Zoek op land, regio of reis

×

Klassiek Sardinië...

Complete reis door het prachtige Sardinië

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen| Italië

Sardinië heeft ontelbare mooie strandjes, prachtige baaien en een turquoise zee. Het binnenland met zijn parken en historische plaatsjes kunt u met uw huurauto ontdekken. Vergeet ook niet een stop te maken in een vissersdorpje, zoals Bosa, door de straatjes te slenteren van Cagliari en te genieten van het lekkere Sardijnse eten.

Vanaf 800,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 10/10/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8, 12 of 15 dagen | Italië

Een echte topper in ons aanbod! Deze complete reis bieden wij u zeer voordelig aan. Er is gekozen voor goede accommodaties waarbij u afwisselend midden in de gemeenschap of midden op het platteland verblijft. Reis langs gezellige dorpjes, ontspan in een van de talloze kustplaatsjes, ontdek UNESCO-werelderfgoed en geniet van het authentieke Sardinië.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Olbia - Trudda, Borgo di Campagna, 12 km
Dag 2: Trudda - Tuilli, Il Borgo dell Arcangelo, 200 km
Dag 3: Tuilli, Il Borgo dell Arcangelo
Dag 4: Tuilli - Teulada, Agriturismo Terranieddas, 110 km
Dag 5: Agriturismo Terranieddas - Tresnuraghes, Maison Tresnuraghes, 190 km
Dag 6: Tresnuraghes, Maison Tresnuraghes
Dag 7: Tresnuraghes - Mores, Il Giardino degli Aranci, 65 km
Dag 8: Mores - Luchthaven Olbia, 80 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom op Sardinië

Na aankomst op de luchthaven van Sardinië haalt u uw huurauto op. Vervolgens gaat u naar uw eerste accommodatie. Trudda ligt op korte afstand van de kust, een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan de ongerepte witte stranden en turquoise wateren, zoals bij Capo Comino en Berchida. Ook kunt u een bezoek brengen aan het charmante vissersdorpje Santa Lucia.

Route: Luchthaven Olbia - Trudda, 12 km

Dag 2 - 3: UNESCO Werelderfgoed

U rijdt vandaag door naar Tuilli. Op korte afstand vindt u het archeologische Su Nuraxi di Barumini, één van de best bewaarde Nuraghi (bouwwerken uit bronstijd) van Sardinië. De Su Nuraxi bij Barumini is een voorbeeld van een ingewikkeld torencomplex. Er zijn hier tevens resten van een Nuraghe dorp gevonden.

Route: Siniscola - Tuilli, 200 km

Dag 4: Costa del Sud

U reist door naar het zuiden van Sardinië. Hier vindt u het ultieme plattelandsgevoel op slechts 5 minuten rijden van de zee. Rij naar het strand van Tueredda of wandel door het bos van Gutturu Mannu. Bezoek ook de hoofdstad Cagliari, die op ca. 65 km ligt. Slenter door de smalle, soms steile, straatjes, bewonder het uitzicht vanaf Bastione Saint Remy en bezoek het indrukwekkende ondergrondse gangenstelsel.

Route: Tuilli - Teulada, 110 km

Dag 5 - 6: Kleurrijke huizen en mooie pleinen

U reist vervolgens naar Tresnuraghes. Dit dorp ligt op 10 minuten rijden van het centrum en het strand van het vissersdorpje Bosa. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Slenter door de smalle straatjes, bewonder de pastelkleurige huisjes en geniet van de prachtige uitzichten.

Route: Teulada - Tresnuraghes, 190 km

Dag 7: Prehistorische bouwwerken

U vervolgt de reis naar Mores. In de omgeving van dit plaatstje liggen enkele prehistorische bouwwerken zoals de dolmen van Sa Covaccada, het uitgehouwen rotsblok Su Crastu de Santu Eliseu en de Nuraghe Sos Istattos.

Route: Tresnuraghes - Mores, 65 km

Dag 8: Vol indrukken naar huis

Helaas is er vandaag een einde gekomen aan deze heerlijke reis over het prachtige Sardinië. U reist terug naar de luchthaven waar u de huurauto inlevert, om vervolgens aan boord te gaan van uw terugvlucht.

Route: Mores - Luchthaven Olbia, 80km

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Trudda, Borgo di Campagna
- 2 nachten Tuilli, Il Borgo dell Arcangelo
- 1 nacht Agriturismo Terranieddas
- 2 nachten Tresnuraghes, Maison Tresnuraghes
- 1 nacht Mores, Il Giardino degli Aranci

Overnachtingen 12-daagse reis

- 2 nachten Trudda, Borgo di Campagna
- 3 nachten Tuilli, Il Borgo dell Arcangelo
- 1 nacht Agriturismo Terranieddas
- 3 nachten Tresnuraghes, Maison Tresnuraghes
- 2 nachten Mores, Il Giardino degli Aranci

Overnachtingen 15-daagse reis

- 2 nachten Trudda, Borgo di Campagna
- 4 nachten Tuilli, Il Borgo dell Arcangelo
- 2 nacht Agriturismo Terranieddas
- 4 nachten Tresnuraghes, Maison Tresnuraghes
- 2 nachten Mores, Il Giardino degli Aranci

Route vanaf aankomst luchthaven Alghero

- Mores, Il Giardino degli Aranci
- Trudda, Borgo di Campagna
- Tuilli, Il Borgo dell Arcangelo
- Teulada, Terranieddas
- Tresnuraghes, Maison Tresnuraghes

Route vanaf Cagliari (op aanvraag)

- Teulada, Terranieddas (76km)
- Tresnuraghes, Maison Tresnuraghes (192km)
- Mores, Il Giardino degli Aranci (83km)
- Trudda, Borgo di Campagna (208km)
- Tuilli, Il Borgo dell Arcangelo (62km)

Alternatieve accommodaties

Vanwege de grote populariteit van deze reis kunnen één of meerdere accommodaties reeds volgeboekt zijn. Indien dit het geval is, boeken wij voor u de volgende alternatieven.

Voor Borgo di Campagna:
Agritursimo Su Vrau in Posada, La Quercia della Gallura in Arzachena, Felix Olbia

Voor Il Borgo dell Arcangelo:
Antica Locanda Lunetta of Piccolo Feudo

Voor Agriturismo Terranieddas:
Agriturismo Sa Tiria

Voor Maison Tresnuraghes:
Antica Dimora del Gruccione

Voor Il Giardino degli Aranci:
B&B S'Asilo of Janas Country Resort

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees binnen Italië, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode . De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Beoordelingen

Het was voor ons een top vakantie, we zaten nergens te kort of te lang, het was precies goed! We zouden zo weer een vakantie bij jullie boeken | Fam. Visser uit Dordrecht

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Borgo di Campagna

Borgo di Campagna ligt op het betoverende platteland van Gallura (noordoost Sardinië), in de schaduw van eeuwenoude eiken en aan de voet van een heuvel van waaruit u het omringende landschap kunt bewonderen.

Dankzij de strategische ligging kunt u zowel de Costa Smeralda en de stranden (zoals Porto Rotondo en Porto Cervo) als ook het kustgebied dat van Porto San Paolo naar San Teodoro reikt bereiken. Bezoekt u vooral ook Olbia! De luchthaven van Olbia ligt op slechts 15 minuten rijden.

Deze mooi aangelegde accommodatie heeft een riant zwembad in de tuin. Het restaurant, met daarbij de zithoek met haard, is het centrale punt van Borgo Campagna.

De kamers met zijn met aandacht voor detail ingericht. Niet luxe maar allen wel voorzien van airconditioning, tv en koelkast.

Il Borgo Dell'Arcangelo

Tuilli, gelegen nabij Barumini, is een klein dorpje met ca. 1000 inwoners. Het dorpje kent een gezellig centrum met als middelpunt de St.Peter kathedraal. Hier vindt u het mooie schilderij van de Maestro di Castelsardo. Op 4 kilometer afstand ligt het archeologische Su Nuraxi di Barumini, UNESCO-werelderfgoed.

De familie Lujas woont al meer dan 200 jaar in Tuilli en bezit een enorme grote boerderij waar wijn (2 hectares), olijven(10 hectares) en amandelen (1 hectare) worden verbouwd. De familie woont in het centrum van Tuilli in een 200 jaar oud huis. Hier tegenover ligt Il Borgo dell'Arcangelo. Vader Louiggi en moeder Josephina maar ook de drie volwassen kinderen werken in het huis. Wilt u de kerk en de boerderij bekijken, vraagt u het aan hen. Als ze tijd hebben zullen ze zich vereerd voelen…… U wordt hier gastvrij onthaald!

De 5 kamers zijn gevestigd in een 18e-eeuws gebouw en zijn allen verschillend ingericht. De kamers zijn voorzien van antiek meubilair, airconditioning en verwarming. Wifi is beschikbaar in de openbare ruimtes.

Terranieddas

Midden op het platteland van Teulada, op 5 minuten van een ongerepte zee, ontdekt u Agriturismo Terranieddas. Geniet van de rust en de ruimte van het platteland, het getjilp van de vogels en het geluid van de koebellen van de kuddes die voorbij komen. Maar ook het gebalk van de ezels van de boerderijen in de omgeving roepen een ultiem plattelandsgevoel op.

In de omgeving vindt u prachtige baaien en stranden zoal de baai van Chia en de zandstranden van Porto Pino (15min), waar u heerlijk kunt afkoelen en een duik kan nemen. Vanuit Terranieddas rijdt u in ongeveer een uur naar de hoofdstad Cagliari, die zeker een bezoek waard is.

Deze echte authentieke agriturismo gebruikt eigen producten die uit de bergen, de weilanden van de vallei of uit de heuvels bij de zee komen. Geniet van lokale specialiteiten zoals 'fregola con la carne di capra e i ravioli con ripieno di caprino' in het restaurant van Terrannieddas. Op het keurig aangelegde complex vindt u 5 kamers gelegen aan een verzorgde tuin. Vanaf uw terras heeft u een adembenemend uitzicht over het heuvelgebied. Met een heerlijk glas wijn geniet u van de ondergaande zon! Elke kamer is voorzien van tv, airconditioning en minibar.

Maison Tresnuraghes

Een heerlijke locatie, dicht bij zee, in het culturele hart van Sardinië tussen Bosa en Oristano. Maison Tresnuraghes wordt gerund door Claudia en Sofie (Nederlands sprekend!). En dat doen ze op een heel bijzondere manier, waarbij slechts een woord centraal staat; gastvrijheid!

Maison Tresnuraghes is op slechts 10 autominuten van het centrum en het strand van Bosa gelegen. De zee is helder blauw, het strand is groot met veel echte Italiaanse strandpaviljoens langs de boulevard. Kortom een verblijf van langer dan één nacht is absoluut aan te raden.

Maison Tresnuraghes is een echte albergo diffuso (verspreid hotel) en bestaande uit verschillende huizen (Il Cortiletto, La Maison en La Petite Maison), verzameld rond een grote binnenplaats die als tuin wordt gebruikt en omgeven door muren die de privacy beschermen. Aan de buitenkant ziet u niet wat er achter de gevel schuilt. De architect had oog voor kwaliteit, stijl en gezelligheid. Er bevinden zich kamers in het hoofdgebouw (La Maison) en een aantal in het bijgebouw Il Cortiletto (50m afstand) en in het bijgebouw La Petite Maison (20m afstand). Elke kamer beschikt over tv, airconditioning en verwarming.

Il Giardino degli Aranci

Het dorp Mores is landelijk gelegen en heeft een gezellige sfeer. Il Giardino Degli Aranci wordt gerund door Gianna & Massimo. De ligging, in het dorp, heeft iets speciaals. De gezelligheid en bedrijvigheid van het dorp maar toch weer heel landelijk ingericht. In een (klein) uur rijdt u naar de luchthaven van Alghero of de luchthaven van Olbia.

Il Giardino Degli Aranci is een kleinschalige accommodatie met een groot mooi aangelegd zwembad in een kleine tuin. Het ligt op loopafstand van de dorpskern waar diverse andere restaurants, terrasjes en natuurlijk een mooie kerk te vinden zijn.

In Mores is het restaurant van Il Giardino een begrip, dus blijft u vooral eten! Voor het diner is het lekker om in de tuin onder de veranda nog te genieten van een Italiaans aperitief. De kamers zijn groot, de kamers op de begane grond hebben een terras, sommige kamers hebben een groot zitgedeelte en een slaapgedeelte op de 1e etage. Alle kamers zijn voorzien van een kingsizebed (m.u.v. familiekamer), wifi, minibar, airconditioning en tv.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Mystiek Sardinië

Naomi Koblens, Reisspecialist

Geen plek is beter om te onthaasten dan dit dunbevolkte eiland. Het biedt overweldigend natuurschoon met bergketens, steppe-achtige hoogvlaktes, de mooiste stranden en turquoise zeewater waarvoor u niet naar de Malediven hoeft. Veel verkeer zult u in het binnenland niet tegenkomen, maar wees niet verbaasd als u onderweg een kudde schapen of runderen treft.

Een van de mooiste manieren om Sardinië te ontdekken is met het 'groene treintje'. Deze Trenino Verde loopt dwars door ruige, onaangetaste natuurgebieden met adembenemende uitzichten. Aanrader is het traject van Mandas naar Arbatax (van half juli tot half september).

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips