Zoek op land, regio of reis

×

Struin door UNESCO steden...

Struin door UNESCO steden

In Albanië bevinden zich twee Werelderfgoed steden, welke u kunt bezoeken tijdens uw fly drive door dit indrukwekkende land. Zowel Berat als Gjirokastër worden beschouwd als voorbeeld van de Ottomaanse cultuur.

In Berat leven al eeuwenlang verschillende godsdiensten en culturen naast elkaar. Berat staat ook wel bekend als "de stad met duizend ramen" en is uitgeroepen tot museumstad. Het kasteel van Berat is gebouwd op een heuvel en biedt een mooi uitzicht over de stad. Er leven nog steeds mensen binnen de muren van het kasteel, net als hun voorouders. In het oude centrum van de stad vindt u talloze kerken en moskeeën. Het citadelgebied kent veel Byzantijnse kerken uit de 13e eeuw, maar ook moskeeën gebouwd tijdens het Ottomaanse tijdperk dat in 1417 begon.

Gjirokastër heeft in het historische centrum de kenmerkende architectuur uit de Ottomaanse periode. Het centrum van Gjirokastra, met zijn prachtige 17e-eeuwse huizen met twee verdiepingen, werd voornamelijk gebouwd door rijke landeigenaren. Gjirokastra staat bekend als een zeldzaam voorbeeld van een goed bewaard gebleven Ottomaanse stad, gebouwd door boeren op een groot landgoed. In de stad vindt u een bazaar, een 18e-eeuwse moskee en twee kerken uit dezelfde periode.

Ook een bezoek aan Butrint is de moeite waard! Deze archeologische vindplaats ligt op een schiereiland in het zuiden van Albanië en staat ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. U vindt hier talloze overblijfselen uit de Griekse, Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse tijd.

Wilt u deze Unesco steden bezoeken? Bekijk ons uitgebreide aanbod Albanie Reizen.

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips