Zoek op land, regio of reis

×

Albanië en Kosovo...

Albanië en Kosovo, een mooie combinatie!

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Albanië en Kosovo

Bezoek tijdens deze fly-drive het noorden van Albanië en combineer dit verblijf met een bezoek aan buurland Kosovo. Een mooie combinatie van natuur en cultuur! U vaart over het Komani meer waar u werkelijk een prachtige uitzicht heeft op de Albanese Alpen. Bezoek de steden Gjakova en Pristina en duik in de geschiedenis van dit prachtige gebied.

Vanaf 716,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 06/10/2022
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 8 of 12 dagen | Albanië en Kososvo

Combineer uw bezoek aan Albanië met een bezoek aan het nog minder bekende buurland Kosovo. U reist door het noorden van Albanië waar u kunt genieten van de adembenemende schoonheid van de Albanese Alpen, waarna u doorreist naar het buurland Kosovo. Bezoek het kasteel van Prizren, bewonder de UNESCO kloosters en de watervallen van Peja. U sluit de reis af in Tirana. Loop over het Skanderbegplein, bekijk de moskee en geniet van het uitzicht over de stad vanuit het draaiende restaurant op de bovenste verdieping van het Sky Hotel.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Tirana - Shkodra, Hotel Rose Garden (ca. 1u40min)
Dag 2: Shkodra - Valbona, Guesthouse Jezerca (ca. 5u30min, incl overtocht)
Dag 3: Valbona - Prizren, Hotel Centrum (ca. 2u20min)
Dag 4: Prizren, Hotel Centrum
Dag 5: Prizren, Hotel Centrum
Dag 6: Prizren - Tirana, Hotel Vila 60 (ca. 3u10min)
Dag 7: Tirana, Hotel Vila 60
Dag 8: Tirana, Hotel Vila 60 - Luchthaven Tirana (v.a. 40min)

Autohuur
Indien u laat aankomt met uw vlucht dan overnacht u de eerste nacht in het Best Western Premier Ark Hotel. Dit hotel ligt bij de luchthaven van Tirana. In dit geval wordt de huurauto op de tweede dag afgeleverd bij het hotel (rond 09.00 uur). Wij hebben hiervoor gekozen om te voorkomen dat u in het donker naar uw eerste accommodatie in Skhodra dient te rijden. De wegen in Albanië zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties o.b.v. logies/ontbijt
- Overnachting in Valbona o.b.v. volpension
- Albarent huurauto van dag 1 t/m 6 (of 1 t/m 9)
- Luchthaventransfer Tirana (bij aankomst of vertrek afhankelijk van vluchttijd)
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Overtocht Koman - Fierze
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Deze reis is ook mogelijk met privéchauffeur. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Spreekt deze reis u aan?

Graag maken wij voor u een persoonlijk reisvoorstel! Geef hiervoor hieronder uw gewenste vertrekdatum aan.

Wilt u de reis op maat aanpassen? Geen probleem!

Eventuele speciale wensen kunt u eveneens hieronder kenbaar maken. U ontvangt dan van ons spoedig een persoonlijk reisvoorstel, aangepast aan uw wensen.

De vermelde vanafprijs is een indicatieprijs voor deze reis.

Dag 1: Welkom in Albanië

Bij aankomst op de luchthaven van Tirana wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger of door een medewerker van het autoverhuurbedrijf. Na ontvangst van de huurauto begint uw reis en rijdt u richting Shkodra. Deze rit neemt ongeveer twee uur beslag en indien de tijd het toelaat kunt u onderweg een bezoek brengen aan het prachtige Rozafa kasteel. Op vijf kilometer buiten Shkodra ligt de Mesi Bridge, een Ottomaanse brug uit de 18e eeuw, die de vallei van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Route: Luchthaven Tirana - Shkodra, 84km

Dag 2: Met de ferry naar Valbona

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Koman, waarvandaan de Koman Ferry naar Fierze vertrekt. De overtocht neemt ongeveer 3 uur in beslag en tijdens deze reis over het prachtige, smaragdgroene, meer kunt u genieten van de adembenemende schoonheid en de hoge bergen van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze is het ongeveer een uur rijden voordat u in het bergdorp Valbona aankomt. Na het inchecken bij het guesthouse kunt u genieten van een wandeling.

Route: Skodra - Valbona, 188km

Dag 3: Op weg naar Kosovo

Wandel door de bergen van Valbona voordat u naar Kosovo vertrekt. U verblijft de komende dagen in de Ottomaanse stad Prizren in Kososvo. Een stad waar de drie religies en culturen bijeen komen. In deze plaats kunt diverse bezienswaardigheden bezoeken zoals het kasteel van Prizren, de Orthodoxe kerk, de moskee en de Katholieke kathedraal.

Route: Valbona - Prizren, 99km

Dag 4: Decani Klooster, Peja en Gjakova

Vandaag kunt u het noordwesten van Kosovo bezoeken. Bezoek de bazaar van Gjakova, het prachtige UNESCO klooster van Decani en de watervallen van Peja.

Dag 5: Grot van Gadime, Gracanica Klooster en Pristina

Na het ontbijt kunt u het oosten van Kosovo verkennen. Bezoek de grot van Gadime of het UNESCO klooster van Gracanica. Dit klooster is gebouwd op de ruines van de kerk uit de 13e eeuw, welke eerder was gebouwd op de ruines uit de 6e eeuw. Bezoek vervolgens Pristina, de hoofdstad van Kosovo.

Dag 6: Via Kruja naar Tirana

Vandaag verlaat u Kosovo. Gedurende de ochtend is er nog wat tijd om een wandeling door Prizren te maken voordat u weer richting het zuiden rijdt. Einddoel vandaag is Tirana, de hoofdstad van Albanië. Onderweg kunt u Kruja bezoeken, het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken dat geleid werd door de nationale held, Skanderbeg. Kruja is gebouwd op de flanken van de berg Kruja wat een schitterend uitzicht over de kust en de nabijgelegen plaatsen biedt. Na dit bezoek rijdt u in ongeveer 45 minuten naar het hotel in Tirana. Uw huurauto wordt vandaag door het verhuurbedrijf opgehaald.

Route: Prizren - Tirana, 190km

Dag 7: Verrassend Tirana

Vandaag verblijft u de hele dag in Tirana. Bezoek het vernieuwde en moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et'hem Bey moskee, de klokkentoren en de overheidsgebouwen gebouwd aan de zuidkant van het plein. Op dit plein vindt u het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana. Ook kunt u de trendy wijk Blloku, bezoeken.

Dag 8: Vol nieuwe ervaringen naar huis

Helaas komt er vandaag een einde aan deze indrukwekkende reis. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt aansluitend naar huis.

Route: Tirana - Luchthaven Tirana, 20km

Overnachtingen 8-daagse reis

- 1 nacht Skhodra, Hotel Rose Garden
- 1 nacht Valbona, Guesthouse Jezerca
- 3 nachten Prizren, Hotel Centrum
- 2 nachten Tirana, Hotel Vila 60

Overnachtingen 12-daagse reis

- 2 nachten Shkodra, Hotel Rose Garden
- 2 nachten Valbona, Guesthouse Jezerca
- 4 nachten Prizren, Hotel Centrum
- 3 nachten Tirana, Hotel Vila 60

Vluchtinformatie

Indien mogelijk heeft u bij boeking de keuze uit vertrek vanaf Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Brussel Zaventem, Brussel Charleroi en Düsseldorf Weeze. Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Transavia is standaard 10kg handbagage inbegrepen. Bij Ryanair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm. Binnen 24 uur na boeking is het mogelijk een grotere trolley aan te vragen via de touroperator. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog bagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Ruimbagage is niet standaard inbegrepen. Binnen 24 uur na boeking kunt u aangeven of u ruimbagage wenst bij te boeken. Na 24 uur / boekingsbevestiging kunt u zelf nog ruimbagage en extra's boeken via de luchtvaartmaatschappij. Hiervoor kunnen andere tarieven gelden.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Albarent inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, inclusief de verplichte verzekering (TPL) en de FULL COVERAGE CASCO (CDW + TP), die 100% van de schadewaarde dekt (dit geldt niet voor de banden, binnenin de cabine, de wielen en de onderkant van de auto).

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (categorie Economic). Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Voor alle categorieën geldt een maximum leeftijd van 75 jaar (hogere leeftijd op aanvraag).

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Overtochten

Er vertrekt dagelijks om 09:00 uur een afvaart - wijzigingen onder voorbehoud- van Koman naar Fierze. Deze overtocht duurt ca. 3 uur. Van het vaarschema kan afgeweken worden in verband met slechte weersomstandigheden. Raadpleeg de website van Komani Lake Ferry voor de meest actuele informatie. Zorg ervoor dat u ca. één uur voor de afvaart klaar staat met uw auto.

Overtocht boeken
Wij adviseren u om zo spoedig mogelijk na het ontvangst van uw definitieve boekingsbevestiging uw overtocht te boeken. De beschikbaarheid kan beperkt zijn.
Reserveren kan via https://komanilakeferry.com/en/buy-a-ticket/  
Bij het veld kenteken vult u 'rental car' in.Een overtocht (enkele reis) van Koman naar Fierze, met 2 volwassen en een kleine auto, kost ongeveer €55,-
In de haven wordt een 'Port tax' geheven, dit dient contant ter plaatse te worden voldaan, ca. €5,- p.p.

Liever geen overtocht?
De afstand per auto van Shkodra naar Valbona is 190km (ca. 4u30min)

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Rose Garden

Skhodra

Het Rose Garden Hotel ligt in het centrum van Shkodra, in een prachtige gerenoveerde villa, op ca. 4 km van het Rozafa-kasteel en het Skadar-meer. Het hotel beschikt over gratis fietsen, een gedeelde lounge, een bar, gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een restaurant. Het hotel verzorgt ook roomservice en bagageopslag. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een waterkoker, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een continentaal ontbijt. 5km buiten Shkodra ligt een 18e eeuwse Ottomaanse brug, de Mesi Bridge, die de valley van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Guesthouse Jezerca

Het authentieke Jezerca Guest House ligt in Valbona, in het nationale park Valbonedal, tegen de grens met Montenegro. De accommodatie beschikt over een restaurant, een bar, gratis wifi (in openbare ruimtes) en gratis parkeergelegenheid.

Tips: de Valbona Pass, Cave of the wind, wandelingen in het Nationale Park.

Hotel Centrum

In het oude centrum van Prizren is het hotel Centrum gevestigd. Het hotel bevindt zich bij de Sinan Pasha-moskee en de belangrijkste voetgangersstraat. Op tien minuten lopen van het hotel bevindt zich de UNESCO beschermde Bogorodica Ljeviška-kerk. Op 1 kilometer afstand van het hotel ligt het centrale busstation met verbindingen naar Pristina, Gjakova en Peja. De luchthaven van Pristina ligt op 75 kilometer afstand van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, minibar, airconditioning en een eigen badkamer. Overige faciliteiten: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, vergaderzaal en een 24-uurs receptie. Het hotel is rolstoelvriendelijk.

Hotel Vila 60

Tirana

Vanuit Hotel Vila 60 loopt u binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten.

Op ontdekking in Albanië...

Colinda Klijn, Reisspecialist

Tegenover Italië, ter hoogte van de hak van de laars, ligt Albanië. Hoewel het land klein is heeft het zeer veel te bieden. U treft hier adembenemende uitzichten vanaf de bergen, u kunt genieten van prachtige ongerepte stranden met kristalhelder water (van zand tot kiezel) en het land biedt bijzondere plaatsjes en steden. Geniet van heerlijke gerechten, een aangenaam mediterraan klimaat en maak kennis met de vriendelijke bevolking.
Albanië verrast!

©2022 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips