Zoek op land, regio of reis

×

Santa Maria...

Santa Maria

Santa Maria, het op drie na kleinste eiland, is anders dan de andere eilanden van de Azoren. Het ligt op ca. 90 km van het hoofdeiland São Miguel en heeft eigenlijk een tweedeling. Het westelijk deel is het vlakste en droogste met hogere temperaturen en lage vegetatie, terwijl het centrale en oostelijke deel groen en bergachtig is. De hoge kliffen en hellingen hier lopen steil af naar de oceaan. In het zuiden vindt u het natuurreservaat Baia da Praia en het strand van Praia Formosa is volgens de inwoners van de Azoren het beste strand van deze eilandengroep. Santa Maria is het oudste eiland van de Azoren en werd als eerste door de Portugezen gekoloniseerd.

Vervoer en verblijf op Santa Maria

Santa Maria kunt u bereiken per vliegtuig vanuit Sao Miguel, deze vlucht duurt circa 30 minuten. In bepaalde periodes wordt er ook gevlogen vanaf Lissabon, deze vlucht duurt ongeveer tweeëneenhalf uur. Kiest u voor een kort verblijf dan is een transfer vaak voldoende, wilt u meer vrijheid of langer verblijven dan kunt u het beste een auto huren om het eiland te ontdekken. Wij raden een verblijf van twee dagen aan als u gaat eilandhoppen.

Wat te zien op Santa Maria

Bezoek de Barreiro da Faneca, ook wel bekend onder de naam “rode woestijn” door zijn roodachtige tot fel oranje gekleurde grond. Ontdek baaien zoals die van Cré, Raposo en Tagarete en bewonder de waterval bij Ribeira de Maloás. Wandel over het fijne zandstrand van Praia Formosa of ontdek de natuurlijke baden bij São Lourenço

De traditionele huizen zijn geïnspireerd op de traditionele bouwstijl van de Alentejo en de Algarve, daarnaast heeft elke deelgemeente op het eiland een andere contrastkleur gekozen.

Vila do Porto is de belangrijkste plaats van het eiland, hier vindt u overblijfselen uit de tijd dat er mensen op het eiland kwamen wonen. Wandel langs herenhuizen, winkels en restaurants en bezoek het oude verdedigingsfort. Bewonder één van de oudste kerken van de Azoren, Igreja Matriz de Nossa Senhora da Assunção.

In het dorpje Anjos staat een standbeeld van Christoffel Columbus en de historische kapel kapel Ermida de Nossa Senhora dos Anjos. Ook vindt u hier een prachtige baai.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips