Zoek op land, regio of reis

×

Agenda: online lezingen en presentaties...

Online lezingen en presentaties

Graag nemen wij u wel alvast mee naar uw volgende reisbestemming. De komende maanden organiseert Style in Travel diverse landenpresentaties en cultuurlezingen. Tijdens deze lezingen en presentaties geven wij u meer informatie en online inspiratie over onze reisbestemmingen. Ook komen verschillende culturele en culinaire thema's aan bod. 

Deelname aan onze lezingen en presentaties is gratis.

Culturele & culinaire lezingen

Heeft u altijd al meer willen weten over kunstgeschiedenis of over de Italiaanse keuken? Of wilt zich verder verdiepen in het werk van Leonardo da Vinci of  van Marc Chagall? Tijdens onze culturele en culinaire lezingen vertellen experts u hier meer over.


Leonardo da Vinci, wonderkind en designer van het eerste uur | Lezing door Marjolijn van Delft 
Woensdag 31 maart 2021, 10.30 - 11.30 uur

Kunsthistoricus Marjolijn van Delft neemt u mee langs de diverse hoogtepunten van Milaan, de stad van het design. Zij laat kennismaken met deze bijzondere stad, waarin Leonardo da Vinci als 'designer 'de hoofdrol speelt. Vervolgens vertelt Italiëkenner Henriëtte Korthals Altes u meer over het onbekende Lombardije met mooie stadjes Ferrare en Cremona en laat ze u kennismaken met onontdekte parels van  Noord-Italië.

Marjolijn van Delft studeerde kunstgeschiedenis. Zij organiseert en begeleidt al vele jaren kunstreizen naar talrijke bestemmingen. Daarnaast houdt zij lezingen met een grote variatie aan kunsthistorische thema's.Henriëtte Korthals Altes is de oprichtster van Fundadore Travels. Zij heeft in Italië gewoond en is een groot Italië liefhebber. Met haar kennis van het land, de taal en cultuur ligt haar focus op "Het Andere Italië": geen massatoerisme, maar juist authentieke locaties.


Introductie kunstgeschiedenis | Lezing door drs. Ria Ophof
Woensdag 7 april 2021, 10.30 - 11.30 uur

Drs. Ria Ophof geeft u in grote lijnen een overzicht van hoe de beeldhouwkunst, de architectuur en de schilderkunst zich vanaf de tijd van de Grieken, de Romeinen, de Middeleeuwen, de Renaissance tot de Barok hebben ontwikkeld. Vervolgens vertelt Italiëkenner Henriëtte Korthals Altes u meer over het onbekende Toscane en laat ze u kennismaken met onontdekte Latium, van de Etruskenstreek rond Tarquinia tot de heuvels en wijnstadjes ten zuiden van Rome.

Drs. Ria Ophof studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en geeft met haar kunsthistorisch instituut 'Spieghel der Consten' academische overzichtscursussen, gebaseerd op het propedeuse examen van de studie kunstgeschiedenis in Leiden. Daarnaast begeleidt zij jaarlijks meerdere culturele groepsreizen.
Henriëtte Korthals Altes is de oprichtster van Fundadore Travels. Zij heeft in Italië gewoond en is een groot Italiëliefhebber. Met haar kennis van het land, de taal en cultuur ligt haar focus op "Het Andere Italië": geen massatoerisme, maar juist authentieke locaties.


Introductielezing Marc Chagall | Lezing door Ruud Bartlema
Woensdag 14 april 2021, 10.30 - 11.30 uur

Ruud Bartlema laat u kennismaken met de Frans- Russische schilder Marc Chagall, zijn levensweg en de artistieke invloeden die hij onderging in Rusland en Frankrijk, die belangrijk waren voor zijn schilderkunst en glaskunst.

Beeldend kunstenaar en Chagallkenner Ruud Bartlema is docent aan de HOVO's van Amsterdam en Leiden en leraar Joodse Mystiek. Als kunstenaar laat hij zich inspireren door thema's uit de poëzie en de mystiek.


Op culinair avontuur door Italië |Presentatie door Remco Borsato en Ellen Dekkers
Woensdag 21 april 2021, 19.30 - 20.30 uur

Remco Borsato neemt u mee op culinair avontuur door Italië. Hij laat u kennismaken met de lokale producenten en hun producten en deelt de culinaire geheimen van Italië met u. Vervolgens introduceert vinoloog Ellen u in de wereld van de Italiaanse wijnen.  

Remco Borsato groeide op in de buurt van het Gardameer in Italië. Italië en Italiaans koken zit dus in de genen van deze gepassioneerde kok. In Noord-Holland is hij, samen met zijn vrouw Ylenia, de organisator van de Italiaanse zomeravonden 'Het Tuindiner'. Ellen Dekkers is vinoloog en wijnschrijfster en begeleidt jaarlijks meerdere reizen voor Cazebonne, specialist in wijn- en culinaire reizen.  


Landenpresentaties

Binnenkort starten wij ook met inspirerende presentaties over onze reisbestemmingen. Houd deze pagina in de gaten voor de agenda.

Deelname aan onze landenpresentaties is gratis.

©2021 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips