Zoek op land, regio of reis

×

Pico...

Pico

Pico, dat ook wel het bergeiland wordt genoemd, behoort tot de Azorendriehoek en is het op één na grootste eiland van de Azoren. De bijzondere flora, het weidelandschap, talloze plekjes met basalt, een twintigtal meertjes en diverse riviertjes, maken het een geliefd eiland.

Pico staat uiteraard bekend om zijn indrukwekkende vulkaan en deze domineert het landschap. De geoefende wandelaar kan op 1250 meter aan een wandeling naar de top maken. Het uitzicht hier is prachtig en als het goed weer is ziet u Graciosa en Terceira in de verte liggen.

Al sinds de 15e -eeuw hoort de wijnbouw thuis op het eiland. Lavastromen zorgden voor een goede voedzame ondergrond. De wijngaarden bestaan uit stukjes land die ommuurd zijn met lavastenen. De wijngaarden (currais) zijn sinds 2004 UNESCO Werelderfgoed. Tussen Madalena en Santa Luzia, ligt deze bijzonder Zona de Adegas.

Bijzonder om te bezoeken is de Gruta das Torres, een vijf kilometer lange lavatunnel met uit lava gevormde stalactieten en stalagmieten. Of Lagoa do Capitão, een kratermeer in het midden van het eiland met prachtig diepblauw water.

Vanaf Pico worden excursies georganiseerd om walvissen en dolfijnen te spotten. U gaat dan met een bootje de zee op om deze bijzondere dieren van dichtbij te bekijken.

De belangrijkste plaatsen op het eiland zijn Madalena, Lajes en São João.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips