Zoek op land, regio of reis

×

Ontdek de Albanese kust...

Ontdek de Albanese kust

De Albanese kust is enorm lang. In het zuiden ligt de Albanese Riviera met zijn kiezelstranden aan de Ionische Zee en in het noorden liggen de zandstranden aan de Adriatische Zee. De ruige kustlijn biedt traditionele dorpjes, kleine baaien, pittoreske eilandjes en een azuurblauwe zee. Geniet van een ontspannen sfeer en eindeloze vergezichten tijdens uw rondreis.

Saranda is een heerlijk stadje in het uiterste zuiden van Albanië, gelegen aan de grens met Griekenland. De promenade geeft de mogelijkheid om heerlijk te slenteren langs de kust en hiervandaan kunt u het Griekse eiland Corfu zien liggen. Saranda is tevens de meest zonnige plaats van Albanië; met 300 dagen zon per jaar wordt Saranda gezien als de meeste aantrekkelijke stad om te bezoeken.

Ksamil is één van de bekendste kustplaatsjes van Albanië. Het langgerekte dorp biedt talloze strandjes en voor de kust liggen wat kleine eilandjes. Het dichtstbijzijnde eilandje is zwemmend bereikbaar, maar wellicht is het veiliger om het eiland per waterfiets of kano te bezoeken. Huurt u een waterfiets of kano of dan kunt u tevens de andere eilandjes bezoeken! Wij raden echter wel aan om in één van de andere plaatsen te verblijven in de nabije omgeving.

Himare ligt in een relatief onaangetaste natuurlijke omgeving wat komt door de geïsoleerde ligging. De stad is onderverdeeld in het ‘nieuwe’ Himare en het ‘oude’ Himare. Het nieuwe Himare ligt direct aan de kust en aan een lange baai. Het oude Himare ligt een stukje landinwaarts op een heuvel en wordt ook wel Kastro genoemd, dit vanwege de restanten van het kasteel. Het oude Himare is vanwege de smalle straatjes autovrij.

Dhermi ligt op een helling op zo’n 200 meter boven zeeniveau en is één van de warmste plekken van Albanië. Het dorpje bestaat uit een lager gelegen gebied met de stranden, hotels, restaurants en bars. In het hoger gelegen deel van Dhermi woont veelal de lokale bevolking.

Vlora ligt in het zuiden van Albanië, aan de Middellandse Zee. Deze stad was korte tijd de hoofdstad van Albanië. Doordat de stad zich steeds meer als toeristisch centrum begint te ontwikkelen zijn er de laatste jaren veel restaurantjes en bars bij gekomen. U kunt hier heerlijk over de boulevard slenteren.

Durres staat, naast havenplaats, vooral bekend als badplaats. Hierdoor vindt u langs de hele kust, van Durrës tot Golem, tal van hotels, restaurants en winkeltjes. Deze bekende badplaats wordt niet alleen bezocht door toeristen maar ook door de Albanezen.

De kustplaatsen worden ook steeds populairder onder buitenlandse toeristen, het is dan ook niet verwonderlijk dat het hier drukker is dan in de steden in het binnenland.

Relaxen aan de Albanese Riviera? Bekijk ons uitgebreide aanbod Albanie Reizen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips