Zoek op land, regio of reis

×

De Noorse Steden...

De Noorse Steden

Noorwegen heeft een tal van mooie steden die u kunt bezoeken. Onderstaand een verzameling van de mooiste steden met een paar indrukwekkende bezienswaardigheden.

Oslo

Met stip op nummer één staat de hoofdstad van Noorwegen. De in het verleden Christiania geheten stad is sinds de twintigste eeuw erg gegroeid doordat het werd benoemd als de hoofdstad van Noorwegen. Dankzij de architectuur, vele musea's en gezellige horecagelegenheden zetten Lonely Planet de stad op nummer één van de top tien steden ter wereld.

De stad ligt aan het water van het Oslofjord waar een tal van musea aan zijn toegewijd. Het stadspark van Oslo is tevens een waar openluchtmuseum door de bijzondere beelden die er te vinden zijn. Het meest spectaculaire museum, of verzameling van musea is te vinden op het eiland van Oslo: Bygdøy.

Naast de musea kunt u een bezoek brengen aan de Karl Johans Gate of het Koninklijk Paleis, waar de koninklijke familie zich nog steeds resideert. Andere interessante bezienswaardigheden die u kunt bezoeken zijn kasteel Akershus en Aker Brygge, het havengebied van Oslo.

Bergen

In het verleden de belangrijkste stad van Noorwegen en nu een pareltje voor het oog. De middeleeuwse binnenstad is gevuld met houten huisjes in verschillende kleuren. De stad staat vooral bekend om de mooie wandelingen die gemaakt kunnen worden en de verse vis en zeevruchten die in de restaurants worden geserveerd. Reizigers beginnen of eindigen hun bezoek aan de Noorse fjorden vaak in Bergen.

Bergen is omringd door zeven, u raadt het al, bergen. Vanaf de top van de berg Fløyen kunt u genieten van uitzicht over de stad en de Noorse westkust. De binnenstand van Bergen heeft de naam Bryggen en staat, mede door de houten huisjes, op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bruggen is gevuld met verschillende museau en aquaria zoals de Troldhaugen, waar componist Edvard Grieg heeft gewoond. Buiten de musea kunt u genieten van bezienswaardigheden als de Mariakerk en de oude opslagplaatsen en pakhuizen van de handelswaar van vroeger.

Tromsø

Gelegen in het noorden van Noorwegen bevindt zich de grootste stad van Europa die boven de poolcirkel ligt. De stad is in Noorwegen de bestemming om een bezoek te brengen aan het Noorderlicht, maar ook in de zomer is de horizon boven de stad een pracht om te zien.

Buiten het noorderlicht zijn er in Tromsø meerdere indrukwekkende excursies te boeken. Er worden een tal van husky-safaris georganiseerd en u kunt er ook terecht voor sneeuwschoenwandelen, sneeuwscootertochten en het spotten van orka's en walvissen.

Voor een prachtig uitzicht kunt u naar de top van de berg Storsteinen gaan. De kabelbaan brengt u naar een panoramisch uitzicht over de stad.

Voor een bezoek aan deze mooie steden, bekijkt u hier ons reisaanbod.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips