Zoek op land, regio of reis

×

Albanië en Kosovo...

Albanië en Kosovo, een mooie combinatie!

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Albanië en Kosovo

Bezoek tijdens deze fly-drive het noorden van Albanië en combineer dit verblijf met een bezoek aan buurland Kosovo. Een mooie combinatie van natuur en cultuur! U vaart over het Komani meer waar u werkelijk een prachtige uitzicht heeft op de Albanese Alpen. Bezoek de steden Gjakova en Pristina en duik in de geschiedenis van dit prachtige gebied.

Vanaf 913,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 08/04/2024
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Albanië en Kososvo

Combineer uw bezoek aan Albanië met een bezoek aan het nog minder bekende buurland Kosovo. U reist door het noorden van Albanië waar u kunt genieten van de adembenemende schoonheid van de Albanese Alpen, waarna u doorreist naar het buurland Kosovo. Bezoek het kasteel van Prizren, bewonder de UNESCO kloosters en de watervallen van Peja. U sluit de reis af in Tirana. Loop over het Skanderbegplein, bekijk de moskee en geniet van het uitzicht over de stad vanuit het draaiende restaurant op de bovenste verdieping van het Sky Hotel.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Tirana – Tirana, Hotel Vila 60 (v.a. 40min)
Dag 2: Tirana - Shkodra, Hotel Rose Garden (ca. 1u40min)
Dag 3: Shkodra - Valbona, Jezerca (ca. 5u30min, incl overtocht)
Dag 4: Valbona - Prizren, Hotel Centrum (ca. 2u20min)
Dag 5: Prizren
Dag 6: Prizren
Dag 7: Prizren - Tirana, Hotel Vila 60 (ca. 3u10min)
Dag 8: Tirana - Luchthaven Tirana (v.a. 40min)

Autohuur
De wegen in Albanië zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht (zie tab vervoer)
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Albarent huurauto
- Luchthaventransfer Tirana (v.v.)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Overtocht Koman - Fierze
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Deze reis is ook mogelijk met privéchauffeur. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Albanië

Bij aankomst op de luchthaven van Tirana wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger of door een medewerker van het transferbedrijf. U wordt vervolgens naar de eerste accommodatie in Tirana gebracht. Vanuit uw accommodatie wandelt u eenvoudig het centrum van Tirana in voor een eerste kennismaking met deze leuke stad.

Dag 2: Via de Mesi Bridge en het Rozafa kasteel naar Shkodra

Na ontvangst van de huurauto begint uw reis en rijdt u richting Shkodra. U heeft voldoende tijd om onderweg een bezoek brengen aan het prachtige Rozafa kasteel. Op vijf kilometer buiten Shkodra ligt de Mesi Bridge, een Ottomaanse brug uit de 18e eeuw, die de vallei van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond. Shkodra is een van de oudste en meest historische plaatsen in Albanië. Het heeft een mix van Albanese en Europese invloeden en op sommige plekken doet de stad zelfs bijna Italiaans aan. De kleinschaligheid, de mooie gekleurde gebouwen en brede straten geven de stad iets knus en gezelligs

Dag 3: Met de ferry naar Valbona

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Koman, waarvandaan de Koman Ferry naar Fierze vertrekt. De overtocht neemt ongeveer 3 uur in beslag en tijdens deze reis over het prachtige, smaragdgroene, meer kunt u genieten van de adembenemende schoonheid en de hoge bergen van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze is het ongeveer een uur rijden voordat u in het bergdorp Valbona aankomt. Na het inchecken bij het guesthouse kunt u genieten van een wandeling.

Dag 4: Op weg naar Kosovo

Wandel door de bergen van Valbona voordat u naar Kosovo vertrekt. U verblijft de komende dagen in de Ottomaanse stad Prizren in Kososvo. Een stad waar de drie religies en culturen bijeen komen. In deze plaats kunt diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals het kasteel van Prizren, de Orthodoxe kerk, de moskee en de Katholieke kathedraal.

Dag 5: Decani Klooster, Peja en Gjakova

Vandaag kunt u het noordwesten van Kosovo bezoeken. Bezoek de bazaar van Gjakova, het prachtige UNESCO klooster van Decani en de watervallen van Peja.

Dag 6: Grot van Gadime, Gracanica Klooster en Pristina

Na het ontbijt kunt u het oosten van Kosovo verkennen. Bezoek de grot van Gadime of het UNESCO klooster van Gracanica. Dit klooster is gebouwd op de ruines van de kerk uit de 13e eeuw, welke eerder was gebouwd op de ruines uit de 6e eeuw. Bezoek vervolgens Pristina, de hoofdstad van Kosovo.

Dag 7: Via Kruja naar Tirana

Vandaag verlaat u Kosovo. Gedurende de ochtend is er nog wat tijd om een wandeling door Prizren te maken voordat u weer richting het zuiden rijdt. Einddoel vandaag is Tirana, de hoofdstad van Albanië. Onderweg kunt u Kruja bezoeken, het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken dat geleid werd door de nationale held, Skanderbeg. Kruja is gebouwd op de flanken van de berg Kruja wat een schitterend uitzicht over de kust en de nabijgelegen plaatsen biedt. Na dit bezoek rijdt u in ongeveer 45 minuten naar het hotel in Tirana.

Bezoek in Tirana het vernieuwde en moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et'hem Bey moskee, de klokkentoren en de overheidsgebouwen gebouwd aan de zuidkant van het plein. Op dit plein vindt u het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana. Ook kunt u de trendy wijk Blloku, bezoeken.

Uw huurauto wordt vandaag door het verhuurbedrijf opgehaald.

Dag 8: Vol nieuwe ervaringen naar huis

Helaas komt er vandaag een einde aan deze indrukwekkende reis. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt aansluitend naar huis.

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60
- 1 nacht Shkodra, Hotel Rose Garden
- 1 nacht Valbona, Jezerca
- 3 nachten Prizren, Hotel Centrum
- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60

Overnachtingen 12-daagse reis

- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60
- 2 nachten Shkodra, Hotel Rose Garden
- 2 nachten Valbona, Jezerca
- 4 nachten Prizren, Hotel Centrum
- 2 nachten Tirana, Hotel Vila 60

Vluchtinformatie

Voor onze reizen naar Albanië vanaf Eindhoven zijn vluchten opgenomen met Wizzair. De opgenomen vluchtprijs is een vanafprijs in de laagste klasse, indien niet deze niet meer beschikbaar is nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zullen het vluchtschema na boeking aan u communiceren. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Wizzair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x30x20cm en moet onder de stoel voor u passen. Bagage kunt u via de website van Wizzair bijboeken.

Wenst u vanaf een andere luchthaven zoals; Weeze, Dortmund, Brussel te vertrekken kunt u een maatwerkvoorstel aanvragen. Vertrekken vanaf Amsterdam, Eindhoven, Dusseldorf en Charleroi kunt u reeds kiezen via het tabblad data & prijzen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Albarent inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, inclusief de verplichte verzekering (TPL) en de FULL COVERAGE CASCO (CDW + TP), die 100% van de schadewaarde dekt (dit geldt niet voor de banden, binnenin de cabine, de wielen en de onderkant van de auto).

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (categorie Economic). Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Voor alle categorieën geldt een maximum leeftijd van 75 jaar (hogere leeftijd op aanvraag).

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Overtochten

Er vertrekt dagelijks om 09:00 uur een afvaart - wijzigingen onder voorbehoud- van Koman naar Fierze. Deze overtocht duurt ca. 3 uur. Van het vaarschema kan afgeweken worden in verband met slechte weersomstandigheden. Raadpleeg de website van Komani Lake Ferry voor de meest actuele informatie. Zorg ervoor dat u ca. één uur voor de afvaart klaar staat met uw auto.

Overtocht boeken
Wij adviseren u om zo spoedig mogelijk na het ontvangst van uw definitieve boekingsbevestiging uw overtocht te boeken. De beschikbaarheid kan beperkt zijn.
Reserveren kan via https://komanilakeferry.com/en/buy-a-ticket/  
Bij het veld kenteken vult u 'rental car' in. En een oppervlakte van 7m2. Als de auto groter is dan wordt er ter plaatse voor het verschil een toeslag berekend.Een overtocht (enkele reis) van Koman naar Fierze, met 2 volwassen en een kleine auto, kost ongeveer €55,-
In de haven wordt een 'Port tax' geheven, dit dient contant ter plaatse te worden voldaan, ca. €5,- p.p.

Liever geen overtocht?
De afstand per auto van Shkodra naar Valbona is 190km (ca. 4u30min)

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik veilig naar Kosovo reizen?

In deze reis is de plaats Prizren opgenomen, deze plaats en de directe omgeving hebben een groen reisadvies aldus de website nederlandwereldwijd.nl. Alleen het uiterste noorden van Kosovo heeft een oranje advies. Uiteraard kunt u van ons verwachten dat wij altijd het reisadvies in de gaten houden.

Ik ben 80 jaar mag ik in Albanië een auto huren?

In Albanië geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar. Echter hebben wij met onze lokale partner afgesproken dat wij bij een hogere leeftijd een uitzondering aanvragen. Tot op heden is deze ook altijd goedgekeurd.

Is het mogelijk om de reis in Kosovo te beginnen of te eindigen?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Deze reis wordt alleen aangeboden met begin en einde in Albanië.

Kunnen jullie ook de ferry boeken van Koman naar Fierze?

Momenteel hebben wij hier geen mogelijkheid voor. Echter kunnen wij u wel adviseren hoe u dit kunt boeken. U leest hier alles over op het tabblad Aanvullende informatie.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Vanuit Vila 60 loopt u binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten.

Hotel Rose Garden

Skhodra

Het Rose Garden Hotel ligt in het centrum van Shkodra, in een prachtige gerenoveerde villa, op ca. 4 km van het Rozafa-kasteel en het Skadar-meer. Het hotel beschikt over gratis fietsen, een gedeelde lounge, een bar, gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een restaurant. Het hotel verzorgt ook roomservice en bagageopslag. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een waterkoker, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een continentaal ontbijt. 5km buiten Shkodra ligt een 18e eeuwse Ottomaanse brug, de Mesi Bridge, die de valley van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Guesthouse Jezerca

Het authentieke Jezerca Guest House ligt in Valbona, in het nationale park Valbonedal, tegen de grens met Montenegro. De accommodatie beschikt over een restaurant, een bar, gratis wifi (in openbare ruimtes) en gratis parkeergelegenheid.

Tips: de Valbona Pass, Cave of the wind, wandelingen in het Nationale Park.

Hotel Centrum

In het oude centrum van Prizren is het hotel Centrum gevestigd. Het hotel bevindt zich bij de Sinan Pasha-moskee en de belangrijkste voetgangersstraat. Op tien minuten lopen van het hotel bevindt zich de UNESCO beschermde Bogorodica Ljeviška-kerk. Op 1 kilometer afstand van het hotel ligt het centrale busstation met verbindingen naar Pristina, Gjakova en Peja. De luchthaven van Pristina ligt op 75 kilometer afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, minibar, airconditioning en een eigen badkamer. Overige faciliteiten: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, vergaderzaal en een 24-uurs receptie. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Vanuit Vila 60 loopt u binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Op ontdekking in Albanië...

Colinda Klijn, Reisspecialist

Tegenover Italië, ter hoogte van de hak van de laars, ligt Albanië. Hoewel het land klein is heeft het zeer veel te bieden. U treft hier adembenemende uitzichten vanaf de bergen, u kunt genieten van prachtige ongerepte stranden met kristalhelder water (van zand tot kiezel) en het land biedt bijzondere plaatsjes en steden. Geniet van heerlijke gerechten, een aangenaam mediterraan klimaat en maak kennis met de vriendelijke bevolking.
Albanië verrast!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips