Zoek op land, regio of reis

×

Reisinspiratie Cyprus...

Mijn kennismaking met authentiek Cyprus

door Dayle Heilijgers

Bij Cyprus wordt vaak gedacht aan een luxe strandvakantie in een resort, maar dat is zeer onterecht. Cyprus is juist een bestemming waar je nog authenticiteit kunt ervaren. De gastvrije bevolking, de natuur, de cultuur, de traditionele gerechten…. Alles gaat er op een rustige manier, maar wel in combinatie met westerse invloeden. Iedereen spreekt er vloeiend Engels en als je wordt aangesproken op straat is dit, omdat diegene interesse in jou toont en enthousiast is dat je zijn of haar geboorteplaats bezoekt zonder het doel om iets te verkopen. Sterker nog, de kans is groot dat je uitgenodigd wordt thuis en opeens mee eet met de familie of dat je een rondleiding krijgt door het dorp. Waar vind je dit nog zo relatief dichtbij huis? Het is er heerlijk en eerlijk.

Op slechts 4 uur vliegen vanaf Amsterdam ben je op dit veelzijdige eiland. Er is een combinatie van modern en traditie. Een traditie die met ere wordt nageleefd. De oude stenen huizen van de overgrootouders zijn omgetoverd tot comfortabele B&B’s met behoud van de karakteristieke eigenschappen. De jonge generatie is er trots op. Je waant je zelf even een Cyprioot in alle rust van de accommodatie, het dorp waar je verblijft en de ongedwongen levensstijl.

Hiernaast heeft Cyprus, naast de mooie stranden, veel te bieden. Er zijn schitterende oude kloosters te bewonderen, de natuur is er indrukwekkend (bijvoorbeeld het Trodos gebergte), en de dorpjes onderweg nodigen uit voor een bezoek.

Cyprus is voor Style in Travel een nieuwe bestemming sinds 2020. Ik ben er in februari van hetzelfde jaar voor het eerst geweest. Veel van onze andere bestemmingen ken ik inmiddels op mijn duimpje, maar Cyprus was ook voor mij een nieuwe bestemming. Ik was verbaasd, met name over de gastvrijheid, de levenslust en het in stand houden van tradities. Iets wat je niet zo snel meer vindt op de meer toeristische bestemmingen (het is dan al gauw een ‘act’). Op Cyprus is het nog oprecht en echt.

Vooral het binnenland met al haar kleine dorpjes en natuurschoon zijn fantastisch. Geniet van de authenticiteit, de geschiedenis, de prachtige natuur en natuurlijk… de lokale gerechten, de lokale wijnen en de Zivania.

Naast het binnenland is de kust een lust voor het oog. Er zijn ontelbaar veel baaitjes met visrestaurants en schitterende zonsondergangen, en zo is er de rots van Aphrodite, die opduikt tussen het azuurblauwe water. Niet voor niets wordt Cyprus het eiland van de liefde genoemd. Misschien hoef ik verder niets te vertellen. Geniet van authenticiteit en rust … ervaar de liefde in het breedste zin van het woord… op Cyprus.


Klik hier om gelijk naar ons reisaanbod te gaan.©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips