. De keuze is aan u: een dag relaxen of om te wennen: een fietstocht van 30 km in de omgeving van Capelas. Deze tocht voert over bochtige maar niet te steile wegen dwars door een vulkanisch gebied met kratermeertjes. U geniet hier van de prachtige vergezichten over het midden en de noordkust van het eiland.

Dag 3: Capelas

Op deze dag maakt u een rit van ca. 44 km over niet te steile wegen naar het noordwestelijke deel van het eiland. In de buurt van Sete Cidades volgt een 3 km lange klim naar het uitkijkpunt, waar u een ongelooflijk mooi uitzicht heeft over de heuvels en de krater met de twee beroemde spiegelmeren, die bestaat uit een diepblauw en een groen meer. (Lago Azul en Lago Verde).

Dag 4: Capelas - Furnas

Vandaag fietst u van Capelas naar het meer oostelijk gelegen plaatsje Furnas. Voor vervoer van uw bagage tussen beide hotels wordt gezorgd. De totale afstand is 45 km. Het eerste deel gaat over redelijk vlakke wegen langs de noordkust, waarbij verschillende dorpjes aandoet, waaronder ook het grotere vissersdorp Ribeira Grande. Meer naar het oosten passeert twee theeplantages (de enige in Europa), waar u welkom bent om de fabriek te bezoeken en natuurlijk thee te proeven. Dan volgt een vrij steile klim over 5 km naar de top van een heuvel en tenslotte daalt u af naar Furnas vallei.

Route: Capelas - Furnas, 45 km

Dag 5: Furnas

Een relaxte tour van 22 km, door de Furnas vallei, waarbij u langs de caldeiras of fumarolen (openingen in de aardkorst waaruit hete gassen ontsnappen) en het schitterende kratermeer van Furnas met warmwaterbronnen fietst. Na de middag voert de route over mooie bochtige wegen door het midden van de vallei omlaag naar het karakteristieke vissersdorpje Ribeira Quente. Hier vindt u meest fotogenieke strand van São Miguel en is er natuurlijk gelegenheid om te zwemmen.

Dag 6: Furnas

U kunt vandaag genieten van een vrije dag, waarop u bijvoorbeeld een bezoek brengt aan het Furnas Monitoring & Investigation Centre. Maar u kunt ook kiezen voor een vrij stevige rit van 8 km met een aantal steile beklimmingen en afdalingen. Deze tocht voert door het imposante bergachtige landschap ten oosten van Furnas. U rijdt naar de kraterrand van Furnas waarna de krater van Povoação volgt (805 m.) Geniet hier van het schitterende uitzicht op de 7 heuvels en het beneden aan de kust gelegen dorpje Povoação, waar in de 15de eeuw de eerste Portugese ontdekkersreizigers voet aan wal zette. Fietst u helemaal naar beneden, bedenk dan wel dat u ook weer terug omhoog moet.

Dag 7: Furnas - Vila Franca do Campo

Vandaag fietst u van Furnas naar Vila Franco do Campo (voor vervoer van uw bagage wordt weer gezorgd), de 17 km lange rit voert naar de zuidkust. Het eerste deel gaat over bochtige wegen naar het kratermeer van Furnas. Langs de oevers van het meer rijdt u in zuidwestelijke richting over geleidelijk dalende en vrij rechte wegen naar de kust. Het laatste gedeelte van deze route biedt een prachtig uitzicht op dorpjes langs de oceaan en het kratereilandje dat op 500 m voor kust van Vila Franca de Campo ligt.

Route: Furnas - Vila Franca de Campo, 17 km

Dag 8: Naar huis vol nieuwe herinneringen

Transfer naar de luchthaven van Ponta Delgada voor vertrek via Lissabon naar Amsterdam.

Route: Vila Franca do Campo - Ponta Delgada, 31 km

Overnachtingen 8-daagse reis

3 nachten Capelas, Solar do Conde
3 nachten Furnas, Hotel Terra Nostra Garden
1 nacht Vila Franca de Campo, Vinha d' Areia Beach Hotel

Natuurlijk is het mogelijk om uw verblijf op São Miguel nog een dag te verlengen in Vila Franca do Campo. Deze dag, zou u kunnen vullen met een have dag whale watchen. Deze excursie wordt uitgevoerd vanuit het haventje van Vila Franca do Campo. Een aantal dagen verlengen in Ponta Delgada, de gezellige hoofdstad van dit eiland, al of niet in combinatie met een huurauto behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Wij maken graag een offerte voor een verlengingsarrangement.

Afwijkende voorwaarden

Voor deze reis gelden afwijkende betalings- en annuleringsvoorwaarden. Bij annulering vanaf de 21e kalenderdag gelden 100% annuleringskosten.

Reisadvies Azoren

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.
Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui. Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u heir voor laagjes kleding.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Mountain E-bike
Liever iets minder inspanning? Dan kunt u er ook voor kiezen om deze fietstour per Mountain E-bike af te leggen. De toeslag voor deze optie wordt vermeld onder extra's in het boekingsformulier.

Gratis toegang Monitoring & Research Centrum van Furnas
Hier wordt een goed overzicht gegeven van het ecologische systeem in en de inheemse flora en fauna in deze mooie, groene Furnasvallei.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik deze reis naar wens aanpassen?

Dit pakketje is vastgesteld door onze lokale leverancier. Wij kunnen de mogelijkheden nagaan, maar dit is niet altijd mogelijk. Verlengen na of voorafgaand aan de reis is geen probleem. U kunt hiervoor het beste bellen met één van onze Azoren specialisten om uw wensen te bespreken.

Wat is het kledingadvies voor de Azoren?

Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui(tje). Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u hier voor laagjes kleding.

Waarom moet ik bij een maatwerkvoorstel mijn namen volgens paspoort opgeven?

Wij vragen altijd om uw officiële namen volgens paspoort, dit doen wij omdat wij veel tijd besteden om het beste voorstel voor u samen te stellen, hiervoor houden wij (indien mogelijk) de vluchten even voor u vast, zodat het tarief en de beschikbaarheid daarvan niet tussentijds kunnen wijzigen.

Wat is belangrijk om te weten bij een reis naar de Azoren?

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.

Solar do Conde

Solar do Conde is gelegen in Capelas en ligt op 600 meter van de Atlantische Oceaan. De accommodatie is gebouwd in de 17e eeuw en beschikt over een grote, botanische tuin met mooie, oude bomen. Door de prachtige groene omgeving is dit de ideale plek voor natuurliefhebbers.

Solar do Conde bestaat uit bungalows die verspreid zijn over het hele terrein. De bungalows beschikken allen over een veranda of een tuin en een woonkamer met elektrische kookplaten. Daarnaast zijn alle bungalows voorzien van een eigen badkamer.

In het restaurant van Solar do Conde worden traditionele Portugese gerechten geserveerd. Daarnaast beschikt het hotel over een snackbar met lekkere snacks en een cocktailbar voor de heerlijkste tropische cocktails. Het hoofdgebouw heeft een sierlijke kapel met diverse loungeruimtes en een banketzaal. In de wellness kunt u terecht voor heerlijke massages.

Op 6 km van Solar do Conde vindt u de golfbaan Batalha en de luchthaven Ponta Delgada op 14 km.

Terra Nostra Garden Hotel

De ligging van het Terra Nostra Garden Hotel, 35 km ten oosten van Ponta Delgada en midden in de prachtige Furnas vallei, zal de natuurliefhebber zeker aanspreken. Immers deze vruchtbare vallei is vermaard om zijn azalea’s (bloeitijd april en mei), heetwaterbronnen, geisers, weelderige botanische tuinen en parken. Een omgeving, die uitnodigt tot wandelen. In de architectuur van het hotel zult u zeker de jaren 30 stijl van de vorige eeuw herkennen. Naast het botanische park Terra Nostra vindt u hier binnen- en buitenzwembaden.

Begin uw dag goed met een continentaal à-la-carte-ontbijt. In het eigen restaurant worden regionale gerechten geserveerd, en bij de bar kunt u terecht voor een drankje. Behoudt contact het uw thuisfront eenvoudig met de wifi van het hotel.

In dit boetiekhotel dat is ontworpen voor een rustige vakantie op São Miguel, zijn de kamers van het Terra Nostra Garden Hotel natuurlijk zeer ontspannend en comfortabel, met een adembenemend uitzicht over de tuinen. Alle kamers zijn ingericht in neutrale tinten en voorzien van houten meubilair.

Vinha da Areia Beach Hotel

Het Vinha da Areia Beach Hotel ligt aan de zuidkust van São Miguel en is een comfortabel hotel. U kunt ontspannen en genieten van een panoramisch uitzicht op de jachthaven en de Atlantische Oceaan. Vanuit het hotel kunt u uitstapjes maken naar bijvoorbeeld het vuurmeer en naar kratereiland Ilheu Vila Franca do Campo. De ligging aan de haven en aan een strandje is perfect, met een aantal lekkere restaurants op korte loopafstand.

Het buitenzwembad bevindt zich op een buitenterras met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. De accommodatie biedt een eenvoudig continentaal ontbijt. *Houd er rekening mee dat er geen vegetarische, veganistische of lactosevrije opties beschikbaar zijn. De accommodatie beschikt over wifi in de openbare ruimtes.

De kamers zijn voorzien van airconditioning en televisie.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

De Azoren, de Atlantische parels...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

De Azoren, voor liefhebbers van een adembenemende natuur en wandelingen. Voor wie niet bang is om alle jaargetijden op één dag te ervaren.

Ontdek de kratermeren, het adembenemende landschap en de geuren van de traditionele keuken in Furnas op het hoofdeiland São Miguel. Drink een Gin-Tonic in Petes Bar op het eiland Faial, een bekende ankerplaats voor trans-Atlantische zeezeilers. Maak kennis met de folklore van Terceira en ontdek de UNESCO hoofdstad Angra de Heroïsmo. Proef de Verdelho wijn op Pico. Vroeger het eiland van walvisvaarders, die haar naam ontleent aan de 2.351 m hoge bergtop. Santa Maria, Graciosa, São Jorge, Flores, Corvo: eilanden, waar de eeuwenoude tradities en ambachten gehandhaafd bleven met een weelderige vegetatie, een overvloed aan bloemen, windmolens, wijngaarden, diepe ravijnen, watervallen en meren vol forel en karpers.

De Azoren zijn het ontdekken waard!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips