Zoek op land, regio of reis

×

Het noorderlicht...

Op zoek naar de Aurora Borealis

Het noorderlicht is het zichtbare resultaat van zonnedeeltjes die het magnetische veld van de aarde binnendringen en hoog in de atmosfeer ioniseren. De zonnedeeltjes verschijnen als dansende lichtjes hoog in de lucht en variëren in kleur. De lichten lijken meestal groen, maar af en toe ook paars, rood, roze, oranje en blauw.

Vanwege de aard van het aardmagnetische veld verschijnt het noorderlicht alleen aan de polen. Het is meestal zichtbaar boven de 60 ° noorderbreedte. IJsland, dat op een breedtegraad van ongeveer 64 ° noorderbreedte ligt, is daarom ideaal gelegen om de aurora te zien.
Wanneer u tussen september en april naar IJsland reist, heeft u kans om het noorderlicht te zien. De grootste kans om het noorderlicht te zien heeft u tijdens donkere nachten met zo min mogelijk bewolking. Overal in IJsland heeft u de kans om het noorderlicht te zien.

Tijdens een verblijf in Reykjavik kunt u deelnemen aan een begeleide excursie op zoek naar deze Aurora Borealis. Het voordeel van een begeleide excursie is, dat uw gids zal weten waar het noorderlicht te zien is. Ook kan hij u tips geven over hoe u dit natuurspektakel het beste kunt fotograferen. En niet te vergeten, u komt dan op plaatsen waar u met eigen auto niet zou kunnen komen.

Ga direct naar het reisaanbod in IJsland

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips