Zoek op land, regio of reis

×

Flores...

Flores

Flores is het meest westelijk gelegen eiland van de Azoren en zal iedereen die er voet aan wal zet, weten te bekoren. Dit bloemeneiland, ook wel de tuin van de Atlantische Oceaan genoemd, ligt ver weg van de platgetreden paden en is een absolute must voor de natuurliefhebber. Het spectaculaire landschap nodigt uit tot het maken van heerlijke wandelingen langs hagen van hortensia's die het eiland blauw kleuren. Naast Corvo is ook Flores uitgeroepen tot UNESCO, Biosfeer Natuurreservaat.

Vervoer en verblijf op Flores

U kunt Flores per vliegtuig bereiken vanaf verschillende eilanden, zoals Sao Miguel, Terceira, Faial. Dit duurt tussen de 50 minuten en anderhalf uur. Verder kunt u Flores ook vanaf Corvo per boot bereiken in circa 40 minuten. Op het eiland kunt u het beste uw huurauto gebruiken om het eiland te ontdekken. Wij raden aan om twee dagen hier te verblijven.

Wat te zien op Flores

Maak een boottocht en geniet van de rotspartijen en grotten vanaf het water, bekijk bijvoorbeeld het eilandje Maria Vaz, wat alleen vanaf zee te zien is.

Wandel langs de Sete Lagoas, deze kratermeren worden omringd door een prachtig landschap. Ga vogel spotten bij Lagoa Branca en ontdek Lagoa Funda. Ontdek de indrukwekkende basaltzuilen van Rocha dos Bordões en kijk uit over het eiland vanaf het hoogste punt (Morro Alto).

Ga zwemmen in een van de natuurlijke zwembaden, zoals bij Santa Cruz of ga op zoek naar één van de vele watervallen en geniet van een verfrissende duik in het water. De 300 meter hoge waterval Ribeira Grande en de Poço do Bacalhau, met een hoogte van 90 meter mag u niet missen!

Duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Baía de Alagoa, een groep kleine eilandjes en ondiepe gebieden in zee. Ontdek Baixa do Amigo, Ponta da Caveira en het eilandje Garajau.

Santa Cruz das Flores is de belangrijkste stad van het eiland, hier vindt u gezellige cafés en goede restaurants. Wandel over het Praça do Marquês do Pombal met het kleurrijke kapelletje en Bezoek Igreja Matriz de Nossa Senhora da Conceição met een grootse voorgevel. Wilt u meer weten over de walvisvangst, ga dan naar Museu da Fábrica da Baleia do Boqueirão.

In Lajes das Flores kunt u de Igreja de Nossa Senhora do Rosário bezoeken. Ontdek verder kapelletjes, met basaltsteen afgezette huizen en de brug over de Ribeira dos Morros.

Flores raakt ieder jaar steeds vroeger volgeboekt, wilt u een reis maken en Flores bezoeken dan adviseren wij u om hier vroeg bij te zijn. Juni t/m september zijn de drukste maanden en vanaf januari is er nog weinig te vinden

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips