Zoek op land, regio of reis

×

São Miguel...

São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren en wordt het “groene eiland” genoemd. Het eiland is bergachtig en ontstaat uit 2 vulkaanmassieven die door een centraal laaggebergte wordt gescheiden. Een eiland vol natuur, talloze meren en eindeloze vergezichten.

Rij bij het Lagoa das Sete Cidades (meer van de zeven steden),door tot aan het Miradouro Vista do Rei. Bewonder de twee unieke kratermeren Lagao Azul en Lagoa Verde en geniet van de prachtige groene omgeving.

Ga naar Ponta da Ferraria en bezoek de bijzondere, natuurlijke, baden die worden verwarmd met water uit vulkanische bronnen. Verken de baai in Mosterios met zijn kleine eilandjes. Ontdek het stadje Ribeira Grande met prachtige herenhuizen, molens en kerken.

Rij door het Água do Pau gebergte, maak een duik in Caldeira Velha en raak onder de indruk van Lagoa do Fogo, met zijn vele tinten blauw en het prachtige uitzicht. Bezoek het eilandje Ilhéu da Vila, een natuurreservaat met een prachtig zwembad op ongeveer 1 km uit de kust.

Rondom Furnas vindt u kraters, modderbaden en thermale bronnen. Ook een bezoek waard is de kapel van Nossa Senhora das Vitórias. Stop op het eiland regelmatig bij de uitzichtpunten, zoals die van Ponta da Madrugada en Ponta do Estorninho

Aan de noordkust kunt u de theeplantages bij Gorreana en Porto Formoso bewonderen.

Ponta Delgada ontdekt u te voet, slenter door de smalle pittoreske straatjes, loop eens één van de kerken binnen of bezoek het fort van São Bras. Maar wandel zeker langs de haven, de plaats waar de lokale bevolking samenkomt. Kijk naar de bedrijvigheid van de vissers en proef de sfeer van vroeger tijden. Onderbreek uw wandeling voor een heerlijke lunch in één van de (vis)restaurantjes en geniet aan het einde van middag van een glas koele wijn op een gezellig caféterras.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips