Style in Travel

10 dagen met chauffeur - De Historie van Albanie

10-daagse Rondreis Albanie met Engelssprekende chauffeur
Aangekomen op de kleinschalige luchthaven van Tirana staat de chauffeur u op te wachten. Durres is de tweede stad van het land en is gelegen aan de Adriatische zee. Vanuit de stad vertrekken de ferries naar Italië. In Durres bezoekt u het Amfitheater en de oude stadsmuur. Durres heeft een drietal stranden. We rijden door naar Berat, omgeven door het Tomorri gebergte;  een openluchtmuseum op zich. Een van de oudste steden van het land. Drie Unesco gedeeltes. Het kasteel of eigenlijk de ruine(4e eeuw) is te bezoeken. Wel een hele wandeling met enig klimwerk. Op de burcht wonen veel gezinnen. U vindt er ook een achttal kerken. Geniet van een prachtig uitzicht over de stad waar de rivier het Grieks ortodoxe(gorica) en het islamitische(mangalen) geloof al jaren lang scheidt. Overigens mengen de culturen gewoon en zijn er nog weinig inwoners praktiserend. Het Etnografisch museum is een bezoek ook zeker waard.

Vanuit Berat rijden we naar Vlora, een mooie badplaats gelegen aan de Adriatische kust. U kunt onderweg de opgravingen van Apollonia bezoeken. De stad, gesticht in 588 v Chr. werd vernoemd naar de god Apollo.

Vanuit Vlora rijdt u langs de kust naar Saranda. Al snel verandert de Adriatische zee in de Ionische zee. U ziet dat het water in een keer helder blauw is. Het zandstand verandert in kiezels. Op de prachtige route, waar de omgeving Italiaans aandoet rijdt u door het Llogara nationale park. Op de top kunt u genieten van het mooie uitzicht. U rijdt verder richting Palermo Castle gelegen halverwege op de route naar Saranda. Stopt u tussen door in de kleine dorpjes waar de tijd langer lijkt te hebben stil gestaan…. Een maal in Saranda aangekomen is de wereld totaal anders. Rondom de baai vindt u een groot aantal hotels, een prachtige boulevard met de beste restaurants. Restaurant Limani is onze aanbeveling.

Vanuit Saranda bent u in slechts 30 minuten in Butrint. In het Nationale park Butrint vindt u een groot meer waar o.a. mosselen worden gekweekt. Maar de archeologische opgravingen zijn vooral bekend. Dit is een van de drie Unesco werelderfgoed plekken in Albanië. Hier vindt u de opgravingen uit de tijd van de 5e en 6e eeuw voor Christus. Toen was Butrint het commercieel centrum van de regio. Pas in 1928 werd door de Italiaan Luigi Maria Ugolini de pracht blootgelegd. In 1956, na de 2e wereldoorlog, heeft het Albanese Archeologisch centrum zich ontfermd over de site. Tot op dit moment wordt er onderzoek gedaan. Vergeet u ook niet om het kleine museum te bekijken.

Vanuit Saranda rijden we richting Gjirokastra. Onderweg ziet u de elektriciteit centrale/stuwdam. Halverwege bezoekt u het Blauwe oog, een ondergrondse waterbron, 50 meter diep. Het water heeft een stroomsnelheid van 7,5 m3 per seconde. De temperatuur is het hele jaar rond de 10 graden. Het blauwe oog is via een zand/grind weg te bereiken.

We komen aan in de volgende Unesco stad, Gjirokastra. U vindt hier Het kasteel boven op de heuvel gelegen. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad met daar omheen de bergen. Bezoekt u in de oude stad ook de voormalige schuilkelder, nog volledig in oorspronkelijke staat. Slentert u rustig door de straten van de oude stad, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Restaurant Kuka en Kujtimi zijn onze aanbevelingen.

Na het ontbijt kunt u het grootste fort van Albanië bezoeken, gebouwd in de 4e eeuw, waarin het Nationale Wapenmuseum gevestigd is. Hierna heeft u de mogelijkheid om het Etnografisch museum dat gevestigd is in het geboortehuis van de oud-dictator van Albanië, Enver Hoxha, te bekijken. Ook zijn er verschillende traditionele huizen die u kunt bezoeken. Na deze ochtend kunt u via een panoramische route naar Permet rijden, ongeveer 1 tot 1,5 uur rijden. Vanuit Permet zou u naar het kerkje van Leusa kunnen lopen (45 minuten heuvel op) waar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving van Permet en waarbinnen u mooie frescoes kunt vinden. Het is ook mogelijk om naar Benje te rijden (30 minuten van Permet) hier vindt u de thermale baden (onder een prachtige Ottomaanse Brug) waar u lekker kunt relaxen. Overnachting in Permet.

Vandaag staat er weer een mooie route op het programma, de zuidelijke weg tussen Permet en Korca via Leshkovik. Onderweg heeft u de mogelijkheid om op verschillende plekken te stoppen om van het uitzicht te genieten. Aangekomen in Korca kunt u door de stad wandelingen en de verschillende attracties van de stad bezoeken zoals de uitkijktoren, de nieuwe Orthodoxe kerk en het archeologisch museum. Overnachting in Korca.

In de ochtend heeft u nog alle tijd om door Korca te lopen voordat u richting de hoofdstad van Albanie, Tirana, vertrekt. Onderweg zou u eventueel ook nog aan het meer van Ohrid kunnen stoppen voor een koffiepauze of lunch.

Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. U ontdekt de stad vanuit het zeer centraal gelegen hotel, Vila 60. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel. Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.

Route:
1e dag: Luchthaven Tirana - Berat, Hotel White City, 118 km
2e dag: Berat, Hotel White City
3e dag: Berat, Hotel White City - Vlora, Hotel Bologna, 84 km
4e dag: Vlora, Hotel Bologna - Saranda, Hotel Brilant, 122 km
5e dag: Saranda, Hotel Brilant - Gjirokastra, Hotel Argjiro, 60 km
6e dag: Gjirokastra, Hotel Argjiro - Permet, Hotel Ramizi, 62 km
7e dag: Permet, Hotel Ramizi - Korca, Hotel Life Gallery
8e dag: Korca, Hotel Life Gallery - Tirana, Hotel Vila 60, 167 km
9e dag: Tirana, Hotel Vila 60
10e dag: Tirana, Hotel Vila 60 - Luchthaven Tirana, 20 km

Alternatieve accommodaties
Door groot succes van deze reis kan het voorkomen dat één of meerdere accommodaties reeds volgeboekt zijn. Indien dit het geval is, boeken wij voor u de volgende alternatieven.

Voor Hotel White City, Hotel Osumi
Voor Hotel Bologna, Hotel Partner
Voor Hotel Brilant, Hotel Kaonia, Hotel Seaside Artist
Voor Hotel Ramizi,
Voor Hotel Life Gallery, Hotel Bujtina Leon
Voor Hotel Argjiro, Kalemi 1 of Kalemi 2
Voor Hotel Vila 60, Hermes Tirana

Inclusief:
- Vlucht Amsterdam - Tirana (retour)
- Luchthavenbelasting, veiligheid- en brandstofheffingen
- 9 overnachtingen o.b.v. logies en ontbijt
- Transfers met Engelssprekende chauffeur volgens route en programma

Exclusief EUR 35,- reserveringskosten en EUR 2,50 calamiteitenfonds per boeking. Eventuele toeristenbelasting moet direct bij de accommodatie(s) betaald worden.

Albanie met Engelssprekende chauffeur

fly-drives-albanie-2021

Albanie

Albanie is kleiner dan Nederland. Het wegennet is inmiddels sterk verbeterd en alle hoogtepunten zijn goed te bereiken. Het voormalige balkanland heeft in 1991 afscheid genomen van het communisme. Het land stond altijd bekend als het armste land van Europa. De infrastructuur is de laatste jaren sterk verbeterd. Het salaris is nog relatief laag. Daardoor zijn de kosten voor levensonderhoud dus ook laag. Een gemiddelde maaltijd gebruik je al voor een paar euro. Op straat vindt u een combinatie van winkels en stalletjes met straatverkopers. Het binnenland is primitief, maar niet arm. Een echt landbouwgebied waar iedereen na het einde van het communisme zijn eigen stukje grond verbouwt.

Het moment dus om het indrukwekkende land te bezoeken. Of d.m.v. een steden special of d.m.v. een van de door ons opgestelde fly-drive arrangementen.

Onze agent ter plaatse is Nederlandstalig en zal u altijd bijstaan v.w.b. informatie tijdens uw reis. Veelal zal onze agent u ook op de luchthaven reeds ontvangen en van de nodige informatie voorzien.

Wegen
De wegen in Albanie zijn goed en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Het grootste deel van de wegen die u neemt zijn snelwegen en doorgaande wegen en hebben doorgaans weinig verkeer. Het verkeer in Tirana kan ietwat chaotisch zijn. Wel raden wij u aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan (niet alle wegen zijn goed verlicht). In Albanië wordt aan de rechterkant van de weg gereden en het beste is om de borden te volgen en op de doorgaande wegen te blijven.
 

fly-drives-albanie-2021

Fly-drives Albanie ook mogelijk met privechauffeur

Cosmopolitische uitstraling met cultuur, leuke terrassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Na aankomst op Tirana Airport wordt u door onze Nederlandse vertegenwoordiger naar het centraal gelegen Hotel Vila 60 gebracht. Hier bent u dicht bij het moeder Teresaplein, het Skanderbegplein en diverse musea. U vindt er ook vele moderne shoppingcentra. In de avond theater- of opera bezoek. Tirana is een westerse stad met een zeer vriendelijke uitstraling. U vindt er een overvloed aan cultuur, leuke terassen en heerlijk eten voor een prijs die u nergens anders meer vindt. Slenter rond op het Skanderbegplein, hier vindt u de Opera, de moskee, de klokkentoren, het nationaal museum, het gemeentehuis en het monument van Skanderbeg. Loop de boulevard af naar het Moeder Teresa plein waar de universiteit en de ambtswoning van de president meteen opvalt. In de Blloku vindt u de best restaurants en luxe winkels. Een nu artistieke wijk die vroeger alleen voor de partij toegankelijk was. Verder kunt u ook o.a. het bunkermuseum en het museum voor moderne kunst bezoeken. Een mooi overzicht over de stad heeft u vanuit het draaiende deel boven op het sky hotel. Het is een genot hier een drankje te drinken en de stad langzaam aan u voorbij ziet draaien. Restaurant Artigano en Panevino zijn onze aanbevelingen.

Reisdata:
- meerdere keren per week

Inbegrepen
- retourvlucht Amsterdam - Tirana (o.b.v. de voordeligste maatschappij/klasse)
- luchthavenbelastingen, veiligheid- en brandstofheffingen (o.v.v. wijzigingen)
- transfers met Engelssprekende chauffeur volgens route en probramma
- 9 overnachtingen in aangegeven hotels o.b.v. logies en ontbijt

Niet inbegrepen
- lunches en diners (tenzij anders aangegeven)
- eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
- eventuele parkeerkosten
- persoonlijke uitgaven
- ruimbagage
- bemiddelingskosten (EUR 35,- per boeking)
- bijdrage Calamiteitenfonds (EUR 2,50 per boeking)

Bijzonderheden
De getoonde prijs prijs is een vanafprijs per persoon, gebaseerd op de voordeligste boekingsklasse van de luchtvaartmaatschappij en het goedkoopste actietarief van de accommodaties. Als deze tarieven niet beschikbaar zijn, kan een toeslag berekend worden. Voor deze special zijn slechts een beperkt aantal stoelen/kamers beschikbaar. Indien andere diensten zijn inbegrepen, zoals transfers, autohuur of excursies wordt dit apart vermeld. Niet inbegrepen zijn de reserveringskosten, bijdrage Calamiteitenfonds en eventuele vluchttoeslagen, brandstoftoeslagen, verzekeringen en gekozen extra's.

2018 Style in Travel

Style in Travel
Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen Stichting Garantiefonds Reisgelden Calamiteitenfonds Reizen SGRZ, garantiefonds voor de zakelijke markt