Zoek op land, regio of reis

×

De Don Quijote route...

In de voetsporen van Don Quijote de la Mancha

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Beleef het verhaal van Miguel Cervantes en de avonturen van de ridder Don Quijote.

Vanaf 921,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 29/09/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive| 8 dagen | Spanje

Don Quijote de la Mancha; velen kennen hem, slechts weinigen hebben over hem gelezen. De ludieke avonturen van deze dwaze, dolende ridder, op zoek naar liefde, strijdend tegen onrecht en windmolens, zijn echter veel meer dan een komisch verhaal. Lees de sprankelende gesprekken tussen de Don en zijn spitsvondige kompaan Sancho Panza en laat u verrassen door de enorme hoeveelheid wijsheid van beide mannen, dan wel die van auteur Miguel Cervantes. De regio Castilie-La Mancha, waar de route van deze reis doorheen loopt, is het strijdtoneel van de Don. Het landschap, vereeuwigd in dit boek, kenmerkt zich door een grote leegte, waarin windmolens en kastelen zich aftekenen tegen de okeren vlaktes.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Madrid - Oropesa, Parador de Oropesa, 170 km
Dag 2: Oropesa, Parador de Oropesa
Dag 3: Oropesa - Siguenza, Parador de Siguenza, 286 km
Dag 4: Siguenza - Cuenca, Parador de Cuenca, 175 km
Dag 5: Cuenca - Albacete, Parador de Albacete, 155 km
Dag 6: Albacete - Almagro,Parador de Almagro, 217 km
Dag 7: Almagro - Manzanares, Parador de Manzanares, 37 km
Dag 8: Manzanares - Luchthaven Madrid, 187 km

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- AVIS huurauto
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Reis van de week

Deze week is dit de reis van de week. Bent u op zoek naar de aanbieding van vorige week kijk dan op:
- Reis langs Werelderfgoed steden in Spanje met verblijf in Paradores.
- Langs Kloosters, Paleizen en Kastelen in Portugal met verblijf in Pousadas.

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.
Maatwerk aanvraag

Dag 1 - 2: Terug in de tijd in Oropesa

U haalt uw huurauto op en gaat op weg naar Oropesa. Oropesa was in de middeleeuwen en renaissance het agrarische satelietstadje van Toledo. In dit charmante stadje herinneren historische kloosters, kerken en paleizen aan deze tijd. In april worden er bovendien de Middeleeuwse Dagen georganiseerd, waarin ze hun glorieuze verleden herscheppen. U kunt tijdens uw verblijf gemakkelijk een bezoek brengen aan Toledo, want deze stad ligt maar op 120 km afstand vanaf uw parador. Het is een stad met een indrukwekkend curriculum, dat in 1986 op de Werelderfgoedlijst is geplaatst. Het imposante, middeleeuwse erfgoed in Toledo, destijds een smeltkroes van de joodse, islamitische en christelijke cultuur, was hiervoor het argument. Het is niet voor niets de voornaamste toeristische trekpleister van Castilië-La Mancha.

Uw parador is één van de mooiste voorbeelden van de historische rijkdom, in combinatie met een prachtige omgeving, in deze regio. De Parador Museo de Oropesa **** was ooit het ouderlijk huis van de graven van Oropesa en heeft onderdak geboden aan soldaten, religieuze personen en edelen. In 1930 is het geconverteerd tot een hotel en werd het de eerste, historische parador in een keten van kastelen, paleizen en kloosters die dezelfde transformatie hebben ondergaan. De keten, eigendom van de overheid, maakt een onderscheid tussen historische paradores, paradores gelegen in steden en paradores gelegen in natuurgebieden. De vaak eeuwenoude paradores werden hierdoor behoed voor verval.

Route: Madrid (ophalen huurauto) - Oropesa, 170 km

Dag 3: Een nachtje in een exceptionele parador

Vandaag legt u het langste traject van de reis af, maar uw volgende hotel maakt echt alles goed. De 4 sterren Parador van Siguenza, die uitkijkt over Siguenza, is gevestigd in een imposant middeleeuws kasteel, gelegen in een Arabisch fort dat gebouwd is op de resten van een Romeinse nederzetting. Heel veel historie onder één dak! Slenter door de historische stad, bezoek de Romaanse kathedraal, maar vergeet ook vooral niet te genieten van deze zeer bijzondere parador.

Route: Oropesa - Siguenza, 285 km

Dag 4: Ontdek de historie van Cuenca

U gaat op weg naar Cuenca, waarvan de ommuurde middeleeuwse stad in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst staat. De Moren hebben deze stad als fort gebouwd, maar moesten Cuenca tijdens de Reconquista in de 12e eeuw prijsgeven aan de Castilianen. Zij maakten er vervolgens een koninklijke stad en tevens bisdom van. Enkele hoogtepunten zijn de San Pablo brug, de kathedraal, de Plaza Mayor en het Las Petras klooster. Maar misschien wel het meest bekend zijn de hangende huizen.

Vanuit uw hotel, de schitterende, Parador de Cuenca ****, heeft u een prachtig uitzicht op deze huizen. De parador ligt op de top van een kloof en is gevestigd in een voormalig klooster. Veel van de historische architectuur, en daarmee de sfeer, is bewaard gebleven. De moderne aanpassingen zorgen echter dat het u hier aan niets ontbreekt.

Route: Siguenza - Cuenca, 175 km

Dag 5: Het authentieke La Mancha

Net als Don Quijote destijds, rijdt u vandaag door vlaktes van Castilië-La Mancha. Als u het schitterende 15e-eeuwse kasteel van Belmonte, één van de best geconserveerde van deze streek wilt bezoeken, dan is dat slechts 40 extra kilometers waar ongeveer een half uur rijden mee gemoeid is.

Uw hotel in Albacete, de landelijk gelegen Parador de Albacete ****, is een landhuis in La Mancha stijl. Met zijn lange gangen en ruime tuin doet het denken aan hoe Cervantes de herbergen, waar Don Quijote overnachtte, beschreef. Aan ruimte geen gebrek in La Mancha, dus ook niet aan golfbanen. Albacete staat, mede gezien de alternatieven in Spanje, niet te boek als een heel interessante stad, dus wilt u even wat rust inbouwen, dan is het aan te raden om dat nu te doen.

Route: Cuenca - Albacete, 155 km

Dag 6: De windmolens van Campo de Criptana

Cervantes geeft niet aan waar zijn held is geboren, maar de windmolens die hij aanvalt, zouden in Campo de Criptana staan. Bovenop een heuvel staan de tien resterende windmolens van wat ooit La Mancha's grootste verzameling was. Van drie 16e-eeuwse molens is het mechanisme nog intact. Eén doet dienst als toeristenbureau en in vier andere zijn exposities over de streek. Elf andere staan in het nabij gelegen Consuegra. Vervolgens rijdt u naar Puerto Lapice. Hier, in een oud restaurant, is Don Quijote namelijk door de waard geridderd. Deze route betekent een omweg van slechts 80 kilometer, in tijd nog geen uur, en is zeker de moeite waard.

Aan het eind van de dag kunt u heerlijk bijkomen in de prachtige Parador de Almagro ****. Het gebouw is een voormalig klooster dat dateert uit de 16e eeuw. Het heeft een prachtige binnentuin, galerijen met bogen en veel houtwerk. Het ligt op 5 minuten lopen van het bijzondere Plaza Mayor van Almagro. Aan één van de zijden, aan een binnenhof, ligt het unieke, nog volledig intacte, 17e-eeuwse openluchttheater, Corral de Comedias, dat nog steeds dienst doet als theater. Het uitgebreide programma staat op hun site en u kunt gewoon online kaarten kopen.

Route: Albacete - Almagro, 215 km

Dag 7: Neem een kijkje in de middeleeuwen

Aangezien u vandaag niet ver hoeft te rijden, heeft u de tijd om Almagro verder te verkennen. Net buiten de stad ligt de ruïne van het kasteel-klooster van Calatrava la Nueva, schitterend gelegen op een heuveltop en te bereiken via een heuse middeleeuwse weg. U verlaat vervolgens Almagro en gaat op weg naar Manzanares.

Uw hotel, de Parador de Manzanares ***, is gebouwd La Mancha stijl en valt op door de prachtige, bewerkte houten balkons.

Route: Almagro - Manzanares, 35 km

Dag 8: Het einde van een fantastische reis

Afhankelijk van uw vluchttijden, zou u nog langs de Lagunas de Ruidera kunnen rijden. Dit natuurpark zou zijn naam te danken hebben aan een verhaal over Don Quijote, waarin een tovenaar een zekere mevrouw Ruidera met haar dochters en nichten in meren verandert. Ze liggen op een uurtje rijden ten oosten van Manzanares. Of u rijdt rechtstreeks naar het vliegveld van Madrid en levert uw huurauto in.

Route: Manzanares - Madrid (inleveren huurauto), 185 km

Overnachtingen 8-daagse reis

2 nachten Oropesa, Parador de Oropesa
1 nacht Siguenza, Parador de Siguenza
1 nacht Cuenca, Parador de Cuenca
1 nacht Albacete, Parador de Albacete
1 nacht Almagro, Parador de Almagro
1 nacht Manzanares, Parador de Manzanares

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

Bij deze reis is een huurauto van AVIS inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, WA verzekering, CDW-verzekering, diefstalverzekering, one way fees, kentekenregistratietoeslag. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal. In sommige gevallen is de all-inclusive verzekering / SuperCover reeds inclusief. Dit is terug te vinden bij details van de reis.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard op eigen naam met pincode. De bestuurder dient minimaal 1 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar.

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden. Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up-to-date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. Als de reissom hierdoor hoger wordt, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Parador de Oropesa

De Parador de Oropesa is gevestigd in het voormalige ouderlijk huis van de graven van Oropesa, gelegen in de schaduw van het bergmassief Sierra de Gredos. De Parador is hoog gelegen in het oude stadje Oropesa; één van de oudste bewoonde steden van Spanje. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over een receptie, bar, lobby, lift en een goed verzorgde tuin. Geniet van een spectaculair uitzicht over het omringende landschap terwijl u een duik neemt in het buitenzwembad. 's Avonds kan u terecht in het sfeervolle restaurant om te proeven van de de typisch lokale gerechten, gemaakt met verse, seizoensgebonden producten.

Parador de Siguenza

Deze Parador is zeer rustig gelegen te midden van prachtige natuur. Het historische stadje Siguenza is zeer de moeite waard om te bezoeken. De vele historische elementen in het interieur en de vertrekken geven het gevoel alsof de tijd is stil blijven staan. De schitterende details maken van de Parador een plaatje. De afstand naar het station bedraagt ca 3 km. De ruime, aantrekkelijke kamers zijn ingericht naar Castiliaanse stijl, sommigen met hemelbed en een terras. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, verwarming, air conditioning, televisie, canal plus, internetaansluiting, satelliet tv, kluisje, muziek en een minibar. Uitstekend restaurant serveert gerechten waaronder kabeljauw met champignons en kaas en geroosterde geit. Tevens is er een lift, winkel, vergaderzaal, mogelijkheid valuta wisselen en een tuin.

Parador de Cuenca

De Parador van Cuenca ligt op een unieke locatie met uitzicht over de stad. Het hotel is gevestigd in het voormalige Dominicanenklooster van San Pablo dat dateert uit de 16e eeuw. Nabij de Parador zijn de beroemde Casas Colgadas welke te bereiken zijn via een gietijzeren hangbrug. Alle kamers zijn ruim en ingericht met telefoon, TV, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Het hotel beschikt over receptie, bar, lobby, lift, airconditioning, winkeltje, fitnessruimte, sauna, tuin met zwembad en tennisbaan. Verder is er een garage, parking en een specialiteiten restaurant.

Parador de Albacete

De Parador van Albacete ligt op de vlakten van La Mancha. Het heeft mooie tuinen en een zwembad en vormt een ideale uitvalsbasis voor activiteiten in de buitenlucht. De Parador ziet er uit als een ranch en heeft een mooie overdekte galerij met terracotta tegels en een houten dak. De kamers zijn zeer sfeervol; bij de inrichting is prachtig hout gebruikt en door de grote ramen kunt u genieten van schitterende zonsop- en ondergangen. In de kamers vindt u alle comfort zoals telefoon, TV met satelliet-kanalen, kluisje en minibar. De badkamers zijn volledig ingericht en hebben een bad of douche en toilet. De Parador heeft een receptie, bar, lobby, lift, winkeltje, airconditioning en onbewaakte parkeerplaatsen. Tevens is er een tennisbaan en gelegenheid om golf (Pitch en Putt) te spelen. In de tuinen is het goed vertoeven, temeer daar er ook een prachtig zwembad is. Het ontbijt is in buffetvorm. Het uitstekende restaurant biedt een regionale kwaliteitskeuken.

Parador de Almagro

Je overnacht in een prachtig gerenoveerd klooster in het hart van de stad. Het hotel toont veel charmante originele kenmerken, zoals kleurrijke tegels, binnenplaatsen omringd door kleine fonteinen en prachtige balkenplafonds, maar met alle moderne voorzieningen die men nodig heeft om comfortabel te verblijven. De kamers zijn smaakvol vernieuwd en zeer comfortabel. Er is ook een mooi zwembad en een tuin om te ontspannen tijdens uw verblijf. Andere opmerkelijke details zijn te vinden in de ontbijtruimte in de voormalige refter, de kapel die is omgebouwd tot een uitstekend restaurant en de bar die is geïnstalleerd in de oude sfeervolle kelder. Ook kunt u tijdens uw verblijf gratis parkeren bij Parador de Almagro.

Parador de Manzanares

De Parador van Manzanares ligt op het landgoed in de stijl van La Mancha in de stad Manzanares, tussen drie van de mooiste natuurparken van Spanje: Cabañeros, las Lagunas de Ruidera en Las Tablas de Daima. De openbare plekken en de kamers van het hotel zijn ingericht met houten meubilair, lederen stoelen en gietijzeren lampen - dit alles zorgt voor een knusse en vriendelijke sfeer. Ook beschikken deze plekken over gratis wifi. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV en minibar. Alle kamers hebben een balkon en volledig ingerichte badkamers met bad of douche en toilet. De Parador beschikt over een receptie, bar, lobby, lift, winkeltje, garage/parking, tuin met speeltuin en een zwembad.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Bijzonder en veelzijdig Spanje...

Daniel Martinez, Product Manager & Reisspecialist

Spanje, het land van de tapas en sangria, waanzinnige kunstwerken van Gaudí, zonnige Costa's, vele fiësta's én siësta's en niet te vergeten tal van bijzondere (werelderfgoed) steden. Ontdek de schoonheid van Noord-Spanje, beklim de Vizcaya brug in Bilbao en eet aansluitend de heerlijkste pinxtos in een lokale bar. Dwaal over de pleinen van Madrid, drink wijn in Toledo en bewonder de schoonheid van Salamanca. Vind rust in Extremadura, laat u imponeren door het Alhambra in Granada, surf op de zee bij Tarifa en geniet op de hagelwitte stranden van dit plaatsje van het zicht op buurland Marokko. In Spanje raakt u nooit uitgekeken!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips