Zoek op land, regio of reis

×

Verrassend Tirana...

Verrassend Tirana

Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. Een verrassende stedentrip! U vindt er een overvloed aan cultuur, leuke terrassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Slenter rond op het Skanderbegplein. Hier vindt u de opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de President direct opvalt.

In de wijk Blloku vindt u de beste restaurants en luxe winkels. Het is een artistieke wijk die vroeger niet voor iedereen toegankelijk was. Bezoek in Tirana de twee bunkermusea (geschiedenis van 1939 tot 1990) en het museum voor moderne kunst. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende restaurant op de bovenste verdieping van Sky hotel. Het is een genot om hier een drankje te drinken terwijl u de stad langzaam aan u voorbij ziet 'draaien'.

De "Oude Bazaar" van het kasteel is het nieuwste juweel dat is toegevoegd in Tirana, een geweldige ruimte waar modern en traditie samenkomen. Hier kunt u culinair genieten, maar ook cultuur en kunst ontdekken.

Lekker eten? Restaurant Artigano en Panevino staan op ons lijstje met aanbevelingen!

Tirana bezoeken? Bekijk ons uitgebreide aanbod Albanie Reizen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips