Zoek op land, regio of reis

×

Albarent huurauto Albanie...

Albarent autohuur

De huurauto is er voor iedereen die alles uit zijn of haar vakantie wil halen. Om vrij te zijn en om op eigen houtje de omgeving te verkennen. Wij adviseren u de auto van te voren te reserveren, zeker in het hoogseizoen. De voor u gereserveerde huurauto staat op de overeengekomen plaats en datum bij het kantoor van de autoverhuur maatschappij voor u klaar. Dit kan zijn op de luchthaven van aankomst of op een plaats dichtbij uw hotel of appartement. Ook is het mogelijk, zonder toeslag, om uw huurauto op een andere plaats in te leveren dan waar u deze ophaalt.

Style in Travel werkt sinds vele jaren samen met Albarent; Een garantie voor kwaliteit en zekerheid! Albarent heeft een groot aantal kantoren in het hele land en beschikt over een modern wagenpark.

Hieronder vindt u de algemene huurvoorwaarden van Albarent voor Albanie.

Creditcard

De op de voucher vermelde hoofdbestuurder dient te beschikken over een geldige creditcard op eigen naam. Deze wordt gebruik als borg en voor het betalen van eventuele extra’s ter plaatse.Zonder geldige creditcard wordt de huurauto niet meegegeven.

Aandachtspunten

Bij uw reisbescheiden heeft u de voucher van de huurauto ontvangen met alle huurgegevens. Wanneer u op de luchthaven van bestemming bent geland, treft u bij het verlaten van de passagiershal in de ontvangsthal de balie aan van Albarent; Indien u de auto ophaalt bij het stadkantoor vindt u op uw voucher de adresgegevens van het betreffende verhuurstation.

Als u zich bij de balie meldt met de voucher wordt de huurauto beschikbaar gesteld. Controleer de auto op eventuele gebreken of kleine schades zoals aangegeven op de huurovereenkomst ter plaatse. In de huurauto moet volgens de wetgeving een gevarendriehoek aanwezig zijn en voor alle inzittenden een veiligheidshesje. De inzittenden moeten een veiligheidshesje dragen en achter de vangrail gaan staan of aan de kant van de weg. Niemand mag in de gestrande auto blijven zitten

Om een auto te huren dient men:
- minstens tussen de 18 en 25 jaar oud te zijn, afhankelijk van de voorwaarden van het betreffende autoverhuurbedrijf;
- zich te kunnen legitimeren (identiteitskaart voor EU-ingezetenen of een geldig paspoort voor andere nationaliteiten)
- langer dan een jaar in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Vergeet niet dat u ook in het bezit dient te zijn van een eigen creditcard als u een auto gaat huren.

Als u afkomstig bent uit een lidstaat van de EU, Zwitserland, Noorwegen, IJsland en Liechtenstein, zowel als uit die landen die het model rijbewijs dat in de Verdragen van Genève of Wenen voorzien is, hebben goedgekeurd: is alleen een geldig rijbewijs vereist. Als de persoon afkomstig is uit een ander land dan de voornoemde landen, dient hij/zij in het
bezit te zijn van een internationaal rijbewijs.

Daar de omstandigheden aan veranderingen onderhevig kunnen zijn, raden wij u aan indien u een auto heeft gehuurd contact op te nemen met de Albanese ambassade om deze bepalingen voor aanvang van de reis te controleren.

Minimum leeftijd

Er geldt een minimum leeftijd van 21 jaar voor de huurauto's. Voor specifieke grotere/luxere auto's kan een afwijkende leeftijdsgrens worden gehanteerd.

Maximum leeftijd

Voor alle categorieën geldt een maximum leeftijd van 75 jaar. (Uitzonderingen op aanvraag)

Rijbewijs

De bestuurder(s) dienen minimaal 1 jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Huurcontract tekenen

Let u bij het tekenen van het autohuurcontract goed op het bedrag waar u voor tekent. Dit bedrag staat voor de lokale extra’s die u ter plaatse afsluit en die dus van uw creditcard zullen worden afgeschreven. Indien hier kosten op staan waar u het niet mee eens bent, bijvoorbeeld een verzekering die u niet had willen hebben, dan dient u dit direct bij de Albarent medewerker aan te geven voordat u tekent. Komt u er niet uit, bel dan direct naar Style in Travel.

Brandstof

U dient de huurauto weer afleveren met dezelfde hoeveelheid brandstof als dat u de huur auto meegekregen heeft.

Extra bestuurder

U kunt één extra bestuurder toevoegen door de ALBARENT All Inclusive Service af te sluiten. Extra bestuurders kunnen alleen ter plaatse, tegen betaling, worden toegevoegd.

Optionele accessoires

Optionele accessoires kunnen vooraf gereserveerd worden maar dienen altijd ter plaatse per creditcard te worden betaald.
- Kinderzitje: gratis
- Boosterzitje: op aanvraag €3 per etmaal
- Mobiele telefoon met lokale simkaart: op aanvraag €5 per etmaal

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Boetes, Schade & Administratiekosten

1. De huurder betaalt de volledige waarde van alle schade die niet wordt gedekt door de verzekeringspolissen, alsmede voor die schade die niet wordt gedekt door de fabrieksgarantie van het voertuig (wanneer het voertuig stilstaat onder de garantie)

2. De huurder krijgt een boete van de helft van de waarde van de totale huurprijs als hij onbevoegde personen toestaat die het voertuig besturen (deze autorisaties moeten in een geschreven vorm zijn door de eigenaar van het voertuig, ALBARENT), en met de volledige waarde van de huurprijs (totale huurwaarde) als hij het rijden van het voertuig door onbevoegden van de zwarte lijst toestaat. In dit geval wordt hij onmiddellijk toegevoegd aan de Black List zelf.

3. De huurder betaalt de totale waarde van alle tickets / boetes ontvangen tijdens de huurperiode (contract) als hij ze zelf declareert of terugbetaalt, en drie (3) keer de waarde van alle tickets / boetes, in het geval van inhouding en ze verbergen.

4. De huurder betaalt een boete van 10 tot 20 EURO voor elk uur vertraging, tot de volledige waarde van de dagelijkse huurprijs van het voornoemde gehuurde voertuig. In geval van meer dan 6 uur vertraging, zonder kennisgeving aan de eigenaar (ALBARENT), worden de huurder en het voertuig gevraagd.

5. De huurder betaalt een boete van 5 EURO als het voertuig vies wordt ingeleverd en niet wordt in- en uitgewassen.

6. De huurder betaalt een boete van 1,3 euro voor elke liter brandstof die minder wordt teruggegeven dan waarop hij is overgenomen.

7. De huurder betaalt een 0,3 tot 1 EURO boete voor elke kilometer boven de limiet gespecificeerd en vooraf bepaald in het contract (Per dag is de limiet 200km, dit is meer dan genoeg voor een rondreis door Albanië).

8. De huurder betaalt een boete van 50 EURO als hij toelaat te roken in het voertuig of als ALBARENT merkt dat er gerookt is in het voertuig.

9. De huurder betaalt een boete van 40 euro als hij niet bewijst dat de aankoop van brandstof alleen bij de benzinestations van ALPET/Kastrati/Elda is geweest.

10. De huurder betaalt 2% van de waarde van de huurprijs, als rente, voor elke dag vertraagd betaling van schadevergoeding of andere boetes/ boetes.

11. De huurder betaalt een boete van 130 EURO als hij de autosleutel verliest, en 100% van de installatie waarde van de nieuwe codes, het slot, de startsleutel, afstandsbedieningen, die allemaal zijn gekocht en gemonteerd door geautoriseerde leveranciers van de fabrikant van het voertuig.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Inclusief bij de standaard autohuur

Inclusief bij de Standaard autohuur
Bij de standaard autohuur zitten de volgende items inbegrepen:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- TPL (verplichte verzekering)
- CDW (gedeeltelijke schadeverzekering met eigen risico bij schade)
- TP (gedeeltelijke diefstalverzekering met eigen risico bij diefstal)
- Luchthaventoeslag
- Albanese VAT en belastingen

Het eigen risico loopt op tot 2000 euro. De waarde van de schade die niet wordt gedekt door de verzekeringspolissen wordt volledig door de huurder betaald.

All-inclusive service (optioneel bij te boeken bij uw boeking via onze website)

Inclusief bij de All Inclusive autohuur
Tegen een toeslag kunt u gebruikmaken van de All Inclusive service van ALBARENT. Hiermee koopt u het eigen risico in geval van eventuele schade of diefstal af*. Indien u ter plaatse de all-inclusive service alsnog wilt reserveren, dan kunnen er andere tarieven gelden. Het eigen risico voor de standaard huur loopt op tot 2000 euro. Wij raden al onze klanten aan om de ALBARENT all-inclusive service af te sluiten!

All-inclusive service is inclusief:
- Ongelimiteerd aantal kilometers
- TPL (verplichte verzekering)
- FULL COVERAGE CASCO (CDW + TP) die 100% van de schadewaarde dekt (* let op! dit geldt niet voor de banden, binnenin de cabine, de wielen en de onderkant van de auto)
- Luchthaventoeslag
- Albanese VAT en belastingen
- 2e bestuurder

De waarde van de schade die niet wordt gedekt door de verzekeringspolissen wordt volledig door de huurder betaald.


WAARSCHUWING! VOLLEDIGE DEKKING CASCO dekt niet:
- Bandschade, (gehakt, burn-out van banden terwijl de auto stilstaat, of liever de auto start met glijden of remmen met de nood-/ handrem), wielschijven (druk, stoten, krassen, verlies van het bout- en boutdeksel, beschadiging of verlies van de wieldoppen van de wielen en schade aan het chassis (aangezien schade aan het chassis alleen kan worden veroorzaakt door nalatigheid en nalatigheid van de bestuurder)
- Motorschade en schade aan olie- of benzinepomp, als gevolg van slechte brandstof
- Schade aan de koppelingsgroep (handmatig of automatisch), koppelingspomp, koppelingsplaat, koppelingslager.
- Schade opgelopen door de bestuurders onder invloed van alcohol of verschillende drugs
- Schade opgelopen in de cabine van het voertuig
- Schade opgelopen in de cabine van het voertuig (in de auto) omdat ze als opzettelijk of als gevolg van nalatigheid van de huurder worden beschouwd
- Schade veroorzaakt door explosies, brandstichting, explosieven of van het verbranden van de inwendige zitting van het voertuig
- Schade veroorzaakt door onbevoegde gebruikers van ALBARENT om het voertuig te gebruiken.
- Verlies van sleutels of originele documenten van het voertuig.
- Verlies van enige waarde in de cabine van het voertuig.

Genoemde lokale tarieven zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Auto de grens over meenemen

Landen die u kunt bezoeken, rijden naar of door, met een ALBARENT's huurvoertuig zonder visum:

Groep 1: Bosnië-Hercegovina, Kosovo, Macedonië, Turkije, Kroatië, Montenegro,(deze landen kunnen ook worden bezocht met het gewone niet-biometrisch paspoort).

De documentatie die nodig is om met een huurauto naar deze landen te reizen (Groep 1):
- Geldig paspoort voor de bestuurder en alle passagiers aan boord.
- Geldige voertuigdocumenten zoals de internationale verkeersvergunning van het voertuig (aangeboden door ALBARENT op verzoek), internationaal rijbewijs en de groene kaart van het voertuig voor buitenlandse verzekeringen (te kopen door de klant aan elke grens voordat Albanië wordt verlaten) (let er goed op wanneer een verzekeringsbureau worden geopend in grensgebieden of vraag ernaar / koop het op ALBARENT-kantoren)!).

Groep 2: Oostenrijk, Bulgarije, Estland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Italië, Litouwen, Malta, Polen, Cyprus, Tsjechische Republiek, Slovenië, Zweden, België, Denemarken, Finland, Griekenland, Nederland, Eiland, Letland/ Letland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Zwitserland (deze landen kunnen alleen worden bezocht met nieuwe biometrische paspoorten).

De documentatie die nodig is om met een huurauto naar deze landen te reizen (Groep 2):
- Geldig nieuw biometrisch paspoort voor de bestuurder en alle passagiers aan boord.
- Hotel reserveringsdocument / prepaid accommodatie / correct hostadres in het bezoekende land.
- Retour prepaid ticket (s) als u reist met zijlijnen of ambachten.
- Geldig voor verblijf in het buitenland tijd of reistijd persoonlijke ziekteverzekering voor bestuurder en alle passagiers aan boord (te kopen door de klant aan elke grens voor het verlaten van Albanië of op ALBARENT kantoren!)
- Geldige voertuigdocumenten zoals de internationale circulatie van het voertuig vergunning (aangeboden door ALBARENT op verzoek), internationaal rijbewijs en de groene kaart van het voertuig voor buitenlandse verzekeringen (te kopen door de klant aan elke grens voordat Albanië wordt verlaten) (wees er zeker van dat verzekeringsbureaus worden geopend in grensgebieden of vraag ernaar / koop het op ALBARENT kantoren)!).

WAARSCHUWING: Om een ander land te bezoeken hebben de bestuurder en alle passagiers aan boord een geldige VISA nodig!

Verantwoordelijkheid van de huurder:

De Albanese wetgeving legt de huurder de juridische verantwoordelijkheid op om het gehuurde voertuig niet te gebruiken voor het vervoer van passagiers of goederen (vracht), om het voertuig niet onder te verhuren, en om geen voertuigen of andere items over te trekken zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar van het voertuig. Het gehuurde voertuig mag niet worden gebruikt voor racen, illegale doeleinden, onzorgvuldig of bestuurd door andere personen zonder schriftelijke toestemming van de eigenaar van het voertuig (ALBARENT) en mag het voertuig niet laden met passagiers of items boven de laadcapaciteit. De huurder is volledig verantwoordelijk voor goederen die kunnen worden gevonden of dat tijdens of aan het einde van de huurperiode in het voertuig zijn achtergebleven. De rechtsgevolgen die voortvloeien uit de handelingen of nalatigheden uitgevoerd door de huurder, met of zonder het voertuig van ALBARENT, tijdens de huurperiode, zijn een exclusieve, civiele en/ of strafrechtelijke verantwoordelijkheid van de huurder. In geval van een ongeluk is de huurder verplicht om het voertuig niet van het toneel van het ongeval te verwijderen, om het kenteken van het andere voertuig op te schrijven als het andere voertuig het toneel verlaat, om de politie en de eigenaar van het voertuig onmiddellijk op de hoogte te stellen (ALBARENT), om het incident te beschrijven en om de vereiste/ noodzakelijke documenten in te vullen (standaardformulieren).

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips