Zoek op land, regio of reis

×

Jordan Pass...

Jordan Pass & meer

Jordan Pass
Voordat u vertrekt naar Jordanië kunt u de Jordan Pass aanschaffen; een op maat samengestelde kaart met entree voor 40 verschillende attracties in Jordanië. U kunt een keuze maken uit drie verschillende pakketten, waarbij het verschil in prijs samenhangt met het aantal dagen dat u Petra wenst te bezoeken. U koopt de Jordan Pass online en na aankoop heeft de pas een geldigheid van 12 maanden. Echter, wanneer u de pas laat scannen bij uw eerste attractie, dan is de pas vervolgens nog twee weken geldig. De Jordan Pass kunnen wij niet voor u verzorgen en kunt u online aanschaffen.

Bij de Jordan Pass is het visum inbegrepen. Hier maakt u geen gebruik van, omdat wij het visum voor u verzorgen. U wordt nog voor de douane opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger, die u helpt bij het visumproces. Hierdoor hoeft u niet lang in de rij te wachten en heeft u iemand die u hierbij helpt. De Jordan Pass gebruikt u enkel voor de bezienswaardigheden.

Visum
Voor een verblijf in Jordanië dient u in het bezit te zijn van een visum. Om een visum te krijgen dient u de Nederlandse nationaliteit te hebben en in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot 6 maanden na de datum van terugkomst in Nederland. Wij ontvangen uw paspoortgegevens graag uiterlijk 6 weken voor vertrek van u om uw visum te kunnen regelen. U ontvangt het visum bij aankomst op Amman luchthaven van onze vertegenwoordiger.

Ramadan 2024
De Ramadan zal in 2024 beginnen op 10 maart en naar verwachting eindigen op 9 april.

Ramadan is een vreugdevolle heilige maand waarin moslims onder andere vasten. De data van naleving variëren afhankelijk van de islamitische maankalender. Tijdens de Ramadan kunt u prima door Jordanië reizen; het is een bijzondere maand om het land te verkennen en getuige te zijn van deze heilige periode.

Gedurende de ramadan wordt er geen alcohol verkocht, behalve in de grotere hotels. Roken, eten en drinken in het openbaar zijn tijdens de daglichturen verboden. Als teken van respect wordt u tijdens deze maand vriendelijk verzocht zich tijdens de vastenuren van deze activiteiten in het openbaar te onthouden. Veel winkels, banken en kantoren gaan tijdens de Ramadan om 09:00 uur open en sluiten vroeg, om 14:00 uur. Het Offerfeest vindt plaats van 16 tot en met 20 juni 2024.


Ga direct naar het reisaanbod in Jordanië

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips