Zoek op land, regio of reis

×

Faial...

Faial

Faial ligt ten westen van Pico. Het eiland heeft als bijnaam Het Blauwe Eiland, Ilha Azul. In juli staan, rond huizen, velden en wegen, de hortensiaheggen volop in bloei en deze kleuren dan in vele tinten blauw. Het eiland is uitermate geschikt voor natuurliefhebbers en wandelaars, er zijn negen wandelroutes uitgezet, variërend van 3,4 tot 20 kilometer. Deze routes zijn op papier verkrijgbaar bij de tourist office in Horta.

Vervoer en verblijf op Faial

Faial kunt u bereiken per vliegtuig vanuit onder andere Sao Miguel en Terceira, deze vlucht duurt minder dan een uur. Faial en Pico zijn uitstekend te combineren, u vaart namelijk in een half uurtje van het ene naar het andere eiland. Wij raden minimaal 2 dagen aan te verblijven op Faial. U kunt op Faial kiezen voor de vrijheid van een huurauto of het gemak van een transfer en een excursie om het eiland te ontdekken.

Wat te zien op Faial

Kijk, bij mooi weer, uit over de Azorendriehoek en Graciosa vanaf de berg Cabeço Gordo, in het midden van Faial. Vlakbij ligt de grote krater, Caldeira, welke wordt omringt door hortensia’s, jeneverbesstruiken, beuken en vele andere plantensoorten.

Vulcão dos Capelinhos, ligt in het westen van het eiland en doet aan als een maanlandschap. Kom meer te weten in het Centro de Interpretação (informatiecentrum) en beklim de vuurtoren voor een prachtig uitzicht. Rij door over de Estrada do Capelo, op weg naar de zuidkust en ontdek de prachtige baai Varadouro. Tussen de zwarte basaltrotsen zijn natuurlijke zwembaden ontstaan.

Castelo Branco en Feteira aan de zuidkust bieden adembenemende uitzichten op het eiland Pico. De grotten in zee (furnas) en de vreemde lavabogen van Lajinha en Ponta Furada, vlak bij Horta, zijn zeker een bezoek waard.

Ook aan de Noordkust vindt u talloze panoramische uitzichten. Bezoek stranden als Praia do Almoxarife en Praia do Norte.

De belangrijkste stad is het pittoreske Horta, welke bij goed weer een prachtig uitzicht biedt op Pico en São Jorge. Struin door het centrum van Horta, ontdek historische gebouwen uit de 18e en 19e -eeuw en bekijk prachtige kerken als Igreja de Nossa Senhora da Carmo en Igreja de S. Francisco. Wandel langs de haven, bewonder de muurschilderingen en zie de zon ondergaan.

Net buiten Horta ligt de botanische tuin van Faial. Hier kunt u planten bewonderen die groeien en bloeien op Faial en op de andere eilanden van de Azoren.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips