Zoek op land, regio of reis

×

Eilanden langs de westgrens van Europa...

Walvissen, vulkanen en groene heuvels

Fly-drive | 15 dagen | Azoren

De Azoren vormen de meest westelijke grens van Europa. Deze prachtige vulkanische eilandengroep ligt midden in de Atlantische oceaan op zo’n 1500 km ten westen van Portugal en ca. 3900 km ten zuidoosten van Amerika. Tijdens deze 15-daagse Fly-drive bezoek u: Pico, Faial, Terceira en São Miguel.

Vanaf 2477,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 20/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 15 dagen | Azoren

Door de ligging, ver van het vasteland van Europa, is de traditionele lifestyle buiten de wat grotere stadjes haast onveranderd gebleven. Dit in combinatie met het spectaculaire natuurschoon, gevormd door vulkanische rotsformaties, glinsterende meren, watervallen en de grillige kustlijnen kenmerken deze vier eilanden. Elk eiland heeft een eigen sfeer maar het kleurenpalet van blauw en groen is overal aanwezig, zo ook de ongedwongen gastvrijheid van de eilanders.

Wij hebben gekozen voor verblijf in kleinschalige, traditionele accommodaties, een leuke mix van een B&B’s, Guesthouses en Quinta’s. Dus geen sterren hotels, maar wel bijzondere accommodaties met nette kamers en cottages met privé badkamers. Ze hebben allemaal hun eigen charme en vriendelijke behulpzame gastheren/vrouwen. De huurauto geeft u de vrijheid in eigen tempo de eilanden te ontdekken en beleven en de twee inbegrepen excursies op de eilanden Pico en Faial maken deze reis compleet.

De reisroutes zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Lajes (Terceira) - Praia da Vitoria (Terceira), Hotel Teresinha
Dag 2: Praia da Vitoria
Dag 3: Praia da Vitoria
Dag 4: Praia da Vitoria - Lajes do Pico (Pico), Alojamento Bela Vista
Dag 5: Lajes do Pico
Dag 6: Lajes do Pico
Dag 7: Lajes do Pico
Dag 8: Lajes do Pico - Horta (Faial), Casa da Baia
Dag 9: Horta
Dag 10: Horta - Vila Franca do Campo (São Miguel), Quinta dos Curubas
Dag 11: Vila Franca do Campo
Dag 12: Vila Franca do Campo
Dag 13: Vila Franca do Campo
Dag 14: Vila Franca do Campo
Dag 15: Vila Franca do Campo - Luchthaven Ponta Delgada (São Miguel)

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht via Lissabon naar Terceira - Ponta Delgada (TAP)
- Inter island vluchten (SATA Air Açores)
- Overnachtingen, 9 nachten o.b.v. logies-ontbijt en 5 nachten o.b.v. logies
- Huurauto (All Inclusive) op de eilanden Pico (4 etmalen), Terceira (3 etmalen) en São Miguel (5 etmalen)
- Transfers op dag 8 en 10
- Bootreis van Pico naar Faial
- 1/2 dag excursie walvis spotten op Pico en 1/2 dag Jeep Tour op Faial
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom op het derde eiland

U vliegt via Lissabon naar Terceira, na aankomst staat de huurauto voor u klaar en kunt u op weg naar uw hotel in Praia da Vitoria, een charmant badplaatsje met een kleine jachthaven, een mooi strand en gezellige terrasjes.

Route: Luchthaven Lajes (Terceira) - Praia da Vitoria (Terceira)

Dag 2-3: Verken kleurrijk Terceira

Het eiland Terceira, 29 km lang en op zijn breedst 17 km is eigenlijk een plateau in zee, met Serra do Cume in het oosten en Serra da Santa Barbara (1021 m) in het westen. Vertaald in het Nederlands betekent het “derde”. Dit omdat Terceira in 1427 door de Portugezen als derde eiland van de Azoren werd ontdekt. Vanaf het uitkijkpunt Serra do Cume (500 m) heeft u een adembenemend uitzicht over groene weiden en akkers, gescheiden door de zwarte muurtjes van vulkanische rotsblokken en heggen met hortensia’s. Daardoor is een landschap ontstaan met een imposant blokkenpatroon van ontelbare tinten groen. De kustweg rond het eiland stelt u in staat de indrukwekkende rotsachtige kust te verkennen. Aan de noordoostkust ligt Praia da Vitória, een charmant badplaatsje met een kleine jachthaven, een mooi strand en gezellige terrasjes. Natuurlijk moet u een stop maken bij Biscoitos langs de noordkust. De natuurlijke zwembaden tussen de lavarotsen hier zijn ook populair bij de lokale bevolking. Tussen de rotsen zijn diverse trapjes en bruggetjes aangelegd om de baden toegankelijker te maken. Natuurlijk bezoekt u ook het hoofdstadje Angra do Heroísmo (sinds 1983 op de UNESCO Werelderfgoedlijst) met een kasteel, fort, kerkjes en authentieke pastelkleurige huisjes met prachtige smeedijzeren balustrades. Het beste uitzicht over Angra is vanaf de heuvel Monte Brasil gelegen op een landtong aan dezelfde baai. Terceira is vooral ook bekend om zijn kleurrijke feesten en festivals, waaronder de befaamde ‘tourada à corda’, een vorm van stierenrennen waarbij de stier aan een lange koord wordt vastgehouden door enkele moedige mannen, wat soms hilarische taferelen oplevert. De stieren worden niet gedood en hun hoorns worden afgeschermd om ernstige verwondingen te voorkomen. Daarnaast zijn er de Festas do Espírito Santo (feesten van de Heilige Geest). Deze traditie verklaart de aanwezigheid van niet minder dan 68 fraai versierde kapelletjes (imperíos), die elke lente opnieuw in frisse kleuren worden geschilderd.

Dag 4: Op naar het bergeiland

U rijdt naar de luchthaven en vertrekt naar Pico. Pico is het op een na grootste eiland (42 km lang en 15 km breed) van de archipel welke is genoemd naar de imposante vulkaan Pico die 2351 m boven de Atlantische Oceaan uitsteekt. De top is vaak in de wolken gehuld en in de wintermaanden met sneeuw bedekt. Bij aankomst op Pico haalt u de huurauto op en rijdt u naar Lajes do Pico, een historisch walvisvaarders centrum van gelegen op korte afstand van de haven waarvandaan de walvisexcursies vertrekken.

Route: Praia da Vitoria (Terceira) - Lajes do Pico (Pico)

Dag 5-7 Pico: Walvissen, heden en verleden

Een bezoek aan Pico is als een reis naar het verleden. U arriveert in een wereld die in de loop der eeuwen is gevormd door walvisjagers, landbouwers en vissers. Kenmerkend zijn de in donker lavasteen opgetrokken huizen met fleurige bloemen in aardewerk potten. Bezoek de eeuwenoude dorpjes Madalena, São Roque en Lajes do Pico waar kleurrijke vissersboten dobberen in de haven. Tussen Madalena en Lajes liggen de wijngaarden die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Een labyrint van muurtjes opgetrokken in lavasteen, parallel aan de rotskust, beschermen de wijnranken tegen wind en zeewater. De bekendste droge witte wijn van het eiland is de Verdelho. Het beklimmen van Mount Pico is mogelijk maar het is een vrij lastige beklimming waarvoor toestemming nodig is en de begeleiding van een professionele gids sterk aan te raden is. Tot 1987 was Pico samen met het naast gelegen eiland Faial een belangrijk centrum voor de traditionele (in open boten) walvisjacht. Na het stoppen van de walvisvaart werd Pico langzaam maar zeker een centrum voor walvis excursies. Twee musea, de vroegere walvisverwerkingsfabriek in São Roque en het Museu dos Baleeiros (museum van de walvisjacht) in Lajes do Pico vertellen de geschiedenis van de walvisvaart. In dit laatste museum vindt u o.a. een verzameling zogenaamde 'scrimshaw', kunstig bewerkte en versierde walvisbotten.

Walvis spotten
Tijdens uw verblijf op Pico gaat u walvis spotten. U gaat per Zodiac boot de zee op en vaart naar een gebied, waar walvissen en dolfijnen zich regelmatig ophouden.
Inbegrepen, voor meer informatie zie tabblad extra's

Dag 8: Met de boot naar Faial

In de ochtend rijdt u naar de haven van Madalena om de huurauto in te leveren en de boot te nemen naar Horta op het eiland Faial (duur overtocht ca. 30 min.). Bij aankomst in Horta is er een transfer geregeld naar uw accommodatie welke is gelegen tegenover de jachthaven en vlakbij het legendarische zeezeilers café 'Peter's Café Sport'.

Route: Lajes do Pico (Pico) - Horta (Faial)

Dag 9: Ontdek het blauwe eiland

Met de vorm van een onregelmatige vijfhoek heeft het eiland Faial een lengte van 21 km en is het op zijn breedste punt 14 km. De hoofdstad is Horta heeft een jachthaven die al eeuwenlang een befaamde ankerplaats is voor trans-Atlantische zeezeilers tussen Amerika en Europa. Wandel langs de haven en bewonder de kleurrijke schilderingen op en langs de kademuren die de bemanning van elk jacht als aandenken aanbrengt. Bestel een gin-tonic bij 'Peter's Café Sport' en neem een kijkje in het Scrimshaw museum op de eerste verdieping.

Faial is een eiland met hoge kliffen, slapende vulkanen, groene heuvels en valleien met kilometerslange blauwe hortensiahagen (bloeitijd midden juni tot augustus). In het midden van het eiland ligt de Caldeira do Faial die een doorsnede heeft van 2 km en ca. 400 m diep is. U bereikt het uitzichtpunt op deze mosgroene krater via een tunneltje. Aan de westkust van het eiland ligt het maanlandschap Capelinhos dat is ontstaan tijdens de laatste vulkaanuitbarstingen in 1957/1958. De uitbarsting bedekte het dorpje volledig met een donkergrijze laag vulkanische as. Door deze uitbarsting werd het westelijke deel van het eiland vergroot en de vuurtoren, die eerst aan de kust stond, staat nu een stuk verder landinwaarts, half verzonken in de aslaag tegen een heuvel.

Jeep tour halve dag
Om 09.00 uur vertrekt u voor een halve dag Jeep tour waarbij u de hoogtepunten het eiland bezoekt.
Inbegrepen, voor meer informatie zie tabblad extra's

Dag 10: Op weg naar São Miguel

U wordt vervolgens naar de luchthaven van Faial gebracht. Vervolgens vliegt u naar São Miguel, het hoofdeiland van de Azoren. Bij aankomst op de luchthaven van Ponta Delgada haalt u de huurauto op en rijdt richting het kustplaatsje Vila Franca do Campo gelegen in de omgeving van de jachthaven en het Vinha d'Areia strand. Vanuit de haven van Vila Franca do Campo vertrekken de boten welke gebruikt worden voor de walvis excursies.

Route: Horta - Vila Franca do Campo (São Miguel)

Dag 11 -14: Verken het hoofdeiland São Miguel

São Miguel is het grootste eiland van de Azoren (65 km lang en op zijn breedst 14 km) en hoewel alle eilanden groen zijn, wordt São Miguel ook wel "Ilha Verde" -het groene eiland- genoemd. Het eiland is zeer vruchtbaar -zo wordt er in het binnenland o.a. thee verbouwd en exotische vruchten, zoals ananas, guave en passievruchten gekweekt, die ook gebruikt worden om heerlijke likeuren te maken. São Miguel heeft een prachtig gevarieerd landschap met bosrijke heuvels, groene valleien, vulkanische bergen, hete bronnen, watervallen en ‘caldeiras’ (kratermeren). De belangrijkste zijn de spiegelmeren, een diepblauw en een groen meer in de grote krater van Sete Cidades, het ruigere Lagoa do Fogo (vuurmeer) en het meer van Furnas. De Furnas vallei, zal de natuurliefhebber zeker aanspreken. Deze vruchtbare vallei is vermaard om zijn azalea's (bloeitijd april en mei) en heetwaterbronnen; een omgeving, die uitnodigt tot wandelen. Een must is een bezoek aan de weelderige botanische tuin 'Parque Terra Nostra', die in de 18e eeuw werd aangelegd. De tuin beslaat 12 hectare en u vindt er een fantastische collectie aan bomen, struiken en planten. Verspreid door het dorpje Furnas liggen hete borrelende bronnen en stomende geisers, die het mineraalwater en de heilzame modder leveren, die gebruikt worden voor schoonheidsbehandelingen. De vulkanische grond bij Furnas is zo heet dat de eilandbewoners er ‘Cozido’ bereiden. Stoofketels, rijkelijk gevuld met groente en vlees gaan hier in de grond en na vijf uur te sudderen is de stoofschotel klaar. De kustlijn van São Miguel is een afwisseling van kleine baaien met zwart lavazand en steile kliffen. De noordoostkust is een betrekkelijk onontdekt gebied met spectaculaire kliffen die zich vanaf de hoge plateau’s en beboste bergen in zee storten.

En natuurlijk is er de hoofdstad Ponta Delgada, het hart van São Miguel, panoramisch gelegen aan een grote baai, ooit een vissersdorp en tegenwoordig door haar meer kosmopolitische uitstraling de enige echte stad van de Azoren Archipel. Hier vindt u de musea en monumenten, de pleintjes en straatjes rijk aan geschiedenis, restaurantjes, terrasjes en winkels.

Dag 15: Vol nieuwe indrukken naar huis

U rijdt naar de luchthaven van Ponta Delgada waar u de huurauto weer inlevert. Aansluitend is het tijd om aan boord te gaan van uw terugvlucht, via Lissabon.

Overnachtingen 15-daagse reis

3 nachten, Praia da Vitoria (Terceira), Hotel Teresinha, logies-ontbijt
4 nachten, Lajes do Pico (Pico), Alojamento Bela Vista, logies-ontbijt
2 nachten, Horta (Faial), Casa da Baia, logies-ontbijt
5 nachten, Vila Franca do Campo (São Miguel), Quinta dos Curubas, logies

Vluchtinformatie

De vluchten voor deze reis zijn op aanvraag. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige vluchten met de TAP vanaf Amsterdam (via Lissabon). Wij controleren bij boeking de beschikbaarheid van de vliegtuigstoelen voor de betreffende data. Indien er (vlucht)toeslagen gelden, zullen wij eerst contact met u opnemen, voordat wij de reis definitief vastleggen. Wilt u vooraf details over de vluchten neem dan contact met ons op voor een reisvoorstel.

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van ILHA VERDE inbegrepen, tenzij anders vermeld. De huurauto is op basis van een All-Inclusive verzekering, Deze verzekering is inclusief: onbeperkt aantal kilometers, WA- verzekering, SCDW-verzekering, WWI-verzekering diefstalverzekering, 1 extra bestuurder en Airport pickup charges.

Het eigen risico is bijna volledig gedekt. Bij eventuele schade betaalt u, ongeacht wie deze heeft veroorzaakt, alleen € 59,- administratiekosten.
Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 19 jaar te zijn en langer dan 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er geldt een toeslag voor bestuurders van 19 t/m 23 jaar, die u ter plaatse dient te voldoen.

Reisadvies Azoren

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.
Over het algemeen valt de meeste neerslag van eind september tot april, maar ook tijdens de andere maanden valt er regelmatig een bui. Een regenjas en dichte (wandel)schoenen zijn een must tijdens een vakantie op deze eilanden, verder kiest u heir voor laagjes kleding.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

Walvis spotten Pico
Duur: halve dag, ca 3 uur
U vertrekt met een klein groepje (7-12 personen) in een circa 6 meter lange Zodiac boot (rubberboot met harde romp) de zee op en vaart naar een gebied waar walvissen en dolfijnen zich regelmatig ophouden. Deze zodiacs maken het mogelijk de dieren heel voorzichtig te benaderen zonder ze te storen in hun normale activiteiten. Voor en tijdens de tocht wordt er uitleg gegeven door een zeebioloog over de verschillende walvissoorten en de veiligheidsvoorschriften aan boord. U draagt een reddingsvest en de kapitein bepaalt of er uitgevaren wordt. Is de oceaan te ruw of zijn de golven te hoog dan kan de excursie verzet worden naar een later tijdstip of naar een andere dag.
***Bent u zwanger of heeft u rugklachten dan kunt niet deelnemen aan deze excursie.

Halve dag jeeptour Faial
Om 09.00 uur vertrekt u voor een halve dag Jeeptour (4x4 met 7 zitplaatsen, gids/chauffeur) waarbij u de hoogtepunten het eiland bezoekt. U rijdt over rustige wegen langs de belangrijkste bezienswaardigheden en uitzichtpunten. Deze jeeptour wordt uitgevoerd in groepsverband. Er kan een privé tour worden gereserveerd met een toeslag.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik een stopover toevoegen in Lissabon of Porto?

Ja wanneer u met de TAP vliegt is het mogelijk om een stopover toe te voegen aan de reis. Wij vragen u om dan een voorstel op maat op te vragen via het maatwerkformulier, waarbij u uw reiswensen kunt opgeven. Wij zullen dan de mogelijkheden voor uw wensen nakijken.

Waarom mag ik bij rugklachten/zwangerschap niet meedoen aan de excursie Walvisspotten op Pico?

Op Pico wordt er gebruik gemaakt van een zodiac boot, dit is een rubberboot met harde romp. Deze boten zijn zeer wendbaar maar 'stuiteren' wat meer op het water dan een normale boot, wat niet goed is bij rugklachten of zwangerschap. Geef dit svp bij boeking door, deze excursie kan niet kosteloos worden geannuleerd. Wilt u wel walvisspotten, dan kunnen we uiteraard voor u kijken naar andere mogelijkheden op een ander eiland.

Mag ik op Faial ook de jeeptour en transfers uit het pakket halen en vervangen door een huurauto?

Ja dit is zeker een mogelijkheid, kostentechnisch zit hier meestal geen groot verschil in. Vraag ons hiernaar via het maatwerkformulier.

Kan ik met TAP heen vliegen en terug met Transavia?

Nee, wij bieden alleen retour vluchten aan, dit houdt in dat u heen en terug met dezelfde maatschappij dient te vliegen. Daar Transavia alleen naar Sao Miguel vliegt, beperkt dit de mogelijkheden enigszins.

Wat is belangrijk om te weten bij een reis naar de Azoren?

Een reis naar de Azoren vraagt een beetje flexibiliteit van de reiziger. Midden in de Atlantische Oceaan is het weer variabel, het klimaat is gematigd maar de eilanden staan niet voor niets bekend om zijn vier seizoenen op één dag. Zeker in de winter kan het vaker voorkomen dat een vlucht vertraagd/geannuleerd wordt vanwege het weer. Plan uw reis niet te krap en houdt rekening met wijzigingen tijdens uw reis.

Teresinha Hotel

Het charmante Hotel Teresinha ligt aan de noordoostzijde van het eiland Terceira, in het centrum van het kustplaatsje Praia da Vitória, naast een prachtig park, op 5 min. wandelen van het mooie zandstrand en de kleine wandelpromenade langs de oceaan met restaurantjes, cafés en winkeltjes. De hoofdstad Angra do Heroïsme, waarvan het historische centrum sinds 1983 als Unesco werelderfgoed is geclassificeerd, ligt op 20 km.

Het hotel beschikt over 54 comfortabele kamers met privé badkamer, airco, kluisje, gratis wifi en tv.

Tot de faciliteiten behoren een 24 uurs receptie, een lounge, een ontbijtkamer, een kleine bar en een mooie grote tuin met zwembad en zonneterras. Gratis parkeerplaatsen

Alojamento Bela Vista

Alojamento Bela Vista is een kleine en gemoedelijke B&B, rustig gelegen in het historisch walvisvaarders centrum van Lajes do Pico en vlakbij de haven vanwaar ook de walvisexcursies vertrekken. De accommodatie beschikt over een receptie, een ontbijtkamer met buffet-ontbijt, een bar, een terras en een zonneterras. Bovendien heeft u gratis toegang tot WiFi en kunt u gratis openbaar parkeren in Lajes do Pico in de buurt van de accommodatie. Alojamento Bela Vista heeft zestien kamers en appartementen, waarvan de meeste zeezicht hebben. Verder beschikken ze over een satelliet-tv en een privébadkamer met douche. De studio heeft daarnaast een kitchenette. Het 2-kamer appartement heeft een aparte slaapkamer, een zitkamer een badkamer en een kitchenette met wasmachine.
Het Museu dos Baleeiros (Museum van de walvisjacht) ligt op ca. 250 m en vertelt de geschiedenis van de walvisvaart. In dit museum vindt u o.a. een verzameling 'scrimshaw', kunstig bewerkte en versierde walvisbotten. Lajes do Pico ligt aan de zuidkust van het eiland en de afstand naar de luchthaven van Pico is 28 km en naar de haven van Madalena 35 km.

Casa da Baia Guesthouse

Casa da Baía Guesthouse ligt in het centrum van Horta tegenover de jachthaven en naast het legendarische Peter's Café Sport. Het panoramisch uitzicht over de prachtige baai van Horta en het eiland Pico (30 minuten varen) in combinatie met de gastvrijheid van de eigenaren maakt dit een fijn vakantieadres tijdens uw verblijf op het eiland Faial. In de buurt vindt u verschillende restaurants en cafés.

In de gezamenlijke keuken wordt het ontbijt, op basis van lokale producten, geserveerd en u kunt hier ook zelf een kleine maaltijd bereiden. Er staat een grote koelkast ter beschikking en individuele voorraadkastjes per kamer om aankopen in te bewaren. In de zitkamer bevindt zich een leeshoek met boeken over de natuur en cultuur van de Azoren. Er is een terras waar naar u uw zelf bereide maaltijd of drankje kunt meenemen of er gewoonweg kunt genieten van het prachtig uitzicht op elk moment van de dag. Er is geen lift aanwezig.

De frisse en modern ingerichte kamers hebben wifi en airconditioning.

Quinta dos Curubás

Quinta dos Curubás heeft een landelijke ligging, net buiten het kustplaatsje Vila Franca do Campo, op 1 ½ km van de jachthaven en het Vinha d’Areia strand en op 2 km van het historische centrum. Vanuit de haven van Vila Franca do Campo vertrekken ook de boten voor whale watching excursies.

De Quinta heeft totaal vijf uit dennenhout opgetrokken huisjes. De drie vrijstaande huisjes hebben een zit-eetkamer, flat screen kabel- tv, gratis Wifi, een 2-persoonsslaapkamer, een badkamer met douche, toilet, föhn en een kitchenette met 2-pits elektrisch fornuis, magnetron, broodrooster en koelkast. De openslaande deuren geven toegang tot het privé terras met zitje en barbecue en directe toegang tot de tuinen. De bedbank in de zit-eetkamer is geschikt voor 1 volwassene of 2 kinderen tot 12 jaar. Er zijn ook nog twee geschakelde bungalows, geschikt voor een iets groter gezelschap.

De bungalows zijn omgeven door prachtig aangelegde tuinen (9000m2) met een kleine vijver met eendjes, hortensia’s en beschermde inheemse bloemen en planten en struiken. Tuinen, die uitnodigen om er heerlijk relaxt rond te wandelen. Vanaf uw terras heeft u uitzicht over de tuinen en de oceaan.

U kunt er gratis parkeren en bij aankomst ontvangt u van de eigenaars een GSM, waarop de nummers zijn voorgeprogrammeerd, waaronder zij altijd bereikbaar zijn. Bij aankomst staat er ook een welkomstpakket voor u klaar (fruit van het seizoen, brood, boter, kaas en lokale thee)

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

De Azoren, de Atlantische parels...

Colinda Klijn, Product Manager & Reisspecialist

De Azoren, voor liefhebbers van een adembenemende natuur en wandelingen. Voor wie niet bang is om alle jaargetijden op één dag te ervaren.

Ontdek de kratermeren, het adembenemende landschap en de geuren van de traditionele keuken in Furnas op het hoofdeiland São Miguel. Drink een Gin-Tonic in Petes Bar op het eiland Faial, een bekende ankerplaats voor trans-Atlantische zeezeilers. Maak kennis met de folklore van Terceira en ontdek de UNESCO hoofdstad Angra de Heroïsmo. Proef de Verdelho wijn op Pico. Vroeger het eiland van walvisvaarders, die haar naam ontleent aan de 2.351 m hoge bergtop. Santa Maria, Graciosa, São Jorge, Flores, Corvo: eilanden, waar de eeuwenoude tradities en ambachten gehandhaafd bleven met een weelderige vegetatie, een overvloed aan bloemen, windmolens, wijngaarden, diepe ravijnen, watervallen en meren vol forel en karpers.

De Azoren zijn het ontdekken waard!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips