Zoek op land, regio of reis

×

Verken de Albanese bergen...

Verken de Albanese bergen

De Albanese Alpen vindt u in het noorden van Albanië grenzend aan Kosovo en Montenegro. Deze bergen staan bekend bij de Albanezen als de ‘Bergen van de Vervloekten’, dit vanwege de onbegaanbaarheid in de wintermaanden waardoor de bevolking voornamelijk op zichzelf is aangewezen. Geniet van de machtige bergen, waar zelfs aan het einde van de zomer nog sneeuw te vinden is en waar u kennis maakt met geïsoleerde valleien. Hier worden tradities nog in ere gehouden. U kunt fantastische bergwandelingen in- en tussen Valbona en Theth maken, kennis maken met de vriendelijke bevolking, de lokale schaapherders en natuurlijk kunt u genieten van de ongerepte natuur.

De omgeving leent zich tevens om één van meest indrukwekkende boottochten ter wereld te maken; een tocht op het Komani meer te midden van de Albanese Alpen. Een must als u een rondreis maakt in het noorden van het land. Vanuit Koman reist u met de ferry in 2,5 - 3 uur naar Fierze. Het water lijkt wel smaragdgroen en de oevers variëren van bossen tot imposante rotswanden. U kijkt uw ogen uit!

Het gebied is uitermate geschikt voor wandelaars en leent zich uitstekend om te genieten van de vriendelijke bevolking en hun heerlijke keuken.

Noord Albanië bezoeken? Bekijk ons uitgebreide aanbod Albanie Reizen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips