Zoek op land, regio of reis

×

Atlas...

Atlas gebergte

Een groot deel van het binnenland van Marokko bestaat uit berglandschap. Van noordoost naar het zuidwest zijn dit het Rifgebergte, de Midden Atlas, de Hoge Atlas en de Anti Atlas.

Het Midden Atlas ligt in het oosten en hier vindt u bergtoppen op 3km hoogte. Bezoek hier het dorpje Azrou. Rond Azrou trekken de berbers met hun kuddes schapen en geiten rond en overnachten in hun tenten.

De Hoge Atlas heeft bergtoppen op wel 4km hoogte en hier vindt u dan ook de hoogste berg van Noord-Afrika, de Toubkal, met een hoogte van maar liefst 4165m. Hier vindt u ook het dorpje Imlil, een bergdorp op 1800m. Vanuit dit dorp kunt u heerlijk wandelen. Het leven dat zich in de bergen van de Hoge Atlas afspeelt is kalm, gastvrij en heel anders dan het leven in Marrakech of in de woestijn. De mensen zien er anders uit, hechten veel waarde aan hun dorpen, in tegenstelling tot de nomaden die gewend zijn rond te trekken.

In het westen van Marokko begint het Anti Atlas, direct aan de Atlantische Oceaan. In de Anti Atlas kunt u de stad Ouarzazate bezoeken, een rustige provinciestad met brede straten en diverse parken en tuinen. Het ligt op een hoogte van 1160 m, op het kruispunt van de Draa-vallei en de Dades. In Ouarzazate ligt de 18e -eeuwse Kasbah van Taourirt.

Het reisaanbod...

©2023 Style in Travel - All Rights Reserved | De specialist op het gebied van fly-drives en roadtrips