Zoek op land, regio of reis

×

Jordanie...

Maak kennis met gastvrij Jordanië

Jordanië, een land vol geschiedenis, ongerepte natuur, cultuur, woestijn, strand, kamelen, waterpijpen en een vriendelijke bevolking. Jordanië is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en wij begrijpen heel goed waarom! Onder de bezielende leiding van Koning Abdoellah II is Jordanië een modern land geworden. De inwoners van Jordanië zijn trots op hun land en verwelkomen de toeristen dan ook met een brede glimlach. Men heeft dan ook alle reden om trots te zijn op hun koninkrijk.

Deze veelzijdige bestemming laat u keer op keer versteld staan; rijd met een 4-wheeldrive jeep door de Wadi Rum woestijn, overnacht onder de sterren in de woestijn, dobber in de Dode Zee, maak kennis met de onderwaterwereld van de Rode Zee of hike binnen het natuurreservaat van Dana, Jordanië biedt voor ieder wat wils! Maar waar Jordanië echt bekend om staat is het culturele erfgoed. De meest bekende is de mysterieuze rode stad Petra welke behoort tot één van de zeven wereldwonderen en door UNESCO is verklaard tot Werelderfgoed. Kortom, een unieke en bijzondere plek om te bezoeken!

Om Jordanië optimaal te kunnen bewonderen, is een fly-drive dé manier om de vakantie door te brengen. Kies de fly-drive die het beste bij u past en bereid u voor op een welverdiende vakantie.

Het noorden van Jordanië

Amman is de fascinerende hoofdstad van Jordanië en is een prima uitgangspunt voor een bezoek aan de woestijnkastelen, gelegen aan de oude handelsroutes. Maar ook een bezoek aan de Romeinse tempels van Jerash en Umm Qais zijn uitstekend te bezoeken vanuit deze hoofdstad. Liever een dagje ontspannen? Rijd naar de Dode Zee en ervaar de bijzondere werking van het hoge zoutgehalte in deze zee; een bijzondere ervaring!

Het midden van Jordanië

Genieten van de natuur? Breng dan een bezoek aan het Dana Natuurreservaat en overnacht in een ecolodge. Deze omgeving leent zich uitstekend voor een korte of langere hiketocht. Vergeet na afloop van uw bezoek aan Dana niet om een stop te maken bij het kruisvaarderskasteel van Kerak, een aanrader!

RJ

Het zuiden van Jordanië

Natuurlijk mag een bezoek aan de UNESCO stad Petra niet ontbreken! U kunt hier eenvoudig de hele dag doorbrengen, struinend langs de tempels, graven, theaters en heilige altaren. Via de imposante Wadi Rum woestijn bereikt u de badplaats Aqaba, gelegen aan de Rode Zee. Geniet hier van het strand en de wonderschone onderwaterwereld.

Jordanie Tourism Board

Jordanië, een land vol verrassingen...

Monique Meijer, manager Groups & Incentives

Jordanië is een fascinerend land! Een land dat een belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de regio. Vele veroveraars hebben er hun sporen achtergelaten; van de oude Romeinen en de Ottomanen tot de Europese Kruisvaarders. Overheersers die een overvloed aan bouwwerken achterlieten; rijk gedecoreerde kerken, kruisvaarderskastelen, forten en als absoluut hoogtepunt de "Verloren Stad" Petra. Loop langs de indrukwekkende staaltjes bouwkunst van de Nabateeërs in Petra, wandel door het Dana Nature Reserve en drink een kopje koffie bij de Bedoeïenen. Slaap een nacht onder de sterrenhemel in een tentenkamp in de woestijn van Wadi Rum, dobber in de Dode Zee en ontdek de wonderschone koraalriffen in de Rode Zee.

Toon kaart

Toon afbeeldingen

Het reisaanbod...

Houd CTRL ingedrukt om de kaart te kunnen besturen
©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips