Zoek op land, regio of reis

×

Natuurlijk Albanië...

Het natuurschoon van Albanië

Fly-drive | 10 dagen | Albanië

Pittoreske bergdorpjes, watervallen, bossen, thermale baden en een prachtig meer. Tijdens uw rondreis door Albanië vindt u het allemaal!

Vanaf 949,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 30/10/2024
O.B.V. 4 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10 dagen | Albanië

Bewonder de indrukwekkende natuur in het noorden van Albanië. Voel u thuis in het bergdorpje Theth in de vallei van het nationaal park, geniet van de Albanese Alpen, vaar over het Komani meer en kom tot rust in de bergen van Valbona.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Tirana – Tirana, Vila 60 (v.a. 40min)
Dag 2: Tirana - Shkodra, Hotel Rose Garden (ca. 1u40min)
Dag 3: Shkodra - Theth, Guesthouse Bujtina Polia (ca. 2u)
Dag 4: Theth, Bujtina Polia
Dag 5: Theth - Shkodra, Hotel Rose Garden (ca. 2u)
Dag 6: Shkodra - Koman Ferry - Valbona, Jezerca (ca. 5u30min, incl overtocht)
Dag 7: Valbona
Dag 8: Valbona - Kruje, Hotel Panorama (ca. 4u30min)
Dag 9: Kruje – Tirana, Vila 60 (ca. 1u)
Dag 10: Tirana - Luchthaven Tirana (v.a. 40min)

Autohuur
De wegen in Albanië zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Albarent huurauto
- Luchthaven transfers
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon
- Toeristenbelasting & parkeerkosten (ter plaatse te voldoen)

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof
- Overtocht Koman - Fierze
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Maatwerk en vertrek Eindhoven

Het is mogelijk om te vertrekken vanaf Eindhoven, de vluchten zijn rechtstreeks en worden uitgevoerd door Wizzair. Omdat het niet mogelijk is om deze vluchten te koppelen adviseren wij u om een voorstel op te vragen via het maatwerkformulier.
Uiteraard kunt u ook naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op!
Maatwerk aanvraag Prijzen & Data

Dag 1: Welkom in Tirana

Bij aankomst op de luchthaven van Tirana wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger of door een medewerker van het transferbedrijf, waarna u naar het hotel wordt gebracht. Hier verblijft u de eerste nacht, zodat u de dag erna uitgerust op pad kunt gaan.

Dag 2: Historisch Shkodra

Vandaag wordt de auto rond 09.00 uur bij de accommodatie geleverd. Vervolgens gaat u op weg naar het hotel in Shkodra. Onderweg passeert u de oude Ottomaanse Mesi Brug, met op de achtergrond de machtige bergen. Shkodra is een van de oudste en meest historische plaatsen in Albanië. Het heeft een mix van Albanese en Europese invloeden en op sommige plekken doet de stad zelfs bijna Italiaans aan. De kleinschaligheid, de mooie gekleurde gebouwen en brede straten geven de stad iets knus en gezelligs.

Dag 3: Dwars door de bergen

De weg naar Theth gaat dwars door de bergen van de Albanese Alpen, met adembenemende uitzichten. Theth is een prachtig dorp in de vallei van het nationale park met adembenemende vergezichten. In de namiddag kunt u het dorpje en de waterval bezoeken. Het dorp met slechts 80 inwoners leeft van hun land en het wandeltoerisme. Er zijn geen grote hotels, restaurants, maar kleine eenvoudige guesthouses waardoor het de authentieke sfeer blijft uitademen.

Route: Shkodra - Theth, 76km

Dag 4: Theth

Vandaag kunt u de hele dag gaan wandelen door de prachtige natuur of lekker genieten in de tuin van het guesthouse. Indien gewenst kunnen wij voor u bij boeking bij het guesthouse vervoer regelen naar het startpunt voor de wandeling naar de baden van Theth en het 'blauwe oog', een 50 meter diepe ondergrondse waterbron.

Dag 5: Terug naar Shkodra

Na een heerlijk ontbijt kunt u ervoor kiezen om nog even ontspannen in Shkodra te verblijven of dat u op weg gaat, terug naar Shkodra. In de stad en haar omgeving liggen verschillende monumenten zoals het kasteel Rozafa, een vesting dat door haar strategische ligging op een heuvel al sinds de oudheid bewoond was. Vanaf dit kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de stad, de bergen en de rivieren.

Route: Theth - Shkodra, 76km

Dag 6: Het Komani meer

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Koman, de start van de Koman ferry (deze overtocht is niet inbegrepen, maar boekt u eenvoudig zelf). De ferry naar Fierze neemt ongeveer 3 uur in beslag. Tijdens deze reis over het prachtige meer kunt u genieten van de adembenemende schoonheid en de hoge bergen van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze rijdt u in ongeveer een uur naar het bergdorp Valbona. Wederom een typisch bergdorpje in de Balkan, waar de mensen leven van hun land. Na het inchecken bij het guesthouse kunt u hier nog van een wandeling maken of genieten van de rust die hier heerst.

Route: Shkodra - Koman Ferry - Valbona, 200km

Dag 7: Valbona

Maak vandaag een wandeling door de bergen van Valbona, vraag bij uw guesthouse welke route voor u geschikt is en waar u het beste kunt starten. Er zijn talloze routes uitgezet, maar de meest actuele informatie vind u bij uw accommodatie of bij het informatiecentrum.

Dag 8: Op weg naar Kruje

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het buurland Kosovo. U kunt een stop maken in Prizren, een prachtige Ottomaanse stad waar de drie geloven en culturen samenkomen. Bezoek het kasteel van Prizren, de Orthodoxe kerk, de moskee en de Katholieke kerk. Het is ook mogelijk om via Has en Kukes naar Kruje te rijden en Kosovo over te slaan.

Route: Valbona - Tirana 267km

Dag 9: Terug naar Tirana

U reist vandaag weer naar Tirana, waar u de tijd heeft om de stad te ontdekken. Of u kunt ervoor kiezen om via het plaatsje Shengjergj te rijden, dit dorpje wordt omringd door bergen en u kunt hier een wandeling maken naar de Shengjergj waterval.

Dag 10: Naar huis vol mooie indrukken

Afhankelijk van uw vlucht kunt u vandaag Tirana bezoeken. Bezoek het moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et'hem Bey Moskee met de klokkentoren en de overheidsgebouwen aan de zuidkant van het plein. Op dit plein vindt u tevens het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana. Sluit de dag af in de trendy wijk Blloku. Aansluitend rijdt u naar het vliegveld van Tirana om de auto in te leveren en vliegt u terug naar Nederland.

Route: Tirana - Luchthaven Tirana, 20km

Overnachtingen 10-daagse reis

- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60
- 1 nacht Skhodra, Hotel Rose Garden
- 2 nachten Theth, Guesthouse Berishta Theth
- 1 nacht Skhodra, Hotel Rose Garden
- 2 nachten Valbona, Jezerca
- 1 nacht Kruje, Hotel Panorama
- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60

Vluchtinformatie

Deze reis is gebaseerd op de meest voordelige beschikbare vluchten. Gedurende het boekingsproces op de website kunt u direct het vluchtschema kiezen. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij en kunnen anders zijn dan hierboven gecommuniceerd.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kunt u gratis 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x20x25cm voor onder de stoel voor u. Voor het meenemen van overige (ruim)bagage worden over het algemeen kosten in rekening gebracht. Deze kosten variëren per luchtvaartmaatschappij, bestemming, reisdatum, boekingsklasse en of een combinatie van dit alles. Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert andere voorwaarden voor check-in en bagage. Wij raden u daarom aan om vooraf, via de officiële website van de luchtvaartmaatschappij, na te gaan of het verplicht is om online in te checken, vanaf wanneer u online kunt inchecken en wat de exacte regels voor hand- en ruimbagage zijn.

Wenst u vanaf een andere luchthaven zoals; Eindhoven, Weeze, Dortmund, Brussel te vertrekken kunt u een maatwerkvoorstel aanvragen. Vertrekken vanaf Amsterdam, Dusseldorf en Charleroi kunt u reeds kiezen via het tabblad data & prijzen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Albarent inbegrepen tenzij anders vermeld. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, TPL, CDW, TP en lokale belastingen. Er is een eigen risico in geval van schade en/of diefstal.

Tijdens het boekingsproces ziet u meer informatie over de categorie auto en het aantal inbegrepen huurdagen. Afkoop van het eigen risico of een upgrade van de huurauto kunt u gedurende het boekingsproces bijboeken of na boeking nog reserveren.

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (categorie Economic). Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Voor alle categorieën geldt een maximum leeftijd van 75 jaar (hogere leeftijd op aanvraag).

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Overtochten

Er vertrekt dagelijks om 09:00 uur een afvaart - wijzigingen onder voorbehoud- van Koman naar Fierze. Deze overtocht duurt ca. 3 uur. Van het vaarschema kan afgeweken worden in verband met slechte weersomstandigheden. Raadpleeg de website van Komani Lake Ferry voor de meest actuele informatie. Zorg ervoor dat u ca. één uur voor de afvaart klaar staat met uw auto.

Overtocht boeken
Wij adviseren u om zo spoedig mogelijk na het ontvangst van uw definitieve boekingsbevestiging uw overtocht te boeken. De beschikbaarheid kan beperkt zijn.
Reserveren kan via https://komanilakeferry.com/en/buy-a-ticket/  
Bij het veld kenteken vult u 'rental car' in. En een oppervlakte van 7m2. Als de auto groter is dan wordt er ter plaatse voor het verschil een toeslag berekend.Een overtocht (enkele reis) van Koman naar Fierze, met 2 volwassen en een kleine auto, kost ongeveer €55,-
In de haven wordt een 'Port tax' geheven, dit dient contant ter plaatse te worden voldaan, ca. €5,- p.p.

Liever geen overtocht?
De afstand per auto van Shkodra naar Valbona is 190km (ca. 4u30min)

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

- Uw transfer van Shkodra - Theth - Skhodra

Optioneel bij te boeken:
- Privé transport Guesthouse Theth - baden van Theth - Guesthouse Theth
Uw transfer brengt u naar Nderlysaj, het startpunt van de wandeling naar de Blue Eye, de rit duurt ongeveer 45 minuten. vanuit hier is het ongeveer één uur heen en terug lopen naar het blauwe oog (gemiddelde zwaarte). Zonder transfer vanuit Theth moet u rekening houden met een wandeling van circa 3,5 uur per enkele reis.

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Kan ik de reis in Tirana verlengen?

Het is zeker mogelijk om de reis in Tirana te verlengen. U kunt een reisvoorstel opvragen via het maatwerkformulier bij de reis en uw wensen doorgeven. U ontvangt dan een voorstel van ons.

Ik ben 80 jaar mag ik in Albanië een auto huren?

In Albanië geldt een leeftijdsgrens van 75 jaar. Echter hebben wij met onze lokale partner afgesproken dat wij bij een hogere leeftijd een uitzondering aanvragen. Tot op heden is deze ook altijd goedgekeurd.

Kunnen jullie ook de ferry boeken van Koman naar Fierze?

Momenteel hebben wij hier geen mogelijkheid voor. Echter kunnen wij u wel adviseren hoe u dit kunt boeken. U leest hier alles over op het tabblad Aanvullende informatie.

Is de bergweg naar Theth veilig?

Ja, in Albanië zijn ze de afgelopen jaren hard bezig geweest met het verbeteren van het wegennet. Zo is er in de afgelopen jaren een geasfalteerde weg aangelegd naar Theth. Hierdoor is het bergdorp veel beter en veiliger bereikbaar geworden.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Het heeft een huiselijke sfeer en de eigenaresse en haar familie staan graag voor u klaar. Het hotel bevindt zich in een rustige woonwijk, op slechts enkele minuten lopen van het sfeervolle centrum van Tirana. Waar u tal van bezienswaardigheden, restaurants en winkels kunt vinden. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten. In de zomer ontbijt u buiten of in de serre, bij slecht weer is dit in het huis in de oude ontbijtruimte die in Albanese stijl is ingericht.

De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche.

Hotel Rose Garden

Skhodra

Het Rose Garden Hotel ligt in het centrum van Shkodra, in een prachtige gerenoveerde villa, op ca. 4 km van het Rozafa-kasteel en het Skadar-meer. Het hotel beschikt over gratis fietsen, een gedeelde lounge, een bar, gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een restaurant. Het hotel verzorgt ook roomservice en bagageopslag. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een waterkoker, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een continentaal ontbijt. 5km buiten Shkodra ligt een 18e eeuwse Ottomaanse brug, de Mesi Bridge, die de valley van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Bujtina Polia

Bujtina Polia is een typische Noord-Albanese guesthouse en ligt in het centrum van het kleine bergdorp Theth, in het hart van de Albanese Alpen. De familie woont al generaties lang in Theth en zij kijken ernaar uit u kennis te laten maken met de warme gastvrijheid, de stevige keuken en het adembenemende landschap waar deze regio beroemd om is! Het traditionele huis heeft 20 kamers. De eenvoudige kamers bevinden zich op de eerste en tweede verdieping en bieden een prachtig uitzicht op de vallei. Op de begane grond is het restaurant waar ontbijt, lunch en diner wordt geserveerd. Ook is er een terras aan de voorkant van het huis om buiten te zitten, te kletsen en te eten. De accommodatie beschikt over parkeergelegenheid, terras, fietsverhuur, bar en restaurant (vast menu).

Hotel Rose Garden

Skhodra

Het Rose Garden Hotel ligt in het centrum van Shkodra, in een prachtige gerenoveerde villa, op ca. 4 km van het Rozafa-kasteel en het Skadar-meer. Het hotel beschikt over gratis fietsen, een gedeelde lounge, een bar, gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een restaurant. Het hotel verzorgt ook roomservice en bagageopslag. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een waterkoker, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een continentaal ontbijt. 5km buiten Shkodra ligt een 18e eeuwse Ottomaanse brug, de Mesi Bridge, die de valley van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Guesthouse Jezerca

Het authentieke Jezerca Guest House ligt in Valbona, in het nationale park Valbonedal, tegen de grens met Montenegro. De omgeving is zeer geschikt voor rustzoekers en wandelaars, het ademt nog een authentieke sfeer uit. U zult in deze omgeving niet veel winkels of restaurants vinden.

De accommodatie beschikt over een restaurant, een bar, gratis wifi (in openbare ruimtes) en gratis parkeergelegenheid. De kamers kunnen zich bevinden in het grote gebouw, of in één van de chalets op het terrein.

Tips: de Valbona Pass, Cave of the wind, wandelingen in het Nationale Park.

Hotel Panorama

Kruje

In het centrum van de stad Kruje is hotel Panorama gevestigd.

De historische forten Kalaja en Krujes liggen op 400 meter afstand van het hotel. De bezienswaardigheden zoals: het museum van Gjegj Kastriot Skenderbeu en het Etnografisch Museum liggen beiden op loopafstand van het hotel.

Het busstation bevindt zich op 500 meter afstand van het hotel. De luchthaven van Tirana is op twintig kilometer van het hotel gevestigd.

Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. In het restaurant worden traditionele Albanese specialiteiten geserveerd. In de omgeving van het hotel zijn er diverse bars, restaurants en cafés aanwezig.

De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, bureau en een eigen badkamer.

Hotel Panorama beschikt over faciliteiten zoals: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, een kluisje en een 24-uurs receptie.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Het heeft een huiselijke sfeer en de eigenaresse en haar familie staan graag voor u klaar. Het hotel bevindt zich in een rustige woonwijk, op slechts enkele minuten lopen van het sfeervolle centrum van Tirana. Waar u tal van bezienswaardigheden, restaurants en winkels kunt vinden. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten. In de zomer ontbijt u buiten of in de serre, bij slecht weer is dit in het huis in de oude ontbijtruimte die in Albanese stijl is ingericht.

De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Op ontdekking in Albanië...

Colinda Klijn, Reisspecialist

Tegenover Italië, ter hoogte van de hak van de laars, ligt Albanië. Hoewel het land klein is heeft het zeer veel te bieden. U treft hier adembenemende uitzichten vanaf de bergen, u kunt genieten van prachtige ongerepte stranden met kristalhelder water (van zand tot kiezel) en het land biedt bijzondere plaatsjes en steden. Geniet van heerlijke gerechten, een aangenaam mediterraan klimaat en maak kennis met de vriendelijke bevolking.
Albanië verrast!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips