Zoek op land, regio of reis

×

Natuurlijk Albanië...

Het natuurschoon van Albanië

Fly-drive | 8 dagen | Albanië

Pittoreske bergdorpjes, watervallen, bossen, thermale baden en een prachtig meer. Tijdens uw rondreis door Albanië vindt u het allemaal!

Vanaf 1075,- p.p. Boek nu!
Met vertrek op 12/06/2023
O.B.V. 2 personen
Accommodaties
Kamers
Sfeerbeeld reis

Reisinformatie...

Reisinfo

Fly-drive | 10 dagen | Albanië

Bewonder de indrukwekkende natuur in het noorden van Albanië. Voel u thuis in het bergdorpje Theth in de vallei van het nationaal park, geniet van de Albanese Alpen, vaar over het Komani meer en kom tot rust in de bergen van Valbona.

Route in het kort

Dag 1: Luchthaven Tirana – Tirana, Vila 60 (v.a. 40min)
Dag 2: Tirana - Shkodra, Hotel Rose Garden (ca. 1u40min)
Dag 3: Shkodra - Theth, Guesthouse Berishta Theth (ca. 2u)
Dag 4: Theth, Guesthouse Berishta Theth
Dag 5: Theth - Shkodra, Hotel Rose Garden (ca. 2u)
Dag 6: Shkodra - Koman Ferry - Valbona, Villa Dini (ca. 5u30min, incl overtocht)
Dag 7: Valbona
Dag 8: Valbona - Kruje, Hotel Panorama (ca. 4u30min)
Dag 9: Kruje – Tirana, Vila 60 (ca. 1u)
Dag 10: Tirana - Luchthaven Tirana (v.a. 40min)

Autohuur
De wegen in Albanië zijn redelijk en de laatste jaren sterk verbeterd, maar wellicht anders dan u gewend bent. Wij raden u dan ook aan om vooral bij daglicht met de huurauto op pad te gaan.

De route kan afhankelijk zijn van de gekozen reisduur en/of luchthaven van vertrek (indien van toepassing). Lees meer onder 'programma'.

Inclusief

- Retourvlucht
- Handbagage
- Overnachtingen in de genoemde accommodaties
- Ontbijt
- Albarent huurauto
- Luchthaven transfers
- 24 uur nood-assistentie
- Handige app voor Android en iOS

Exclusief

- Ruimbagage aan boord
- Persoonlijke uitgaven voor drankjes e.d.
- Lunches en diners (tenzij anders vermeld)
- Brandstof en eventuele parkeerkosten
- Overtocht Koman - Fierze
- Reis/bagage/ongevallen- en/of annuleringsverzekering
- Administratiekosten t.w.v. EUR 35,- per boeking
- Calamiteitenfonds ad EUR 2,50 per boeking
- Bijdrage SGR ad EUR 5,- per persoon

Maatwerk

Uiteraard kunt u naar wens de reis uitbreiden. Het is mogelijk om langer op iedere plaats te verblijven of deze route te combineren met onze andere routes. Neemt u hiervoor contact met ons op.

Dag 1: Welkom in Tirana

Bij aankomst op de luchthaven van Tirana wordt u opgewacht door onze vertegenwoordiger of door een medewerker van het transferbedrijf, waarna u naar het hotel wordt gebracht. Hier verblijft u de eerste nacht, zodat u de dag erna uitgerust op pad kunt gaan.

Dag 2: Historisch Shkodra

Vandaag wordt de auto rond 09.00 uur bij de accommodatie geleverd. Vervolgens gaat u op weg naar het hotel in Shkodra. Onderweg passeert u de oude Ottomaanse Mesi Brug, met op de achtergrond de machtige bergen. Shkodra is een van de oudste en meest historische plaatsen in Albanië. Het heeft een mix van Albanese en Europese invloeden en op sommige plekken doet de stad zelfs bijna Italiaans aan. De kleinschaligheid, de mooie gekleurde gebouwen en brede straten geven de stad iets knus en gezelligs.

Dag 3: Dwars door de bergen

De weg naar Theth gaat dwars door de bergen van de Albanese Alpen, met adembenemende uitzichten. Theth is een prachtig dorp in de vallei van het nationale park met adembenemende vergezichten. In de namiddag kunt u het dorpje en de waterval bezoeken.

Route: Shkodra - Theth, 76km

Dag 4: Theth

Vandaag kunt u de hele dag gaan wandelen door de prachtige natuur of lekker genieten in de tuin van het guesthouse. Indien gewenst kunnen wij voor u bij boeking bij het guesthouse vervoer regelen naar de baden van Theth en het 'blauwe oog', een 50 meter diepe ondergrondse waterbron.

Dag 5: Terug naar Shkodra

Na een heerlijk ontbijt kunt u ervoor kiezen om nog even ontspannen in Shkodra te verblijven of dat u op weg gaat, terug naar Shkodra. In de stad en haar omgeving liggen verschillende monumenten zoals het kasteel Rozafa, een vesting dat door haar strategische ligging op een heuvel al sinds de oudheid bewoond was. Vanaf dit kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de stad, de bergen en de rivieren.

Route: Theth - Shkodra, 76km

Dag 6: Het Komani meer

Na een vroeg ontbijt vertrekt u richting Koman, de start van de Koman ferry (deze overtocht is niet inbegrepen). De ferry naar Fierze neemt ongeveer 3 uur in beslag. Tijdens deze reis over het prachtige meer kunt u genieten van de adembenemende schoonheid en de hoge bergen van de Albanese Alpen. Na aankomst in Fierze rijdt u in ongeveer een uur naar het bergdorp Valbona. Na het inchecken bij het guesthouse kunt u hier nog van een wandeling maken of genieten van de rust die hier heerst.

Route: Shkodra - Koman Ferry - Valbona, 200km

Dag 7: Valbona

Maak vandaag een wandeling door de bergen van Valbona, vraag bij uw guesthouse welke route voor u geschikt is en waar u het beste kunt starten. Er zijn talloze routes uitgezet, maar de meest actuele informatie vind u bij uw accommodatie of bij het informatiecentrum.

Dag 8: Op weg naar Kruje

Na het ontbijt kunt u een bezoek brengen aan het buurland Kosovo. U kunt een stop maken in Prizren, een prachtige Ottomaanse stad waar de drie geloven en culturen samenkomen. Bezoek het kasteel van Prizren, de Orthodoxe kerk, de moskee en de Katholieke kerk. Het is ook mogelijk om via Has en Kukes naar Kruje te rijden en Kosovo over te slaan.

Route: Valbona - Tirana 267km

Dag 9: Terug naar Tirana

U reist vandaag weer naar Tirana, waar u de tijd heeft om de stad te ontdekken. Of u kunt ervoor kiezen om via het plaatsje Shengjergj te rijden, dit dorpje wordt omringd door bergen en u kunt hier een wandeling maken naar de Shengjergj waterval.

Dag 10: Naar huis vol mooie indrukken

Afhankelijk van uw vlucht kunt u vandaag Tirana bezoeken. Bezoek het moderne Skanderbegplein met het standbeeld van Skanderbeg, de Et'hem Bey Moskee met de klokkentoren en de overheidsgebouwen aan de zuidkant van het plein. Op dit plein vindt u tevens het Nationaal Historisch Museum en het operagebouw van Tirana. Sluit de dag af in de trendy wijk Blloku. Aansluitend rijdt u naar het vliegveld van Tirana om de auto in te leveren en vliegt u terug naar Nederland.

Route: Tirana - Luchthaven Tirana, 20km

Overnachtingen 10-daagse reis

- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60
- 1 nacht Skhodra, Hotel Rose Garden
- 2 nachten Teth, Guesthouse Berishta Theth
- 1 nacht Skhodra, Hotel Rose Garden
- 2 nachten Valbona, Villa Dini
- 1 nacht Kruje, Hotel Panorama
- 1 nacht Tirana, Hotel Vila 60

Vluchtinformatie

Voor onze reizen naar Albanië zijn vluchten opgenomen met Wizzair vanaf Eindhoven. De opgenomen vluchtprijs is een vanafprijs in de laagste klasse, indien niet deze niet meer beschikbaar is nemen wij contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Wij zullen het vluchtschema na boeking aan u communiceren. Gecommuniceerde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen van de luchtvaartmaatschappij.

Handbagage is inbegrepen. Per luchtvaartmaatschappij zijn de afmetingen en het aantal kg verschillend. Bij Wizzair kunt u 1 stuk handbagage meenemen met een afmeting van 40x30x20cm en moet onder de stoel voor u passen. Bagage kunt u via de website van Wizzair bijboeken.

Wenst u vanaf een andere luchthaven te vertrekken kunt u een maatwerkvoorstel aanvragen. Dit is met Wizzair mogelijk vanaf Brussel Charleroi en Dortmund. Vanaf Amsterdam wordt er alleen met andere maatschappijen en een overstap (Duitsland/Oostenrijk) gevlogen.

Autohuur

Meer informatie over de autohuur en voorwaarden kunt u terugvinden op www.styleintravel.nl/autohuur.

In deze reis is een huurauto van Albarent inbegrepen tenzij anders vermeld. Bij de details van deze reis kunt u de categorie auto terugvinden en tevens de duur van het huurcontract. De huurauto is inclusief onbeperkt aantal kilometers, inclusief de verplichte verzekering (TPL) en de FULL COVERAGE CASCO (CDW + TP), die 100% van de schadewaarde dekt (dit geldt niet voor de banden, binnenin de cabine, de wielen en de onderkant van de auto).

Let op: de hoofdboeker wordt gezien als de hoofdbestuurder van de huurauto. Deze dient in het bezit te zijn van een geldige creditcard met pincode op eigen naam. De bestuurder dient minimaal 1 jaar het bezit te zijn van een geldig rijbewijs (categorie Economic). Er kunnen toeslagen gelden voor bestuurders onder de 25 jaar. Voor alle categorieën geldt een maximum leeftijd van 75 jaar (hogere leeftijd op aanvraag).

Vanafprijzen

De vanafprijzen zijn, indien een vlucht opgenomen is in de reis, afhankelijk van de gekozen vertrekdatum, luchthaven en onder voorbehoud van wijzigingen van het vluchttarief gedurende het boekingsproces.

Overtochten

Er vertrekt dagelijks om 09:00 uur een afvaart - wijzigingen onder voorbehoud- van Koman naar Fierze. Deze overtocht duurt ca. 3 uur. Van het vaarschema kan afgeweken worden in verband met slechte weersomstandigheden. Raadpleeg de website van Komani Lake Ferry voor de meest actuele informatie. Zorg ervoor dat u ca. één uur voor de afvaart klaar staat met uw auto.

Overtocht boeken
Wij adviseren u om zo spoedig mogelijk na het ontvangst van uw definitieve boekingsbevestiging uw overtocht te boeken. De beschikbaarheid kan beperkt zijn.
Reserveren kan via https://komanilakeferry.com/en/buy-a-ticket/  
Bij het veld kenteken vult u 'rental car' in. En een oppervlakte van 7m2. Als de auto groter is dan wordt er ter plaatse voor het verschil een toeslag berekend.Een overtocht (enkele reis) van Koman naar Fierze, met 2 volwassen en een kleine auto, kost ongeveer €55,-
In de haven wordt een 'Port tax' geheven, dit dient contant ter plaatse te worden voldaan, ca. €5,- p.p.

Liever geen overtocht?
De afstand per auto van Shkodra naar Valbona is 190km (ca. 4u30min)

Voorwaarden

Op deze reis zijn de ANVR voorwaarden en Aanvullende touroperator voorwaarden van toepassing: zie www.styleintravel.nl/algemene-voorwaarden.

Wij zijn aangesloten bij ANVR, SGR, SGRZ en het Calamiteitenfonds.

Vermelde reissommen per vertrekdatum per persoon worden zoveel mogelijk up to date gehouden volgens de laatste prijswijzigingen van luchtvaartmaatschappijen. Het kan helaas soms voorkomen dat vluchttarieven plotseling enorm stijgen na de laatst gedane prijsupdate. Hier heeft de touroperator geen invloed op. In dit geval kan Style in Travel na boeking een voorstel doen voor een andere vertrekdatum en/of vertrekluchthaven. Aanvaarding van dit voorstel zal altijd in overleg met de klant zijn.

Onze reizen zijn op aanvraag. Op aanvraag betekent dat niet alle onderdelen van de door u uitgekozen reis direct beschikbaar zijn. Indien u een reis op aanvraag boekt, proberen wij dit onderdeel alsnog voor u te reserveren. Als alle onderdelen beschikbaar zijn, maken wij de reis definitief. Dit houdt in dat u deze niet meer kosteloos kunt annuleren. Indien niet alle onderdelen gereserveerd kunnen worden, zullen we u een andere mogelijkheid aan proberen te bieden. In het geval hier kosten bij komen, laten wij u dit natuurlijk weten. Indien u niet akkoord gaat met het alternatief, wordt de boeking kosteloos voor u geannuleerd en komt de aanvraag te vervallen.

Extra's

- Uw transfer van Shkodra - Theth - Skhodra

Optioneel:
- Privé transport Guesthouse Theth - baden van Theth - Guesthouse Theth

Praktische info

Omdat wij u alle vrijheid bieden, is het voor ons vrijwel onmogelijk een routebeschrijving van plaats tot plaats te verstrekken. Er is ongelooflijk veel te zien, en voor ieder is er wat wils. Ons advies is dan ook: koop voor vertrek een goede wegenkaart of neem uw navigatiesysteem mee en schaf een uitgebreide reisgids aan om zo de mooiste plekjes te ontdekken.

Voor vertrek ontvangt u informatie over onze handige mobiele applicatie. Deze is geschikt voor Android en iOS en geeft u toegang tot informatie over uw reis. Onder andere uw reisprogramma, adressen van de accommodaties en tips en tricks behorend bij uw route heeft u zo altijd direct bij de hand.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Vanuit Vila 60 loopt u binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten.

Hotel Rose Garden

Skhodra

Het Rose Garden Hotel ligt in het centrum van Shkodra, in een prachtige gerenoveerde villa, op ca. 4 km van het Rozafa-kasteel en het Skadar-meer. Het hotel beschikt over gratis fietsen, een gedeelde lounge, een bar, gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een restaurant. Het hotel verzorgt ook roomservice en bagageopslag. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een waterkoker, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een continentaal ontbijt. 5km buiten Shkodra ligt een 18e eeuwse Ottomaanse brug, de Mesi Bridge, die de valley van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Guesthouse Berishta Theth

Theth

Guesthouse Berishta Theth ligt in Theth, op 2 km van het Nationaal Park Theth, en biedt accommodatie met een restaurant, gratis parkeergelegenheid, een bar en een tuin. Tot de faciliteiten van deze accommodatie behoren een 24-uursreceptie, een gedeelde keuken en gratis WiFi in alle ruimtes. De accommodatie biedt 's avonds entertainment en roomservice. Alle kamers van het pension hebben een patio met uitzicht op de tuin. De kamers van het hotel hebben een eigen badkamer met een bidet en gratis toiletartikelen, en bieden uitzicht op de rivier.

Hotel Rose Garden

Skhodra

Het Rose Garden Hotel ligt in het centrum van Shkodra, in een prachtige gerenoveerde villa, op ca. 4 km van het Rozafa-kasteel en het Skadar-meer. Het hotel beschikt over gratis fietsen, een gedeelde lounge, een bar, gratis WiFi, een 24-uursreceptie en een restaurant. Het hotel verzorgt ook roomservice en bagageopslag. Alle kamers zijn voorzien van een bureau, een waterkoker, een flatscreen-tv en een eigen badkamer. Het hotel verzorgt elke ochtend een ontbijtbuffet en een continentaal ontbijt. 5km buiten Shkodra ligt een 18e eeuwse Ottomaanse brug, de Mesi Bridge, die de valley van Shkodra met Pristina in Kosovo verbond.

Villa Dini

Valbona

De accommodatie Vila Dini is gevestigd in Valbona. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. In de buurt van hotel zijn er tevens diverse bars, restaurants en cafés aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van een kledingkast, verwarming en een eigen badkamer. Overige faciliteiten: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid en een 24-uurs receptie.

Hotel Panorama

Kruje

In het centrum van de stad Kruje is hotel Panorama gevestigd.

De historische forten Kalaja en Krujes liggen op 400 meter afstand van het hotel. De bezienswaardigheden zoals: het museum van Gjegj Kastriot Skenderbeu en het Etnografisch Museum liggen beiden op loopafstand van het hotel.

Het busstation bevindt zich op 500 meter afstand van het hotel. De luchthaven van Tirana is op twintig kilometer van het hotel gevestigd.

Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. In het restaurant worden traditionele Albanese specialiteiten geserveerd. In de omgeving van het hotel zijn er diverse bars, restaurants en cafés aanwezig.

De hotelkamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning, bureau en een eigen badkamer.

Hotel Panorama beschikt over faciliteiten zoals: een terras, gratis internetverbinding, parkeergelegenheid, een kluisje en een 24-uurs receptie.

Hotel Vila 60

Tirana

Vila 60 is gebouwd in 1931 en werd gebruikt als verblijf voor de leraren van de 'Harry Fultz' school. In 2012 is het omgebouwd tot hotel waarbij de bestaande architectuur bewaard is gebleven. Vanuit Vila 60 loopt u binnen enkele minuten naar het sfeervolle centrum van Tirana. De kamers zijn licht ingericht en zijn voorzien van houten decoraties. Uw badkamer is voorzien van een douche. U kunt dagelijks genieten van een ontbijtbuffet met lokale specialiteiten.

Maatwerkaanvraag (reis) via Style in Travel

Op ontdekking in Albanië...

Colinda Klijn, Reisspecialist

Tegenover Italië, ter hoogte van de hak van de laars, ligt Albanië. Hoewel het land klein is heeft het zeer veel te bieden. U treft hier adembenemende uitzichten vanaf de bergen, u kunt genieten van prachtige ongerepte stranden met kristalhelder water (van zand tot kiezel) en het land biedt bijzondere plaatsjes en steden. Geniet van heerlijke gerechten, een aangenaam mediterraan klimaat en maak kennis met de vriendelijke bevolking.
Albanië verrast!

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips