Zoek op land, regio of reis

×

Corvo...

Corvo

Ilha do Corvo is door de Unesco benoemd tot Wereldreservaat Biosfeer. Het eiland is van vulkanische oorsprong en is het kleinste van de negen eilanden, met een oppervlakte van slechts 17,1 km2

Vervoer en verblijf op Corvo

Corvo is per vliegtuig te bereiken vanaf Sao Miguel, de vlucht duurt iets meer dan twee uur. Per boot kunt u het eiland bereiken vanaf Flores. Op het eiland is geen autohuur mogelijk, u kunt een taxi nemen of wandelen. Vaak wordt het eiland als dagexcursie aangedaan, wilt u hier verblijven dan kunt u denken aan 1 of 2 dagen.

Wat te zien op Corvo

Het enige stadje op het eiland, Vila Nova do Corvo, ligt in een fajã (vlakte). Het is een pittoresk stadje dat wordt gekenmerkt door de huizen met hun zwarte stenen gevels en een witte lijn rondom de ramen en deuren, en door de smalle steegjes. Traditioneel hebben de woningen hier houten sloten, gemaakt door de ambachtslieden van Corvo. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Igreja de Nossa Senhora dos Milagres, midden in het dorp.

Het eiland heeft prachtige uitzichtpunten zoals op de top van de hoogste berg Morro dos Homens en bij de krater Caldeirão. U kunt zowel aan de rand van de krater, als in de krater wandelen.

Bekijk ook de drie 19de-eeuwse, in Moorse stijl, gerestaureerde windmolens.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips