Duitsland als vakantieland, vaak is dit toch niet een eerste keuze. Maar waarom niet? Duitsland is dichtbij Nederland gelegen, heeft alle faciliteiten die wij ook verwachten en biedt bovendien een enorme verscheidenheid aan landschap, natuur en cultuur. Van de noordelijke Noordzeekust tot de zuidelijke Zugspitze in de Alpen, altijd even divers en afwisselend. Het land heeft een groot aantal deelstaten, ontstaan na de Tweede Wereldoorlog. Iedere deelstaat heeft een eigen regering en bestuur.

Duitsland kent natuurlijk ook een aantal bijzonder interessante steden, zoals Berlijn, Dresden, Frankfurt, Nürnberg, Koblenz en München. Heeft u het nabijgelegen Ruhrgebied wel eens bezocht? Dit voormalige industriegebied heeft de laatste jaren een enorme metamorfose ondergaan en zal u in positieve zin verrassen.

Beieren
De regio Beieren staat niet alleen bekend vanwege haar hoofdstad München. Ook Nürnberg, Augsburg en Regensburg behoren tot deze deelstaat. Beieren heeft véél meer te bieden; de natuur van de Duitse Alpen, de kleurrijke schilderachtige dorpjes als Rothenburg ob der Tauber zijn op uw route niet te missen! De afwisseling van uitgestrekte groene weilanden, hoge besneeuwde bergen, diepe valleien, schattige meertjes, het Bodenmeer of het prachtige kasteel Neuschwanstein. Het kasteel is niet voor niets één van de populairste bezienswaardigheden van Duitsland. Beieren grenst aan Oostenrijk, Zwitserland en Tsjechië.

Noordrijn-Westfalen
Het Duitse Noordrijn-Westfalen biedt contrasten van industriële en landelijke gebieden. In Noordrijn-Westfalen is de verscheidenheid enorm!  Het aanbod aan musea, theaters, opera's en concertzalen is hier een van de grootste ter wereld. Op het vlak van cultuur komt de regio dus niks te kort en dit is dan ook de grootste trekpleister die Noordrijn-Westfalen te bieden heeft. 's Winters zijn de kerstmarkten in o.a. Düsseldorf en Münster druk bezochte plekken. Noordrijn-Westfalen grenst aan Nederland en is daarom ook perfect te bereiken. Binnen no-time bevindt u zich in dit culturele walhalla!

Sauerland
Het Duitse Sauerland is de plek voor natuurliefhebbers! In de winter bekend van skiplaatsen als Winterberg en Willingen. In deze zomer is het Sauerland prachtig groen en biedt het tal van mogelijkheden voor vermaak: mountainbiken, wandelen, klimmen, etc. Het Sauerland is een perfecte bestemming voor een vakantie dichtbij huis.

Zwarte Woud
Het Zwarte Woud… de naam doet het al vermoeden ……een bebost gebied. En deze aanname is meer dan waar! Het Zwarte Woud, gelegen in het zuidwesten van Duitsland is een prachtig natuurgebied rijk aan bossen. Adembenemend en onvoorstelbaar, kilometers lange bosgebieden met een mysterieuze uitstraling … net alsof u zich in de Lord of the Rings bevindt!

Berlijn
Helemaal hip: het bruisende Berlijn! In Berlijn is altijd wat te beleven en het barst van de bezienswaardigheden. De stad is geweldig en heeft een enorme rijkdom aan cultuur. Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor, Berliner Dom, Reichstag, de Berlijnse Muur en nog zoveel meer! Maar ook culinair heeft de stad een ontwikkeling doorgemaakt, met tal van hippe eetlocaties verdeeld over de hele stad.

Düsseldorf
Op uw route naar uw vakantiebestemming moet u Düsseldorf natuurlijk ook bezoeken. Huur een fiets en ga zelf op ontdekking! Breng een bezoek aan het bruisende centrum van Düsseldorf in de Altstadt: de Andreaskirche, het museum Kunst Palast en het Neanderthal museum.

Keulen
De ligging aan de Rijn geeft deze metropool een indrukwekkende skyline. Waar je Keulen echt aan kan herkennen, is natuurlijk de indrukwekkende Dom, wereldberoemd: deze kathedraal is dé trekpleister van de stad, waar miljoenen bezoekers op af komen. De stad is in de Tweede Wereldoorlog grotendeels verwoest en daarna weer opgebouwd. Bezoek de Keulen Triangle, de Synagoge en het Wallraf-Richartz museum met een uitgebreide collectie beeldende kunst. Een dag in de stad sluit u af met een traditioneel biertje in een echt Brauhaus!

Frankfurt
Frankfurt is gelegen aan de rivier Main en is het financiële hart van Duitsland. Aangezien het centrum van de stad niet zo groot is, kunt u deze wandelend verkennen. Onderweg loopt u van verbazing naar verbazing. Een prachtige, New York-waardige skyline, volop historie met een oorsprong in de 16e eeuw maar ook moderne architectuur, diverse musea en schilderachtige wijken boordevol cafeetjes.