Zoek op land, regio of reis

×

Graciosa...

Graciosa

Graciosa is het op één na kleinste eiland van de Azoren en staat bekend als het witte eiland, vanwege het witte gesteente. Het eiland is in vergelijking met de andere eilanden vlak. Ontdek de windmolens met hun rode koepels, welke getuigen van de overdadige graanproductie in vroegere tijden.

Vervoer en verblijf op Graciosa

Graciosa is één van de eilanden die wat lastiger te bereiken is. U kunt het eiland per boot bereiken vanuit Sao Jorge in circa 3 uur en vanaf Terceira in ongeveer 4 uur. Het eiland ontdekt u eenvoudig per huurauto. Doordat er niet veel vervoersmogelijkheden zijn wordt het verblijf bepaald door de vaardagen.

Wat te zien op Graciosa

Neem een duik in de natuurlijke zwembaden en in het warme en helende water van de thermale bronnen te ontspannen en verken de eilandjes langs de kust.

Slenter door Santa Cruz, met zijn typische huizen en smalle straatjes. Bezoek de Igreja Matriz de Santa Cruz da Graciosa of één van de andere kerken en leer meer over de traditionele wijnbouw en de walvisjacht in het Museu Etnográfico. Ontdek ook pittoreske stadjes als Praia en Guadalupe.

Bijzonder is de Caldeira (krater), bezoek hier de zwavelgrot Furna do Enxofre, met hierin het Lagoa do Styx, een groot meer. Ontdek ook het omringende landschap met ceders, acacia’s en pijnbomen.
Maak prachtige wandelingen bij het hoogste punt van het eiland, Pico Timão (398 m) en het iets lager gelegen Pico do Facho (375 m). Kijk uit over het eiland en misschien ziet u ook nog een glimp Terceira, São Jorge, Pico of Faial.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips