Ontdek dit mediterraanse eiland met haar rijke geschiedenis en cultuur. Cyprus staat vooral bekend als strandbestemming met heel het jaar zon, maar biedt nog zoveel meer! Een rijkdom aan cultuur en natuur in het binnenland, pittoreske dorpjes, prachtige wandelroutes, heerlijke traditionele gerechten en lokale wijnen.

Weg van het massatoerisme vindt u de traditionele dorpen, wijngaarden, schilderachtige kerkjes en rustgevende bossen. Ontdek het authentieke Cyprus met verblijf in gerestaureerde traditionele huizen, vaak landelijk gelegen of in pittoreske dorpjes. Door de korte afstanden zijn de mooie stranden en baaien immers altijd dichtbij.

De Cyprioten staan bekend om hun gastvrijheid. Proef de halloumi kaas en andere heerlijke 'meze' (lokale kleine hapjes) samen met een lokaal biertje of een goed glas wijn. Indien u dapper genoeg bent bestel dan een 'zivania'.

Een bezoek aan Cyprus is naast de zomermaanden ook in het middenseizoen en in de winter zeer geschikt! Het hele jaar is er kans op veel zon en ook in de winter is er veelal een aangename temperatuur. Met de ruige kustlijn en bergtoppen, zonnige wijngaarden, de koele pijnboombossen, uitgestrekte tarwevelden en weelderige citrusboomgaarden, is er voor ieder wat wils. Activiteiten als golfen, fietsen en wandelen zijn uitermate geschikt om op Cyprus te doen. Ook cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Bekijk de Griekse tempels, Byzantijnse kerken, schitterende kloosters en breng een bezoek aan een van de musea waar o.a. de overblijfselen van onze beschaving 10.000 jaar geleden te bewonderen zijn.

Intermezzo travels selecteerde kleinschalige boutique hotels met gastvrije eigenaren en aanbieders van slechts een beperkt aantal appartementen. Samen met het gemak van een huurauto bent u vrijwel verzekerd van een indrukwekkende reis.

Cyprus is verdeeld in twee delen; het Turkse gedeelte en het 'Grieks Cypriotische' gedeelte. De hoofdstad van het eiland is Nicosia. Limassol, Larnaca en Paphos zijn tevens belangrijke steden en regio's.